- Milyen monitort vegyek?
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Milyen videókártyát?
- Léghűtés topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok Szakik !
Ekéztem az asztalit, lett egy laptop helyette. 3-4 hónap Win10-től kiakadtam, istennek nem tudom megszokni. Mivel régóta hobbi Linuxozom (Debian nagyon sokáig, mostanában Linux Mint, mert lustulok)
érdeklődnék, hogy szerintetek mi elégítené ki az igényeimet a legjobban:
- laptop, de ez egyik modern disztrónak sem okoz gondot kezelni sztem
- titkosítottra az összes háttértár (2db SSD), Linux alatt LUKS nem kérdés, /boot marad nyitott, többi titkosított. Elég csak egy lopás/elvesztés esetén elriasztani az embert a töréstől, nem pentagoni megoldásra gyúrok mint az Arch Linux, ahol a /boot is titkosítva..
- böngészés, net, üzleti dolgok (van egy vállalkozásom, abból élek, mobil vagyok eléggé, szóval levelezés, ilyesmik kellenek csak, LibreOffice, stb, ezeket backup-olnám rendszeresen felhőbe vagy még inkább valami otthoni motyóba VPN-en keresztül sync-elve beküldve).
- Starcraft II egy 2014-es cikk szerint megy Wine alatt, gondolom ma ez csak még jobb és tényleg megy szépen.
- Master of Orion (az új) SteamOS-nek hála natívban megy Linux-on, kipróbáltam, szuper.
- CS : Source: SteamOS-nek hála szintén natív, jól megy.
- Battlefield 4: na ez nagy fejvakarás, régi cikk szerint érkezik majd SteamOS-re, de azóta nem tudok semmit róla.
- Adobe Photoshop: megy Wine alatt rendesen ? A CC és nincs törve.
(Mellékes kérdés: kalibrálni lehet akár a beépített monitor, akár a külső monitoromat Linux Mint alatt?)Ennyi, ki is fújt. Hogyan oldanátok meg ? Saját elképzeléseim fentebb mögé írva halványan. (4 mag, 8 szál i7 Kaby Lake, nVidia GPU)
- bónusz kérdés: nVidia-hoz saját driver (nvidia-prime) ami elég zárt és kicsit szembehugyozzák egymást kölcsönösen nvidia és a linux közösség, vagy a reverse-engineered nouveau-prime ? Optimus-om van, igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest