Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kloden
senior tag
BaréTom ajánlása jut eszembe: LANPARTY UT nF4 Ultra-D
-
Pala
veterán
válasz
VaniliásRönk #3597 üzenetére
De pont ezaz, hogy pár hónapra tervezem, és utána már egy nagyobb X2-re tudnék cserélni (5200+ vagy gyorsabb), csak most egy X1950GT- is szándékozok venni, és kíváncsi vagyok, van-e értelme emellé az egymagos 4000+-t berakni. Ugyanis valszeg a procin kell spórolnom.
más: itt írtátok előbb, hogy az MSI lapokkal nem igazán vagytok kibékülve páran. Más topikban meg MSI-t ajánlottak, és ki is néztem magamnak egy AMD690G chipsetes MSI lapot magamnak, de most megint jól összekavarodtam.
Először Asus-t akartam, arra azt mondták, hogy ne vegyem... Abitot ajánlottak, azt meg én nem akartam, most meg mikor végre találtam egy MSI-t, kiderül, hogy ez sem igazán jó, már nem tudom mitévő legyek.
-
Pala
veterán
Sziasztok!
Talán hülye kérdésnek tűnhet, de megéri X2 4000+-t vásárolni egy A64 4000+ ellenében?? Teljesítmény szempontjából kérdem. Tudom, hogy két magos az előbbi, az utóbbi meg csak egy, de az órajele az egymagosnak magasabb, és nem tudom, hogy jelenleg milyen szinten áll a kétmagos procik kihasználtsága; van-e értelme azt választani (mert ugye ha valami nem használja ki, akkor az alacsonyabb órajel miatt valszeg hátrányban van az X2) -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
caprime #3593 üzenetére
Ha már 15k, akkor 2x1GB Kingmax 800, ahogy látom az igazán jó RAM-okból 2x512MB is inkább 20k környékén van (ahol még van), 2GB átlagos RAM meg még mindig sokkal többet ér manapság, mint 1GB tuningram. Szerintem.
éN79: Én nem szoktam ilyen diplomatikusan foglamazni.
-
éN79
addikt
válasz
caprime #3592 üzenetére
Arra célozhatott, hogy többnyire irodai és teljesen tuningmentes átlag célokat az msi deszkái nagy valószínűséggel kiszolgálnak, ha ennél többre vágysz, akkor inkább másfelé keresgélj.
Tudom hogy itt az X2-es tulajok között is van nem egy elégedett msi tulaj, ennek ellenére inkább a giga lapot válaszd, ha van rá lehetőséged. -
caprime
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #3591 üzenetére
miert?! ennyir utaljatok az msi-t? vagy mia gaz vele?!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
caprime #3590 üzenetére
Azt hogy ha MSI-t veszel akkor felejtsd el a problémáiddal felkeresni ezt a topikot.
Szerk.: Az hogy átlagos gyártó hullámzó minőséggel, tuningra meg absz. nem ajánlott. Az ASUS nyomdokaiba léptek, lassan mindent lehet MSI márkanév alatt kapni, így igazán semmire sem figyelnek oda.
-
caprime
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #3589 üzenetére
MSI K9N SLI-2F 18ropiert errol mi a velemenyed?! elöre is kössze
-
AtHoS
nagyúr
válasz
caprime #3579 üzenetére
Az Asus M2N4-SLI lap belépőszintű AM2-es lapnak készült és annyit is tud.
Előnye a 2db IDE csatlakozó, de ezzel ki is merült amivel fényezni lehet.Szóval én nemigen ajánlom, hogy erre add a fejed.
[link] [link]
Memóriának max. 1.95V-ot tud adni -> 1066MHz-en a memó tuti magasabb fesszel megy csak
Procifeszt nem lehet állítani benne -> tuning korlátozódik
Max FSB 230MHz környékén van -> Ez elég erős érvágásIlyen árért meg végképp nem éri meg, mikor éppcsak drágábban ilyet lehet kapni Gigabyte GA-MA69G-S3H
Tápot ne sajnáld ki. Ha az beadja az unalmast, viheti az egész gépet. Minimum FSP. Ez árban nem a felső kategóri. 400W 8..9k körül
-
rooland
senior tag
válasz
Prosector #3576 üzenetére
Prosector tényleg köszi a kimerítő segítséget, így remélem menni fog. Nagyon köszi,h részletesen leírtad
Speed(R) ott a pont tényleg egyszerűbb megkérdezni és várni a galambot,mint 23500 hozzászólást végignézni (azt meghagyom neked
). És neked is köszi szépen a segítséget, sokat segítettél!
-
caprime
csendes tag
válasz
laci666 #3502 üzenetére
kössz szépen a gyors reagalast
de 8800gts lesz benne es kb 1.5eves 400wos nem noname de nem egy fullos marka ha erted mire gondolok
szoval szerinted birnia kell? illetve tudnal e velemenyt mondani m2 n4 sli eleg regi lap de olcso kilehet vele hasznalni a rendszert szerinted?! illetve kezeli e az 1066mhz es ramokat?! elöre is skössze
-
fagy53
nagyúr
A 3800+ tuninggal kapcsolatban, a terheléses tesztek közül idáig az Orthos vált be a legjobban, mind a két magot csontig kihajtotta, de tegnap feltettem a MOH Airbone-t és az a konfig ami 2840-en másfélórát priority=10-ben elszaladgált, kb 10 perc alatt csonttá fagyott háromszor egymásután. 2800-ra visszavéve tökéletes, így megszületett az új tesztelőprogi!
Visszanézve látszott, hogy az eddigi játékoktól eltérően a MOH Airbone mindkét magot 95% felett használja. -
Prosector
addikt
válasz
rooland #3572 üzenetére
Ez hasznodra lehet:
[L:http://]http://www.trendit.hu/modules.php?name=Content1&pa=showpage&pid=8[/L][/L] -
Speed®
titán
válasz
rooland #3572 üzenetére
A topik és archívumai 23500 hsz.en keresztül foglalkozik nagyrészt a tuninggal. Ha megerőltetnéd picit magad és visszalapozgatnál, sok mindent megtudhatnál. De persze könnyebb kérdezni és várni a sült galambot..
BIOSban tuningolni, mint bárhol máshol. Szorzót csak lefelé tudsz módosítani, de nem érdemes piszkálni. Az FSBt kell emelni, közben a HTnél a szorzót úgy állítgatni, hogy az eredmény 1000 körül maradjon. (205-255 4x, 255-335 3x).
A memória órajelét ha nem tuningos, 400 körül kell tartani, ez pl. 240es FSBnél a 333mas beállítással érhető el. (333 /12es osztó, 266 /15ös).
+feszt általában 240es FSB felett igényel a proci, példánya válogatja. Szerencsétől függően a vége valahol 2.6-2.8GHz körül van léghűtéssel. -
Prosector
addikt
válasz
rooland #3572 üzenetére
Hi !
Kezdetnek az FSB-t szokták emelni. Van aki 1ből emel procifeszt is,h az magasabb fsb-nél ne hátráltassa a tuningot. Ahogy növeled az fsb-t, nő a memók sebessége is. Ha a ramok már nem bírják,akkor vissza kell osztani. 250-es fsb körül vedd lejjebb a HT-szorzót is,mert ha túl magas az is lehet hibaforrás-min. 800 körül legyen,de 1000 fölötti érték ne nagyon legyen.Ha minden vissza van osztva ill. lejjebb véve és mégis instabil a rendszer akkor általában a feszemelés megoldás,lehet ,h nemcsak procifeszt kell emelj,hanem chipset-feszt is sőt a memófesz is benne van a pakliban...
1 átlagos tuningpottal rendelkező X2 3800+ alapfeszen megy kb. 2600-ot. Ehhez viszonyíthatsz.
Ne felejts ki semmit !
Ha vmit kifelejtettem javítsatok pls!
Ja:csinálj teszteket alapon és húzva is:3DMark(cpu-score),Super-Pi,meg az Orthos of course
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Most veszek egy A64 X2 3800+ s939 -et. És az lenne a kérdésem,h hogy kell tuningolni a BIOSban? A szorzókat kell állítani vagy hogy? Mert azt hallottam ezt a szériát szépen meg lehet húzni.
Ja és ahhoz,h húzzam a procit a memóriáknak is gyorsulniuk kell? Tehát lehet olyan,h a proci bírná még de a memmo nem engedi?PLZ help!!!
-
Prosector
addikt
válasz
Devastator #3567 üzenetére
http://www.techpowerup.com/cpudb/ : ahogy Rollins mondja(írja).
Csak azért linkeltem,h lásd a saját szemeddel is
-
rollins
őstag
válasz
Devastator #3567 üzenetére
5000+ tudomásom szerint
-
Devastator
tag
Hy. Melyik a legnagyobb X2-es model ami Brisbane maggal van ellátva?
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #3556 üzenetére
Értem, ezt még nem figyeltem... Köszi
-
törölt tag
válasz
rollins #3553 üzenetére
Lehetséges hogy az 1.41-es cpu-z még nem ismeri fel hogy BL a proci, ezért nem lát feszültséget, meg revíziót... (?)
Bár az enyémen sem látszik a voltage...
-
oz82
senior tag
válasz
Manitou #3544 üzenetére
Nekem az 3000+ A64 emen gyári hűtő van, és simán viszi a 2500Mhz-et 278Mhz-es külső órával. Sőt itt még a Cool&quiet is problémamantesen működik. Ha gondolom visszakattyolom alapórajelre (1800), Autodrive on egy pillanat alatt felpörög 2500-ra.
2600Mhz-nél már ezt nem hajlandó, jön a kék halál -
nesa
veterán
válasz
rollins #3539 üzenetére
Hmm kiprobaltam azt a cpuz amit ott hasznaltak es amik alapjan kamunak hittek az a valid hulyesege mert gondolom abbol vagtak ki a kepet itt az enyem full alapon.
sot a valid szam alapjan kikersetem
Tehat nem kamu! -
Manitou
veterán
4200+ kicsit felhúzod és lazán lenyomod a 4800+-osokat is, sőt
Attól függ milyen hűtőd van, akármilyen gagyi nem elég hozzá, ezek még fűtenek rendesen, főleg terhelés alatt. Nekem AC Frezer 64 PRO van, de ettől gyengébbet nem tennék rá, ez még éppen elég, igaz nekem húzva megy a 4200+-om. Alapon talán elég lenne rá egy kicsit gyengébb hűtő is egy jól szellőző házban.
-
TomBoy1986
veterán
Sziasztok!
Nagyon érdekelne az 5000+-os Black Edition X2-es. Nem tudjátok véletlenül, hogy hol, mennyiért és mikortól lehet majd kapni? (Híreket olvastam róla => 2600MHz, 65nm, 2x512KB cache, szorzó lock nincs, 65W TDP)
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Ismét eget rengető kérdés. A proci amit rendeltem X2-es 4200+ S939, vajon jó e hozzá a régi processzorom (A64 3000+) hűtője
.
Csak azért mert "tálcás" változatban kapom. -
törölt tag
Ha valaki még nem olvasta volna, igéretes darabnak tűnik a Black Edition
-
éN79
addikt
válasz
Kareszovics #3532 üzenetére
Ha a procit és a ramokat ("visszaosztással" ) kizártad, akkor én csak erre tudnék gondolni.
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek!!!
Azt modjátok meg nekem hogy S939-es tokozással melyik a legnagyobb számozású X2-es proci
4200+ os, vagy van nagyobb is?mennyiért érdemes?
előre is köszönöm
-
éN79
addikt
válasz
Kareszovics #3528 üzenetére
ABIT KN9 (Ultrán?) az átlagos max. 286-os FSB határ a hűtő cseréjét követően egyből eltűnt, úgyhogy nálad is lehet érdemes lenne egy alternativ megoldás.
Az orthos-ban meg számomra az a jó, hogy ha valami nagy gáz van, ahhoz nem kell órákat futtatni hogy kiderüljön. -
Kareszovics
addikt
ORTHOS-szal még sose izzítottam (nem azért mert nem tudom, hogy kell hanem mert lusta vagyok)
A lap az meg ugye a hírhedt MSI K9N ultra-2F aminek ugye olyan meleg az északi híd hűtője hogy még sose mertem megfogni se; párszor már gondoltam hogy ez baj lehet, csak olyan idétlen a hűtőborda hogy a problémát még nem sikerült orvosolni megfelelően.
-
éN79
addikt
5000+ szvsz. Talán ezzel jutsz a legmesszebb, a stabil vége (nem agyonfeszelve) viszont nagyjából mindegyiknek 2800-3000 között van, úgy gondolom.
Kareszovics: lehet a lapod melegszik túl, ha nagyon nem bírná a beállításodat a lap, akkor már az elején is kidobna, ezért gondolok melegedésre. Orthos amúgy mit dobott azon a beállításon?
-
Kareszovics
addikt
BIOS frissítés az oké. Bár van két frissebb BIOS az enyémnél,de a tapasztalatok azt mondták, hogy az verzió a jó, ami most fenn van nekünk.
Különben én is lapra gyanakszok, de akkor tuningmájszter nem vagyok, hogy most csak úgy lapot cseréljek. (nincs lóve, de ez az én bajom) -
mergal
aktív tag
válasz
Kareszovics #3523 üzenetére
Hát a ramjaid bírják a tuningot. Nekem is ilyen van és 830 mennek alapfeszen 667-ről. A proci is tobbet bír. Sztem az MSi vel kéne valamit kezdened. Biosfrissítés vagy valami. Hárklis egy lap. Én elfogult vok mert szinte mindig befürödtem msi lapokkal.
-
Kareszovics
addikt
Üdv Mindekinek!
A következőképp van beállítva a gépem:
HT: x4
szorzó: 11X
FSB: 230
fesz: +0.15V
RAM: 667A fenti beállításokkal stablina megy a gép!
A kérdésem a következő lenne: egyszer még Joshi kolléga javaslatára felvettem 236 FSB-re a cuccot (így lett volna ugye 2600MHz-en a gép),de egy 3-4 óra után (játék
) egy kellemes restartot vett a gép
Elképzelehető, hogy ez a 230-as FSB a vége a cuccnak? Törödjek bele oszt kész?
Valamit rosszul csinálok?
-
éN79
addikt
válasz
Devastator #3520 üzenetére
A kérdés jó, a válasz párszor már elhangzott, de ismétlés a tudás anyja, szóval a kisebb L2 cache-nek gyakorlatilag "csak" a konvertálásban és tömörítésben van igazán kimutatható "hátránya", azaz ha nem renderelsz/kódolsz/konvertálsz gépidőd legnagyobb részében, hanem inkább játszol/zenét hallgatsz/böngészel, akkor nem fogsz észrevenni különbéséget.
Ahol meg tényleg számít, ott is kb. 5-10% az átlag eltérés. -
mergal
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan vennék egy 2900pro-t de lehet Xt lesz. Ehhez szeretnék a mostaninál nagyobb procit ami kiszolgálja a vga-t.
Egy 5000+ 21k, vagy 4600+ 18k vagy egy 4400+14k a lehetőség. Tuningolni fogom őket.Szerintetek melyik elegendő hozzá?
-
Devastator
tag
Hali
Mostanság mennyire függ az hogy Brisbane vagy Windsor-s a magtípus? Szal...teljesítményben melyik éri meg jobban meg a L2 cache az egyiknél 2x512 kB 2x 1 MB. Szal...értitek. Tudom elég amatör kérdés dehát ha sosem kérdezem meg tudatlan maradok e téren.
-
nesa
veterán
válasz
TazLeacher #3515 üzenetére
Ht vedd vissza 4x re es kis tuningot bir.
Most Latom MSI lap Hmmm az eg yszar finoman szolva.
-
AMD Power
titán
válasz
TazLeacher #3513 üzenetére
Nekem kb ennyi volt a tuning.
-
nesa
veterán
válasz
AMD Power #3512 üzenetére
Ketfele gyari huto van az egyik csendes a masik zajos.
Amugy valoban hetkoznapi igenyekhez minimalis tuninghoz megfelel plane az egymagosokhoz nekem gyari hutovel a 3000+ semp ment 8x383 at es non stop primestabilan alapfeszen 8x347ende x2 hoz azert nemart 1 jobb huto.
-
AMD Power
titán
válasz
TazLeacher #3511 üzenetére
Nekem a 4000+ Brisbane 2525Mhz-n megy gyári hűtővel. Fesz emelés nélkül. 240FSB-n.
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok!
AMD-hez tök hülye vagyok. Havernak van egy ilyen alaplap+proci kombinációja:
SI K9N NEO-F Ultra + AMD Athlon 64 X2 4000+
Ebből mit lehet kihozni, gyári hűtő, 800Mhz-s ram.
Ja, és ha valaki tud segíteni tuningban, akkor nulláról nagyon szájbarágósan, mert sem MSI lappal nem volt még dolgom, sem AMD procival (ebben a formában). Köszönöm szépen, meg ő is!
-
-
laci666
senior tag
-
korcsi
veterán
Nem próbálgattam, de egy csomó lapnál nem lehet csökkenteni csak emelni a feszt, ilyenkor a legkissebb beállítható a feszültség a processzor névleges feszültsége.
Persze ha a C'n'Q műkszik akkor leszabályoz 1,1V-ra.
A lényeg, hogy nem kell aggódnod, az alaplap megfelelő feszt fog adni a procinak.
KN9 Ultra, még ma, holnaptól remélem Gigabyte M57SLI. -
ispi
tag
Azt akarod mondani, hogy ugyanannál az alaplapnál, ugyanazzal a BIOS-al processzor csere után belekerült egy plusz (alacsonyabb) feszültségérték, a processzor fesz. állító menübe ? Hmm...érdekes, ha ez így lenne, nem is lenne semmi gond. Milyen alaplapod van ?
ui.: Igen, a feszültségértékeket tényleg elírtam, bocsika mindenkitől érte.
-
korcsi
veterán
Sztem ha 1,2V-os névleges feszültségen működő procit raksz bele akkor az lesz az alap feszültség és azt lehet emelni. A régi procimmal nekem is 1,4V volt a minimum amit biosba be lehetett állítani, most meg az X2-el 1,3V.
Jah, és amit írtál 1V az tényleg gáz lenne, de az csak 0,1V.
Ezzel a procival tesztelték a lapot, és ennek 1,3V a névleges feszültsége.
-
ispi
tag
válasz
rollins #3496 üzenetére
De nem +0.05 V, hanem +0.5 - 1 V. Ennek a lapnak biosában 2 V-ig lehet viszont elmenni. Viszont miért adnak (adnának) ki egy alaplapot AM2 - es processzorokhoz, ha az nem mindegyik típusához jó? Nem értem. Vagy, ha automatára állítom a processzor feszültséget, akkor magától lemegy a kívánt (1.20 - 1.25 V) szintre és csak kézi beállításnál kezd 1.3 V-on, eleve feltételezve azt, hogy azért állítom kézzel, mert tuningolni akarok, akkor pedig minek 1.3 V alatti feszültség? Szerintem így lenne logikus. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini-ITX
- Windows 11
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest