- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsocy
őstag
válasz
#51736960 #5998 üzenetére
A procin van rajta, az meg látszik a dobozban.
Az OPN számot kell nézni, annak is főleg az utolsó két betűjét.Itt egy lista hogy milyenek vannak : [A64 procik]
-
Bögre
aktív tag
-
törölt tag
sziasztok, a következő kérdésre keresem a választ: kinéztem egy 5200+ procit, de kétféle is létezik belőle:
2,7 GHz 65nm 1MB cache
2,6 GHz 90nm 2MB cachemelyik a jobb választás? árban kábé ugyanott vannak.
-
pisti88+
senior tag
Kérdés: Most tennék öcsém gépébe 2giga ramot(2db kingmax 800mhz) a lap változatlan Abit kn9s tudja a dualt de megvan húzva a proci(x2 4000+ 15%-al) kérdésem a következő hogy állitsak a memókon hogy ne faggyon meg mert 800mhz-n bittos nemfogja bírni a memó, és ha mindkettőt lejjebveszem 667-re akkor megmarad még a dual??? Köszi!
-
-v-
addikt
10% akkor 5-6 fps, ha alapból is 50-60 fps-el megy a játék, akkor meg mit számít az a +5?
Ha meg amúgy is csak 20, akkor az a 10% már csak 2fps, ami meg nem váltja meg a világot...
Én már rájöttem, (számomra legalábbis) a veszek egy kicsivel jobb procit típusú gépbővítéseknek nem sok értelme van.... -
GazRic
senior tag
Phenom procik mikor kerülhettnek itthon a nagykerekbe?
-
creed13
tag
válasz
VaniliásRönk #5987 üzenetére
Köszi
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
creed13 #5986 üzenetére
Ha visszaosztod a RAM-ot kiderül hogy a RAM-e a ludas (K8-nál nincs aszinkron), ha az nem bírja, akkor 11-es szorzóval 2700-on nem 360-on, hanem 386-on járna a RAM.
De 2.8V-on lehet hogy menne a RAM 450-et, akkor nem is kéne visszaosztani.
Szánj kicsit több időt a tesztelgetésre meg az utánaolvasásra. [link] -
creed13
tag
Bevallom, nem vagyok egy tuning guru.Itt van[a proci], kevesebb fesszel már resetelgetett, meg néha fagyott.TÉNY, a memot csak 2.6-ról 2.7-re emeltem és ennyi, időzítésekhez nem nyúltam.Ja, és a HT-t toltam 1.2-ről 1.3-ra /abban nem vagyok biztos, hogy erre feltétlenül szükség volt, de nem akartam a véletlenre bízni semmit
/ .Az eredeti tulaj max 2700Mhz-re tudta húzni.De azt nem tudom, hogy pontosan milyen beállításokkal, csak annyit tudok, hogy neki 500-as ramjai voltak.Haver mondta, hogy próbáljam innen asszinkronban tolni 2700-ig, de nem tudom annak volna-e értelme?Sajna ennyire nem értek hozzá....
-
creed13
tag
Hellosztok!
Kérdezni szeretnék, hogy nekem van egy "ős régi" s939 X2 4800+ procim, amit sikerült 2400-ról 2640-re feltornásznom.Az alap feszt / 1.3/ feltoltam 1.45-re, és nem tudom, hogy ezt lehet-e/érdemes-e emelni?Nem szeretném ha valami galiba lenne.Igaz, vízzel hűtöm, de azért fő a biztonság...Ha netalán volna valakinek ilyenje kiváncsi lennék mennyire húzta?
-
Ayg0
senior tag
válasz
VaniliásRönk #5980 üzenetére
elvinnék azt többért is, ergo simán kijönnék nullszaldósan, de nem is ez volt a lényeg. 5-10% egy akciójáték esetén 5-6fps, programoknál kb 10sec lehet. Köszönöm a választ, azt hiszem jó lesz ez nekem.
Minden jót!
-
Ayg0
senior tag
válasz
VaniliásRönk #5977 üzenetére
Gondoltam, hogy rosszúl írom, de aki válaszol úgy is tudja, hogy miről van szó...
22k lenne. A mostaniért se kapnék sokkal többet. (max Vaterán
2-3 hete a Gugli a 4800+ -ra kidobta az aukciós portál linkjét; gondoltam megnézem. 38k-ért ment el október közepén egy 4800+... Vannak még fanatikusok.
)
-
Ayg0
senior tag
válasz
VaniliásRönk #5975 üzenetére
Lassan 8 hónapja nem játszottam semmivel sem, bár az új konfig (CFX3200 DR/G, X2, DDR600, X1650XT stb) nem titkoltan ezzel a céllal építtetett. De továbbra is menne a grabbelés, illetve a dvd -> avi konvertálás is. A külföldi teszteket ahogy végig bogarásztam, azalapján az jött le, hogy a nagyobb L2 cash valamiféle gyorsulást eredményez ezen a téren. Igaz csak másodpercekről van szó, de azért érezhető. Vajon az előbbi páros esetén is kijönne ez? (mármint ha váltanék)
Amúgy tényleg nem olcsó...
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni: van nékem egy s939 A64 X2 4600+ (12x200 @ 1,3V, 2x512MB L2). Most találtam egy eladó 4400+ 2x1MB L2 cash-sel. Kérdés, hogy megérné e váltani? Lenne e valami érezhető változás a teljesítményben annak a +1 megának köszönhetően?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Thrawn
félisten
válasz
cowboy_bebop #5965 üzenetére
Kamu Fudzillás hír volt...
-
Daneeka
senior tag
Brisbane 4400+, No tuning, minden beállítást az alaplap sakkoz ki, C 'n Q bekapcsolva.
Win, asztal, nem fut semmi.
(eddig olyan mintha egy film kezdőjelenetét narrálnám...)
CPU-Z bekapcsol.
Core Voltage: 1.3xxV (az xx az ugrál össze-vissza)
Core Speed: 2311.9MhzMivel nem fut semmi, nincs terhelés, nem kéne visszavennie magából a procinak? Vagy a C 'n Q nem tud ilyet?
-
Bögre
aktív tag
válasz
-
xardas
tag
válasz
öööööö izé lemaradtam vmiröl?
ez most hogy jött ide
mod: jah már látom
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Bocs, rossz topic.
-
cowboy_bebop
őstag
S fel akarnák vásárolni az Ageiát is.
Ezek feltesznek mindent egy lapra. -
Bögre
aktív tag
ha már idepofátlankodtam, akkor kérdezek is valamit
van itt a totyikban 5000+ BE tulaj? esetleg több lenne az lenne az ideális, hogy felállíthassak egy kisebbfajta statot mennyire húzhatók -
csongi
veterán
válasz
VaniliásRönk #5961 üzenetére
Nálam ment 1T-n rendesen. Egy próbát megér. Ha nem megy akkor Jöhet a 2T és egy hsz-el több lesz. A motor bírja
-
pisti88+
senior tag
HT-szorzót 4 re??? Az a hipertransport lenne???
-
Bögre
aktív tag
-
pisti88+
senior tag
lehet még 1 kérdésem: Meghuztam a procim(4000+ x2) 220ra állitottam az fsb-t és elindítottam megy mint az álom ... de ha 240re akarnám álitani az fsb-t már sípol gondoljátok hogy ideje a feszt is emelni???? irjatok alternatívájkat kérlek kivi vagyok
-
AMD Power
titán
-
BE-2350, vagy BE-2400 -ről van valakinek tuning tapasztalata?
több helyen is írják hogy nagyon jól mennek, legalább 2,8ghz környékén.
Azon gondolkodtam, be kéne szerezni egyet, valami új occso am2+-os lappal (kesobbi Phenom upgrade-re gondolva ugye) -
pisti88+
senior tag
Mit állitsak hogy sikeres legyen a húzás a procinál valaki letudná irni részletesen a konfigom egy Abit kn9s lap hozzá egy x2 4000+ meg egy kingmax ddr2 800mhz-s ram hogy mint állitsam az fsb-t feszkókat erre lennék kivi még kezdő vagyok köszi!!!
-
GazRic
senior tag
A 5000+ BE-t azér kérdeztem mert nem sok a nagyker árkülömbség a 2 proci között (6000+), de ha BE-t nem tudom ez fölé vinni akkor mindegy.
-
gabber01
addikt
Besz@rsz, behugyozol!!! Semmilyen beállítással nem hajlandó a win felállni.
Hát én ilyet még nem láttam! Levettem a proci szorzót egészen 7-re, a ramot is DDR266-ra meg még az időzítéseit is az egekbe emeltem, HT szorzót is 3-ra le, és...SEMMI! Ha magam alá sz@rok se bootol be. Na, most ez micsoda? Minden alkatrész tud magasabb beállításokat és a lassabbon nem bootol be a rendszer. Ez több, mint érdekes. Pfff.
-
flegos
senior tag
Üdv!
6000+ proci alá milyen alaplapot javasolnátok, jó tuningolható és megbízható legyen kb 25k értékben (sli ne legyen)
Köszi
-
-
gabx76
senior tag
Én már korábban beléptem a klubba, de tuningolni csak tegnap álltam neki, hogy kihajtsam a 8800 GTS-emet.
Eredmény:
3600+ Brisbane @1900MHz(200*9,5) -> 2755MHz (290*9,5) A memóriák 460(920)MHz-en ketyegnek. Feszt nem emeltem, (auto) a proci terhelve 46C-os.
Alaplap: ASUS M2N-SLI DeluxeEz jónak számit, vagy még érdemes még bütykölni pár MHz-ért?
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Tegnap vettem egy A64 X2 4400+ és ezzel beléptem a klubba.
-
GazRic
senior tag
4200+ X2-m van, gondolkodom:
5000+ X2 BE vagy 6000+ X2 (tuning nem nagyon mérvadó) -
AtHoS
nagyúr
válasz
killer1203 #5914 üzenetére
Ehhez olyan valaki kellene, aki kicsit jobban benne van a különböző órajelek kiosztásban/osztásában/szorzásában. Az IDE meghajtók függnek a PCI órajelétől, ami kapcsolatban van a PCI-E-el vagy AGP-vel. Magas PCI órajelnél fordult már elő, hogy a PCI fixálása nélkül a magas "FSB" következtében kommunikációs zavarok voltak az IDE eszközöknél. A SATA vezérlő nem tudom honnan/milyen órajelet kap. Ebben a részben járatosabb szaki tudná megmondani, hogy lehetséges-e ilyen probléma.
Mondjuk, ha az alaplapodon van lehetőség a PCI-E-t fixálni, akkor nemhinném, hogy probléma lenne a Sata winyóval. Nálam legalábbis 100-ra belőtt PCI-E mellett 300-as "FSB"-vel sem volt Sata probléma, igaz IDE gond sem
-
zsocy
őstag
válasz
killer1203 #5918 üzenetére
Ezek az új lapok már jól kezelik a SATA meghajtókat, nem fogja zavarni azt semmi, még a magas fsb sem.
Amúgy szerintem amd-n nem is tudsz olyan magas fsb-t beállítani... -
Joshi
titán
válasz
killer1203 #5918 üzenetére
Hát igen, a prémium kategória előnye...
-
killer1203
senior tag
köszönöm
énmár halottam hogy magasabb fsb nél nemlátja a lap de nekem még nemvolt sata-s vinyóm azért gondoltam ugy hogy inkább megkérdezem mert azért tuningolni csak szeretnék
-
Joshi
titán
válasz
Akkor az valami nagyon gagyi alaplap lehet.
Viccet félretéve ilyenről én még nem hallottam.
-
Orbb
aktív tag
válasz
Nekem régi AMD-s rendszerem már 230-Fsb felett nem látta...
Ha alapra visszarántottam akkor simán ment!
Most tesómnak,3.4-üzemelő Intel-nél megy...
Szoval elég rizikós -
killer1203
senior tag
szerintetek ha veszek a gépbe még egy 320GB os sata merevlemezt akkor attol még tudok tuningolni vagy magasabb fsb-b nemfogja látni
-
juhi07
senior tag
[link]HY
szerintettek jo ár/érték arányu ez a proci??Megéri innen rendelni vagy láttak már olcsobat is.
-
B4l!nt
aktív tag
Hello!
Egy 4400-as proci, hogy bírja a tuningot alap hűtővel?Brisbane mag
65nm -
Joshi
titán
Januárig hírdesd meg az AGP vga-dat, ha jó áron el tudnád adni akkor vehetnél egy normális alaplapot és egy PCI-E vga-t.
Ha marad az előbbi felállás akkor is van egy olcsó átlagos géped ami bőven megfelel HD filmekre és low-medium játékra is.
A bartonok még elég keresettek, nézz körül az apróhírdetésekbe mennyiért mennek.
-
deMarco
tag
válasz
TazLeacher #5901 üzenetére
Bocs, tényleg nem neked szántam, az újra akartam nyomni.
Nekem senki semmit?
-
gyiku
nagyúr
hi, nemsokara belepnek en is a klubba
konfigcsere lesz januar kornyeken, ezekre gondoltam:
ASRock - AM2NF3-VSTA
AMD - Athlon 64 X2 4400 AM2 BOX
Kingmax - 2048MB 800MHz
azert ez a lap, mert agp-s, nincs integralt vga, de van rajta hang. mostani confbol vga atugrik az ujba.
naggyabol jo ez igy? mondjuk varok vele januarig, olcsobb is lesz addigra. lenyeg az 1080as filmek gond nelkuli lejatszasa, meg 1 kis game.ofkoz(vajon mennyiert lehetne elpasszolni a tuningmentes 2500+, abit nf7-sl 2.0, meg 2x512@400 samsungot?)
-
Thrawn
félisten
válasz
TazLeacher #5894 üzenetére
Ha nem lesz tuning akkor max a bővebb felszereltség miatt érdemes lapot cserélni.
-
Joshi
titán
válasz
TazLeacher #5901 üzenetére
Hát nem egy tuning lap, és mivel nem tuningolná én csak egy X2 5600+ vagy egy Brisbane procit raknák. Én mindenképpen spórolnák a CPU-n, de az alaplap teljesítményét inkább kérdezd meg a lap topikjában feltéve ha van ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Update 05.19 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest