Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED monitor topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Notebook hibák
Új hozzászólás Aktív témák
-
VateRicsi
aktív tag
Biztosan van VGA bemenet, nekem is majdnem ugyanez a tévém és mindenféle csatlakozó van rajta, de gondolom azért kérdezte mert nem a VGA-t akarja használni. A VGA egy régi, analóg jelet továbbító csatlakozó és szerintem jobb ha egy ilyen tévé digitális jelet kap, még ha nem is lesz olyan az átalakítás mintha egyből DVI vagy HDMI-n jönne a kép.
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
carlosa69 #297 üzenetére
Szia!
Most már nem adják horror áron a VGA-DVI átalakítókat, így elvileg digitális jelként teheted ki a notebook képét az LG-re. Persze DVI kábel is kell még. A belinkelt oldalon elvileg nem DVI-VGA hanem VGA-DVI átalakítók vannak, ami egyáltalán nem mindegy. Azért minőségben jobb lenne ha digitális kimenet is lenne, de szerintem még ez a legjobb megoldás.
-
carlosa69
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem.
LG cinema 3d tv-t, szeretném összekötni a notebookkal (dell inspiron 1750)
Sajnos a csak VGA kimenet van.
Milyen megoldások vannak? -
-
MacCay
tag
Üdv!
3D filmet szeretnék nézni LG LW4500 tv-én pendrive-ról. Ki szerettem volna próbálni ezzel a filmmel (Kung.Fu.Panda.2.3D.1080p.BluRay.AC3.Half.SBS), de kiírta, hogy ismeretlen formátum. Mi a gond???? -
taunus
csendes tag
Üdv! A probémám ugyanez!!!
Kérdésem az lenne, hogy samsung 40ud6000 3d led tvm van , és tettem pqi merevlemezre The.Social.Network.2010.BDRip.Xvid.Hun-PpB filmet
Samsung Aktív 3d szemüveggel nem jelent meg 3dben. Ezzel a tv-vel csak akkor lehet nézni 3Dt ha veszek egy bluray lejátszót és eredeti filmet nézek?? -
GEO001
aktív tag
Az aktív szemüveggel nem csak a FH BD3D -field sequential (blu-ray -ról indított) 3D- filmeket tudod megnézni, hanem a kisebb felbontású, osztott képernyős konténeres (mkv) médiákat is. Gondolom a szemfüles be van kapcsolva, jók az aksik benne és szinhronizálva van a tv -vel.
Nemtom a tv remote -on melyik az a gomb, amelyikkel az mkv -s 3d tartalmú filmek nézéséhez át kell váltanod a megfelelő 3d-s formátumra sbs, tap (bal-jobb oldalon osztott kép, felül-alul osztott kép), hogy azokat is megfelelően 3d- be tegye ki a tv.
PC-ről hdmi -n indított mkv 3d filmek nézéséhez is a tv 3d gombját kell kapcsolnod a 3d-s látvány eléréséhez. -
Shinook
csendes tag
Üdv! Lehet már felmerült ugyanez de amig visszaolvastam nem láttam(ha rosszul akkor sorry)
Kérdésem az lenne, hogy philips 3d led tvm van , és tettem pendrivre ra különféle kisebb méretű 3d videokat , pl avatar sample öket , és xxxet (a kis méret miatt).
Aktív 3d szemüveggel egyik sem jelent meg 3dben. Ezzel a szemüveggel csak akkor lehet nézni 3Dt ha veszek egy bluray lejátszót és eredeti filmet nézek?? Ezekhez meg vegyek papírszemüveget? És ha pcről jáccom le őket hdmin keresztül ugyanez lesz vagy az egy alternatíva a blurays dologra?
Nagyon köszönöm a választ. -
edeleny
őstag
Megoldottam!
Érdekes!
Tegnap este, mikor kerestem a házimozi pontos típusát az LG oldalán, elolvastam a tulajdonságait, és meglepve láttam, hogy nincs benne DTS.Biztosan emlékszem, hogy egy éve mikor vettem ott volt a DTS. Elővettem a kézikönyvet, abban benne volt, hogy van, de a készülék elején a matricán ott virít a DTS.
Amikor DTS-t érzékelt, szépen átváltott DD-ről, és kis piros jelecske világított az elején.Kicsit utánaolvasva, kiderült, hogy van benne, csak be kell kapcsolni.
Sikerült, már ad ki hangot DTS alatt is.(esetleg NTFS fájlokat is látna?)
-
edeleny
őstag
Lehet, hogy hoztam egy rossz döntést, de az LG TV , és LG házimozi mellé vettem egy LG médialejátszót.
Papíron nincs baja a DTS filmekkel, elindítja, a házimozi jelzi hogy DTS hangot érzékel, mégis egy kanyi hang sem jön ki se a TV-ből, se a házimoziból.
A média lejátszó az erősítővel optikai kábelen, a TV vel HDMI kábelen kommunikál, ugyancsak HDMI köti össze a TV-t a házimozival.
-
GEO001
aktív tag
Hát akkor csak a kételyek szétoszlatása végett:
Ezen a linken alul a táblázatban összelehet hasonlítani az 1.3 - 1.4 szabvány közötti különbséget.
3D over HDMI: BD player szabványra épül, 2x 1080p adatfolyamot tud egyidejüleg a kapcsolaton keresztül továbbítani;
ARC (audio return channel): vagyis a TV nem csak audio/video jelet kap a hm erősítőtöl, hanem visszafelé a hm erősítőtöl a TV felé is audio jelet továbbít, (ha a TV tuner adásáról jövő hancsatornát hallgatod) nem kell külön kapcsolódás az erölködő felé;
100Mb Ethernet kapcsolódás;
Magasabb felbontás támogatása (4k x 2k).Tehát az USB portról indított HDD -s 3D-s filmekhez Osztott képernyős sbs, hsbs, tab) nem kell 1.4, mivel nincs nagy sávszél igény. Más a helyzet a FH BD3D (field sequential) 3840x2160 és 4096x2160 felbontású 3D-s filmeknél (3D-s BD playerről érkező médiák) esetében.
-
dev88
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérésem lenne, hogy valamilyen 3d filmet linekeljetek be valami torrentest amit tvn le tudok játszani mert sokfélét találtam de nem tudom mit töltsek le.Vagy pedig mondjátok meg mit keressek.
Előre is köszönöm!
-
Mágnessel próbáltam kihozni a béketűrésből a kínai kábelemet, de semmi extrát nem láttam a monitoron. Gyanús, hogy a VGA kábelt sem zavarta, ugyh vmi hatékonyabb zavarforrást kell találnom az árnyékolás tesztelésére
. Amúgy innen van a kicsike, kevesebb, mint 3 hét alatt szállították. Igazából monitoroldalról kéne egy díszpéldány, ami végre képes 1080p120Hz fogadására HDMI-n. (ha a 4x2k@24Hz megy, akkor ennek is menni kéne)
Amúgy a kábeles átvitelnél két dolog számít, a csatlakozó minősége (ahogy írtad, aranyozott végű, stb) és maga a kábel: hossz, árnyékolás, impedancia. Rövidebb kábelnél nem annyira számít a vezeték minősége, ezért is vettem csak 1.5m-eset. A csatinál meg fontos, hogy ne huzogassa ki állandóan az ember, az aranybevonat uis elég puha...
-
Bandi79
aktív tag
válasz
rfjanika #272 üzenetére
akkor mégegyszer: olyan kábel vegyél, ami a következőket tudja: 340 MHz, 10,2 Gbit/s,Maximum color depth: 48, Max resolution: 4096×2160p24 (vagy 4Kx2K).
Én 7500 Ft-ért vettem 3 méterest a fenti jellemzőkkel, aranyozott csatik,2x ferrit mag, árnyékolás, anyámtyúkja.
NE a szabványt nézd (1.3, 1.4 stb), hanem a fenti jellemzőket.
A "High speed" 1.3-as kábelek ugyanazt tudják, mint az 1.4, csak nincs bennük LAN.
Ja és me hagyd magad rábeszélni 10000 Ft / méteres kábelekre, parasztvakítás az egész.
-
válasz
rfjanika #272 üzenetére
Légyszives használd a link funkciót, mobilról olvasva sokkal 1xűbb megnyitni
Én ebayről rendeltem kemény 4.5$-ért, adatlapja szerint 1.4es. Tegnap jött meg, jó vastag, nehezen hajló kábel, sacc hogy tényleg rézeres és valszleg tényleg le van árnyékolva.
Tesztelni sajna még nem tudom, jövő 7en jön a 120Hz-es monitor.
-
Bandi79
aktív tag
válasz
rfjanika #270 üzenetére
olyat, hogy 1,4-es HDMI kábel, nem is igen találsz az üzletekben ... A lényeg, hogy 340 Mhz-es legyen, 10,2Gbit-es sávszélességet tudja, ha kell, hogy netet is vigye, akkor legyen benne LAN, ha nem, úgyis jó, meg ha tutira akarsz menni, akkor tudja a 4K-s felbontást. Ha ilyen jellemzőkkel bíró kábelt veszel, akkor ezen "át kell férnie" bárminek...
-
rfjanika
tag
én nem értem az 1.4-es hdmi kábel jelentőségét
az LG tvre közöm a vinyót és úgy nézek 3d-t minden szuper.
Samsung d5500 1.3 hdmivel ugyanabban a filmben én nem látok különbséget.
és elvileg van a wd player amin egy ismerősöm néz 3d filmeket ő is elégedett vele
most akkor van értelme 1.4 re váltani?????
-
-
ZoGe24
csendes tag
válasz
t72killer #265 üzenetére
Köszi a választ!
Ha nem a PC-re kötöm rá hanem egy külső whinchesterre kimásolom a 3D filmet és USB-n rákötöm a TV-re akkor elvileg tudok róla 3D filmet nézni nem? Vagy rosszul tudom? Nem szeretnék most még videokártyába is beruházni.
Viszont ha mindenképp kell hozzá egy újabb videokártya akkor lehet inkább nem vennék most ilyen TV-t.
Előre is köszi a választ!
-
Bandi79
aktív tag
Sziasztok !
1 hete vettem egy Philips 47PFL7606H TV-t (passzív 3D), gondoltam, megosztom Veletek a tapasztalataimat 3D-s filmek lejátszásáról:
1. USB porton keresztül: csak az 1080p-s mkv-kat hajlandó lejátszani, 720-asnál nem ismeri fel, hogy 3D és manuálisan se engedi átkapcsolni (egyelőre ezt a 2 formátumot próbáltam).
DTS hangot sem szereti a TV...2. DLNA-n keresztül 3D-s MKV-t eddig nem sikerült lejátszanom vele (ismeretlen formátum)
3. lehetőség:
PC-ről HDMI-n keresztül: mezei KMPlayer-rel megnyitom a 3D-s SBS / Top bottom fileokat (eddig csak mkv-kkel próbálkoztam), TV-n bekapcsolom a 3D-t és minden megy. Formátummal így nincs gond, hiszen a PC / KMPlayer okosan feldolgozza a képet + hangot, a TV csak a 2 képet mossa össze.
PC az i5 750 + HD5850 (tehát csak 1,3-as HDMI, nem 1,4-es,sőt a 3D-s hardware-es gyorsítást sem támogatja a GPU), max 20 %-os proci + 10 % GPU leterheltséggel játssza az 1080p-s mkv-kat (pl Avatar 3D).Szerintem akinek van egy középkategóriás PC-je és nem akar sokat áldozni 3D-s BD Player-re és/vagy mediaplayer-re + nem szeretne a millió kép és hangformátummal bajlódni, annak ez a legjobb megoldás.
Várom észrevételeiteket
-
-
ZoGe24
csendes tag
Sziasztok!
3D TV vásárlás előtt állok egész pontosan egy Panasonic 42GT20 3D TV-t néztem ki magamnak. A kérdésem az lenne hogy ha 3D filmet szeretnék rajta nézni PC-ről akkor elég ha csak HDMI kábellel összekötöm, vagy ahhoz olyan videókártya is kell ami támogatja a 3D-t? Illetve ha külső merevlemezet USB-n összekötöm a TV-vel, akkor a HDD gyorsasága mennyire számít a lejátszás minőségében?
Köszi a válaszokat!
-
-
mikkmukk
csendes tag
hogyan tudok sbs filmhez feliratot betenni úgy, hogy miután átváltok 3dre az rendesen jelenjen meg. próbáltam több lejátszót de nem boldogultam egyikkel sem.
thx előre is a választ -
Wask
csendes tag
Sziasztok
3D-s blu ray iso-t mivel tudok lejátszani 3d-s tévémen? Csak asztali bluray nyomja le?Laptop? Milyen progi? Mert daemon toolsba berakom és a legtöbb program csak ilyen kék piros 3d-s gagyiba játsza le
Előre is köszönöm a tippeket! -
A színes lencséket igénylő az az anaglif, és ez valahogy jelezve van a DVD tokján, az ilyet kerüld. Aktív szemüveghez passzolnak a kb 2010 óta kijött 3D BD filmek (ismertetőjegyük, hogy bazinagyok, eredetiben megtöltenek egy 2rétegű bluray discet).
Itt olvasgass egy kicsit a különböző technológiákról. A mai legjobb minőséget adó megoldás az aktív shutter.
-
Fair78
csendes tag
Köszi a választ. Kérdeznék még sorry, de még nem teljesen vagyok tisztában mindennel.
Pontosan mit jelent az általad írt tényleges 3D-s filmek és mit jelent az, hogy 3D-s utánzatok(színes lencsés). Arra gondolsz, hogy passzív szemüveggel a felbontás fele jut csak el egy-egy szemre (540p)?Köszi -
GEO001
aktív tag
Ez miatt nem kell aggódnod. Az aktív shutteres TV-vel is megnézhetők a tényleges 3D -s filmek, akár az osztott képernyős syde by side, top and bottom (under/over), valamint a FH BD3D (field sequntial) filmek is, a 3D- utánzatokkal (színes lencsés) meg nem kell foglalokzni.
-
Fair78
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. 3d TV vásárlás előtt állok. Típus: Samsung UE40D6100
Az aggodalmam az, hogy ez egy aktív szemüveges tv, azonban olvastam hogy aktív 3d szemüvegre az alábbi filmeket ajánlják (csatolom a cikket). Ezt mennyire kell komolyan venni?Ezek szerint az Avatar 3D az aktív szemüveggel nem élvezhető?Köszi a válaszokat.Vörös/cián lencsés 3D szemüveg használandó
a következő 3D filmeknél:
- Piranha 3D
- Végső állomás 4 3D
- Péntek 13. Part III. 3D
- Rexy 3D
- Légy a Holdon 3D
- Barbie és a Bűvös Pegazus 3D
- Harc a Terra bolygóért 3D
- Cápasrác és Lávalány kalandjai 3D-ben
- Kémkölykök 3D Megvásárolható!
- Hannah Montana - Miley Cyrus: Mindenből a legjobbat 3D
- Polar Express 3D
- Jean Michel Jarre: Oxigene
- Shrek 3D
- Jonas Brothers: 3D koncert
- U23Da következő pc - játékoknál:
- Left 4 Dead (Patchelve!)
- Halo 3 3D
- Disney: Toy Story Mania
- G-Force 3D (Rágcsávók)a következő PS3 - játékoknál:
- G-Force 3D (Rágcsávók)a következő Xbox 360 - játékoknál:
- Attack of the Movies 3Da következő Wii - játékoknál:
- Disney: Toy Story Maniaa következő 3D könyveknél:
- Hófehérke és a hét törpe 3D-s mesekönyv Megvásárolható!
- Piroska és a farkas 3D-s mesekönyv Megvásárolható!Magenta/zöld lencsés 3D szemüveg használandó
- Jégkorszak 3D Megvásárolható!
- Véres Valentin 3D
- Utazás a Föld Középpontja felé 3D
- B. O. B. szenzációs szökése 3D (Szörnyek az űrlények ellen - Blu-ray extra)
- Coraline és a titkos ajtó 3DKék/borostyán lencsés 3D szemüveg használandó
- Chuck 3DEgy adott filmhez készített egyedi 3D szemüveg használandó
a következő 3D dokumentumfilmeknél (A DVD tartalmazza a 3D szemüveget is!):
- Szafari 3D
- Mélytengeri szafari 3D
- Afrikai szafari 3DÉs a 3D technológia legújabb változatához:
Aktív 3D szemüveg használandó
a következő, 3D televíziókhoz Blu-ray lemezen kiadott filmekhez:
- Szörnyek az űrlények ellen 3D BD
- Derült égből fasírt 3D BD
- Rém Rom 3D BD
- Nagyon vadon 3D BD
- Karácsonyi ének 3D BD -
lit
csendes tag
Szia !!!
Köszi a válaszod sokat segített utána olvastam egy párdolognak hogyan lehet lejátszani dts formátumú hangfájlt.
SehogyViszont van egy popcorn mkv audió converted ami dts-ből AC3-at csinál vagy akár mp3 is.az a jó a progiban hogy nemcsak átkonvertálja hanem vissza is teszi a filmbe, megtarva a dts-t vagy törölheted is a te döntésed. Igaz a program angol de 5 perc és rájössz mindenre,csak ajánlani tudom mindenkinek akinek ilyen problémái vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Nők, nőügyek (18+)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest