-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
sziasztok!
egy samsung ARM processzoros vasra próbálok linuxot hegeszteni:
http://openembed.org/wiki/SOM2416
(a modul alá magam terveztem alaplapot mobilmodemmel, gps vevővel, stb)sikerült is ráhúznom a "hivatalos" u-boot, zImage és filesystem image-et, de valamiért mégis használhatatlan: bebútol a rendszer, de ha fájlműveleteket próbálok csinálni a NAND MTD területen, azonnal okádja a hibákat hogy bad block... a u-boot simán írja, olvassa, törli a blokkokat, nem tartom valószínűnek hogy tényleg fizikai baja lenne a NAND-nek, de valamiért mégsem képes törölni...
az eredeti zImage kernelben 2007-es yaffs2 kódok voltak, azzal úgy viselkedett hogy tudtam írni, törölni, majd amikor ismét ráírt volna a már használt területre, akkor dobta a hibákat. találam egy 2009-es yaffs2 pakkot, kicseréltem a kernelben és újrafordítottam - ezzel ír, de ahogy törölnék, azonnal dobja ugyanazokat a hibákat. valószínűleg változott a policy, a régi fájltörlésnél csak megjelölte a blokkokat és csak akkor próbálta törölni ha új tartalmat akart rárakni, az újabb meg már fájltörléskor takarítaná a NAND-et hogy az írás művelet gyorsabb legyen...
http://pc2car.hu/images/users/fpeter/SOM2416/nand_erase_1.txt
sajnos még meglehetősen kezdő cipőben járok linux téren, de szeretnék beletanulni... próbáltam guglizni a témában, olvastam olyanokat hogy debug kimeneteket lehet olvasni valahogy, amiből talán sikerül leszűrni hogy minek van hasfájása - de nem nagyon vágom hogyan kezdjek hozzá... valakinek van esetleg tapasztalata ilyesmiben ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- Amazon Fire TV stick/box
- Vicces képek
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest