-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek #46299 üzenetére
Azt egy szenvedés összecsukni, nézz meg 1-2 review-t. Én is gondolkodtam rajta, mert összecsukva elférne (ellentétben egy rendes cockpittel), de végül inkább wheel stand lett a vége.
Playseat challenge ebből a szempontból jobb, de ott meg a pedáltartó egy fos és nincs váltótartó (modok vannak, de akkor az plusz költség meg idő, amíg megérkezik).
-
zsozsa74
őstag
válasz
adamssss #46295 üzenetére
Két dolgot tudok írni.
A pedál load cellel az igazi. És nyilván drágább is. De ez manapság szinte kötelező az élményhez, meg a jó köridőkhöz.
A másik ennél jóval egyénfüggőbb. Kormányból én magam inkább olyat vennék 20 euróval drágábbért, amin az Xbox kompatibilis HUB van és akkor le vagy védve három nagy platformra, ha valaha még mást is akarnál, mint GT7-zni. Egyszer csak jön a Forza Motorsport Xboxra, lehet, hogy rámennél, de ahhoz nem csak box, hanem olyan kormány is kell. Ezt most 20 euróból meg is úszhatod. Persze, ha te vagy a legnagyobb Sony fanboy, akkor nyilván ez nem játszik.
Csak találgatok...
Persze mindkét dolog pénztárcafüggő is. Ha most ennyi van, ez is szuper GT-zni!
-
-
fatal`
titán
válasz
blountex #46293 üzenetére
Nekem a csavar nélkül, ahogy írtam már a driver FFB teszt is kattogott durván.
Csavarral eddig csak WRC 10 alatt tapasztaltam zörgést, de az ilyen plusz vibráció effekteket nyomat az FFB-n keresztül. De abban sem volt olyan vészes. AC-t, ACC-t még nem próbáltam, DiRT Rally 2.0 alatt nem volt semmi baja.Jobban zavar a kézifék hiánya most. Meg kijjebb kell tegyem a paddle shiftert, ha jól láttam a csere távtartóval egy kicsit kijjebb lehet hozni.
Meg kell szoknom a nagyobb kormányt, de az FFB egyébként baromi jó, meg a perec anyaga is a műanyag T300 kormány után.
-
blountex
senior tag
válasz
fatal` #46292 üzenetére
Teszteltem pár játékot (8nm táp - RS kormány + csavar nélkül) és az alábbi tapasztalat van nálam:
100% FFB túl sok, 75% kellemes.
Forza Horizon 5 - 100% FFB mellett egyedül ennél az egy játéknál érződött, hogy kattog, zörög a tengely/QR terepen.
75% FFB mellett nem csinálta.
ACC, Automobilista 2 - 100% FFB mellett is normál működés.
Dirt Rally 1-2: 100% FFB mellett semmi zörgés, kattogás
Gran Turismo 7 - Itt érdekes jelenség van FFB szempontjából. Kanyaroknál mikor rámegyek a rázóköre, de néha anélkül is egy bizonyos kormányszög után érdekesen viselkedik az FFB ellenállás szempontjából, ez érzetre olyan mintha kicsit darálós lenne. Közel se tapasztaltam ilyet egy ACC, Automobilista 2nél.
Drift21 - Na ezt valahogy nem sikerült kipróbálni 15 perc teszteléssel sem.
Bár minden input meg van, valahogy még se sikerült elindulni a kocsival -
fatal`
titán
válasz
JulesTS #46291 üzenetére
Szerintem a QR. Csavar nélkül a driverben lévő FFB testnek is borzasztó hangok volt az eredménye.
Túl hangos ahhoz, hogy a gombok legyenek, szerintem. Igazából maga a hang nem zavar (igaz nem sok időm volt eddig, talán majd a hétvégén,), inkább az aggaszt, hogyha néha ilyeneket csinál, akkor mennyire lesz tartós vajon (mondjuk ennyi pénzért elvárnék egy normális qr-t)?
-
fatal`
titán
válasz
JulesTS #46288 üzenetére
Biztosan vannak ilyenek, de a mostani szimulátorok közül nem tudok egyet se.
Amúgy meg a legfőbb indok, az az hogy, ha meg lehet csinálni, akkor miért ne?
Ez mondjuk teljesen jogos.Most vettem észre a szoftverben, hogy be lehet állítani úgy a váltót, hogy ugyanazokat a gombokat adja szekvenciális módban, mint a paddle shifterek. Lehet én is bedugom a bázisba, eggyel kevesebb hosszú/USB kábel.
Sajnos muszáj leszek kéziféket venni, mert viszonylag messze vannak a gombok ezen az RS perecen, a T300 után. Pedig egy ideig nem terveztem most költeni. Már látom, hogy a 28-as perec után ezt idő lesz megszokni.
Viszont a QR rattling az bizonyos FFB körülmények között még a csavarral is megvan.
-
Laby
őstag
válasz
Találtgyerek #46270 üzenetére
atesz7683 nevére keress rá hardverapron. Sokunk cockpitjét Ő építette. Nagyon minőségi, jóval a bolti árak alatt. Rugalmas mindenben, utólag is nagyon segítőkész.
Veszel bármilyen bontóból egy számodra szimpatikus (és KÉNYELMES) használt autó ülést, és rárakatod vele, és kész is fullos cockpited. -
fatal`
titán
válasz
JulesTS #46285 üzenetére
"Nekem kínai van, egyelőre önálló USB játékvezérlőként működik, de már meg van minden az átalakításhoz, hogy a Fana Clubsport pedal V3 fogadni tudja a jelét."
Ez miért jó? Nekem még a váltó is külön USB-n lesz inkább bedugva, így külön eszközként látszódnak a játékokban.
Bár a kéziféknél mindegy.
#46284: Szerintem borzasztó túlárazott. 303 euro a loadcelles Heusinkveld v2.
-
JulesTS
addikt
válasz
proci985 #46284 üzenetére
Igazi egy loascelles lenne. A meglévő hall-ost már átalakítottam volna, csak nem találtam olyan loadcell-t amit mechanikailag jól rá tudtam volna szerkeszteni.
De még nem vetettem el az ötletet.
Egyébként Alin lehet kapni loadcelles kéziféket, csak valami harminconeterért... -
JulesTS
addikt
válasz
fatal` #46281 üzenetére
Nekem kínai van, egyelőre önálló USB játékvezérlőként működik, de már meg van minden az átalakításhoz, hogy a Fana Clubsport pedal V3 fogadni tudja a jelét.
https://4utem.blogspot.com/2022/04/kezifektarto-atesz-fele-wheelstandre.html
WSP-re vagy RGS-sel érdemes a kéziféket felrakni, hogy jól pozíciinálni lehessen, vagy valami házibarkács megoldással... -
fatal`
titán
válasz
proci985 #46282 üzenetére
RGS-en ha jól emlékszem összesen négy lyuk van, mert alapvetően a Driving Force Shifterhez meg a TH8A-hoz van. Azt hiszem rá lehet tenni a sparco kéziféket is, mert kompatibilis, viszont csak 2 ponton fogja fogni (vagy esetleg 4). Nem tudom mennyire stabil.
Ami még szinte tutira működik az az, hogy az RGS-F-re raksz egy amazonos/aliexpresses platet pluszba (rá kell fogatni az RGS-re) és akkor szerintem rámennek az olcsóbb hall sensoros kézifékek. Csak ebből meg nagyon sokféle van, rendes kézifékből alakítják át őket és gondolom van, amelyik elég gagyi.
Viszont a hardveraprón valaki épít ilyet házilag, az gondolom jó.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fatal` #46281 üzenetére
RGS modullal gondoltam. nekem (legacy) Porsche WSP variansom van.
Porsche kezifekhez van kiegeszito sin az RGS-F modulhoz, sinkent
ugy kb 130 (kezifek) + 20 (sin) + 20 (adapter) + 50 euro (RGS-F) kijon 220 eurobol. TT Sparcoval ez inkabb 350, de ha van annyival jobb, akkor igazabol belefer az is.
a legacy Porsche Wheelemmel ugyan kicsit vicces lesz, de a kormany birja, viszont rallyzni kene egy normalisabb kezifek.
shifternek SHH lett, de ahhoz van Porsche felfogatom, szoval a kezifek helyzetet szabadon tudom allitani.
-
fatal`
titán
válasz
proci985 #46280 üzenetére
Mire gondolsz kiegészítő tartóra? A váltótartóra (RGS)? Vagy az alap váltótartó (simán a platere csavart "lap"), amit az RGS nélküli standhez adnak?
Szerintem a sparcon kívül nem nagyon van más opció.
Nekem most NLR 2.0 van, kelleni fog egy kézifék, de ugyanebben a dillemában vagyok, mert ahogy nézegettem a méretét a kéziféktartónak meg a furatokat, csak a sparco megy rá. Alig olcsóbb, mint egy Heusinkveld v2, ami röhej (igaz a sparco működik szeki váltóként is, de ez a funkció nem nagyon érdekel).
-
proci985
MODERÁTOR
wheel stand prohoz ahogy latom van kiegeszito tarto kezifeknel. ha csak kezifeket akarok rarakni, arra a celra mit ajanlatok? lehetoleg olyat akarok, amit fel is lehet ra fogatni.
nezegettem a Thurstmaster Sparcot, de kicsit dragallom.
-
Cikó
tag
Sikerült szert tenni egy használt, de garis CSW 2.5-re. Ha esetleg gariztatásra kerülne a sor, akkor mindenképp az előző tulajon keresztül lesz erre lehetőség? Mert ugye az ő Fanatec accountján van a vásárlás, és ha jól tudom semmilyen papírt nem adnak erről.
-
-
Géjza
őstag
Berendeltem egy NLR WS 2.0-át. Kérdésem, hogy T300-hoz és TLCM-hez milyen/mekkora/hány db csavar kell a rögzítéshez? Köszi!
-
tom120514
őstag
Sikerült ráhekkelni a DD-t a Playseat Evora, hátha valakit ez tart vissza
Fúrni kellett, de stabil lett. Tettem a bázis mögé egy monitort és amikor clipping volt, akkor sem esett le (pedig négy vékonyka csavar tartja alulról a talpat mindössze), csak rázta az egész cuccot egyben. A Fana fórum javaslata alapján beállítottam, baromi jó pedig csak Xboxon megy.
-
mmdms
addikt
Baszki ezt a pedált összeszerelni, több mint két órát szívtam vele, és ha a kuplung helyére kerül a fék már le kellett vennem a vibromotort h vissza tudjam rakni az elasztomereket és a tengelyt a loadcellbe, a kokpithez rögzítő lábacskától már nem lehet annyira lebuktatni. így viszont a motor kábelét már nem tudtam elhúzni az eredeti helyén, a csap alatt.
Erre neked mi a trükköd? -
fatal`
titán
Állítólag podium line lesz, szóval az én tippem horribilis árazás. Ha így lesz, akkor a kormányoldali adapter lesz vagy minimum €150, a bázis fele meg mégtöbb, gondolom 2-300. Ennyiért meg a milliós rigekkel rendelkezőkön kívül szerintem senki nem fogja megvenni.
De majd meglátjuk.
-
fatal`
titán
Igen, közben olvasgattam és azt írják sokan, hogy minél nagyobb kormány, annál valószínűbb, hogy rattle lesz a csavar nélkül. Mondjuk nem ültem az állvány előtt, csak mellettem volt, bedugtam firmwaret upgradelni és nyomtam egy FFB tesztet, szabályosan megijedtem a hangjától.
De beleraktam a csavart és jobb lett, lehet csak az állványt rázta, mert a kerék se volt lefékezve.
Egyelőre úgyis 1 perec van, meglátjuk majd game közben milyen. Az anyaghasználat űrkategória a T300 alap perec után (az ár is persze), de ez a QR elég xar. Kiváncsi leszek mit művelnek QR2 címszóval majd (és milyen áron).
-
fatal`
titán
válasz
tom120514 #46258 üzenetére
Nem adnak, ha boost kittel rendeled.
Nekem lötyög a fém QR-en a műanyag (amit húzni kell, ha le/fel rakjuk a perecet), pedig a csavart is beleraktam. FFB testet nyomva van valamennyi hangja is (a csavar nélkül rettenet). Holnap összerakom újra, hátha valami nem oké, de szerintem csak simán egy ilyen darabot kaptam.
Cserélik ezt, vagy ez ilyen?
Mondjuk még játék alatt nem néztem, azt majd csak holnap.
-
muzzy
tag
válasz
JulesTS #46236 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! (a többieknek is!)
Részemről az bevállalható, ha küldenek csere potikat, még ha lassú is a folyamat. Attól tartottam, hogy csak úgy vállalják a cserét, ha elküldöm nekik a pedált. Nem lenne túl költséghatékony. Nem tudod véletlenül, hogy nagyságrendileg mennyibe kerül tőlük a csere poti?
Köszi szépen a DIY Hall szenzor leírást, meglesem, hátha össze tudom hozni magamnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest