Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
freeknight #10757 üzenetére
"Úgy látszik ez lesz az új sláger a "nem súlyosabb a mezei influenzánál" után"
Nem jó, de nem is vészes!
-
Asbee
veterán
válasz
#72445440 #10791 üzenetére
Akinek hirtelen antibiotikumra jól reagál az nem korona. Egyébként tényleg sok furcsa eset van. Én hiszem, hogy ez már rég idekerült . Barátomék családjában januárban apukának és fiának (45, 13) elég hirtelen kétoldali tüdőgyulladás mindkettőnél. A gyereknél érdekes módon nem volt láz, nagyon enyhe hőemelkedés. 3 féle antibiotikumra sem reagált , ezért 1 hét kórház megfigyelés, viszont 1 hét alatt rengeteget javult magától. Apuka szintén antibiotikum semmi, 2 hétig lázasan feküdt otthon, a fürdőig ha kiment meg vissza abba kimerült és fulladt. Így visszagondolva....
-
lacos001
senior tag
Én erre azt mondtam, hogy waooooooooo
[VR Rendering Shows COVID-19 Inside Patient's Lungs] youtube videó, 3 perc, doki beszél közben
Azért offba teszem, hátha delete a sorsa -
fant0mi
őstag
Az országos tisztifőorvos tiltó és kötelező határozata a járványügyi helyzetre tekintettel
2020, március 26 - 22:12
[link] -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Meggyi001 #10784 üzenetére
Koszi mar gyakorlatilag jol vagyunk. De meg jo darabig karanten biztos ami biztos.
Parom kulfoldi diakokjal dolgozik szoval lehet onnan jott hozzank.
Persze nem 100% hogy korona volt, de elegge eselyes as idozites miatt. Ha lesz antitest teszt majd kiderul.
ish4d0w neked is koszi, meg itthon maradunk, kerulunk mindenkit.
Ha ez volt akkor mi nagyon konnyen megusztuk -
Fotonhámozó
senior tag
Meg tudom erősíteni, amit írsz. 1 ismerős január közepe óta köhögőrohamokkal küzdött 3 héten át, alig tudott kijönni belőle. Antibiotikumot írtak fel neki, semmit nem használt. Tüdőröntgenre is küldték, negatív lett. Rokonom február óta durva köhögéssel, fej-, hát- és mellkasfájdalommal küzd. Háziorvosa szerint nem influenzás, de nem tudja megmondani, hogy mi a baja. Kórházba (eddig) nem küldte, gyógyszer rajta sem segít.
Kb. 15 év óta nem voltam influenzás, egyszer-egyszer volt kisebb hőemelkedésem, de semmi komolyabb megfázásos tünetem nem volt. Viszont február vége óta kapar a torkom, néha hamarabb kifulladok mint szoktam, száraz köhögésem van (nem rohamszerű, hanem időnként egyszer-egyszer köhögök), az orromból nem folyik semmi, helyette valami fehér ragacsos nyákszerűség termelődik, amit alig tudok kifújni, esetenként éjjelente arra ébredek fel, hogy úszom az izzadtságban és napközben hőrohamaim vannak. Hőmérő 37.5-nél többet eddig nem mutatott. -
válasz
Peterhappy #10782 üzenetére
Öröm olvasni az ilyesmit. Tisztelet!
------------------------
(#10783) Malibutomi:
, ügyesek legyetek és vigyázzatok magatokra!
-
Malibutomi
nagyúr
Mi 2 hete vagyunk itthon, eselyes hogy rajtunk atment.
Eloszor en voltam beteg, laz nem volt, kohoges, orrfolyas 2-3 napig, aztan jobban lettem, de lassan es enyhe kohoges azota is van idonkent, aztan a parom is lerobbant hasonloan akkor abba is hagyta rogton a munkat gyertekek is itthon maradtak a sulibol es itthon maradtunk onkentes karantenban. -
Peterhappy
őstag
válasz
Redneck #10673 üzenetére
Eddig read only voltam és ezután is az leszek, de kivételesen itt és most megragadnám gyorsan az alkalmat magam is, hogy elmondjam, mennyire csodálatra méltó, amit napról-napra tesztek, s hogy mennyire hálásak lehetünk Neked, Nektek, és általában mindenkinek, aki ezekben a hetekben, hónapokban, a magyar egészségügyben próbál jóformán éjt nappallá téve helytállni, embereket gyógyítani, életeket menteni.
Minden tiszteletem a Tiétek!
A Családom két hete a kapun nem tette ki a lábát, most már közel másfél hete én is itthon vagyok. Nem tudom, jövő héten lesz-e még állásom, de a vésztartalékunk még egy jó ideig kitart és amíg a számlámon pénz lesz, addig rendszeresen utalok valamilyen formában az Egészségügy számára (e hónapban másodjára, ma délután épp a Szent László Kórháznak).
Háromgyerekes családapaként, családfenntartóként sok minden mást nem tehetek jelenleg, mint becsülettel #maradunkotthon és igyekszünk minden nap tudatosítani a Gyermekeinkben, mennyire szerencsések vagyunk, hogy szeretjük egymást, hogy számíthatunk egymásra, hogy fedél van a fejünk felett, és hogy egészségesek vagyunk.
És persze reméljük a legjobbakat...Kitartást és jó egészséget kívánok Mindenkinek!
És még egyszer köszönet és tisztelet minden Egészségügyi dolgozónak
-
törölt tag
Húsvétra egy kis locsoló vers
Én negatív tesztes vagyok
Viruciddal locsolkodok
Nem kérek én italt, kaját
Csak legyen szíves tegyen érte
Ne a kórház legyen az út vége
Használja a kesztyűt, maszkot
Hogy jövőre majd igyunk snapszot. -
-
Jó lenne érteni, hogy mit mond [link]
-
válasz
vzsryl #10744 üzenetére
Igen, lesznek ott most ott is durva dolgok.
Katt a képre a nagyobb változatért
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Más, mindenkinek: Szlovákiában szerda óta (tegnap)kötelező a védőmaszk viselése, ha kilépünk az utcára. [link] [link]----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Franciaországban egy nap alatt 365-tel nőtt a halottak száma - Egy 16 éves lány is elhunyt. [link] Forrás: MTI-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A svédek szabadjára engedték a járványt, és nagyon reménykednek
[link] -
Floyd80
addikt
Róluk se feledkezzünk meg: 20000 fő 3000 sátorra
-
Floyd80
addikt
Tegnap már egy német cikkben is ezt boncolgatták, hogy nem lehet bezárni az embereket, újra kell indítani a dolgokat és közben valami mild intézkedéseket fenntartani. És nem pár hónapról beszéltek, hanem hamarabb. Valószínű Trump is erre készül, mikor a húsvéti normalizálódásra utalt.
De közben pár nap alatt (4-5 kb.) duplázódik az esetszám. És lehet a svédek is gyorsan pálfordulnak mint Boris bácsi is.
-
Snowy_owl
őstag
Lázmérésről: Egyébként én ettől a lázméréstől vagyok "ki". Nálunk is mérik munkahelyen. Na most én kerékpárral járok be, de van aki autóval, de olyan is van aki ugyan úgy mint én, kerékpárral vagy gyalog. Na mármost a lázmérő érintésmentes, azaz infravörös. Beérek a munkahelyre, egyből be a portára. előtte 1,5kmen keresztül fújta a menetszél a homlokomat, akkor is ha sapka volt rajtam közben. Sokszor meg sem tudja mérni, ott "bénázunk", aztán mikor sikerül, akkor mér valami marhaságot 34-35 fokot a kihűtött homlokon, vagy van hogy meg sem tudja mérni, mert méréshatáron kívül van. Mondjuk van okosabb portás is köztük, aki kicsit később bejön mikor már mindenki beért, és újramér mindenkit, na ilyenkor már értelmes értékek szoktak kijönni.
-
Viktoár
addikt
Lehet hogy igazad van és azért hordják mert így biztonságban érzik magukat. A lényeg hogy embertársainkat védik a fertőzéstől akár tudátában vannak vele akár nem.
Aki viszont azért nem hordja mert tisztában van vele hogy belégzéskor nem véd (a legtöbb) azt hagy ne minősítsem.
macikos
És hány emberen látod azok közül akik hajlandóak maszkot viselni?
-
Viktoár
addikt
macikos
A maszkot használók 95%-a nem azért hordja hogy belégzéskor szűrjön. Jó reggelt kívánok! -
válasz
freeknight #10757 üzenetére
praktikus volna, mert már hétvégén csinálhatnánk egy rohadt nagy topikbulit valamelyik sörházban
-
válasz
Alex91 #10594 üzenetére
Szerintem nagyon max 2-3 hónap és nálunk is el fog indulni az élet. Nem lehet egy gazdaságot 6-12 hónapig megfojtani. Áll a fél ország, a nemdolgozók nagy része táppénzen. Fizetni kell a rendőröket, katonákat, eü dolgozókat+a rengeteg kiadást, tűzoltókat stb, az összes állami szervet, nyugdíjakat, táppénzeket stb stb. Közben rengeteg adóbevétel kiesett. Egy idő után el kell majd gondolkodni, hogy államcsódbe viszik az országot, vagy nyitnak és lesz ami lesz.
Érdekes olvasni ezeket a lecsengőben a vírus teóriákat, miközben az unió eü rendszere épp megszünőben van.
-
mi is a gyerekektől kapunk el minden szart. alkati dolog ez a láz amúgy, te akkor azok közé tartozol, akik hőemelkedéstől is kidőlnek. fiaim rutinból 39+, én rég voltam lázas a tavalyi előtt, akkor bírtam, most nem. feleségem remegett, mint a nyárfalevél, tényleg szarul nézett ki. a 4 hónapos gyerek meg... brrr... hagyjuk. elolvastam most a spanyolnátha cikket a wikipedián, felidéztem ezt, ránéztem a koronavírus számokra, szerintem meg sem várom, amíg ideér, felkötöm magam a gipszkarton mennyezetre
-
freeknight
őstag
Szóval akkor kiderítettük, hogy itt már mindenki elkapta novemberben
Úgy látszik ez lesz az új sláger a "nem súlyosabb a mezei influenzánál" után -
Csatravi
senior tag
Emlékszel a fekete ruhás nővérre, Sándor Máriára ? Azt a hölgyet is sz*rban hagyta mindenki. Egy egészségügyi dolgozót köt az esküje nem mehet sztrájkolni csak szépeket mondhat maximum egy pódiumon pár ember szemébe. Mert Máriával is ezt történt.
Nekünk embereknek őértük kell majd harcolni, küzdeni. Úgy ahogy most ők küzdenek a mi ÉLETÜNKÉRT ! A sz*ros netadóért tízezrek mentek az utcára de az eü dolgozókat cserben hagyták. Most meg tőlük várják az önfeláldozó, saját életüket is veszélyeztetve a segítséget. Remélem majd mindenki magába száll és ha elment ez a fertő akkor kiharcolja majd az eü dolgozók megbecsülését minden formában ! -
macikos
addikt
Ilyen szir-szar varrott maszkokat nehogy vegyetek! Kalap szar! Most mindenki maszk varrásba kezdett, barátnőm vett kettőt kíváncsiságból, hiába próbáltam lebeszélni.
Na már most ezen csak akkor megy át a levegő, ha ráfeszül a fejedre, mint a kva élet, na de ez nem. Így nem szűr, hanem oldalt, alul, felül megy be a levegő, mivel az anyagon keresztül nem tud -
llax
senior tag
40,5???
Nekem az elmúlt 25-30 év rekordja 38,5 körüli (valamikor kisgyerek korombam állítólag volt több is), de ekkor tüdőgyuszival járt a dolog. Nem is engedte a doki, hogy magam menjek injekciókért, a kijártak hozzám.
37,5-nél már minden ízületem fáj, 38 körül már egyensúlyi zavaraim vannak...Idén 2x is átgázolt valami rajtam. 1-2 nap durvább köhögés + hőemelkedés, pár nap taknyolás, nem volt több. Mindkétszer az után jött, amikor a táppénzen lévő óvodás unokaöcsémre vigyáztam
Télen viszonylag szabad vagyok - ami meló akad, azt rugalmasan tudom intézni (az office rész alapból home), ezért egy kis influenzától nem ijedek meg (az utóbbiak, sőt az utóbbi sok túl rövid+enyhe volt egy tipikus influenzához).
-
gergo5991
őstag
Ha mar igy szoba kerult hogy ki milyen influenzat kapott el, valkinek van tapsztalata tudasa azzal hogy 2 éve juliusban szegeden 10-20 szunyogcsipest mit kaphattam el? Ra 2 napra 40 fokos lazam volt 3 napig utana meg 5-6 napig 39 korul, es izzadtam mint az allat, kurvara fajt mindenem, kb mozogni nem birtam, tobbszor is be vittek az ugyeletre kaptam farba szurit de semmi tobb nem tortent
lehetseges a nyugat nilusi laz volt az? Mintha hirekben felreppent hogy arrafele elegge gyakran elofordul -
snecy20
nagyúr
válasz
vzsryl #10744 üzenetére
USA-ban nagyon benne van a levegőben egy társadalmi összeomlás. Könnyen kipattanhat valami még nagyobb baj, mint a koronavírus, mert a lakosság borzasztó fegyelmezetlen, és rengeteg náluk a labilis pszichéjű ember. Európát nem féltem a zombi-apokalipszistől, USA-t viszont nagyon is.
Gazdasági oldalról nézve, bármilyen furcsán is hangzik, de nagyon szurkolni kell azért hogy az USA ne térdeljen le, mert az elég hosszú időre megpecsételheti a világgazdaság sorsát. Mindenre kihatással lesz.
-
Vesa
veterán
"Magyarországon alig van beteg, szerintem nem több hasonló tüneteket produkáló beteg van, mint tavaly. (Bár semmilyen számokkal se tudom alátámasztani, csak amit látok)."
Remélem magad is érzed, hogy ez így nem vehető komolyan. Az pedig matematikailag is szinte kizárt, hogy "Magyarországon alig van beteg"...Sajnos. Foglamazzunk úgy, alig van _felderített_ beteg. mivel kiritkán aluli a tesztek mennyisége. Ráadásul mintavételként hivatkoznak rá, tehát nem kizárt, hogy az a 8000db teszt valójában mindössze kb. 4000 ember tesztelését jelenti, mivel egy embertől minimum két mintát vesznek. Ez pedig siralmas, de minimum arra nem jó, hogy megállapítsuk "Magyarországon alig van beteg"
-
mi a tavalyival megszenvedtünk (mármint a 2018-assal, akkor elmaradt nekünk a karácsony, asszony lázcsillapító + hűtőfürdő után mért 40,5 fokot stb.), idén már beoltattuk magunkat valami kombó cuccal. nem kaptunk el semmit. erre a hülye kínaiak kitalálnak egy level 10 boss fight vírust
-
válasz
Toobee #10735 üzenetére
aki nagyon sok emberrel találkozik, aztán kidől durván, van nehéz légzés, száraz köhögés, mindezt mostanában, az szerintem simán kipipálhatja magában (biztosat csak a teszt mond).
a magunkfajta meg, akinek kis hőemelkedés, kis torokkaparás, kis fáradtság, az sajnos szerintem nem.
-
llax
senior tag
-
Toobee
veterán
Nálunk két kolléga volt komolyabban beteg, az egyik nem fogta fel, hogy otthon kellene maradni, úgyhogy még akkor is krákogott, mikor már cégen belül ültünk össze, hogy merre tovább. Akkor javasoltam, hogy aki beteg, az például otthon maradhatna, úgyhogy nézett is rám csúnyán. A párja hotelezik, mindenféle emberrel érintkezik. A másik érintett faszija is elkapta, 2 hétig nyomta az ágyat, nehéz légzés stb, állítólag eléggé rottyon volt. Én egy kis torokkaparason, általános gyengesegen kívül mást nem éreztem (ez a héten), illetve amit észrevettem meg, hogy taskasak a szemeim, pedig a HO miatt most nem 6 órákat alszom, megvan a 8. Nem érzem magam hipohondernek, úgyhogy nem is vinnék le semmilyen következtetést.
-
llax
senior tag
"brutál durva az idei influenza szezon"
Heti bontásban találsz itt információkat. Elég nagy arányban volt jelen pl. a komolyabb légzőszervi tüneteket okozni képes H1N1/09 ("sertésinfluenza") vírus. (egyszerre 4 vírus volt jelen, közte jelentős mennyiségben az elvileg nagyobb járványt okozni nem képes B - a beoltottaknak kb. pénzkidobás volt az legutóbbi oltásuk...)
-
válasz
snecy20 #10729 üzenetére
nem bírja az ember a bizonytalan fenyegetést, úgy van kitalálva. én is túl sokat agyalok ezen, pedig ugye a mi munkánk eleve "virtuális" volt, én amúgy is utálom az embereket
, alig változott bármi. mégis, a két poronty miatt sok a stressz, aggódás, és ez is nagyon árt.
-
Vesa
veterán
válasz
Redneck #10673 üzenetére
Egyrészt nagyon nagy RESPECT!
(nem álszentségből)
15éve mondom mindenhol, hogy az eü politika úgy rossz ahogy van. Itt most majd az lesz a kérdés, hogy a járvány végeztével az eü. dolgozók mennyire merik felemelni a hangjukat, mert ha valamikor, hát majd akkor bizonyosan tömeges téámogatásotok lenne. Más kérdés, hogy épeszű ember eddig is támogatott minden ilyen erőfeszítést, de tény, hogy az emberek jelentős része csak azzal foglalkozik, ami prompt érinti őt is.
Egy biztos, a háttérben húzódó problémákat ki kell majd teregetni, mert ez mindannyiunk érdeke, és pártpolitikától teljesen független érdeke! Lényegtelen, melyik kormáy zülleszti le az eü-t, eddig mindegyik ebben volt érdekelt. Ennek pedig változnia kell! -
snecy20
nagyúr
Nálam kb. egy hete volt egy krízis-időszak, amikor kb mindent átgondoltam magam körül. Úgy éreztem hogy most nagyon-nagyon hirtelen kell fontos és hosszú távra szóló döntéseket hozni pénzügyi és emberi oldalról. Aztán mostanra enyhült ez a nagyon durva belső feszültség bennem. Szerintem most idegileg sokan vannak pengeélen.
-
Ajándékok
aktív tag
-
bigdady
nagyúr
válasz
Csatravi #10628 üzenetére
Hiába ha fertőtlenítő cuccokat nem lehet kapni. Ma jött az Auchan minden volt kivéve a tisztító szerek abból hiány a köbön még mindig. De liszt cukor szarásig
Ezeket a fertőtlenítő kendőket felülettisztítókat Anti bakteriális cuccokat sehol nem kapni. Vagy ti láttátok valahol? -
válasz
snecy20 #10723 üzenetére
akkor viszont lehet turbóban rettegni, mert ha egy kis infjulenziácska vagy egy lájtos adenovírus így megütött embereket, mit csinál a coronita?
srácok, mindenki aludjon nagyokat, pihenje ki magát, jusson el oda, hogy erősnek és egészségesnek érzi magát, aztán dönt az idő, a természet. hangyák vagyunk mi is, a tejút túloldaláról a naprendszerünk sem látszik
-
snecy20
nagyúr
Nincs olyan szerencsénk, hogy már hónapokkal ezelőtt átestünk rajta. Ebbe az illúzióba szerintem ne nagyon ringassa magát senki.
-
llax
senior tag
válasz
#86564352 #10687 üzenetére
"Egy embert láttál egy pillanatra."
Nem, nem egy embert láttam. Nem is kettőt. Nem csak városban (ott még nagyjából ok, ha pl. az egyik parkolótól a másikig nem veszi le). Kinn a "prérin" kb. 4-5-ből 1 maszkban vezet.
Én már mindent maszkban intézek, de ez esetemben (nem minden)napi 1/2-1,5 óra maszk használatot jelent. Ha kilépek otthonról, ennél többet nem vagyok ("idegen") emberek között.
-
gyorsteszt kéne antitestre, mert tényleg egymást hergeli bele a nép a találgatásokba (nyilván mindenki szeretne biztosabbat tudni, mint a full bizonytalant).
-
törölt tag
válasz
attiati #10703 üzenetére
Azért nem is kizárólag egy magyar orvosi véleményt linkeltem a maszk kapcsán, hanem a SARS és szmog miatt a maszkokkal rutinosabb ázsiai dokikról szóló cikket is.
igen-igen én is rájöttem nem szabad egy nap túl sok koronavírusos cikket olvasni. Hipochonder lesz tőle az ember. Erről is van már cikk.
(#10701) Rolly: dehogynem érne sokat, ha ez a 2,5 órás Bosch teszt tényleg jó már, akkor gyorsabban meg lehet szakítani láncokat és nyugodtabban le lehet zavarni egy érettségit például
-
aprokaroka87
nagyúr
Mivan most hirtelen mindenkinek eszébe jutott hogy ha mondjuk Tavaly novemberben köhögött, esetleg lázas volt, vagy pl levert, akkor az lehetett már akár a Korona virus is?
Én pl November környékén kb 1 hétig voltam táppénzen, köhögés, meg orrváladék gond miatt.
Házi orvosom szerint megfáztam, én nem vagyok orvos, meg nem is értek hozzá, de pont 2 napja felrémlett egy gondolat, mi van ha már az is a koronavirus volt?
Házi orvos nem végzett el rajtam sejtszintű vizsgálatot, tehát ő a tünetek alapján náthát mondott, meg igazából én is... -
törölt tag
Szerintem minden influenzaszezonban találsz olyanokat akiket jobban megviselt, mert épp náthára kapták el, vagy egy-két hétig lusták voltak főzni és pizzán éltek, stb. Most utólag meg bele tudják látni, mert az azt jelentené, hogy már nem kell félni.
De ha mégis, akkor valószínű, hogy az első hullámnak közvetlenül Kínából kellett jönnie, a mostani pedig szinte biztosan a bajor-lombard gócból. Lehet komolyan eltérés a kettő között, és az se biztos, hogy adnak védelmet egymás ellen. -
csƵ
addikt
Már hol? Magyarországon alig van beteg, szerintem nem több hasonló tüneteket produkáló beteg van, mint tavaly. (Bár semmilyen számokkal se tudom alátámasztani, csak amit látok).
A többi ország pedig passz. Jó lenne összevetni a tavaly ilyenkori influenzásnak diagnosztizált és az idei influenza+korona számokat. -
Vladi
nagyúr
Akkor lassan ki is léphetünk a konteó státuszból. Vsizont ha már így, kicsit gondoljuk tovább. Ha itt dolgozott a dög, akkor ez ami most zajlik mi??? Második hullám? Tehát 1-nél több hullámot tud produkálni?
mod: bakker csak most olvasom, milyen felismerés hullámot indítottam.
Valaki bernfentesebb nézzen már utána, hogy utólagos teszt vanevalami. Asszony biztos bevállalja.
Ha igaz a feltevés, akkor.... Vladi bácsi némi almapálesszel túlvan az egész világjávánnyon.
The spirit of Szabolcs.
-
Cyrin
addikt
Nálunk március elején volt, hogy háziorvoshoz mentünk. A párom hozta haza az iskolából, pedig be van oltva influenza ellen. Őt ki is írták kezdődő tüdőgyulladással, köhögéssel, több mint egy hétig fájt a feje is. Láz nem volt. Nálam nem volt se láz se tüdőgyuszi, viszont köhögés volt hörghuruttal rendesen, de nem száraz (mondjuk nyákoldót, köptetőt szedtünk). Minimum két hétig tartott a durva szakasza, a lépcsőn felfele is sokkal jobban kifulladtunk. Még mindig van nagyobb enyhe köhögés néha.
Az egyik gyerek is elkapta, de gyorsan kijött belőle, nem vészes tünetekkel.
-
mondjuk most, hogy mondod, nekem is panaszkodtak páran, hogy brutál durva az idei influenza szezon. miközben a tavalyi volt a durvább variáns, arra jól emlékszem
mi amúgy hetek óta picit nátha, picit torokfájunk, hol elmúlik, hol visszajön, de hetek óta nem kopik ki. (semmilyen tünet nem stimmel igazán "sajnos", szóval sejtem, hogy nem ússzuk meg ennyivel)
-
csƵ
addikt
Én úgy látom, hogy már múltév végén elkezdődhetett, mert 2020 év elején elég sok ismerősöm volt komolyan beteg. Csak akkor még hírből se ismerte senki a koronavírust. Ugyanezeket a tüneteket produkálták, mindegyikőjük. Most pl. egy beteg ismerősöm sincs. Ezért reménykedem benne, hogy későn fedeztük fel és már lecsengőben van.
-
gilfoyle
őstag
Kb. 3 hete a lányom egy hétig itthon volt a suliból, magas láz, száraz köhögés, étvágytalanság, stb. Doki mondta, h előfordul, ne foglalkozzunk vele, majd rendbejön. Aztán én is köhögtem egy hetet (még most is hébe-hóba), meg a család is. Majd jött a járvány... Szóval lehet h már itt volt, de persze az is lehet h csak "sima" influenza vagy vmi hétköznapi nyavaja.
Viszont akkor...fertőztünk...
-
Floyd80
addikt
válasz
aprokaroka87 #10700 üzenetére
A másik topicba betettem a lombardiai elemzést a kitörésről, abban azt írják, hogy már januárban voltak tünetek, a terjedési térkép szerint is ezek már covid-os emberek voltak.
Here we provide an analysis of the first 5,830 laboratory-confirmed cases reported in Lombardy, with date of symptoms onset over the period from January 14 to March 8, 2020.
In Codogno, the first reported cases developed symptoms in late January, 2020.
-
carl18
addikt
válasz
envagyok #10696 üzenetére
+1 Én Február végén mentem táppénzre. Vagy 6 éve nem szedek antibiotikumot. Elkaptam valamit, de most néztem is hogy 1 hét nem volt elég a gyógyulásra. Samsung gyárba dolgozok, igy lehetséges onnan kaphattam el. Az orvos elküldött tüdő röntgenre, megmondom ősszintén ez volt az első hogy az évek alatt orvosra volt szükségem. Legalább volna valami teszt hogy ki az aki átesett rajta?
Nekem a gyógyulásom ebből kb 2 hét volt, már nem is maga a korona virus a baj. Napi 20X mosok kezet, már a bőröm szétkopott.
De biztos megyek magam és a környezetem miatt. Mivel nincs teszt, fogalmunk sincs ki a beteg, ki hordozza ? Igy sajnos az emberek teljesen bizalmatlanok egymással. -
attiati
veterán
válasz
#86564352 #10658 üzenetére
A doktornő nem tartja ördögtől valónak a nép gyógymódokat: javasolt a gyakori folyadékfogyasztás, mert a nyelés miatt a bélrendszerbe kerül a vírus...
Illetve javasolja az önmegfigyeléses módszert: "Vegyünk egy mély levegőt, és ha a szokásos 30 másodperc helyett csak 10 másodpercig bírjuk, szintén siessünk az orvoshoz."
Mindeközben az MTA 2 órával később már arra kényszerül, hogy a sok tévhitet helyre tegye.
Többek között pont a fenti kettő tanácsot.Ilyenkor érzem, hogy mára be kell csukni az internetet
-
Alex91
félisten
válasz
aprokaroka87 #10700 üzenetére
Itt is meg kellene nezni, hogy par honapja mik voltak a halalokok, es volt-e valami kiugras a szamokban. Valoszinu, hogy itt is haltak meg emberek korona kovetkezteben. Azert ahogy latjuk jelenleg a halalesetek szama nem tul magas, ha elotte is ennyien haltak meg ebben, akkor az nem lehetett kiugroan magas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hosszabb előzetest kapott a Silent Hill f
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Steam topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával (3)
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest