Új hozzászólás Aktív témák
-
Mobulla
csendes tag
Itt olvastam róla:
Sajnos már nem elérhető a cucc onnan ahonnan én töltöttem le, úgyhogy feltettem ide:
ACRyanPOHD-Mede8erA leírás szerint vissza kell butítani 7.3.x-re a kütyüt első lépésként.
Utána mehet fel a Mede8er bootloader, és ezután a Mede8er firmware.Igy csináld:
1. Töltsd le és csomagold ki egy FAT32-re formázott pendrive gyökerébe az .img fájlt.
2. Dugd be a lejátszóba a pendrive-ot.
3. Kapcsold ki a lejátszót.
4. Tartsd lenyomva a készüléken 15 másodpercig a Power gombot.
5. A lejátszó újraindul és megkezdődik a frissítés. (ne piszkáld, mig be nem fejeződik)Nekem rendben működik, de hibák, gubancok lehetnek, úgyhogy mindenki csak a saját felelősségére álljon neki a cserének!
Még egy észrevétel: viszonylag sok ideig tart a frissítés, ne türelmetlenkedj, várd meg, amíg azt írja, hogy készen van!
-
vjozsef
senior tag
-
Mobulla
csendes tag
válasz
Henker2 #2533 üzenetére
Én meguntam az AC Ryan firmware lassúságát, úgyhogy feltettem a Mede8er azonos alapra épülő lejátszójának a firmware-jét. Kifejezetten ronda, viszont gyors, a hálózati sebességet is csúcsra tudtam vele járatni. Eddig bevált, az meg nem érdekel, hogy néz ki, a menüt csak addig látom, amig elindul a film.
-
Henker2
addikt
Üdv!
Van egy [A.C.Ryan Playon! HD] lejátszóm. A nagyobbik merevlemezes változat van. A kérdésem egyik fele az lenne, hogy van-e itt olyan akinek ilyen van? A másik fele pedig az lenne, hogy hogyan lehetne ezt frissítenem, illetve van-e hozzá frissítés?
Egy kicsit részletesen írjátok már le a frissítés menetét! Nem szeretnék úgy járni, hogy nem fog működni a frissítés után!
Köszi
-
Pityke78
őstag
válasz
Real_Necro #2530 üzenetére
Jogos, ott a pont, ezt én néztem be.
Felirat betűtípust nem lehet választani, vagy azt is benéztem?
Az mitől lehet, hogy ha az asztali PC-n letöltök egy filmet és bemásolom abba a mappába, amit megosztottam hálózaton, azt nem látja a lejátszó, csak akkor, ha az új film mappáját még külön megosztom?
Ötlet?
-
Real_Necro
veterán
-
Pityke78
őstag
válasz
Real_Necro #2528 üzenetére
Nos, feltettem a legújabb firmware-t (Firmware_PV73200_v7.4.6.r8755_European.zip) a gépre, de sajnos most sem tudom állítani a felirat időzítést.
A képen láthatjátok, a menüt, ami előjön a felirat beállításoknál.
Itt a feliratot tudom kiválasztani, utána a függőleges pozíciót, aztán a betűméretet, majd a fényerőt, vagy nem tudom mit, arra nem csinál semmit. Aztán jön a felirat kódolás, de arra sem csinál semmit és a végén a felirat színét tudom még módosítani.
Viszont időzítést nem találok sehol.
Vélemény?
Köszi
-
Pityke78
őstag
válasz
Pityke78 #2522 üzenetére
Akinek HD 1-es A.C. Ryan-je van az tudna segíteni, hogy miként tudok felirat időzítést, illetve felirat betütípust választani?
Nálam csak pozíció, méret, fényerő (bár ezzel nem csinál semmit), kódolás (ezzel sem változik semmi), illetve betűszín változtatási lehetőség van.
Az alábbi software van fent: v7.4.6.r7317
Vagy ez nem software verzió függő?
Köszi
-
Pityke78
őstag
válasz
Real_Necro #2524 üzenetére
Melyik a legfrissebb szoftververzió ami stabil és érdemes feltenni?
-
Pityke78
őstag
válasz
Real_Necro #2515 üzenetére
Hálózatot sikerült összehoznom, igaz nem egyértelmű, mert néha kér jelszót, néha nem.............
Hogy tudom a feliratot időzíteni, vagy betűtípust változtatni?
Nálam csak pozíció, méret, fényerő (bár ezzel nem csinál semmit), kódolás (ezzel sem változik semmi), illetve betűszín változtatási lehetőség van.
Időzítés, betűtípust nem találtam sehol.
Illetve a hálozai sebességnél néha 7kbit/sec-et ír ki, néha meg 44 kbit/sec-et.
Viszont egy 20 GB-os mkv-nál néha elégé megakadt a lejátszás.Amúgy olyat lehet csinálni és igen, akkor hogyan, hogy a lejátszóra USB-n rákötök egy küldő HDD-t, de ezt adott esetben az asztali PC is használja? Vagy ez nem opció?
Köszi
-
-
Pityke78
őstag
válasz
Pityke78 #2519 üzenetére
Kicsit leírnám részletesebben a problémát......
Egy olyan problémám van, hogy kaptam egy A.C. Ryan HD1 73200-as típusú médialejátszót, amit hálózaton keresztül szeretnék összekötni az asztali PC-vel.
A hálózat úg ynéz ki, hogy van egy TP-LINK-es router, amibe megy az UPC kábeles net és erre a routerre csatlakozik UTP kábelen az asztali PC (NEMETH-PC) és a média lejátszó (Realtek Embedded UPnP Render(acryan)) is.
A média lejátszó látja a hálózatot, ez eddig oké, viszont az asztali PC-n megosztott mappákat nem.
Amit nem értek, hogy a hálózat megjelenítésnél van egy Számítógép (NEMETH-PC), illetve van egy médiaeszköz (NEMETH-PC: Nemeth
.
A médialejátszó ezt a médiaeszközt (NEMETH-PC: Nemeth
látja, de a sima számítógépet (NEMETH-PC), amin megosztottam a mappákat nem.
Mi lehet a probléma, milyen beállításokat kell módosítanom?Nem tudom mennyire érthetőn írtam le problémát, de tudnátok segíteni?
Köszi
-
Pityke78
őstag
válasz
Pityke78 #2518 üzenetére
Srácok!
Tudna valaki abban segíteni, hogy miként tudom összekötni az asztali géppel hálózaton, hogy lássam a POC mappáit és onnan tudjak lejátszani filmet?
Adott egy TP-LINK-es router, abba megy bele a UPC-s kábeles net. A routerhez UTP kábelen csatlakozik az asztali PC és az A
Ryan 73200-as HD 1-es lejátszó is.
A lejátszó azt írja ki, hogy csatlakoztatva van a hálózathoz DHCP IP (Auto)-n keresztül, de mégsem látok mappákat.
Mi lehet a gond? A kérhetném egyszerűen írjátok le, mert elég láma vagyok a témában.
Köszi
-
Pityke78
őstag
Tudtok valahol magyar használati utasítást amit le tudok tölteni a netről az A.C. Ryan 73200-hez?
Köszi
-
-
Pityke78
őstag
válasz
Real_Necro #2515 üzenetére
Visszaolvasva többen írták, hogy LAN-on keresztül nagyon lassú a másolás, lejátszás.
Akkor ezzel nincs gond és hálózaton keresztül az asztali gép HDD-ről simán le tudja játszani a filmeket? -
Real_Necro
veterán
válasz
Pityke78 #2514 üzenetére
Elbírja, feliratkezelése is rendben, méretet, színt, betütípust, időzítést tudsz állítgatni, csak kissé lassú a menüje. Nekem azzal volt problémám, hogy a NAS-hoz beállított felhasználónevet és jelszót nem volt képes megjegyezni. Egyébként jutányos ár ellenére ez egy 4 éves készülék, szóval 7-8-nál többet szerintem ne adj ki érte.
-
Pityke78
őstag
válasz
Real_Necro #2513 üzenetére
Sziasztok!
Elvileg tudnák venni egy A.C. Ryan PlayOn! HD Mini ACR-PV73200-t (1. típus) jutányos áron.
A kérdésem az lenne, hogy LAN-on keresztül elviszi a 15-20 GB-os mkv-ket vagy ezzel nem tud megbirkózni?
Milyen a felirat kezelése? Felirat betűméret, pozíció, időzítés?Köszi
-
-
Real_Necro
veterán
-
Ironed_1
csendes tag
válasz
Real_Necro #2507 üzenetére
öhh, jól leamortizálódott...
arra leszek kíváncsi, hogy amit vettél LAN-on tujda-e vinni a cuccost....jó lenne, ha nem kellene vinyokat dugdosnom...fő a kényelem, a Ryan elvisz mindent, más miatt nem is cserélném...
-
Ironed_1
csendes tag
válasz
Real_Necro #2505 üzenetére
Mennyiért lehet eladni szerinted? Megnézem, mit vettél...
-
Ironed_1
csendes tag
válasz
Real_Necro #2503 üzenetére
Hmm, mire? :-)
Nem tudom, amúgy beállítani...de ha lassú is :-) -
Ironed_1
csendes tag
Sziasztok!
Az működik, hogy RyanMinit lan-al összekötöm a routerrel és onnan tudom kitallózni és lejátszani a filmeket?
Elbírja? -
zako
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy PlayON HD Minim - jó régóta szolgált, nemrég lecseréltem egy komolyabbra, ezt pedig odaadtam a húgomnak. Ő megpróbálta összerakni otthon, de nem boldogult vele és visszahozta.
A gond az, hogy én sem tudom működésre bírni, pedig korábban nálam működött. A hibajelenség: bekapcsolás után (amikor a piros LED kijelző átvált kékbe) nem ad ki jelet sem HDMI-n, sem RCA-n a tévének. A kék LED nagyon halványan világít, alig látni - mintha nem kapna elég áramot?!
Megpróbáltam szétszedni, de a hátlapi csavarok kicsavarása után sem boldogultam vele, feszegetni nem akartam.
Érdemes vele kezdeni valamit?
-
-
válasz
Demokatona #2493 üzenetére
Filmnézésre, zenére tényleg kiválóak az AcRyanok a mai napig. Nekem is van egy HD2 minim, a mai napig használatban zenehallgatásra (flac). Csak azért cseréltem le, mert az újabb kódolású filmeknél már kicsit szaggatott.
-
válasz
Demokatona #2491 üzenetére
Nem is fogja. Nincs hozzá új frissítés, ami követni tudná a youtube változásait. Az a frissítés amit írsz jópár éves. 1-2 éve még ment rajta a youtube xl, de valószínű már az sem megy.
Kíváncsi lennék mennyiért adta el neked valaki és elmondta-e előtte, hogy már semmilyen támogatás nincs hozzá...
-
Demokatona
tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy AC Ryan PlayOn HD mini-t.Az a problémám,hogy nem játssza le a Youtube videókat a neten keresztül.Elvileg a legfrissebb software van rajta v7.4.6.r7317
Esetleg ötlete valakinek? -
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Milyen Wifi USB-t vegyek a lejátszóhoz, ami biztos, hogy működik vele?
-
nebulo5
senior tag
Köszönöm Mindenkinek a válaszát! Azt hiszem, marad a jelenlegi FW.!
Nem tartom valószínűnek, hogy zenehallgatáson és (ritkán) filmnézésen kívül, más funkcióit használnám. Erre, meg tényleg egész jó. Talán, majd ez év második felében (vagy, ha esetleg nyerek a lottón) rászánom magamat, és beszerzek egy komolyabb hangminőséggel bíró lejátszót!
-
vjozsef
senior tag
válasz
Mobulla #2484 üzenetére
En meg ezt is hozzatennem, bar firmware elcseszes utan van, de ez is jo lehet neked:
Mi van, ha elrontottam a firmware frissítést és a logonál nem jut tovább a készülék?
A "3 lépéses firmware hiba javítás" - A.C.Ryan készülékekhez -
Mobulla
csendes tag
válasz
nebulo5 #2483 üzenetére
Szerintem hallgass vjozsef-re, ha csak arra használod amit írtál, akkor ne piszkáld. A legfrissebb firmware csicsás és lassú, és mint minden frissítése a cuccnak, egyedi hibákkal rendelkezik.(Általános lassulás, még lassabb hálózati átvitel, bizonyos szituációkban fagyás)
A hangot szerintem nem fogja szebben lejátszani, maximum több médiaformátumot tud majd a készülék kezelni.Ha mégis csak nekiesel, akkor tudnivalók:
Biztonságos módszer:
1. Töltsd le és csomagold ki egy FAT32-re formázott pendrive gyökerébe az .img fájlt.
3. Kapcsold ki a lejátszót.
4. Tartsd lenyomva a készüléken 15 másodpercig a Power gombot.
5. A lejátszó újraindul és megkezdődik a frissítés. (ne piszkáld, mig be nem fejeződik)Frissítés a rendszerből:
3. Menj a Setup>Misc>USB Upgrade -re és a távirányítón az 'Enter' -rel indítsd el a frissítést.
4. A lejátszó újraindul és megkezdődik a frissítés. (ne piszkáld, mig be nem fejeződik)A régi felületről az újra két lépésben tudsz frissíteni:
Először tedd fel ezt a firmwaret:
http://www.acryan.com/downloads/PV73100/Firmware_PV73100_v7.3.4.r3582_European.zip
Majd ezt:
www.acryan.com/downloads/PV73100/Firmware_PV73100_v7.4.4.r7317_European.zipAz esetleges hibákat a fórumtársak hozzászólásaikban javítják
Sok sikert!
-
nebulo5
senior tag
válasz
vjozsef #2482 üzenetére
"Szerintem ami jol mukodik azt ne bantsuk. "
Igen, ebben teljességgel hasonló a szemléletünk! Igazából, csak a fentebb említett "apró" probléma ismétlődése adta az ötletet, hogy érdeklődjem az esetleges FW frissítésekről.
De ha nem egy komplikált dolog a frissítés, és nem rejt magában komoly kockázati tényezőt, hogy esetleg kukába is dobhatom a playert a frissítések eredményeként, akkor még picit abban is reménykedtem, hogy esetleg még + kapok olyan szolgáltatásokat, ami a hangminőséget is nemesítené...
Valójában, nem mindenáron akarnék frissíteni, de ha egyszerű és biztonságos a menete, akkor miért is ne? Legalább, ez irányú (csakis pozitív!) tapasztalatokkal is "gazdagodhatok" -
nebulo5
senior tag
Hello AC Ryan Tulajdonosok!
Lenne egy szörnyen dilettáns kérdésem! Mentségemre szolgáljon, hogy nem volt időm foglalkozni a témával, na meg nem érthet az emberfia mindenhez
2,5 éve használok egy AC Ryan PlayOnHD (ACR-PV73100) media lejátszót. Főként FLAC formában tárolt zenét hallgatok vele, de szoktam nézni MKV kiterjesztésű filmeket is. Valójában, elégedett vagyok vele, sőt némi digi coax kábel cserélgetés után, még azt is mondhatom, hogy egész rendes sztereó hangot tudok "lecsalni" róla, a zenei rendszerem számára!
Korábban olvastam ezt a topicot, hogy némi infót szerezzek a media play.-ról, de miután a céljaimnak megfelelő használatot "elsajátítottam", már nem élvezett nálam prioritást a topic olvasása
Most azonban, beleolvastam ismét a topicba, (főleg az utolsó hozzászólásokat) és látom, jó néhány frissítést kiadtak már a lejátszó szoftveréhez! Megnéztem a lejátszómon lévő firm. verziószámát, és hát mi tagadás, jól elhanyagolt az állapota: v4.7.4 r5440 aug.16.2011.
Kérdéseim a következők lennének:
Ha továbbra sem szándékozom más célra (zenehallgatás, néha film) használni a playert, megérné mégis újabb firm. verzióval frissíteni? Ha igen, akkor vajon elegendő lenne-e az utolsó verziót feltelepíteni, vagy (valahol olvastam firmware frissítésekkel kapcsolatosan, hogy) az időrendi sorrendet betartva, minden újabb FW-t fel kell telepíteni?
Kaphatnék egy linket, ahonnan ezeket a FW-ket letölthetem? (jó lenne, ha időrendben lenne feltüntetve, illetve ha ez nem lehetséges, mely számokat kell figyelnem, hogy a sorrendet meghatározhassam)
Ha még feszegethetem a hozzáértők türelmét, leírná valaki a FW frissítés pontos módját/menetét?
Ráadásul, igen "szájbarágósan" lenne jó, mert nagyon "láma" vagyok az ilyesmi frissítések területén, egy alakalommal frissítettem dvd író szoftvert.
Az egész szoftver frissítési ideám annak apropóján jött, hogy a fentebb írt felhasználási területen, rendszeresen jelentkezik egy probléma: ha a flac zenei album nincs trackelve, és léptetnék a hallgatásakor, az esetek 80 - 90 %-ban lefagy a player. Talán, a frissítésekkel ez a gondom is megoldódna...
Előre is köszönet az esetleges instrukciókért, szép napot! -
Mr Ferry
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy AC Ryan PlayOnHD Mini lejátszót, és ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni illetve kérdezni. A lejátszó a leírása alapján le tud játstzani veszteségmentes audio file-okat is (ape, flac stb...). A rendszer úgy néz ki, hogy Serviio media szerver host-olja a tartalmakat (UPnP/DLNA), a Serviio-t futtató gép wifin csatlakozik a hálózathoz, a médialejátszó pedig LAN-on. Azt tapasztalom, hogy az FLAC és APE file-ok esetében megtalálja a lejátszó a file-okat és meg is jeleníti őket, tudok köztük tallózni, de lejátszani nem játsza le (betölti, mert a metaadatokat kiírja, de 0:00 hosszúak a file-ok meglátása szerint és nem is indulnak el. Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel találkozott-e már valaki és hogy lehetett a problémát megoldani? A korábbi WDTV Play lejátszómmal ez zökkenőmentesen működött.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv! -
Möhe
addikt
Aki még nyúz ilyen lejátszót,az elárulná nekem hogy másnál is akad a BD.iso? Illetve felmásolt original BD lemeznél hogyan kell a menüt előcsalogatni?
-
Speeedfire
félisten
HD mini-t szeretnék venni és érdeklődnék a támogatott wifi adapterek iránt.
-
imiadmin
őstag
válasz
imiadmin #2470 üzenetére
mivel válasz nem jött, így megosztom a tapasztalatom:
úgy gondolom, hogy a PlayonX (playonx_r4824_rev5_1.zip) a legjobb döntés a ACR-PV73100 -ra.
Igaz, hogy nem GUI2.0, de az optware-val tökéletes a torrent is. -
imiadmin
őstag
valaki meg tudja súgni, hogy melyik az a firmware, ami stabil, mindent lejátszik és szakít vele a torrent?
nem kell, hogy 2.0 legyen... csak működjön... -
imiadmin
őstag
valami meg tudja mondani nekem, hogy hogyan tudom átállítani a transmission-ban, hogy ne az alap /tmp/torrent mappába akarjon letölteni?
hiába írom át a settings.json file-ba, az újraindítás után felülíródik...
-
imiadmin
őstag
sziasztok...
A Meder FW nincs meg valakinek esetleg?
köszi,,,
-
Lincy
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy külső DVD/BD olvasót felismeri-e a Mini2? Egy 2.5-eset szeretnék külső házba tenni és USB-vel összekötni...
Előre is köszi a válaszotokat!
-
Predator2
addikt
Helló
Azt hogyan lehet megoldani, hogy HD2 számítógépről is le tudja játszani a filmeket anélkül, hogy átmásolom a filmet a HD2 merevlemezére?
THX a választ.
-
Möhe
addikt
Üdv.
Segítséget kérek a hozzáértőktől.
Nekem még az első szériás nagy lejátszóm van. Pár napja sikeresen összekötöttem hálózaton a PC-vel (Serviio-val) , letudok játszani bármit,de a megadott ip-t ( a lejátszó menüjében megadtam egyet) nem tudom elérni a gépről,hogy a vinyójára másolhassak,mert azért nem mindig megy a pc és a lejátszó együtt.Meg 2 külön szobában vannak, és sajnos nincs 5m-es USB-m hogy összetoljam őket.
Mit kell bütykölnöm hogy lássam a meghajtót a gépemen?
Amúgy a hálózaton mint egyéb eszközt látni a felsorolásban (W7 intéző), de csak az infója elérhető vagy tiltható, más lehetőséget nem mutat a W7.
-
totog
tag
válasz
Real_Necro #2453 üzenetére
Értem, tehát a kényelem az elsődleges szempont. Nálam viszont a kényelem fontos eleme, hogy hány kütyü van a lakásban, és inkább bekapcsolom ha kell, de inkább legyen csak 1 gép, ami multifunkciós. Más igények, más megoldások.
Amúgy egy kis Cooler Master N200-as dobozt vettem épp tegnap, annyira az sem nagy, igaz a TV alá nem fér be, de nem is ékteleníti majd a lakást. -
totog
tag
válasz
Real_Necro #2450 üzenetére
És a NAS-nak kell egész nap mennie? Max. a torrent-et tudom elképzelni indoknak, az viszont nálam nem játszik. Ha meg valamit elérhetővé akarok tenni kifelé, akkor azt kiteszem a szerveremre (egy virtuális gép, valami német laborban, hobbiból van).
Amúgy a PlayON-t is csak akkor kapcsolom be ha filmezek, most akkor ehelyett a gépet kapcsolom be. Olyan sokat nem filmezünk, hogy fogyasztásban sokat számítana. -
vjozsef
senior tag
válasz
Real_Necro #2450 üzenetére
Igen, en szeretnek meg iden osszerakni egys lejatszot pc-bol, amin szeretnek NAS funkciokat, de sajnos a mediaplayxer kategoriat elfelejtettem mar reg, annyi rossz tapasztalatom van/volt veluk hogy csak nah!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S21(128/8) dobozával tokkal
- HP Victus 15-fa Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% i5-12500H 16/512 RTX 3050 4GB 144Hz
- ELITRO Részletfizetés , bankmentes , kamatmentes. Érkezés alatt . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Új Asus TUF GAMING A15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 2050 4GB 144Hz
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest