- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Notebook hibák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brain75
senior tag
válasz
camaro79 #51046 üzenetére
Igen, ez ebben a formában nem igaz.
Vesz az ember nem kis pénzért egy Fanatec kormányt. Utána még vesz 100-120 Fontért egy átalakítót.
Ha garis a fanatec kormány akkor ugrik a garija.
Ha nem garis akkor is kell hozzá ember aki átszereli.
Ez a megoldás egy 200 EUR-os Mclaren Gt3 V2-ből csinál rögtön egy közel 350-400 EUR áru kormányt.
Ha hozzászámolom a szállítási költségeket, akkor ez inkább 450 EUR. -
Brain75
senior tag
válasz
András12345 #51042 üzenetére
Na ezt nem ismertem, de én nem ilyenre gondoltam.
Ehhez szét kell szedni a fanatec kormányt és úgy bekötni.
Ez azért egy garis kormány esetében gari vesztést jelent.
Ez nem csak egy rárakok egy quickrelase-t dolog.Meg azt ne feltsük el hogy ez csak PC. Igaza Moza bázis is csak PC:
-
GalaHU
addikt
válasz
Fehercsoki #51037 üzenetére
“ A Fanatec kormányok elég rossz minőségűek…”
Ezt mégis mire alapozod? A műanyag csati, ami a budget kategóriában fut, az valóban lehet problémás, de a Meki V2 fém QR-el már keveseknek okoz gondot. Ettől meg jóformán csak felfelé van a portfólióban, az F1, Porka, de még az ezer éves BMW is hibátlan. A HUB-okra meg konkrétan azt teszel amit akarsz.
Ne általánosítgassunk már…
-
IzI
senior tag
válasz
András12345 #51042 üzenetére
Köszi.
Jól értelmezem,akkor nem szükséges a kormánynak kábelesnek lennie? Mert néztem vrs directforce base-t is és ahhoz usb kormány kell. -
IzI
senior tag
válasz
-
Brain75
senior tag
válasz
Nem létezik, fanatec csati-USB átalakító.
Nem működik a fanatec perec USB-ről sehogyan sem. -
Brain75
senior tag
Nem lehet a Moza bázisra felrakni a Fanatec kormányokat. Teljesen más módon működnek, teljesen más a csatlakozásuk.
Moza a Moza-hoz és Fanatec a Fanatec-hez.
Az adapter amit linkeltél az csak ahhoz való hogy egy teljesen mezei igazi kormányt fel lehessen csattintani a Moza bázisra (gombok, tekerők, mindegy egyébb nélkül).
A fanatec kormány sehogyan sem fog működni Moza bázison, fel sem tudod rá rakni, semmilyen adapterrel sem. -
Fehercsoki
aktív tag
A kormány oldali QR kell, ez a wheel base oldali ha jól látom, plusz mondjuk egy olyan átalakító a kormányhoz, amivel USB-vel be tudod dugni a gépbe, különben a gombokat nem fogod tudni használni. A Fanatec kormányok elég rossz minőségűek, a fém QR-t is beleértve, inkább a Moza GS perecet érdemes megvenni.
-
IzI
senior tag
Kellene egy kis segítség.
Moza R9 v2 base-hez lehetséges,hogy egy CSL Elite McLaren GT3 V2 [link] kormányt feltegyek ? Ha igen,akkor ez kell hozzá [link] vagy semmi nem kell?
CSL DD base fém quick realese megéri vagy felesleges pénz kidobás?
Van még egyéb hibája CSL DD-nek,amiről tudtok esetleg?
Tudtok 200-400 euro környékén olyan kormányt mondani,ami olyasmi mint a mclaren gt3 és usb kábeles? -
Hrdi2
tag
Sziasztok szerintetek mennyire rizikós használtan csldd venni ?
-
Lincoln76
aktív tag
Közben válaszolt a Fanatec.
Nos, azt hiszem ilyen infó még nem volt itt, hogy a kormányon belül is meg kell húzni a csavarokat. A = 1.5Nm B = kézzel érzésre szorosanHello ....
Thanks for reaching out to us. I am sorry to hear about your problem and will gladly assist you!In order to cross out an issue on the hardware side, we recommend performing the following:
1. Detach the QR Base side of the wheel base and then re-assemble it. Once the QR is re-attached, please make sure to securely tighten the clamp.
We recommend using a torque wrench to tighten the screw to the factory applied 15 NM (newton meters). In case you don't have a torque wrench on hand, please check the attached photo illustrating how the clamp should look after being properly tightened.
By following the link below, you will find a video illustrating how to perform the process:
→ https://www.youtube.com/watch?v=q73Kw6knoBQ
2. Inspect the screws located in and around the connection pins of the steering wheel, and make sure all of the screws are hand-tightened.
To do so, you will need two Allen keys: A 3 mm, and a 2 mm for the center screw. On the attached photo you will be able to see the screws in question, along with the maximum torque that should be applied to the screws.
If you have any further questions, you can always come back to us. We will be glad to help you out!
I wish you a nice day, and please stay safe!
Best regards / Freundliche Grüße
Simon
(Fanatec Support Team) -
biker
nagyúr
itt semmi, első napos vagyok
-
Brain75
senior tag
Thrustmaster szerviz nincs itthon.
Minden elromlott terméket Franciaországba küldenek ki.
Ez akár lehet 1 hónap is.
De ez nem Alza vagy Emag függő.
Az emag által a marketplace-en eladott termékek garija nem annyira egyszerű, mert nem az Emag vállálja a jótállást hanem az aki a Marketplace-en árulja.
Így kicsit nehezebb az ügyintézés, mert sokkszor, amikor az embernek szüksége lenne rá, már nincs is meg a cég aki eladta. -
Lincoln76
aktív tag
A Fanatec válasza a bejelentett bilincs-tengely hibára, hogy akár 1 hét is eltelhet, mire tudnak válaszolni, mert olyan nagyszámú náluk a bejelentett problémák...
-
Lincoln76
aktív tag
Srácok,
Be tudtok jelentkezni a Fanatec oldalára?
Ezt írja nekem:
Your access data could not be assigned to a userKb olyan mintha megszűnt volna az account-om... Kértem új jelszókérést a mail címemre, azt sem kaptam meg.
-
Bandit21
addikt
Le Mans Ultimate az rf2 csapattól? Erről nem hallottam eddig.
-
tome0001
Topikgazda
Van olyan közöttünk aki jelentkezett a Rennsport closed beta-ra és várja az emailt tőlük a letöltőlinkkel? Én jelentkeztem, habár nem tudom mennyi esély van arra hogy kiválasszanak..
-
Lincoln76
aktív tag
Milyen gumicsíkra gondolsz pontosan?
Egyébként most húztam rajta nagyobbat, mert vettem egy hosszú 5mm imbuszkulcsot és rögtön éreztem, hogy a "visszajelzés" erősebb és sokkal jobb lett.
Komolyan pipa vagyok rájuk, mert épp a napokban írtam, hogy nekem erősebb kell már, nos pontosan emiatt (is) éreztem gyengébbnek a visszacsatolást.Ajánlom mindekinek, akinek ilyen bázis van, hogy ne féljen tőle és húzzon ezen az elcseszett C bilincsen még akkor is, ha úgy érzi nincs vele probléma.
-
aktív tag
Igen, a ventilátor forced mode-ot ismerem, ezt mindenképpen beállítom, illetve a hőmérsékletre is fogok figyelni, ezek a base-ek tudtommal erre a legháklisabbak.
Kinézetre egész tetszetősek ezek a perecek, de ilyen egyelőre nincs tervben. Akkor már egy SHH shifter és egy Brain75 féle kézifék később. Raceroom mellett Dirt2.0 és RBR van tervben most szimulátorok terén.
#51002 Brain75: Valóban már máshova vezet a link, mint délelőtt, gyanítom kifogyott az a készlet. Akkor az eMAG volt a forgalmazó és szintén 125 990 Ft volt az ár. Bár Alzát jobban preferáltam volna, akkor még ott is a drágább (~150 ezer) áron ment a kormány, másodjára pedig nem akartam lemaradni.
-
mmdms
addikt
válasz
JulesTS #50978 üzenetére
Azt nem ertem ha mar ezt a pantos meghuzos dolgot eroltetik akkor a kompozit es az alu talalkozasanal miert nincs mindket anyagnak egy kis valla, a pantba meg rajuk passzolo horony. Es kesz, megtepni se kene, eselye se lenne megmozdulni, anyagba se kerul, a cnc gep kevesebbet esztergalna lea vegukbol aztan csokolom.
-
Brain75
senior tag
Nem tudom akkor mennyi volt. Az viszont biztos, hogy az emag marketplace és az eladott termékek 80%-ért nem vállalnak semmiféle felelősséget. Se jótállást, se garanciát. Mivel nem ők az eladók.
Ők csak a felületet adják az eladáshoz.
Ezért érdemes megnézni, milyen cég az eladó.
Amennyiben magyar cég az már egy fokkal jobb, de ebben az esetben ez egy lengyel cég. -
Brain75
senior tag
Megnézted ki a forgalmazó ?
Mert nem az Emag. Az Emag Markeptlace. Van olyan amit ők árulnak a raktárból, de a legtöbb terméküket nem is ők forgalmazzás, nem is ők küldik ki.
Konkrétan most valami Ovolt Logistics aki az eladó. Ez egy Krakkóban bejegyzett Lengyel cég. Az Emag ilyenkor nem vállal semmilyen garanciát, majd ha probléma van akkor ezzel a céggel kell intézni.Amúgy nem is olcsó sajnos, mert az Alza-nál 30000-el olcsóbb (125 990 Ft) és ők nem marketplace, a garit ők intézik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Windows 10
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Projektor topic
- Haditechnika, harcászat
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest