Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Az Intel mindent feltesz az Intel 14A node-ra
- Milyen egeret válasszak?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano #34720 üzenetére
Miben más?
Az általad leírt igények:
- X-hez kell a /home
- /home-hoz kell a drbd
- drbd-hez kell a networkingNem konfiguráltam fel neked drbd-t, így tényleg más "problémára" megoldás, de a valóságban egyszerűsítettem a drbd által adott inputot és outputot, miszerint: kell neki networking (curl exit code 0/nem0), ha van networking, akkor lesz egy blockdevice (drbd a /dev/akármit csinálja, az én implementációm meg egy konténerfájlt valós helyi deviceról másolva.)
Nincs arról szó, hogy a systemD-hez internet kellene, ez egy adottság volt az én környezetemben, de nem a service leíróban megfogalmazott követelmény, hanem a "kódban" (curl).Tényleg felfogni sem tudom, hogy mi az, ami neked ebből nem világos, amiből azt gondolod, hogy ha így megcsinálod a saját valid drbd megoldásod, akkor ahhoz kötelezően internet kell.
Egyszerűen át sem gondoltad, csak a sok szívásodat arra töltöd ki, hogy lehetetlen, bármit írok. Nem az, és minden igényt teljesített, nem volt/kell extra megszorítás.
@emvy: nyilván, de így is teljesen felesleges volt 10 percet is eltöltenem az egésszel (ebből kb 90s a gép létrehozása "üres" környezetben), ha az egész napom arra megy el, hogy magyarázzam a falnak, hogy működik, amit szeretne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- Windows 11
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Borderlands 4
- Gurulunk, WAZE?!
- Az Intel mindent feltesz az Intel 14A node-ra
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3387, 96% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest