- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
Segítséget szeretnék kérni valakitől, aki nagyon vágja a samba-t, 2 problémával kapcsolatban.
Adott 2 samba szerver, egyik tartományvezérlő. Eddig külön életet éltek, a 2. szerver nem volt része a tartománynak. Működött is rendesen, a felhasználói jogok unix account-ra voltak kiosztva, mindkét szerveren külön kezelve. Na most beleraktuk azt a szervert az első domainjébe és elkezdett borulni
A winbind-es dolgok faszán működnek, tudunk adni a 2. szerveren fájlrendszerben jogokat tartomány\user és tartomány\group alapján. Ha a user tartomány felhasználóval jelentkezik be, jól is működik. Viszont nálunk a win7-es gépek egy része még nincs tartományba léptetve (előző samba-val nem működött, én meg csak egy ember vagyok millió userre idővel majd...). Ha a helyi gépre van bejelentkezve, ugyanazzal a user névvel és jelszóval mint ami a tartománybeli megfelelőjénél van, akkor nem éri el a 2. szerveren levő megosztást, csak azt ami a pdc-n van. Ha úgy csatolja fel a hálózati meghajtóit, hogy domain\user akkor megkapja a jogokat. Erre nem jöttem rá miért van, és hogy lehetne megcsinálni.
Második probléma:
Egyik usernél nem működött, teszteltem és nálam sem:
Kivettem tartományból a gépemet. Visszarakni nem tudom. Ha átnevezem a gépet olyanra, ami eddig még nem létezett, akkor belépteti.... próbáltam: smbpasswd-vel töröltem a gép machine accountját gépnév$ , töröltem a hozzá tartozó unix accountot is. És így sem... passdb backend -nek tdbsam adatbázis van, lehet a pdbedit -el kellett volna eltávolítanom ?
Van pár ötletem, de 8kor este inkább eljöttem haza.... vpn-en belépek majd holnap.
De esetleg ha valaki találkozott már ilyesmivel, van tapasztalata, kérem ne tartsa magában
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kerékpársportok
- Építő/felújító topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Path of Exile 2 early access kulcs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 250GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest