-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Lenne egy kis problémám, az Ubuntu topik kevésbé pörög, ezért ide is beteszem, hátha tudtok segíteni:
Van egy Ubuntu 13.04, amire feltettem a béta AMD grafikus drivert (Lenovo G510, Radeon HD 8750M videokártyával). Az egy dolog, hogy továbbra is az intelt töltötte be, de mind a tálca, mind bal oldalról az ikonsor (Unity felület) eltűnt, tehát hiába van grafikus felület, nem tudom használni. Hogy súlyosbítva legyen, az alt-F2-s parancsfuttatás se megy, és a kerülővel megnyitott ablakoknak sincs dekorációja, tehát úgy tűnik, az egész ablakkezelő ment ki alóla.
Ez alapján se sikerült visszavarázsolni az unityt, vagy a compizt.
Hogyan tudnám ezt visszatenni, vagy megnézni, hogy mi is a hiba?
mod: valószínűleg a hibához tartozik, vagy ez okozza: ha pl. a fglrxinfo-t akarom futtatni, akkor kiírja, hogy a libGL.so.1 nem található (no such file). Viszont ezt az AMD driverének kellene hoznia, nem?
Egy kis kiegészítés: továbbra is dekoráció nélkül megy az X, indítottam rajta terminált, hogy tudjak írogatni.
ngabor2@g510:~$ glxinfo
name of display: :0
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 153 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 12
Current serial number in output stream: 12A dconf reset -f /org/compiz/ lefut hiba nélkül, de utána a unity --reset-icons a fentihez hasonló hibákat dob.
Az az érzésem, hogy a 3D ment haza, csak nem tudom, hogyan tudnám visszahozni.
ngabor2@g510:~$ sudo -- lshw -C display
[sudo] password for ngabor2:
*-display
description: Display controller
product: Mars [Radeon HD 8670A/8750M]
vendor: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI
physical id: 0
bus info: pci@0000:01:00.0
version: 00
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm pciexpress msi bus_master cap_list rom
configuration: driver=fglrx_pci latency=0
resources: irq:16 memory:b0000000-b7ffffff memory:b8000000-b803ffff ioport:4000(size=256) memory:b8040000-b805ffff
*-display
description: VGA compatible controller
product: Haswell Integrated Graphics Controller
vendor: Intel Corporation
physical id: 2
bus info: pci@0000:00:02.0
version: 06
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: msi pm vga_controller bus_master cap_list rom
configuration: driver=i915 latency=0
resources: irq:43 memory:b9000000-b93fffff memory:a0000000-afffffff ioport:5000(size=64)Illetve egy kiegészítés, amit azért én is keresek: van olyan disztró, amelyiknél komolyabb hegesztés nélkül életre kelthető a fenti (Radeon HD 8750M) videokártya?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest