-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dißnäëß #29059 üzenetére
Nem vagyok egy nagy szkript mágus, de ezt szerintem úgy kezdeném, hogy mindennek legenerálom az md5sum-ját. Egy-egy fájlba, aztán onnan kiindulva jöhet a többi funkció megvalósítása.
(#29073) inf3rno A modern fájlrendszerek checksum képessége tényleg hasznos. Sőt én emiatt konkrétan elavultnak tartok bármilyen nem szoftver RAID-et. A hardver RAID vezérlő meghalásától sokkal jobban félnék, mint egy stabil fs-től. A másik meg nyilván az ECC ram, ott ahol fontos adat van mindenképpen ECC ram kell.
A helyzet komolyságától függően lehet a backup-ra is szoftveres RAID-et tenni Ennek normál esetben nem látom értelmét. Ha meg valami tényleg komoly kell, akkor meg georedundancia + backup mágnesszalagra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- Apple asztali gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3101
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest