- Mini PC
- 3D nyomtatás
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Házi hangfal építés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
ungaka
csendes tag
Szia Geoo!
Látom vágod itt a dolgokat!
...Én lúzerként olvasgatok!
Tetszik az egész téma!...jó,hogy vannak emberek akik jó tanácsokat adnak és segítenek!
Olvasgatva mindenfélét, úgy gondolom,hogy lassan (2-3) év és az OLED 3D- Tv-k a jövő 4k-val?!...
..Mit gondolsz?
...és még valami...ha vennék most egy 3D-s edgeLED-es full HD-s Tv-ét, akkor passzívat vagy aktívat javasolnál?
Üdv. -
morbias2
aktív tag
Hát pontosabban kifejezve nem tudom én sem ,hogy konvertálják az mkv-at.Mi az a többség amit visz a media player.Nekem mondjuk majdnem mindent lejátszik kivéve párat amit mkv tools-al újrakonvertáltam ,és utána ment.3D filmet is valahogyan amit nem visz szeretnék így megcsinálni.Azt nem tudom milyen progival.Dts-t nem támogat a lejátszóm.
Ne próbáld! Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! (Yoda)
-
CsabaTompa
tag
Nekem BenQ MS500 projektorom van, elméletileg tudja kezelni a 3d-t.
Mindenhol azt mondják, hogy csak szemüveg kell hozzá, meg egy olyan külső meghajtó ami kezeli a 3d-t. Gondoltam a laptopról adott jel PowerDVD-12-vel jó lesz, de sajna nem.
A haveromnak van egy BenQ W100 projektora, arra is elvittem, összeraktuk (elméletileg az nem kimondottan 3d-re van), kíváncsi voltam mi a különbség a kettő között, egyáltalán van-e, de ugyanazt a képet adta ott is. Semmi különbség a kettő között.
Látszódik ott is a képnél, hogy nem teljesen éles, de a szemüveg felrakásával ugyanolyan sötét lett a kép. Tisztább-szebb képet adott szabad szemmel nézve.
A szemüveget úgy kaptam kölcsön egy másik barátomtól akinél 3d tv van, ott tökéletes élményben volt részem vele. (AVATART nézve)
Azt hittem először, hogy az a szemüveg csak arra a tv-re jó. Azok ezek szerint nekem is jó lenne?
Valami beállítás kellene a PowerDVD-n? A kivetítőn semmit nem kell állítani, mert elméletileg automata.A beállításról amit írtál mindjárt kipróbálom (úgyis szabadnapon van
)
Bár elméletileg tegnap próbáltam mindent, és nem volt változás, de mindjárt kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
steve24
aktív tag
Szia, Köszönöm a felvilágositást, erre voltam kiváncsi, Igazábol csak próba képpen hoztam egy ilyen filmet, 3D HD kb 25Gb a tartalma, gondoltam kipróbálom hogy mi történik, de hát akkor csak ANAGLIF 3D marad, Ez is lehet szép és látványos? pl nagyfelbontásu "full HD" filmek is vannak anaglif megoldással készitve?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
steve24
aktív tag
Szia, Igen én A LCD LED FUll HD stb monitoromon szeretném megnézni. csak nem tudom milyen lejátszóval és hogy kell hogy jó legyen, nem vagyok otthon a 3D terén. Vagy nem is lehet? Tegnap voltam moziba, és kaptunk a filmhez szemüveget, de nem szines hanem két egyforma az üveg "vagy plexi " benne, az miért van? volt 3D filmem ami szines körvonalas de azt rendes szines szemeüveggel lehet nézni, de nem értem
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
synar
őstag
Köszönöm a választ!
Én is erre jutottam egyelőre. 2D-ben nem is jelent problémát a fekete sávok eltüntetése, szinte mindegyik program ad rá lehetőséget. 3D-ben viszont mindenhol le van tiltva a panscan opció. Leginkább a tv-n lehetne szerintem megoldani, mert a már 3D-re összefésült képen kellene, utólag elvégezni a crop-olást. Az LG 5590-es tv-men nem találtam rá megoldást. Van ugyan egy "teljes szélesség" és egy "eredeti" képarány, ami azonban csak tv adásoknál működik.[ Szerkesztve ]
-
huoc
csendes tag
köszi a választ.
közben annyit sikerült haladnom, hogy most már van, amit 3d-ben játszik, az 1080p-s kijelzést le kellett vennem 50Hz-ről 24Hz-re az LG bluray lejátszón!
- van, ahol így sincs 3d (ezeknél a projektor 1080p 50Hz-et ír ki forrásnak, hiába állítottam át a lejátszón, ahol lejátssza 3d-ben, ott 1080p24Hz-et ír forrásnak) lehet, hogy ezek nem megfelelő mkv fájlok ennek a rendszernek?
- van, amit lejátszik 3d-ben, de csak úgy, ha előtte elindítok egy másikat és arra bekapcsol a szemüveg. a DLPlink egyébként úgy működik -amennyire tudom-, hogy a vetítő betesz teljesen fehér, vagy vörös képkockákat a film képkockái közé, és az vezérli a szemüveget, hogy melyik szemet takarja el. az RF-nél rádión adja a jelet a szemcsinek. lehet, hogy ezekbe az mkv-kba vmiért nem tudja betenni a vezérlőjelet? de akkor meg miért játssza le egy másik után megfelelően?
egyébként ami eddig biztos, hogy ha 50Hz-re van állítva a BD670-en az 1080p, akkor semmi 3d mkv-t (sbs, td) nem játszik megfelelően, csak a BD3D-t.[ Szerkesztve ]
-
huoc
csendes tag
sziasztok. nekem egy LG BD670-em van egy optoma hd300x projektorral. a BD3D természetesen gond nélkül megy, de 3d mkv-t még nem sikerült néznem.
ha elidítom a filmet, az LG figyelmeztet, hogy nem biztos, hogy rendesen le tudja játszani a filmet. ennek ellenére elindul és látszik a két képkocka egymás mellett, vagy egymás alatt. ilyenkor a projektoron állítok sbs, vagy tb módot és onnantól egy képkocka van, picit homályos kontúrokkal, tehát olyasmi, mint egy 3d BD szemüveg nélkül. de hiába teszem fel a szemüveget, nem lesz 3d. DLP-link szemüveget használok egyébként, nem RF-et.
youtube-bal kb uez a helyzet, elindítom az LG-n, látszik a két képkocka egymás mellett, utána összemossa, de nincs 3d effekt.
ha ti mkv-t, vagy yt-ot néztek a BD670-en, akkor ki vagy be van kapcsolva a 3d a beállításokban? lehet valami rossz beállítás nálam? mit csinálok rosszul? előre is köszönöm a válaszokat. -
Bodzsi
csendes tag
Igen, osztott képpel rendelkező filmekre gondoltam. Próbálkoztam wifivel, de hiába állítom be windowsban a megosztást, nem lát egy megosztott könyvtárat sem a TV.
Próbálkoztam a Google mediaserverrel is, de ott meg nem tudtam belehúzni a filmeket a googleos mappákba.
Ti milyen programot használtok megosztásra, kell vmi mediaszerver? -
h1ght3chzor
őstag
Ennyire meg van kötve a keze az embernek, hogy nvidia karihoz, csak nvidia cuccal működik normálisan, nem is tudok mást használni?
2d-3d konvertálás az nagyon gagyi szerintem, az inkább csak a mélységet növeli.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
p00h
tag
Igen, mindennel ezt csinálja. Először azt hittem a tv-vel van a baj, de megpróbáltam ps3-al lejátszani a problémás fájlokat és ott hibátlan a dolog, úgyhogy ps3 + media server a megoldás a problémámra, csak így a ps-nek is mennie kell... De ez legalább lejátszik mindent, nem kell konvertálgatnom.
Úgy tűnik mégiscsak a géppel van a probléma, tényleg nem 1080ban viszi ki a képet a hdmi a pc-ről, pedig a felbontás annyira van állítva. Gondolom ezért volt az előző tv-n is és most is fekete keret a kép körül. És sztem ez zavarja meg a tv-t és emiatt tolja el ennyire a 2 réteget... Viszont 1 újabb laptoppal is megvolt a fekete keret, szal nemtom, hogy videókártya v majd gépcsere megoldja -e... Lehet megpróbálom sima monitorkábellel is, de akkor meg a hanggal kell szívni, csak hogy ne legyn egyszerű -
p00h
tag
Kössz az infót, akkor nem én voltam balfasz.
Az az igazság, hogy így gépről lejátszva, SBS 3d kiválasztása után nem engedi a mélységet állítani, egyedül a nézőpontot, amivel előrébb nem vagyok. Más 3d beállítási lehetőség nincs is...
Úgy tűnik kell dlna-hoz 1 sticket vennem, remélem úgy már jobb lesz... -
chris501
csendes tag
Sajnos média playerem nincs és kölcsönbe sem tudok kérni kipróbálni.A laptopomban amd dupla magos 2,2proci van meg ati radeon hd 5450van.Ez megfelel a célra?Ja és milyen lejátszóval játszam le a filmet?Mg ugye 1.4hdmi kell?Tegnap még próbálgattam szval kb az a lényeg hogy ha nézem a upc-t és ott megnyomom a 3d gombot a 3d ott passiv nem is tudok rámenni.Ha az xboxon probálom ott áttudom rakni 3d be de mivel nem 3d semmi értelme.Amikor usb re váltok ott elő sem jön a menü a 3d kiválasztására.Előfordulhat az h usb vel ez a tv nem tudja lejátszani a 3d t semmilyen formában?
[ Szerkesztve ]
-
chris501
csendes tag
Igen,lejátsza az mkv-t,de csak 2D-ben.1 filmet probáltam eddig a The Hole-t.Amikor a medialejátszoba belépek mármint a Tv-ben ott nem is jön elő még a passiv 3D ikon sem.Sem a 2D.Ha pl csak upc-t nézek ott legalább elöjön az ikon a 3D gomb megnyomásánál de a 3D ott sem választható,mondjuk ezt értem is ugye mert ez ennél nem lehet 2D-t 3D be rakni.Próbáljak más filmeket is?Vagy ennél is kellene működnie?A Tv-hez Shutter aktiv 3D kell.
-
köszi a segítséged, igazából az a bajom velük hogy multkor pl: félig törött szemüveget kaptam csak már későn vettem észre meg tiszta dzsúvás volt, ez nem először fordult már elő és inkább úgy vagyok vele, veszek egy normálisat magamnak és azt fogom használni a mozikba a 3d-és moviek-nál.
Ez egész pofás és árban sem drága viszont, miért kell polarizált legyen, illetve ez passzív 3d tv-hez van, jó nekem moziba a passzív ?
THX!
3njoy the Lif3
-
edeleny
őstag
Megvágtam az avi-t, és az mkv-t is.
A TsMuxer összerakja az mp3-at is, csak az a gondom, hogy a végére elcsúszik a hang!
Az elejét már össze hoztam, de akármit csinálok a vége mindig elcsúszik.Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
expander
senior tag
nem-nem.
adott egy itthoni halozat - 2db szamitogep es egy router. a routerbe bemegy a net, az pedig elosztja a 2 gep között utp kabellel. van egy harmadik gep is, de az nincs hasznalva, de termeszetesen oda is le van vezetve az utp. mivel nincs hasznalva, ezert nem a gepbe van dugva az utp, hanem egy switchbe, es onnan megy az utp a TVbe. elvileg ezzel nincsen semmi problema, hiszen igy van net a TVn, illetve latja is a TV azokat a tartalmakat amiket en beleteszek a PS3mediaserver progival az arra letrehozott mappaba. el is indul a film, tehat minden jo, csak onnantol kezdve lep eletbe a fentebb emlitett problema -
VateRicsi
aktív tag
Nem azt írtam hogy rossz a kábel, hanem azt hogy esetleg még nem 1.3 vagy 1.4-es és nem tud megfelelő adatmennyiséget átvinni a 3D megjelenítéshez. A YouTube-on beállította az sbs formátumot és előző hsz-ek alapján tudja mi az anaglyph és az sbs között a különbség, gondolom nem is egy videót próbált lejátszani.
Annak viszont nem sok értelme van, hogy a kérdező nélkül mi beszéljük meg hogy mi lehet a hiba nála. Ma már amúgy sem érek rá, ha írni fog még akkor beszéljétek meg ti, remélem sikerül megoldani!Eddig 6 év alatt 388 + 68 pozitív / 0 negatív értékelés: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatericsi
-
VateRicsi
aktív tag
Azt írja hogy a tévén a HDMI pc-re van állítva, tehát gondolom pc-ről indítja. Vagy böngésző (flash lejátszó) gond lehet vagy a hdmi kábel probléma, én az utóbbira tippelek.
Eddig 6 év alatt 388 + 68 pozitív / 0 negatív értékelés: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatericsi
-
Kisscég
csendes tag
Gyűjtő és általános adatok:
Matroska:11,1 GiB, 1 óra
1 képsáv:AVC
2 hangsáv:Ac-3 / DTS
Kódolás dátuma: UTC 2011-01-12 19:34:43
Kódoló szoftver:mkvmerge v3.3.0 ('Language') built on Mar
Kódoló könyvtár:libebml v0.8.0 + libmatroska v0.9.0
Első képsáv:
15,0 Mbps, 1920*1080 (16:9),,képsebesség:23,976 fps, AVC (Baseline@L5.1) (1 Ref Frames)
Első hangsáv:
magyar, 448 Kbps, 48,0 Khz, 16 bit, 6 csatorna, Ac-3
Második hangsáv:
angol, 1 510 Kbps, 48,0 Khz, 24 bit, 6 csatorna, DTS (ES)Itt is 5.1
Ez a Jégkorszak 3 3D -
Kisscég
csendes tag
Gyűjtő és általános adatok:
Matroska:11,1 GiB, 1 óra
1 képsáv:AVC
2 hangsáv:Ac-3 / DTS
Film: Gnomeo and Juliet 3D
Kódolás dátuma: UTC 2011-06-18 14:57:08
Kódoló szoftver:mkvmerge v3.3.0 ('Language') built on Mar
Kódoló könyvtár:libebml v0.8.0 + libmatroska v0.9.0Első képsáv:
16,6 Mbps, 1920*1080 (16:9),,képsebesség:23,976 fps, AVC (High@L5.1) (CABAC / 2 Ref Frames)Első hangsáv:
magyar, 448 Kbps, 48,0 Khz, 16 bit, 6 csatorna, Ac-3Második hangsáv:
angol, 1 510 Kbps, 48,0 Khz, 24 bit, 6 csatorna, DTSEnnyit írt róla!
-
Kisscég
csendes tag
Hát a 3d gomb megnyomásánál fel ajánl 5 lehetőséget:
1. 2D ből 3D
2. Osztott képernyő függőleges osztással
3. Osztott képernyő vízszintes osztással
4. Amiről írtam a szemcsés kép
5. A vibráló (jobbra balra mozgó) képAmikor elindítok rajta egy ilyen vibráló filmet, nem engedi a 4-es és 5-ös lehetőséget!
Ezért kérdeztem, hogy van e valami mód egy ilyen típusú film átalakítására pl. a 2. vagy 3. verzióra?!Köszi!
-
Kisscég
csendes tag
Sikerült!
Lejátsza és nem is kellett bele piszkálni!
Akkor a másik kérdésem:
hogy eddig direkt olyan filmeket szedtem le ami osztott képű, az mind1, hogy függőlegesen vagy vízszintesen, mert ezeket lejátsza! Az volna a kérdésem, hogy van olyan film ami úgy van gondolom alakítva 1. a háttér jobbra balra mozog szaggat, vagy a 2. hogy ilyen vékony csíkos vagy szemcsés a kép, de azt nem adja vissza a tv. Ezt a két típusú filmet/ket ezzel a programmal valahogy át bírom alakítani osztott képernyőssé?
Köszönöm! -
rza
csendes tag
Kábel zsír, a hangkártyánál volt fals, megoldódott, köszönöm
hangátvitelt majd csekkolom, mondjuk aux in/out-tal
azt látom, hogy mindenki esküszik a saját letöltött lejátszóprogijával, most akkor melyik a tuti? Mi a lényeg: hogy a progi küldje át a tv-re konvertálva (nem kapcsolom át a 3d-t a tv-n) vagy sbs (és a tv adja össze a 2 képet)? És hol találok "könnyen" letölthető, tesztre esetleg csak gigában egyet-kettőt-hármat-négyet-ötöt-hatot-hetet-hétet foglaló demo/természet/xxxfilmet?
-
benvolio
őstag
De itt nem erről van szó, hanem, hogy van egy fullHD LG TV-m /nem 3D-s/ ami HDMI-vel össze van kötve a laptopommal. A PowerDVD11 szépen kirakja és összerakja a képet a 3D SBS filmekét a TV-re, amit már az "anaglyph" beállításával már néztem és nagyon királyul látni a 3D-t a red/cián szemüveggel, csak a színek nem igaziak. Namármost van a "row interleaved" beállítás amihez "cirkuláris polarizált" szemüveg kell, amilyen az LG szemüvegek és utána olvasva írják is a jellemzésükbe a "row interleaved" beállítást. Egyébként így szemüveg nélkül ugyanolyan képet látok mint a boltokba mikor be van állítva a 3D az LG-nek, még a tesztjüket is lejátszottam így, csak ugye nincs szemüvegem, hogy lássam, hogy jó e. Olvastam olyat is, hogy ezek egyéni szemüvegek típusonként, csak azt nem értem miért mikor egyforma a technológia. De pl. az itt található szemüveg lista szerint a passzív szemüvegek nincsenek típushoz kötve csak az aktívak. Igy nagy valószínűséggel a PowerDVD-vel is használható, de ezt kéne kipróbálni. De ugy látom senki nem próbálta még így. Lehet bevállalom és rendelek egyet és majd beszámolok róla.
-
edeleny
őstag
Köszönöm a válaszod.
Először nagyon megbántam, hogy megvettem az LG lejátszót, aztán barátok lettünk, és most ismét a megbánás kategóriában vagyok, pár ezresér többért vettem volna sima asztali lejátszót ami viszi a BD3D-is.
Érdekes, a TsMuxerral a BD filét átnyomtam mkv-ba, pár perc, ugyan olyan nagyság, azt gyönyörűen viszi.
Tehát ha nem ragaszkodom az Iso-hoz, hanem csak a filmet veszem ki az működni fog.A VGA-val meg így jártam!
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
-
-
Nauda
tag
Na megvolt a próba. Sikerült átjátszani úgy, ahogy írtad (az osztott képernyőt (bal-jobb) átküldtem a tv-re majd a 3d gombal kiválasztottam az osztott lehetőséget....). Minden klappol úgy fest, már csak egy dolog zavar picit. Jobban kell "bandzsítani" a szememmel, hogy összeálljon a 3D, mint mikor youtube-ről nézek 3d videokat. Picit kényelmetlenebb a szememnek....bár ez lehet normális. Nálatok ez hogy van?
-
noco79
tag
aha ugyanaz a film(végső állomás 5 hsbs) , és igen az adjust gombal lehet váltani 3dre de USBnél nem engedte,szürke áthuzott karika volt csak.........végülis nem gond mert laptopról megtudtam nézni bár néha megakadt pár másodpercre.
egyébként fasza volt nagyon a térhatás,egy-két jelenetnél tényleg "kijött" a tvből a tárgy,csak nem szabad a fejet dönteni
-
Nauda
tag
Nagyon kezdő vagyok a témában, egyelőre youtube-ot próbáltam átjátszani a tv-re. Közben lett egy mkv kizerjesztésű 3d filmem, holnap megpróbálom azt átjátszani a tv-re. Milyen lejátszóval próbáljam meg? Automatikusan fogja érzékelni a tv,hogy 3d, vagy még majd azt is át kell álítani?
-
---Anita---
csendes tag
uhhh, a stream-en belül nincs semmilyen mappa, csak egy csomó m2ts video fájl mind3 filmnél... Ezek szerint akkor ezek nem olyanok...
Megpróbálok keresni rendeset, mert most már tényleg kíváncsi vagyok!
Köszönöm a segítséget.Ill. bocsánat, most nézem, hogy az egyiknél van ssif mappa!
De ezzel sem kezdett semmit sem a tv.
[ Szerkesztve ]
-
---Anita---
csendes tag
Hát már eléggé elbizonytalanodtam...
Mikor leszedtem, nfo-ban az volt, hogy 3d-s, én meg erőltetem rá a tv-re.
Itt meg ahogy visszaolvastam, látom, hogy mkv fájl kellene, csakhogy ha egy blu ray be van csomagolva iso-vá és az nfo-jában meg mindenhol az van, hogy 3d-s, akkor honnan tudom, hogy tényleg az-e? :S -
Fair78
csendes tag
Köszi a választ. Kérdeznék még sorry, de még nem teljesen vagyok tisztában mindennel.
Pontosan mit jelent az általad írt tényleges 3D-s filmek és mit jelent az, hogy 3D-s utánzatok(színes lencsés). Arra gondolsz, hogy passzív szemüveggel a felbontás fele jut csak el egy-egy szemre (540p)?Köszi -
lit
csendes tag
Szia !!!
Köszi a válaszod sokat segített utána olvastam egy párdolognak hogyan lehet lejátszani dts formátumú hangfájlt.
SehogyViszont van egy popcorn mkv audió converted ami dts-ből AC3-at csinál vagy akár mp3 is.az a jó a progiban hogy nemcsak átkonvertálja hanem vissza is teszi a filmbe, megtarva a dts-t vagy törölheted is a te döntésed. Igaz a program angol de 5 perc és rájössz mindenre,csak ajánlani tudom mindenkinek akinek ilyen problémái vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
- Új, bontatlan Einhell TC-RA 18 Li BT akkus műhely / garázs rádió - akku nélkül 1,5 év bolti garival!
- Topping D90SE DAC
- Earfun Air Pro 4 Fülhallgató ANC - alig használt - 2 év jótállás (GearUp Kft.)
- Újszerű kék Apple AirPods Max fejhallgató- új akkumulátorral
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest