- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fujifilm X
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok Szakik !
Ekéztem az asztalit, lett egy laptop helyette. 3-4 hónap Win10-től kiakadtam, istennek nem tudom megszokni. Mivel régóta hobbi Linuxozom (Debian nagyon sokáig, mostanában Linux Mint, mert lustulok)
érdeklődnék, hogy szerintetek mi elégítené ki az igényeimet a legjobban:
- laptop, de ez egyik modern disztrónak sem okoz gondot kezelni sztem
- titkosítottra az összes háttértár (2db SSD), Linux alatt LUKS nem kérdés, /boot marad nyitott, többi titkosított. Elég csak egy lopás/elvesztés esetén elriasztani az embert a töréstől, nem pentagoni megoldásra gyúrok mint az Arch Linux, ahol a /boot is titkosítva..
- böngészés, net, üzleti dolgok (van egy vállalkozásom, abból élek, mobil vagyok eléggé, szóval levelezés, ilyesmik kellenek csak, LibreOffice, stb, ezeket backup-olnám rendszeresen felhőbe vagy még inkább valami otthoni motyóba VPN-en keresztül sync-elve beküldve).
- Starcraft II egy 2014-es cikk szerint megy Wine alatt, gondolom ma ez csak még jobb és tényleg megy szépen.
- Master of Orion (az új) SteamOS-nek hála natívban megy Linux-on, kipróbáltam, szuper.
- CS : Source: SteamOS-nek hála szintén natív, jól megy.
- Battlefield 4: na ez nagy fejvakarás, régi cikk szerint érkezik majd SteamOS-re, de azóta nem tudok semmit róla.
- Adobe Photoshop: megy Wine alatt rendesen ? A CC és nincs törve.
(Mellékes kérdés: kalibrálni lehet akár a beépített monitor, akár a külső monitoromat Linux Mint alatt?)Ennyi, ki is fújt. Hogyan oldanátok meg ? Saját elképzeléseim fentebb mögé írva halványan. (4 mag, 8 szál i7 Kaby Lake, nVidia GPU)
- bónusz kérdés: nVidia-hoz saját driver (nvidia-prime) ami elég zárt és kicsit szembehugyozzák egymást kölcsönösen nvidia és a linux közösség, vagy a reverse-engineered nouveau-prime ? Optimus-om van, igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Opel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest