Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sh4d0w

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz asuspc96 #26626 üzenetére

    El kell felejteni legelsokent, hogy ha "megbizhato" oldalakon jarsz, akkor nem kapsz be semmit. Megbizhatonak tekintett site-okrol ugyanugy bekaphatod a malware-t, tehat a bongeszesi szokasok megvaltoztatasa nem ad semmit a vedelmedhez. (Hetkoznapi pelda: azzal, hogy nem mesz a varos rossz hiru negyedebe, meg csunyan helyben hagyhatnak a jonevu kornyeken is.)
    Mi van akkor, ha a veled egy halozaton levo geprol fertozik meg a tiedet? Meg bongeszni sem kell hozza...

    Linuxra egyebkent van clamav, de nem rezidens es leginkabb akkor lehet szukseged ilyesmire, ha ez egy szerver es Windows gepeknek nyujt szolgaltatasokat - ekkor sem a sajat vedelmeben van az AV, hanem hogy a Windows-ok egymast ne fertozzek ossze.

    Linux alatt a kovetkezoket teheted az atlagos biztonsagi szint elereseert: stabil rendszert hasznalsz, amit frissen tartasz; nem veszel fel 3rd party repokat, vagy ha megis kell, akkor csak a minimalisan szuksegeset; nem rootkent hasznalod a rendszert; rendszeres backup a szamodra fontos dolgokrol (DVD, kulso HDD, akarmi).

    Ha ennel emeltebb szintu biztonsagot akarsz, akkor teljes lemez titkositasa LUKS-szal vagy VeraCrypt kontenerek hasznalata; fail2ban, ha vmilyen szervert uzemeltetsz; ketfaktoros azonositas; HIDS/NIDS; online backup a kulso eszkozon kivul.

    Aztan meg mindig lehet fokozni ezt egeszen addig, amig hasznalhatatlan lesz a cucc.

    https://www.coreinfinity.tech

Új hozzászólás Aktív témák