- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano #34720 üzenetére
Miben más?
Az általad leírt igények:
- X-hez kell a /home
- /home-hoz kell a drbd
- drbd-hez kell a networkingNem konfiguráltam fel neked drbd-t, így tényleg más "problémára" megoldás, de a valóságban egyszerűsítettem a drbd által adott inputot és outputot, miszerint: kell neki networking (curl exit code 0/nem0), ha van networking, akkor lesz egy blockdevice (drbd a /dev/akármit csinálja, az én implementációm meg egy konténerfájlt valós helyi deviceról másolva.)
Nincs arról szó, hogy a systemD-hez internet kellene, ez egy adottság volt az én környezetemben, de nem a service leíróban megfogalmazott követelmény, hanem a "kódban" (curl).Tényleg felfogni sem tudom, hogy mi az, ami neked ebből nem világos, amiből azt gondolod, hogy ha így megcsinálod a saját valid drbd megoldásod, akkor ahhoz kötelezően internet kell.
Egyszerűen át sem gondoltad, csak a sok szívásodat arra töltöd ki, hogy lehetetlen, bármit írok. Nem az, és minden igényt teljesített, nem volt/kell extra megszorítás.
@emvy: nyilván, de így is teljesen felesleges volt 10 percet is eltöltenem az egésszel (ebből kb 90s a gép létrehozása "üres" környezetben), ha az egész napom arra megy el, hogy magyarázzam a falnak, hogy működik, amit szeretne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest