- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ForRedGlory
félisten
válasz
atomeec #30193 üzenetére
Az a srác én voltam az rFactor 2-vel
Amúgy ja, jól látod a FEI a clippingre jó, finomítja "elmossa" az effekteket. Ez nem mindig jó... sőt... de el lehet vele játszani, mivel még a v2.5 is képes clippingelni, ami nem kis teljesítmény azért. Persze ehhez olyan játék is kell, mert csak rFactor 2 alatt van hangja.
-
ForRedGlory
félisten
Podium F1 perec?
Nekem tetszik!
Bazz, már linkeltétek, bocs, nem olvastam vissza.
(#30198) Chrys_: Tuti masszívabb, mint a sima F1 vagy az F1 carbon. Plusz inkább legyen választék, mint 1-2 féle, aztán jó napot.
-
macy
addikt
Igen, kipróbáltam faxának tűnik, tulajdonképpen olyan érzés mintha nem kőkemény gumin mennék, hanem kicsit puhábbra lenne véve a nyomás. Igazából ez most jól is jött, mert nekem ACC-ben a minimum force le volt véve 1-re, elég durván rázta a kormányt. Most visszatolom 10-re és lágyítok a FEI-vel, megnézem így milyen lesz.
-
frelife
aktív tag
A hirtelen nagy/erős ffb ez gyengiti. Az ffb erős marad de a kezdeti indulása lágyitható.Ergo ne üssön és igy a gépre a terhelés kisebb legyen, elkerülvén a fogaskerekes megoldásnál lévő hangokat, lásd g29, g920. Én ezt veszem ki ebből. Olvasgattam rola de még ugye nem próbáltam
-
atomeec
senior tag
Volt korábban egy srác aki keresett megoldást, hogy F1-ben a rázókő ne legyen olyan durva. A FEI tompítja az effekteket, puhítja, nincs clipping (de jó lenne rá magyar kifejezést találni...), nincs éles erőhatás kiugrás. Opciónak szerintem tök jó, használom szinte minden játékban (talán raliban nem). Ha lesz időm, holnap visszarakom a korábbit FW-t, annyira meg van már ez rágva
-
frelife
aktív tag
Kidolgoztunk egy új firmware-t és illesztőprogramot (v291) a CSL kerékalapokhoz, és kérjük, tesztelje, és adjon nekünk visszajelzést.
Egyrészt a CSL Elite keréktárcsák (CSL E WB, CSL E RW PS4) képesek a dinamikus erő visszacsatolás hatásait olyan intenzíven reprodukálni, mint a játékok / szimulációk. Másrészt egyesek és néhány beszámoló arról számolt be, hogy ezek a kemény hatások okozhatnak mechanikai zajt az új és rendkívül közvetlen (egy) ékszíjtárcsázó rendszeren belül. Még ha ez a viselkedés semmi esetre sem okoz kárt a hardvernek, bizonyos esetekben a kerék alapjainak mechanikus hangjai túlságosan hangosnak tűnnek, a játék és a tuning menü beállításaitól függően.Az Ön személyes preferenciáinak optimalizálása érdekében egy új, a 000 - 010 tartományban beállítható "FEI" ("Force Effect Intensity") tuning menüparamétert vezetünk be. Az aktuális alapértelmezett érték 000, ami megegyezik a mindkét bázist megelőző nyilvános kiadású firmwares. A FEI értékének növelése azt jelenti, hogy a motor csökkenteni fogja a támadást, ha az FFB hatása azonnali irányváltoztatáshoz vezet. A magasabb FEI értékek enyhítik a kemény hatások intenzitását a mechanikus hangok csökkentése érdekében, és még természetesbbé teszik őket.
Teljesen képesek vagyunk arra, hogy a FEI skáláján belül megcsípjük a kereket, hogy megtalálja az Ön kedvenc helyét, vagy még mindig élvezze a terméket anélkül, hogy ezt az új paramétert felhasználná.
Kérem, mondja meg, melyik FEI beállítást javasolná az új alapértelmezett beállításunk, amely tökéletes egyensúlyt biztosít az effekt intenzitás, az érzés és a zaj között. Ez megfelel az átlag ügyfeleknek a dobozból, nem csak a hardcore sim-racer-nek. Kérjük, tesztelje meg annyi szimulációban / játékban és platformon, amennyire csak lehetséges.
Ha van valami, amit tudnod kell nekünk, kérjük, tegye meg egy megjegyzésben.
Változási napló:
A vezetői módosítások:
• A CSL kormánykerék RevStripe letiltása új CSL rim opcióval a Tulajdonság Oldal - Beállítások lapon.
• Az új CSL E WB PS4 opció "CSW V2 kompatibilitási mód engedélyezése PC-n" a Tulajdonság Oldal - Beállítások fülön.
• Különböző kis javítások és hibajavításokFirmware változások:
• A CSL E WB és a CSL E WB PS4 (CSL Elite PS4 Racing Wheel) új cégjei
• A "FEI" funkció a tuning menühöz került
• A CSL P1 rev-csíkot a járművezető kikapcsolhatja -
kozmy
őstag
Lene merd cserélni mert az sokkalta lagymatagabb FFB produkál. Ha lecsréled akkor a 317 nem tudod visszatenni ha nincs letöltve,de ha megvan a 317 akkor probáld ki az újat. De ha gomdolod valahová feltöltöm neked a 317 és szedd le és próbáld ki az újat, ha mem tetszik tedd vissza a 317. Na ezt faxán le írtam
rem éted. Rájötem miért lágyitották el az FFB intenzitását, hogy a műanyag bajonetzáras műanyag fos pereceit amit árulnak nerázza szét s törjeszét mimt az enyémet is.
-
macy
addikt
Tényleg srácok, akinek Fana Club Sport 2.5-ös bázisa van, milyen firmware-t használtok? Nálam még a 262-es driver van 317-es firmware-rel. Jobb a 311-es driver?
-
kozmy
őstag
válasz
bghistvan #30179 üzenetére
Amennyiért most adnak egy G29 abból a lóvéból itt hp-n tudsz használt de garis t300 venni, de az csak 2 pedálos cucc később tudsz 3 pedálos sort veni. Itt aki a T300 ra tette le a voksát nyílván nem kiszurni akar veled. Ezek mind gyakorlatias tapasztalatok. Én is a T300 mellett tenném le a voksomat úgy hogy rengeteg Logi és TH kormányt szervizeltem. Ezt azért lesd meg [link]
-
GalaHU
addikt
válasz
Persze, minden relatív. Biztos találsz olyat amihez képest királyság a G29, pl.: nekem is marhára bejött a Wingman Formula Force után a G25 anno...
Nyilván anyagilag egy picit nagyobb teher, de mi csak szeretnénk megóvni a csalódástól. Mert esetleg az egész kormányosditól elmegy a kedved, ha belefutsz egy rossz modelbe...
Anno volt valami mese arról, hogy egy szegény parasztcsalád megszerzi az uraságtól a vajaskalács receptjét, hogy végre megtapasztalják miért is rajonganak "odafönn". Otthon aztán nem volt nekik sem fehér liszt (tettek bele feketét), sem vaj (kapott írót) mazsola helyett meg vadkörtét tettek bele. Sütő helyett a kinti füstölős kemencében sült, aztán amikor elkészült, csak fanyalogtak, hogy mit esznek ezen az urak...
Inkább várj egy picit, és vegyél egy technológiailag előremutató modellt (szigorúan itthoni garival!) az valószínűleg jobban bejön majd. Aztán ha mégsem, az aprón még minimális bukóval elsózhatod, de ezen a fórumon a G29-et kevesen fogják dicsérni, azt nehezebben tudnád eladni...
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
Én azt mondom próbáld ki valahol ha meg tudod oldani. Nekem G27 volt. Előtte nem volt kormányom. Így utólag jobban jártam volna ha vásárlás előtt kipróbálom valahol mert nekem nagyon nem jött be. Olyannyira, hogy kb. egy hónapot volt meg és el is adtam. Csattogott, zörgött mint a fene. Érezni lehetett a fogaskerekeket, olyan darabos érzés volt tekerni. Középen semmi ereje nem volt. Utána cseréltem T500-ra. Ég és föld a különbség. Nem zörög, sima a mozgása, az ffb sokkal jobb, sokkal erősebb is. A szíj hajtás sokkal precízebbé teszi. Ugyan ez igaz a T300-ra is.
-
GalaHU
addikt
válasz
tobias88888 #30175 üzenetére
Azt se feledjük, hogy a G29 tulajdonképpen egy foltozgatott G25, ami 2006-ban jelent meg. Szóval 12 éves technológia...
-
tobias88888
őstag
válasz
RobbyJr #30158 üzenetére
T150 se halk. Bőven el lehet lenni a G29-el, ha nem fülessel játszol nem is fogod hallani, mással a szobában persze lehet kicsit zavaró, a T300 állandó ventije sokkal kevésbé.
A G29 érzésre nekem valamivel erősebb volt mint a T150, de még a T300nál is azt hiszem (rég próbáltam a g29et), viszont FFB-nél inkább a pontosság számit mint az erősség. Mellesleg a T150 abban sem jobb mint a G29, de a T300 mindkettőt veri
-
frelife
aktív tag
válasz
dom1n0 #30170 üzenetére
Sajnos igazad van
akkor majd vigyázok.
Kompatibilitás
Kerék alapok:ClubSport Wheel Base V2
ClubSport Wheel Base V2.5
CSL Elite kerék alap
CSL Elite Racing Wheel - hivatalosan a PS4 ™ -reKormánykerekek:
CSL Elite kormánykerék McLaren GT3
A közelgő Fanatec kormánykerék nagy részeKérdés az univerzális hub itt ugye egybe van a kormányal, illetve a csomag része, erre már felrakható a gyors csati?
-
atomeec
senior tag
válasz
bghistvan #30160 üzenetére
Ha rá tudod szánni a pénzt, T300-at vegyél. Nekem nem volt, TX-et próbáltam egyszer, de G29-hez képest is sokkal nagyobb élményt nyújtana (maga a kormány része, az FFB). Nem véletlenül írja javasolja azt mindenki ám. Legyen rendesen garancia, az élmény garantált. A fogaskerekes és a szíjhajtás érzete között elég nagy különbség van. Ha a keret szűkös, akkor természetesen érthető, megbánni szerintem a G29-et sem fogod. Ha esetleg van lehetőséged, próbáld ki mind a kettőt.
-
bghistvan
senior tag
válasz
RobbyJr #30158 üzenetére
kozmy :
Jól sejtettem ,hogy a T300 kapja majd a pontokat
,de ettől függetlenül a G29 mellett döntök sztem,csak kíváncsi voltam a pro-kontrákra.
Az,hogy hangosabb annyira nem fog izgatni sztem,a T150-től nyilván jobb lesz,és a shifter is óccsóbb lesz majd hozzá,köszi mindenkinek. -
bghistvan
senior tag
válasz
tobias88888 #30155 üzenetére
Viszont a G29 ffb-je erősebb mint a 150-é nem?
Elsősorban amiatt változtatnék ,és a pedál minősége,valamint az utólagos shifter-ek árkülönbsége miatt. -
tobias88888
őstag
válasz
bghistvan #30153 üzenetére
T300 / TX alapvetően jobb kormány mint a G29, a pedál verziótól függően vagy sokkal vagy csak minimálisan gyengébb. A 900 fok vs 1080 fok nagyon kevés játékban jön ki. A T150 sem egy rossz kormány, de mindkettő jobb nála. Az anyaghasználat is T300 / TX verziótól függ, engem a G29 nem győzőtt meg, a T300 Alcantara anyaghasználatban sokkal jobb.
-
bghistvan
senior tag
Üdv!
Hát úgy néz ki,nagy valószínűséggel mégsem a T150-re esik a választásom,mert most hogy kezdem magam jobban beleásni a témába,és végre dereng az erővisszacsatolás lényege,hogy melyikben erősebb az FFB.......így egy szinttel feljebb nézelődök.
A Thrustmaster T300 és a Logitech G29 felé kacsintgatok,több konzolboltban ajánlották ezt a 2 terméket,hogy sokkal jobban szimulálja az útviszonyokat az erővisszacsatolás miatt mint a Thrustmaster T150.
Ti melyik típusra tennétek le a voksotokat a kettő közül?
Ami infót összegyűjtöttem eddig,azok szerint a G29 minőségibb anyaghasználat a pedálokat is beleértve,és talán megbízhatóbb a Thrustmastertől?
A G29 900fok a 300 1080-ával szemben......és nem tudom hogy az FFB melyikben erősebb?
Project Cars 1-2 és GTS lesznek a preferáltak játék közben.(egyébként a T150-től klasszisokkal jobb?)
-
frelife
aktív tag
Nah. 8 nap alatt a Fanatec cuccom megjött. Meg van minden. Este össze szerelés. Sajna meloban vagyok
de kibontottam a kormányt meg a loadcellt. Hát érezhető a különbség egy Th vagy egy Logihoz képest! Komoly cucc! Imádom
és betegesen várom hogy nyargaljak hazafele
. Még egy váltó meg kézifék fog jönni hozzá de valoszinű azzal megvárom a black fridayt.. Hátha
-
válasz
kinghaxor #30149 üzenetére
Igen, közben rájöttem,hogy az a T500 volt, javítottam is a hsz-t. Sajnos nem nagyon lelek már sehol..
Első körben az FFB javulását várom. Elején nem zavart, de most már eléggé a fogaskerekes hajtásból adódó lyuk. Meg középállásban kvázi csak a fogaskerekek zörgését hallom FFB hatás helyett.
Másodsorban(és ezt kb mind teljesíti) nagyobb váltófüleket(a DFGT-n kvázi csak egy gomb van ugye). Nameg a 3 pedál sem hátrány.
DFGT előtt volt egy Thrusmtaster F430-as kormányom. Nagyon szerettem annak ellenére, hogy nem tudott túl nagy kormányelfordulást. Fékpedál törés lett a veszte, aztán gariban becseréltettem a DFGT-re a 900 fok miatt, de FFB-ben sokkal jobb volt az F430.
De tudtommal az tisztán szíjas volt, így ha a TMX Pro(vagy T150, ha ugyan az) csak félig, akkor hajlanék a T300 fele... Csak kérdés, kell-e annyira, hogy megfizessem a felárat. De ezt már nekem kell eldöntenem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Sorozatok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest