Új hozzászólás Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

Lenne egy kis problémám, az Ubuntu topik kevésbé pörög, ezért ide is beteszem, hátha tudtok segíteni:

Van egy Ubuntu 13.04, amire feltettem a béta AMD grafikus drivert (Lenovo G510, Radeon HD 8750M videokártyával). Az egy dolog, hogy továbbra is az intelt töltötte be, de mind a tálca, mind bal oldalról az ikonsor (Unity felület) eltűnt, tehát hiába van grafikus felület, nem tudom használni. Hogy súlyosbítva legyen, az alt-F2-s parancsfuttatás se megy, és a kerülővel megnyitott ablakoknak sincs dekorációja, tehát úgy tűnik, az egész ablakkezelő ment ki alóla.

Ez alapján se sikerült visszavarázsolni az unityt, vagy a compizt.

Hogyan tudnám ezt visszatenni, vagy megnézni, hogy mi is a hiba?

mod: valószínűleg a hibához tartozik, vagy ez okozza: ha pl. a fglrxinfo-t akarom futtatni, akkor kiírja, hogy a libGL.so.1 nem található (no such file). Viszont ezt az AMD driverének kellene hoznia, nem?

Egy kis kiegészítés: továbbra is dekoráció nélkül megy az X, indítottam rajta terminált, hogy tudjak írogatni.

ngabor2@g510:~$ glxinfo
    name of display: :0
    X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
    Major opcode of failed request: 153 (GLX)
    Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
    Serial number of failed request: 12
    Current serial number in output stream: 12

A dconf reset -f /org/compiz/ lefut hiba nélkül, de utána a unity --reset-icons a fentihez hasonló hibákat dob.

Az az érzésem, hogy a 3D ment haza, csak nem tudom, hogyan tudnám visszahozni.

ngabor2@g510:~$ sudo -- lshw -C display
    [sudo] password for ngabor2:
    *-display
    description: Display controller
    product: Mars [Radeon HD 8670A/8750M]
    vendor: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI
    physical id: 0
    bus info: pci@0000:01:00.0
    version: 00
    width: 64 bits
    clock: 33MHz
    capabilities: pm pciexpress msi bus_master cap_list rom
    configuration: driver=fglrx_pci latency=0
    resources: irq:16 memory:b0000000-b7ffffff memory:b8000000-b803ffff ioport:4000(size=256) memory:b8040000-b805ffff
    *-display
    description: VGA compatible controller
    product: Haswell Integrated Graphics Controller
    vendor: Intel Corporation
    physical id: 2
    bus info: pci@0000:00:02.0
    version: 06
    width: 64 bits
    clock: 33MHz
    capabilities: msi pm vga_controller bus_master cap_list rom
    configuration: driver=i915 latency=0
    resources: irq:43 memory:b9000000-b93fffff memory:a0000000-afffffff ioport:5000(size=64)

Illetve egy kiegészítés, amit azért én is keresek: van olyan disztró, amelyiknél komolyabb hegesztés nélkül életre kelthető a fenti (Radeon HD 8750M) videokártya?

Új hozzászólás Aktív témák