Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szatocs

    őstag

    Tudnátok ezekben segíteni nekem?

    1. Készíts egy Bourne-shell szkriptet, amely ellenőrzi adott számhármasok esetén, hogy szerkeszthető-e belőlük háromszög! A skript az értékeket alapesetben a standard inputról olvassa soronként, kilépni állományvége-jellel lehessen. Azonban opcionálisan megadható egy fájl is paraméterként, ebben az esetben a fájl tartalmát kell soronként kiértékelni. Az eredményt a standard kimenetre írja.
    Az ellenőrzést függvény végezze!
    A szkript legyen felkészítve a hibás inputok kezelésére is, amikor az eredmény helyett a hiba helyét írja ki!
    [ opcionális: ha időd engedi, akkor meg a derékszögű háromszögek is figyelhetőek …]
    A bemenet formátuma a következő: szam szam szam
    Például:
    Kerem a szamokat: 1 2 3
    A megadott (1,2,3) szamharmasbol NEM szerkesztheto haromszog!
    Kerem a szamokat: 2 4 5

    2. Készíts egy Bourne-shell szkriptet, amely egy elsőfokú egyenletet (Ax+B=0) tud megoldani! A skript paraméterként az A és B értéket kapja meg. Az eredményt a standard kimenetre helyezze el. A szkript legyen felkészítve a hibás paraméterek kezelésére, figyeljen a paraméterek számára és értékére is! (pl. nulla[0] értékek)

    3. Készíts egy Bourne-shell szkriptet, amely a paraméterként átadott fájl sorainak sorszámozásával állít elő egy új, a felhasználótól bekért nevű állományt! Az új fájl alapértelmezett neve legyen: sorszamozott.txt!

    Ha látnám a 3 feladatot megoldva, akkor értelmezni már tudnám:) Leginkább if, while, for szerkezettel kellene, a legkönnyebb módon.
    Előre is köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

    === Szatocs ===

Új hozzászólás Aktív témák