- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videószerkesztés
- OLED monitor topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokefeller
senior tag
válasz
ragazzo #1172 üzenetére
mindenki azt használja ami neki tettszik, és hát a támogatottság az ittenieknek nem nagyon számít, mert a letöltött verzióhoz minden disztribnél ''csak'' közösségi támogatás van, mert ugye kevesen veszünk dobozos linuxot... amiért meg sokan nem szeretik az itteniek közül a suse/redhat cuccokat, és a debiant inkább, az azért van mert más szintűek a linux ismereteik. én fedorát használok, mindent meg tudok csinálni alatta amit kell, a debian-t viszont nem tudtam rendesen használni, mert nem értettem hozzá... és ami a hozzáértőnek lehetőség a tökéletes testreszabás és finomhangolás terén, az a kezdőnek szopás, viszont aki ért hozzá, azt meg idegesíti hogy a régi jó megszokott dolgai helyett máshogy kell dolgokat beállítgatni, és belepofázik egy csomó grafikus alkalmazás... ésatöbbi...
-
dr_strange
senior tag
válasz
ragazzo #1172 üzenetére
SuSÉm nem volt 6.4-es óta, Ubuntum meg még sosem, de feltételezem, hogy egyikben sem könnyebb vagy nehezebb csomagokat felrakni, mint a másikban, vagy akár debianban vagy Gentooban; általában egy-két parancs vagy pár kattintás az egész. És bár annak idején a dependency hell miatt fordultam el az rpm alapú disztróktól, feltételezem, hogy az évek során ez is rengeteget javult.
De, mint a többiek is leírták, egy cégnél nem ez a lényeg, hanem hogy minimális downtime-mal menjen a rendszer, és ha probléma adódik, akkor legyen egy profi, aki kijön és megcsinálja.
Az, hogy itt ezen a fórumon a rendszeresen hozzászólók speciel kevesebben használnak SuSE-t, szerintem eléggé a véletlen műve; van még azért elég sok SuSE-hívő a világon.
Meg az ember legyen kicsit lojális: ha én minden egyes problémát eddig azzal oldottam volna meg, hogy lecserélem a gentoomat egy másik disztribre, az a gyermek kiöntése a fürdővízzel esete lett volna; a gentoo pedig nem ezt érdemli. Mint ahogy egyik disztró sem. Szerintem. -
Vilmoskorte
tag
válasz
ragazzo #1172 üzenetére
A RH/SuSE úgy működik, mint egy cég. Háttér van mögötte. Tökéletesen leírják, milyen csomagokból áll a rendszerük, mire jó. Se többet, se kevesebbet. Ezzel lehet tervezni. A debian mögött senki nem áll. Egy céget nem lehet arra építeni, hogy majdcsak lesz valahogy. Cég kihivja a supportot, penget és működik a szolgáltatás. Arra se idő, se pénz, hogy majd valamelyik fórumon találunk megoldást. Ez nem így működik.
Debian vonalon az Ubuntu kezdd alakulni, de a RH/SuSE már elég jól beérett ott, ahol nem ''Windows/IE only'' a számtech.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android szakmai topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Videószerkesztés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xbox tulajok OFF topicja
- ASUS routerek
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest