-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rollins
őstag
Bocs, nem tudok segíteni, csak kíváncsi vagyok én is mi lesz megoldás. Nem olyan könnyű szerintem, mert virtual usert a useradd -d /dev/null -s /bin/false usernév lehet, de annak se home mapja, se shellje nincs ekkor. Vagy talán az adduser script vázából alakítani egy megfelelőt, de nem piskóta átszerkeszteni. Vagy olyan home könyvtárat létrehozni amiben csak a számára létrehozott /home/bin/ssh parancsfilehoz (chown, chmod is átállítani) férhet hozzá. (/etc -ben lévő a pam.d, profile, hosts.allow, ssh talán ott kéne
)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sweet.tv - internetes TV
- Mazda topik
- Előzetes élménybeszámolókon a Forza Horizon 6
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Autóhifi
- Kuponkunyeráló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Óraátállítás
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- Asus VZ239 23 Full HD Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Z790 i9 13900K 64GB DDR5 1TB SSD RTX4080 16GB Aerocool P500B Digi ARGB ADATA 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)