-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano #27261 üzenetére
Kintről - értsd, pl. a saját gépemről, ugyanabból a hálóból. (A hoston kívülről.)
Tehát a fut a guest ő látja a hálómat, de a hálóról ő már nem érhető el. Valamit a bridge-n kéne csinállni, de mit? A dom0-n a forwarding engedve van, de az mondjuk sokat nem jelent.
Trace meg csak no reply-okat dob, ha a gépemről indítok egy lekérdezést a guest felé. -
válasz
bambano #27259 üzenetére
Ja, ez nem volt egyértelmű
Igen, tehát a kifele lát minden, de a guestek kintről nem láthatóak. Pedig IP-t DHCP-vel kapnak a routeremről, és az működik.
A xnebr0 pedig igen, az lenne a híd, illetve mellé van még egy virbr0, amit gondolom a libvirt csinál.
De hogy lehet a kintről befele érkező kéréseket is beengedni?
Fél napja Google, de még normális útmutatást erre nem láttam. -
Hello,
Xen-t használ valaki?
Va ey Ubuntum, amin felhúztam egy Xen környezetet, szépen megy, de arra nem találok megoldást, hogy kintről elérjem a guest gépeket. Látják a hálót, kifele megy minden róluk, de befelé nem. IP-t a routerem oszt nekik, amúgy meg sima bridge konfiguráció van, egy xenbr0-al, meg engedélyeztem az ipv4 forwardot a systemd konfigjában. A virtuálgépeken a xenbr0 van beállítva hálónak.
Ha jól értem, akkor itt a virtuálgépek kb. azonos hálón vannak a hosttal, de ha a bridge a kb. drót, miért nem érhetőek el kintről a guestek...?Minden ötletet köszi
-
válasz
sh4d0w #27233 üzenetére
Na meg ez egy Xenserver, ki tudja, mi van benne összemókolva. Még nem volt időm nagyon nézegetni a konfigot a mélyében. Az alap Xen-es mókák vagy működnek majd, vagy nem (de kéne nekik, hiszen az alapja mégiscsak egy Xen kernel).
Nem tudom azt sem még, mi az alapbeállítása, de nem hinném, hogy alapból passtrhough lenne a guestek felé...@Bambano : Jelenleg a wifit nem kéne bridgelni, csak akkor lenne még egy hálózati interfacem, amit tudok management hálónak használni, a kábelest meg használnák a guestek.
-
válasz
sh4d0w #27230 üzenetére
Na ezt nem tudom még, hogyan kell. Alapbeállításon van minden, tegnap du. jutottam el addig, hogy volt működő guestem, és nincs háló. Amikor telepítettem, ki sem tudtam választani, hogy hálót adjak neki, aztán egy szerver restart után már volt mit odaadni neki (Network 0) , de mint kiderült az maga az a háló, amin a management interfész is kommunikál (???). Legalábbis ha odaadom a hálót a guestnek, akkor az kap IP-t, de onnantól nincs management hozzáférés.
Az interface-ek között azt látom, hogy a xenbr0 -nak van IP-je, de hogy miért az a management háló is...? (Jó, persze, azért mert csak az van- van a gépben egy wifi kártya is, csak nem hiszem, hogy azt be lehet izzítani
)
Azt még nem tudom, hogyan kell ezen külön hálókat csinálni, majd a jövő héten tudok szórakozni virtuál Windowsról a Xencenterrel.
Amúgy elég jól összepakolt valami ez a Xenserver, simán elhiszem róla, hogy oda lehet tenni egy Vmware mellé. -
Tanulási céllal is lett volna - több mindent ki akartam próbálni, Vmware ESXi, Hyper-V, stb., aztán az egyiket kiválasztani, és használni is. Nem jött össze egyik sem
.
Valószínű a kernel / hálókártya modul bugos, mert amint hálót kap, kifagy.
Most Xenserver van rajta, ez már frankón megy (elég jól összerakták), az OpenXenmanager-rel elég jól el is lehet managelgetni, csak az a problem, hogy csak egy hálókártya van. Amint hálót adok a virtuálgépnek, meghal a management interfészValahogyan meg lehet oldani...
Meg akarok még próbálni egy Ubi-t Xen kernellel aztán ha nem megy, akkor KVM amíg nem ér ide a második hálókártyám, és akkor Vmware, Xen teszt megint. -
Hello,
Xen kernellel van valakinek tapasztalata?
Gondoltam összerakok egy virtuális környezetet, hasznos is, meg tanulok is.
Debian fel (9.5 stable, 9.5 testing volt próbálva), mind a kettő ugyanazzal a hibával küzd. Amint hálózatot kéne kezelni (azaz van háló) , és a Xen kernel fut, meghal a cucc, Cpu soft lockup-pal.Ezt mi okozhatja? Valakinek volt már ilyenre megoldása?
A hardver amúgy Core2 E8400, és Marvell 88E8071 hálókártya. Annyit találtam, hogy a hálóra a gro, lro feature-ket volt, aki lekapcsolta, és megjavult neki - nekem nem. Meg olyan is volt, akinél a memory ballooning kikapcsolása oldotta meg, és egy proci kiallokálása a Dom0-ra.
Köszi minden ötlet
-
-
-
Naemberek.
Elakadtam. Semmilyen GRUB javító csoda nem működik. Live CD-ről sem GRUB1 sem GRUB2 nem települ, pedig ott van a /boot , próbáltam csatolva, nem csatolva (külön partíció). A legtöbbje azt közli, hogy a /dev/sda1 nem eszköz (az a /boot).Most még azt próbálom meg, hogy dd a forrásgépet egy nagy winyóra, ott partíció leméretezés kicsire (nem bántjuk a forráscuccot, amúgy sem lehetne elég kicsire lerántani azon helyben, mert túl sok adat van rajta), majd dd a fele akkora SSD-re.
A második dd-hez viszont nem tudom, hogyan adjam meg a másolandó blokkok számát. Muszáj lenne az egész adattömeget egyben dd-zni, tehát 0. blokktól a végéig, csak arra nem találok semmit, hogy a fdisk által megadott "vége" a partíciónak, az hogyan jön ki blokkban, vagy egyáltalán miben adja meg? Szektorban? :S
Vagy elég, ha egyszerűen csak elosztom a blokkmérettel? :S -
-
-
-
válasz
bambano #25913 üzenetére
Van de sokkal újabb a live diszk, mint a telepített cucc. A live már Grub2-t tenne fel, ami nem biztos, hogy jó ötlet. (Nem ezen akarom kipróbálni...)
Megpróbálom átnyomni a /boot-ott dd-vel, illetve leszedek egy régebbi live-t, ami még ehhez a verzióhoz való, és Grub 0.98. -
válasz
bambano #25911 üzenetére
Csak az új diszk van bent, és live-ről bootolva kellene megoldani. A beépített SSD-t amúgy sda1-nek látja, csak kérdés, hogy az a grub szerint is az-e. Na ezt meglátjuk
@Colomb2 : 1-est nem (azaz ami Grub1 alapú Lnuxom volt még, azon sosem kelle mókolni Grub-ot). 2-est chrootból már nem egyszer, de az 1-es még nem olyan hülyebiztos.
Wikit nézem... -
-
-
-
válasz
ubyegon2 #25902 üzenetére
Valóban, kisebbek a partíciók, de az adat elfér a kisebben. Tehát csak az adatot húztuk ezért nem jó a dd. (amúgy kisebb winyóra már dd-ztem partíciónként, csak ott az volt, hogy a brutálnagy adatpartíciót nem húztuk át, és szerencsére az volt az utolsó, így működött a dolog).
Amúgy két gép.
Amúgy valószínű tényleg "csak" a GRUB ment el, de az a bibi, hogy lég régi a cucc, és GRUB 1.x ...Viszont ezt nem olyan egyszerű újrarakni, mint a 2-est :S
(Ez az a tipikus user, ami nem hajlandó másik rendszert telepíteni a megszokott helyett.) -
válasz
ubyegon2 #25900 üzenetére
Na ez az, hogy itt kisebb
Másolás simán rsync volt, hogy megmaradjanak a linkek. Ki egy másik eszközre, majd fel a kisebbre. A séma ugyanaz.
Nincs együtt a két meghajtó, a nagy HDD helyett lett gy kisebb SSD.
Reméltem, hogy a GRUB is másolódni fog. de akkor mehet a chroot, és grub update... eh.
Köszi! -
Hello,
Költöztettünk egy Linuxot, méghozzá kisebb drive-ra. Ugyanazt a partíciószerkezetet kapta az új, MBR-t nem másoltuk. És nem DD volt az eszköz, mert ugye a céldrive kisebb. Szépen másoltuk a partíciók tartalmát.
Nem bootol. Gép elindul, villan egyet a kurzor, és újra PXE agent.
Különbség : A régi winyón 53 volt az első szektor, az új SSD-n 2048. Viszont az MBR is új, tehát kéne látnia az első partíciót (amúgy arról bootolna).Mit hagytunk ki...? Az OS amúgy Födöra.
Köszi minden tippet
-
Eh, nem az volt a baja. Félrevezető volt a libaüzenet.
Azt mondta a végén, hogy libusb.h not found. Előtte, hogy pkg-config : not found.
Nem a pkg-config mondta, az usb liba nincs ott, hanem a pkg-config nem volt feltelepítve. Sudo apt-get pkg-confg ... és jó isDeköszi )
-
-
-
-
-
válasz
kovaax #25630 üzenetére
ps -w van csak, de irreleváns ide. Killall sem öli meg ha nem a konzolról fut a script, ami kiadja (viszont ha pl. az OpenWrt webszerveréről hívom, ami szintén rootként fut, akkor rendesen működik). Tényleg valami környezeti baja lesz, csak nem értem, mi? Ugyanis tényleg rootként kéne futnia a rc.local-ból mindennek...
@Frawly : Kipróbáltam, átadja...
-
válasz
bambano #25628 üzenetére
Eh, elgépeltem
A lényeg : se killall, se semmi sem nyírja ki, ha az rc.localból induló script indítja. Ha a shellből elindítom kézzel ugyanazt a scriptet, akkor simán eltűnik a célzott folyamat.
Hogy lehet elérni, hogy az rc.local-ból indított cuccok legalábbis rootként fussanak? Az adott Openwrt-n úgysincs túl sok más user. -
Hello,
Elakadtam egy scripttel... mit csinálok rosszul?
Ki kellene lőnöm egy folyamatot a scriptből.Kitaláltam ezt :
kill -9 $(ps|grep motion|grep -v grep|awk '{ print $1 }')
Végülis lényegtelen;a fura az, hogy ha az rc.local -ból inított scriptem adja ki ezt, akkor nem öli meg a folyamatot, ha shellből fut le ugyanaz a script, akor nem.
Mi a fene...?
Openwrt-n fut amúgy. A megölendő folyamatot is ez a script indítja korábban... (Azaz ennek a scriptnek a korábbi futása.) -
-
Uhttpd-re valaki csinált már autentikációt? A wikin leírtak szerint persze nem megy.
Mondjuk nehezítés, hogy több webszerver fut, és csak egyre kellene jelszó. -
-
-
válasz
bambano #24978 üzenetére
Hm, hogyan tudom ezzel megnézni, hogy mit csinál a php-vel?
Alapvetően az van, hogy a php elérési útja jó, parancssorból meg tudom hívni, stb.
@Lenry : Elvileg egy php.ini van :S
root@OpenWrt:~# find / -name php.ini
/etc/php.ini
/overlay/upper/etc/php.iniElvileg ez ugyanaz.
-
-
-
Hello,
Hülye kérdés. Uhttpd-t használ valaki?
Openwrt-n van, ez lesz a harmadik Openwrt szerverem. Az első kettőn gond nélkül megy (egy BB és egy CC), ezen viszont nem akar menni vele a PHP.
A lényeg : mindegyiken több szerver fut, egyik a Lucinak, másik az, amin a tartalom van. Extrooton mind.
Megadom a 2 szervert az újon, és a PHP azt mondja bármilyen tartalomra, hogy "No input file specified". Ezt mi okozhatja? A konfig kb ugyanaz mind a kettőn, php.ini-ben a doc_root üres, szervereknek meg van mondva, hogy az indexek közé tartozik a .php is, PHP megmutatva neki a megfelelő helyen, mint CGI.Köszi bármilyen ötlet
-
-
-
-
Proxy nem lesz jó :s
Dnf az mi? -
Hello,
Olyanba futottam, hogy yum update channelt kéne csinálnom valami biztonságos módon. A yum támogat valamit ftp-n kívül? -
Jut eszembe! Wireless Wake On Lan -t csinált már valaki?
-
-
válasz
RaPiDsHaRe #24735 üzenetére
Nem esik le, hogy mi hiányzik, de nem
cat izé > $ERTEK
? És utána lehetif
. -
válasz
kraftwerkfan #24720 üzenetére
sudo do-release-upgrade
mit mond? -
-
válasz
Mr Dini #24694 üzenetére
Hasonlót így raktam helyre, nyilván az LVM hülyeségeit hagyd ki.
-
-
-
-
-
-
válasz
bambano #24643 üzenetére
Érteni.
Hát ha 2 éve fixált formátum, akkor az bizony elég új...Azért az ext filerendszereknek sokkal több ideje volt kiforrni magukat.
Amúgy az LVM is tud már raidet, az is pont elég gáz - az sem annyira UNIX.Egyébként pár dolog mostanában nekem is böki ilyesmik közül a csőröm, hogy mennyire tesz jót a kompatibilitásnak a mostanában bevezetett dolgok közül néhány.
-
-
-
-
válasz
janos666 #24630 üzenetére
Köszi!
ZFS-t nem ismerem. Azt tudtam, hogy ha minden lemezt kicserélek nagyobbra, akkor meg tudom növelni az össztárhelyet, de pont ez a bajom, hogy egyszerre nem fogok tudni 5 hasonló méretű winyót venni.
Amúgy sima mdraid van eddig, az vajon megfelel?A btrfs viszont szimpatikus, az LVM szerintem ide felesleges lesz, csak hibaforrás.
-
-
válasz
Jester01 #24624 üzenetére
A terv az volt, hogy szép lassan pakolgatok bele nagyobb winyókat, és jól kihasználom a helyet.
Azt tudom, hogy kisebb winyót nem lehet behúzni egy nagyobb tömbbe.
Másik esetet kipróbálom jövő héten, csak melós lesz...Lvm-et szerintem kiszórom róla, 99% egy nagy adatpartíció lesz, néha növelve.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
bambano #24089 üzenetére
Háááát, de azért ez laptop, nem mindig ugyanazon a hálón használom... Mondjuk a gúglis mindenhonnan kéne, hogy menjen. Meg az egyik wifit néha esetleg rácsatlakoztatom másra.
A Networkmanagerben megpróbálta megadni az egyik kapcsolatra, hogy azon más a DNS, de nem zavarta, ugyanúgy nem ment.
-
Hello,
Ősszehoztam 2 wifajt egy gépbe... Jó lenne ezekkel együtt rálógni az itthoni routeremre, de ha mind a kettvel felkapcsolódok, akkor nincs DNS (IP alapján megy minden). Ha az egyikre beállítom a Google DNS-ét, akkor sincs (meg talán a Digi ki sem engedi).
Mit tudok ezzel kezdni? :S Kubuntun vagyok amúgy.Köszi bármilyen segítséget
-
-
-
-
-
válasz
Jester01 #24069 üzenetére
Ez se hülyeség (és köszi bambano neked is).
A curl-t nézem meg először, mert az se baj, ha a két eszköznek fogalma sem kell, hogy legyen egymásról.A scp jó lenne, azt használnám, de a TP-Link 841-ben levő 400MHz-es proci nem erőmű, van a másolgatás mellett elég dolga. Egy SSH kapcsolat is elég rendesen zabál, ha jól vettem észre. Ráadásul csak belső hálón vannak ezek az izék, s érzékeny adatok sincsenek rajtuk. (Ha lesz a dologból valami, akkor megírom Logoutra
.)
@sonar : TFTP sem rossz, bár a céleszközön van ftp szerver, akkor már annak adok még egy könyvtárt.
-
válasz
bambano #24064 üzenetére
2db Linux (Openwrt) között másolnék file-okat. Gyakran. Push módban (router1 odateszi a file-t router2-re). Egyszerűen, álandó kapcsolat nélkül
Mi lenne a jó erre?
rcp nincs openwrt-re, vagy nem láttam... (az lenne a legjobb) scp túl sok erőforrást zabál fel, és lassan épül fel a kapcsolat. wget csak pull módban működik (ez van most). FTP esetleg, csak egymás között másolnak, de nem akarnék még egy ftp szervert tenni a router2 -re.
A push mód azért kell, mert nem tudni, a router1-en mikorra készül el a file, és nem jó, ha a 2. eszköz akkor húzná, amikor éppen írva van. Esetleg rexec lehetne még, ha az openwrt-re van.@Bambano :
Utolsó adaban sem bukik ki -> akkor ott lehet, hogy más okozta a bajt. Imádjuk az olyan apró inkompatibilitásokat, amik misztikus hibákat eredményeznek... -
-
válasz
bambano #24054 üzenetére
Ha rossz az a ram, akkor az első 1-2 tesztlépés alatt ki szokott derülni.
Vagy rossz, vagy jó. A misztikusabb hibákat nekem eddig sosem a RAM okozta.
Memtest viszont tud dobni RAM hibát túlmelegedő proci vagy chipset miatt is... Ugyanaz az eredmény, a kiolvasott és a várt adat nem stimmel.@bambano : Ha eddig ment együtt, és most nem megy, akkor ott valami rossz. Olyan viszont van, hogy fizikailag, papíron összeillő ramok-lapok-stb. valójában összevesznek... Brand cuccok szeretik ezt jétszani.
-
-
válasz
zorzy4 #24050 üzenetére
Nekem is volt ilyen, hogy hozzák a gépet, hogy nem lehet rá telepíteni. Rossz volt a DVD meghajtó (laptop), USB-ről nem bootolt (jó régi volt a gép, a BIOS még nem tudott ilyet), floppy volt benne.
Kb. 3 "informatikusnál" járhatott a gép, mire hozzám került. Fogtam a kis bootfloppyt, ami tudott USB-ről bootolni. Pendrive-ra írt telepítőt felbootolta, települt.
Kivehettem volna a winyót is, úgy is meg lehetett volna oldani. Beletehettem volna egy másik DVD meghajtót is, amíg telepítek.Hogy neked boltosok nem tudták megoldani, az nem sokat jelent
-
Hülye kérdés...
Adott egy szerver. Futtatnék rajta rsyncet, ssh-ról. A rsync sudoval fut.
Ha nohup rsync, akkor bekéri a sudohoz a jelszót, meg az rsynchez is, de ha bezárom a terminált, akkor megáll a process. & -del nem látom a jelszókéréseket.
Hogy lehetne ezen túllépni? Bemenet-átirányítással láttam példákat, de nem tudom, működne-e.Screen -t kihagynám most, anélkül kellene.
-
-
válasz
Mr Dini #23677 üzenetére
Elvileg lehet, de vajon működik-e?
Meg amúgy perpill. úgy tűnik, elég is ez a filemásolgatós. Kipróbáltam, a nem publikus routeren is van webszerver, symlink ott is a /tmp-ben levő képre, wget minden további nélkül lerántja. Fogok egy scriptet, ami másodpercenként ment egy képet, kész a biztonsági kamera. Meg írhatok olyan scriptet is, ami tárolja a képeket, pl. amíg nem vagyok itthon. -
válasz
Jester01 #23674 üzenetére
Nnnna!
Paraszt megoldás. Mégis másolás.
Az Openwrt a /tmp-t úgyis a ramban tartja. A nem publikus kamerás router szépen átmásolja a publikus /tmp-jébe a képet, a publikuson a saját /tmp -jében levő filenévre mutatva raktam egy symlinket. (Lehet, hogy fordítva lesz, és akkor a publikusról lehet vezérelni az egészet, hogy amikor nem kell a kamera, ne forgalmazzon.)Tök jó lenne, ha működne a mjpeg-streamer, azal sokkal egyszerűbb :S Most egy fswebcam kezeli a kamerát, az valamivel fapadosabb.
-
-
Hello,
Nagyon hülye kérdés.
Van 2 szerverem (routerek OpenWRT-vel).
Egyiken van egy publikus webszerver, a másikon 1 kamera.
A kamera képe egy file-ba mentődik a nem publikus eszközön.
A kamera képét meg kéne jelenítenem a publikus eszközön...Nem elnne nehéz ügy, de nem feltétlen másolással akarnám megoldani, mert mondjuk másodpercenként frissül, és felesleges másodpercenként írni a SD-kártyára, amiről a publikus router fut.
Van arra valami egyszerűbb módszer, hogy a másik eszközön levő képet belinkeljem a publikuson, anélkül, hogy azt is kiengedném az Internet felé?
-
Hello,
Valaki foglalkozott itt PXE boottal?
Van egy szépen működő PXE bootszerverem, Pxelinux alapon. ISO-t is kéne vele bootolni, de 32MB-nál nagyobbakat persze nem visz.
Gpxelinux nélkül meg lehet ezt oldani valahogy?Köszi mindent
-
válasz
MineFox54 #21988 üzenetére
Ez esetleg segít?
De pl. tényleg, olvasod a /dev/parport0 -t? -
-
-
válasz
bambano #21977 üzenetére
Hehe
Na most megakadtam. Udev szabályokban tud valaki segíteni? A winyómon levőő partíciókat (meg egy másik winyó van esatán) nem érem el userként, csak rootként. Udev szabályokat kéne kreálnom, csak még azt se tudom, hogyan álljak neki...
A belsó winyón (amit néha lehet kiszedek) csak ext4 van, az esatáson NTFS is.
Pl. :
SUBSYSTEM=="block", ATTRS{SERIAL}=="HITACHI_HTS725032A9A364_100823PCK304GKG6KWWJ", NAME="hdd"- hogyan magyarázom meg, hogy az egy winyó? subsystem=block?
- a serialt az udevadm info kimenetéből elég neki odaadni?
- name miben számít?
- szabályban hogy adom meg, milyen jogokkal mountolja?Még túrom a mant , csak lehet fogok ezzel kapcsolatban még hülyeségeket kérdezni
-
-
válasz
ubyegon2 #21969 üzenetére
Discardot lőttem be, de ma estére készültem el a költözéssel, még a levelezésem, stb áthúzása hátravan (meg jópár szolgáltatást nem lőttem még be, ami néha fut a gépemről, pl. bootszerver) - szóval torpanás még nem tűnt fel. Különben Kingston HyperX Fury, de legalább új
Amúgy már a korai SSD-k kapcsán is kiderült, hogy elméletben több évig is írhatjuk, és nem kéne elhalnia.
Ez meg 2-4 év, és megy anyám gépébe, újabb pár év után mag majd valami lesz vele.
És úgyis nagyrészt OS lesz rajta, adatok winyón (is). -
válasz
ubyegon2 #21967 üzenetére
Igen, az utóbbin gondolkodom.
Viszont elsősorban képfeldolgozás terheli a tmp-t, ami ritkán, de nagy file-ok (~16MB) írása. Az meg olyan, hogy egy nagyobb anyag előhívása közben keletkezik egy rakat átmeneti kép, amit a Rawtherapee ugyan töröl a végén, de amíg fut, addig az ott van.
Szerintem marad a SSD-n a tmp, aztán majd ha gazdag leszek, és veszek még 4 gigát, akkor mozog. -
válasz
Rimuru #21964 üzenetére
és @Vladi : Az oké, hogy le tudom állítani, csak menet közben szerintem nem jó, ha kirántom alóla az átmeneti file-okat
Ha nem gáz az SSD-n a temp, akkor hagyom ott, nem muntolom a winyót fixre.
Mondjuk lehet marad amúgy a fix, mert kb. ugyanannyira gáz egy USB-s meghajtót is dugdozni rá, mintha állandóan vehetem ki a winyót, ha kell valami DVD-ről.Hogy 4GB RAM : Van itt néha virtuális gép is...
Az asztalin is volt, ott is inkább a winyón volt kevés a hely, viszont ott volt swap. Amíg nincs nyóc gigám, lehet fixálódik a winyó, és megy oda a temp, meg egy kis swap. Virtuálgépen kívül máskor nem ír bele, az a vicces.
-
Hello,
Hülye kérdés. Van egy notim, SSD+HDD. A winyó nem fix, multibay, lehet néha ki is veszem, mert pl. a helyére teszek egy CD meghajtót.
Na most a ramba nem akarom tenni a temp könyvtárakat, mert abból olyan sok nincs, a winyóra meg azért nem, mert ha menet közben találom kivenni, az nem biztos, hogy öröm lenne a Linuxnak.Kinek milyen tapasztalatai vannak, hogy a /tmp és a thumbnail cache SSD-n hagyása mennyire zabálja a meghajtót?
Mert ha nagyon, akkor átrakom a tempet a winyóra, és max. nem szedem ki, vagy csak leállítással. Csak eddig reméltem, a hotswap a barátom -
-
-
-
-
válasz
bambano #21896 üzenetére
Nem tudom, nekem pl. SSD-vel 1Gb RAM mellett az 1.7-es Pencium M még használható. Nyilván egy kétmagos Atomtól 2GB RAM mellett nem egy Core i teljesítményét kell várni.
Én pl. el bírnék viselni a tabletem helyett egy EEE-t rendes Linuxszal, sokkal több mindenre jó.Illetve!
Ha már.
Valaki ki tudna segíteni egy 3.0.8+ kernelhez, sun5i -re fordított uinput.ko -val? Van egy Allwinner A13 alapú tabletem, amire kéne rendesen működő VNC, és emiatt nem megy. Az Android topicban nem sok válasz érkezett. -
Sziasztok,
Tud valaki valamilyen Activesync klienst, ami még létezik, és kezel HP Jornada 720-at?
Gúgli csak olyan találatokat dob, hogyhogyan tehetk rá Linuxot, de nekem meg adatokat kéne róla menteni...Ubuntura kéne... De végülis bármi, amit fel tudok tenni
Multisync, Opensíync, Kitchensync, Raki már nincs a repókban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest