Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• devast

addikt

Segítséget szeretnék kérni valakitől, aki nagyon vágja a samba-t, 2 problémával kapcsolatban.
    Adott 2 samba szerver, egyik tartományvezérlő. Eddig külön életet éltek, a 2. szerver nem volt része a tartománynak. Működött is rendesen, a felhasználói jogok unix account-ra voltak kiosztva, mindkét szerveren külön kezelve. Na most beleraktuk azt a szervert az első domainjébe és elkezdett borulni :D
    A winbind-es dolgok faszán működnek, tudunk adni a 2. szerveren fájlrendszerben jogokat tartomány\user és tartomány\group alapján. Ha a user tartomány felhasználóval jelentkezik be, jól is működik. Viszont nálunk a win7-es gépek egy része még nincs tartományba léptetve (előző samba-val nem működött, én meg csak egy ember vagyok millió userre idővel majd...). Ha a helyi gépre van bejelentkezve, ugyanazzal a user névvel és jelszóval mint ami a tartománybeli megfelelőjénél van, akkor nem éri el a 2. szerveren levő megosztást, csak azt ami a pdc-n van. Ha úgy csatolja fel a hálózati meghajtóit, hogy domain\user akkor megkapja a jogokat. Erre nem jöttem rá miért van, és hogy lehetne megcsinálni.
    Második probléma:
    Egyik usernél nem működött, teszteltem és nálam sem:
    Kivettem tartományból a gépemet. Visszarakni nem tudom. Ha átnevezem a gépet olyanra, ami eddig még nem létezett, akkor belépteti.... próbáltam: smbpasswd-vel töröltem a gép machine accountját gépnév$ , töröltem a hozzá tartozó unix accountot is. És így sem... passdb backend -nek tdbsam adatbázis van, lehet a pdbedit -el kellett volna eltávolítanom ?
    Van pár ötletem, de 8kor este inkább eljöttem haza.... vpn-en belépek majd holnap.
    De esetleg ha valaki találkozott már ilyesmivel, van tapasztalata, kérem ne tartsa magában :)

Új hozzászólás Aktív témák