Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

Üdv ismét! :)

Már régóta keresem a megoldást az ubuntu live pxe bootra. Csak az nfs-es megoldás akart működni. Viszont valamiért a nas, amire felhegesztettem a pxe-t v2-es nfs-t használt gyárilag. És amikor a cucc megpróbálta felcsatolni a távoli nfs megosztást /cdrom -nak, gondolom, h leszedje pl a filesystem.squashfs-t stb kaptam egy rakat Protocol not supported -es hibát.

Sajnos sokáig nen jöttem rá, mitől lehet ez, de mostmár picit tapasztaltabb vagyok linux téren és fordítottam magamnak egy friss nfs-t. Nos a probléma egyszerű volt. Van a server side (szerver oldal) egy v2-es nfs-sel és van egy client side (kliensoldal), ami gondolom v3-as nfs-t használna. Lefordítottam egy v3-ast és láss csodát...! Működik! :C

A távoli nfs share a kicsomagolt ubuntu iso-t tartalmazza. Viszont szeretném diskless módban használni a live helyett. Tehát szeretném, ha le tudná menteni a módosításokat az nfs megosztásra, vagy bárhová, csak következő bootra a változtatások is menjenek. Mindenhol csak azt a választ kapom, h lehetséges, sajnos a módját még nem sikerült megtudnom. Így Hozzátok fordulnék, hogy egy ilyet hogy is lehetne összehozni? Egyáltalán lehetséges? :F :D

Köszönöm :R, szép estét!

Új hozzászólás Aktív témák