Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rokefeller

senior tag

válasz ragazzo #1172 üzenetére

mindenki azt használja ami neki tettszik, és hát a támogatottság az ittenieknek nem nagyon számít, mert a letöltött verzióhoz minden disztribnél ''csak'' közösségi támogatás van, mert ugye kevesen veszünk dobozos linuxot... amiért meg sokan nem szeretik az itteniek közül a suse/redhat cuccokat, és a debiant inkább, az azért van mert más szintűek a linux ismereteik. én fedorát használok, mindent meg tudok csinálni alatta amit kell, a debian-t viszont nem tudtam rendesen használni, mert nem értettem hozzá... és ami a hozzáértőnek lehetőség a tökéletes testreszabás és finomhangolás terén, az a kezdőnek szopás, viszont aki ért hozzá, azt meg idegesíti hogy a régi jó megszokott dolgai helyett máshogy kell dolgokat beállítgatni, és belepofázik egy csomó grafikus alkalmazás... ésatöbbi...

• dr_strange

senior tag

SuSÉm nem volt 6.4-es óta, Ubuntum meg még sosem, de feltételezem, hogy egyikben sem könnyebb vagy nehezebb csomagokat felrakni, mint a másikban, vagy akár debianban vagy Gentooban; általában egy-két parancs vagy pár kattintás az egész. És bár annak idején a dependency hell miatt fordultam el az rpm alapú disztróktól, feltételezem, hogy az évek során ez is rengeteget javult.
    De, mint a többiek is leírták, egy cégnél nem ez a lényeg, hanem hogy minimális downtime-mal menjen a rendszer, és ha probléma adódik, akkor legyen egy profi, aki kijön és megcsinálja.

Az, hogy itt ezen a fórumon a rendszeresen hozzászólók speciel kevesebben használnak SuSE-t, szerintem eléggé a véletlen műve; van még azért elég sok SuSE-hívő a világon.

Meg az ember legyen kicsit lojális: ha én minden egyes problémát eddig azzal oldottam volna meg, hogy lecserélem a gentoomat egy másik disztribre, az a gyermek kiöntése a fürdővízzel esete lett volna; a gentoo pedig nem ezt érdemli. Mint ahogy egyik disztró sem. Szerintem.

• Vilmoskorte

tag

A RH/SuSE úgy működik, mint egy cég. Háttér van mögötte. Tökéletesen leírják, milyen csomagokból áll a rendszerük, mire jó. Se többet, se kevesebbet. Ezzel lehet tervezni. A debian mögött senki nem áll. Egy céget nem lehet arra építeni, hogy majdcsak lesz valahogy. Cég kihivja a supportot, penget és működik a szolgáltatás. Arra se idő, se pénz, hogy majd valamelyik fórumon találunk megoldást. Ez nem így működik.
    Debian vonalon az Ubuntu kezdd alakulni, de a RH/SuSE már elég jól beérett ott, ahol nem ''Windows/IE only'' a számtech.

Új hozzászólás Aktív témák