-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Üdv ismét!
Már régóta keresem a megoldást az ubuntu live pxe bootra. Csak az nfs-es megoldás akart működni. Viszont valamiért a nas, amire felhegesztettem a pxe-t v2-es nfs-t használt gyárilag. És amikor a cucc megpróbálta felcsatolni a távoli nfs megosztást /cdrom -nak, gondolom, h leszedje pl a filesystem.squashfs-t stb kaptam egy rakat Protocol not supported -es hibát.
Sajnos sokáig nen jöttem rá, mitől lehet ez, de mostmár picit tapasztaltabb vagyok linux téren és fordítottam magamnak egy friss nfs-t. Nos a probléma egyszerű volt. Van a server side (szerver oldal) egy v2-es nfs-sel és van egy client side (kliensoldal), ami gondolom v3-as nfs-t használna. Lefordítottam egy v3-ast és láss csodát...! Működik!
A távoli nfs share a kicsomagolt ubuntu iso-t tartalmazza. Viszont szeretném diskless módban használni a live helyett. Tehát szeretném, ha le tudná menteni a módosításokat az nfs megosztásra, vagy bárhová, csak következő bootra a változtatások is menjenek. Mindenhol csak azt a választ kapom, h lehetséges, sajnos a módját még nem sikerült megtudnom. Így Hozzátok fordulnék, hogy egy ilyet hogy is lehetne összehozni? Egyáltalán lehetséges?
Köszönöm
, szép estét!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Gaming notebook topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB -2 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest