Hirdetés
- Posztapokalipszis és nosztalgia szegezett a képernyő elé
- Elbaltázott tankolás miatt csúszik a NASA Holdutazása
- Francia ügyészek razziáztak az X párizsi irodájában, Muskot is beidézték
- Elégedetlen lenne az NVIDIA AI gyorsítóinak tempójával az OpenAI?
- Leleplezte az új Xbox generáció érkezését az AMD vezére
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Sajnos eléggé lemaradtam multimedia terén, de most akartam egy Debian alapú NASból/hoz egy AD2P servert/adaptert fabrikálni.
Nagy szop@s árán el is jutottam odáig, hogy ki tudom rakni a hangot a szerverre/nasra, igaz még automatizálnom kell egy kicsit, de ami fáj az az, hogy recseg a hang... mint kiderült ez sajnos alapvetően is jelen van a rendszeremben. Filmeknél (már, amit lejátszik a debi), zenéknél, youtube, mindenhol. Kicsit elegem van, hogy a Debiant semmi másra nem lehet szopóág nélkül használni csak szervernek. Live CD-n, Mint alatt semmi nem volt, mondjuk ott meg a kép rezgett egy kicsit.
Szóval tudtok segíteni, miért nem megy a Debi alatt a hang rendesen, miért recseg? Pulseaudiot eltávolítottam, minden csomagot, alsa minden fent, elég öreg mondjuk.
lspci:
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation ValleyView High Definition Audio Controller (rev 0e)cat /proc/asound/card0/codec#0 | grep Codec
Codec: Realtek ALC892Megpróbálom telepíteni a Realtek HDA Codec-t, meglátjuk. Kár, hogy Ubuntu out-of-box tudja ezt. Archra nem akarok ez miatt váltani, Debian vonalon akarok maradni. Ubuntu szervert mondjuk nem néztem, hogy kezeli-e szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nyomtató topik
- HBO Max
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Ez vár ránk a Star Trek: Voyager - Across the Unknown-ban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia - több színben!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LENOVO Gaming topik - még frissebb lista (2026.01.21)
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest