- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Micro Four Thirds
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
VateRicsi
aktív tag
Nekem Digi van, de gondolom hogy a Chello is hasonlóan működik. Koaxon jön itt is, ami bemegy egy modembe, ebből lan kábellel tovább a routerbe, ami wifin adja a netet, de a tévé és egy számítógép közvetlenül lan kábellel csatlakozik hozzá. A router azonosítóját kellett beregisztráltatni a Diginél, semmi másra nem volt szükség.
Létezik 1.4-es HDMI kábel, de szerintem nem az lesz a problém,a ha már megjeleníti a két képet a tévé. Kicsit feljebb már volt valakinek hasonló gondja és a Catalyst Control Centerben kellett valamit állítania a 3D beállításoknál.
-
artiny
őstag
egy kis offHDMI kábelen nem megy át a 3D, létezik 3D. S HDMI /játékokhoz/?
Lidl-s szorlapon most van HDMI ami a leirasaban az van kiemelve hogy 3D funkciot ismeri.Tegnap akartam jatszani Crysis 2 -t 3D ben,de csak egy sima hdmi kabelen kotottem ossze a tv-vel a pc-t amit meg a dvd lejatszohoz kaptam.
AMikor bekapcsoltam a jatekban a 3D-t a kepernyon ket felbe vagott kep jelent meg. A tv-n viszont nem tudtam kivalasztani a 3D funkciot /csak a 2d to 3d convertet/ - nem lehetett kivalasztani a 3d kepet.VateRicsi
Nem nem vettem
Nekem is van egy D Link wifis routerem amivel osztom a netet ket gepen...a masikon egy usb wifi usb vel fogom. Bedugtam a tv.be de nem ismerte..
Lan-t probalta a testverem de valmi DNA vagy hasonlo cimet kert ,hogy adja meg de ö nem tudta es annyiba is maradt. Azota én sem neztem meg de lehet delutan megprobalom.
Lan-t kialakitani.
A routerbol egy lan kabelt vezetni a tv be es ennyi? vagy nekunk chello upc netunk van ami koax kabelen jon. Egy ilyet belszurni de ehhez nem nagyon ertek.. -
VateRicsi
aktív tag
Szia! Neked is illik írnom, mert Te válaszoltál a wifis kérdésre. Szóval nálam simán LAN kábelt bedugva is működik és nem hiszem hogy egyedül lennék ezzel. A wifi stick csak arra jó, hogy ne kelljen a kábelt elvinni a tévéig. A BluRay lejátszó kérdésében elvben igazad lehet, de gyakorlatban eddig több tucat filmet néztem USB-ről és egyetlen egyel sem volt gondom, ezért szerintem felesleges 50 ezerért lejátszót venni. Persze lehet hogy neked meg sok olyan filmed van, amit nem játszik le USB-ről vagy nincs hangja, de ilyet én még nem láttam. Illetve olyat már igen hogy magyar hangot nem tudtam beállítani, de azt nem tudom hogy volt-e egyáltalán.
-
VateRicsi
aktív tag
Bocs, de eddig nem nagyon volt időm válaszolni, csak éphogy benéztem ide. Ha még nem késő (nem vettél Wifi stick-et), vitába szállnék a másik válaszadóval, ugyanis simán LAN-t bedugva is működik. Nekem egy WRT54G router adja a jelet a lakásban az eszközöknek, de a stabilabb kapcsolat miatt egy-egy kábelt bedugtam a számítógépbe és a tévébe is a routerből, mindkettőnél hasít a net. Ezen nincs mit vitázni, hiszen működik és nincs LG wifi stick-em.
-
GEO001
aktív tag
válasz
samsino48 #191 üzenetére
A film behívásánál megjelennek az audio sávok, extrák, stb. Ezeket csak ki kell X -elni, vagy megtartani, illetve adhatsz hozzá plussz hangcsatornát is. Tehát bármelyik hangcsatornát ki tudod venni a filmből, ennek nincs kihatása a video anyag minőségére. Sajnos a többi extra állománynál is csak annyi lehetőség van, hogy megtartod vagy nem, méret csökkentés szintén beállítható. A menü változtatáshoz sajnos már drágább authoring progi kell.
-
-
GEO001
aktív tag
Igen az LG TV -khez a vezetéknélküli hálózat kialakításához csak a saját márkájú wifi stick használható, ezt ne is részletezzük, érthető gyártói biznisz háttere van.
A többi hálózati megosztás már csak egy router kérdése, automatikusan címet oszt ki a TV-nek. Még a Ruter beállítását kell elvégezned, ha eddig még ez nem történt meg.
-
artiny
őstag
válasz
VateRicsi #184 üzenetére
Nekunk is ilyen van/42LS659S/ csak 42 es.
Akkor a 40 gb blurayt amit meg par kommentel irtal nekem azt kulso hdd rol olvastad be ?!Half SBS filmek 30 GB körül vanak! Ha jól tudom az Avatar eredeti BluRay lemezen 50 GB, bár nekem csak 26 GB-os verzió van.
/egyebbkent Te ha rákototted netre azt hogyan kell? wifi usb az LG tol kell neki vagy ha lanon keresztul hogyan?/
-
GEO001
aktív tag
válasz
VateRicsi #184 üzenetére
Azért a TV USB portról kezelt médiák lejátszását fenntartásokkal kell kezelni.
Ugyanis nem midegyik kódolással fut vidáman a film. Tehát ha High@L.4.1 profile kódolású akkor menni fog, ha már következő szintű akkor nem. Valamint figyelni kell a hangcsatornák kódolására is, mert ugye DTS dekódoló nincs a TV -ben, tehát "csak" ac3 5.1 a nyerő.Az FH BD3D, illetve ilyen struktúráju ISO filmeknél viszont elkéll a Blu-ray player.
-
VateRicsi
aktív tag
Dehogy kell BluRay lejátszó! MKV file formátumban bármiről le tudod játszani. Egy normális mai számítógép szaggatás nélkül tolja az 1080p filmeket is, de még a jobb tévék is. Nekem LG 47LW5500 van, ez simán lejátssza a 30 GB-os MKV-kat is külső merevlemezről az USB porton keresztül. Nem próbáltam, de gondolom hogy telefonról vagy akár fényképezőről is ugyanígy menne. Ha gyors memóriakártya van benne, akkor még fűnyíróról is
-
artiny
őstag
válasz
VateRicsi #181 üzenetére
Szia
szoval mig nem lessz egz blue ray re kepes dvd lejatszom addig nem is tudok nezni igazi 3ds filmet?
mert nem tudom hogy a mostani /1eve vasarolt dvd lejatszo kepes? http://www.alza.sk/hyundai-dv2h-266-hddvbt-d282667.htm/ valami ilyesmi az 50 euro volt akkor -
VateRicsi
aktív tag
Szia!
Érdemes elolvasnod az egyel fentebb belinkelt leírást a 3D filmekről. Amit le szeretnél játszani, az egy side by side film, amit csak 3D megjelenítővel lehet. Ha passzív 3d tévéd van, akkor bármivel lejátszhatod, a tévé egy gombnyomással össze fogja állítani belőle a képet. Ha aktív 3D-d van, akkor Stereoscopic Player, TotalMedia Theatre 5 vagy ritkábban ajánlják a PowerDVD és Splash PRO progikat is.
-
VateRicsi
aktív tag
Nem csak a film mérete (vagyis közvetve a felbontása) számít, hanem az hogy milyen technológiával készült 3D film. A 6-7 száz megás AVI-k tapasztalataim szerint színes szemüvegekhez készített anaglif filmek. Aki ilyet akar nézni annak tökéletes, de ebben a topicban jellemzően normális 3D-s tévékről van szó, amin ezek csak szellemképes gagyi felbontású rémségekként jelennek meg. A DVD-ről nincs tapasztalatom, de könnyen lehet hogy csak azért nagyobb a mérete, mert DVD és nem AVI. Az igazi 3D-s SBS és Half SBS filmek (amikor két kép egymás mellett jelenik meg) mérete is lehet csak néhány GB, ha rövidebbek és nem túl nagy felbontásúak, de nekem átlagban 15 GB egy Half SBS film. Itt van egy leírás a 3D technológiákról a szentmihalyoptika.hu jóvoltából.
-
kiki22
senior tag
sziasztok! gepen milyen lejatszoval tudom lejatszani a 3ds mkv fajlokat mertl km player csak 2 kepet latok egyszerre.koszi a valszt elore is
-
VateRicsi
aktív tag
Amúgy tényleg szomorú, hogy a gagyi Piranjás film a legjobb ami kapható 10 ezerért, mert az Avatart és a Shreket nem adták ki hivatalosan, de például egy Thor-r sem láttam még egy üzlet polcán sem. Nem csoda ha mindenki letöltöget. Ha hivatalos oldalról legálisan le lehetne tölteni pár ezer Ft befizetésével, mindenki jobban járna...
-
VateRicsi
aktív tag
A 700 MB-os avi-kat gyorsan felejtsd el, ha nem akarsz bosszankodni a felesleges letöltések miatt! Egy normális 3D film minimum 5-6 GB, de a jó minőségű Half SBS filmek 30 GB körül vanak! Ha jól tudom az Avatar eredeti BluRay lemezen 50 GB, bár nekem csak 26 GB-os verzió van. Ami 700 MB, az valószínűleg anaglif vagy valami hasonló film, amit 200 forintos magenta-cián szemüveggel próbálnak hagyományos kijelzőn térhatásúvá tenni, egy normális 3D tévé nem tud mit kezdeni vele. A 2D-3D konvertálás bármelyik filmből jobb térhatást hoz ki. Letölteni csak úgy tudsz, ha sokáig keresgélsz a neten vagy befizetsz egy sms díjas warez oldalra, de ez ugye törvénybe ütközik
-
artiny
őstag
3D s tv.hez Honnan tudok letölteni 3D filmeket, videókat, hogyan kell rákeresni a neten?
PL. Jackass 3D -t ha sima 700mb os 3d s lessz? (van 2d t 3d converter de en a rendes 3D akarom...) -
samsino48
csendes tag
Sziasztok. Szükségem lenne 1 kis segítségre. Adott egy 45GB-os blu-ray film, ami ISO-ban van, azon belül a teljes BD könyvtár, tehát nem MKV hanem érintetlen blu-ray. De szeretném kiszedni belőle a fölösleges hangsávokat, menüt(bár az nem fontos) hogy ráférjen 25gb-os lemezre. Van erre valami profi program vagy tutorial? Előre is köszönöm a segítségeket!
-
-
hesszusz
tag
Hello!
Remélem tudtok segíteni!?Eddig alaplapi integrált hangkarit használtam meg is voltam vele elégedve de mostanság erősen elgondolkodtam hogyan lehetne a gépből valamivel jobb minőségű hangot kicsikarni..rengeteget olvastam utána de mindenki másra esküszik...
szóval adott p7h55 asus alaplap egy engtx460top-al amin 2dvi kimenet van hdmi-re átalakítva(ebből az egyik foglalt a tv miatt)
ezt kellene összehozni egy genius sw 5.1 aktiv hangcuccal! 60%film,20%zene,20%játék,fülessel soha nem használom...
3 lehetőségen gondolkodom:-asus xonar d1 beépítése
-videó karibol egy dvi to rca adapterrel kihozni a jelet(?)
-olcsóbb erősítő beszerzése+subláda(mert a genius akkor kiesik)Mivel járnék legjobban ár/érték arányban szerintetek?
egyáltalán érdemes-e erre költeni vagy nem számottevő a hang minőségbeli különbség az allplapihoz képest ilyen hangfalakon?
köszönöm ha szántok rám egy kicsit az időtökből...[ Szerkesztve ]
-
GEO001
aktív tag
Sajnos a jelenlegi filmjeink nagyobb részben csak "mondva csinált 3D" élményt nyújtanak.
Sokan vannak, akik a speciálisan az eladhatóságot figyelembe véve készített demo anyag alapján döntenek a vásárlást tekintve. Aztán már otthon a többi filmnél már csak inkább a mélység érzet marad és ez tényleg elég bosszantó. -
GEO001
aktív tag
válasz
VateRicsi #161 üzenetére
A felbontás miatt a kép színteleítettsége, kép élessége, részletezettsége csak a különbség a két formátum között. A 3d nyújtotta térhatás érzékelésében nincs különbség, mindkettőnél a filmek utólagos effektekkel történő manipulásával érik el a térhatás érzetet. Nekem több film is megvan konténeres HSBS verzióban, illetve field sequential 3D -ben is, de jobban szeretem a tényleges BD3D ISO, vagy lemezre kiírt BD struktúra alapú minőséget.
-
VateRicsi
aktív tag
Majd 50 év múlva amikor virtuális valóság vagy hologramos filmek lesznek majd vicces lesz ez az egész 3D technológia, de ez már csak ilyen. Most azért még elég jó élményt tud jelenteni, főleg játék közben.
-
VateRicsi
aktív tag
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
VateRicsi #161 üzenetére
Köszi a válaszod!
Nasa felvételei közül eddig csak a Hubble-t láttam, elképesztő volt 3D-ben.
Remélem sok hasonló anyagot fognak kidobni a piacra, mert a jelenlegi tartalom igen gyér.
Ha lesz lehetőségem összehasonlítani half sbs és 3D Blu-ray lemezt akkor leírom én is a tapasztalatomat, hátha én látok vagy érzek valami különbséget a felbontáson kívül. -
VateRicsi
aktív tag
válasz
hdcsaba87 #160 üzenetére
Szerintem csak élesebb a kép a magasabb felbontás miatt, a 3D hatásban nem vettem észre különbséget, de nehéz megmondani mert nincs olyan filmem ami mindkét formátumban megvan. A térhatás szerintem inkább a jelenetektől függ. A Karib tenger kalózai például 20-30 GB között van, de egy 6 GB-os NASA dokumentumfilmnél (nekem) látványosabb a 3D.
-
VateRicsi
aktív tag
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
hdcsaba87 #156 üzenetére
Szia!
A Half SBS két képet jelenít meg összesen 1920*1080 felbontásban. Ezekből áll össze az egyetlen 3D-s kép, aminek ezért ugye fele lesz a vízszintes felbontása. A BluRay-nél pedig a 3D-s kép is full hd felbontású, ezért kell a nagyobb adatmennyiség miatt az 1.4-es HDMI.
-
VateRicsi
aktív tag
válasz
mikkmukk #152 üzenetére
Szia!
Passzív technológiánál le kell játszania bármilyen lejátszóval, mert nem a lejátszó program, hanem a tévé alakítja át 3D-re a képet. A szoftverek csak egymás mellett megjelenítik a két képet, amit az SBS vagy HSBS mód választásával összeilleszt a tévé. Nekem működik GomPlayer-től kezdve PotPlayer-ig mindennel.
Aktív technológiánál már számít a szoftver, de ott ha jól tudom kell az 1.4-es HDMI kimenet is, mert csak az visz át 3D képet. Ettől függetlenül lehet hogy a VGA kimenettel van gond, amit sajnos nem lehet egyszerűen orvosolni. Ebben nem vagyok biztos, de más ötletem nincs, mert ahogy írtam mindegyik lejátszóval meg kellene jelennie az SBS opciónak a tévén. -
hdcsaba87
aktív tag
A Blu-Ray 3D és a Halff SBS 3D filmek közt milyen különbség van? Felbontásilag és 3D élményben? (Sajnos még csak half sbs-t láttam)
-
Zsolesz900rr
csendes tag
Ha wifis a tv, akkor routeren keresztül lehet filmet ráküldeni notebookon keresztül?
-
mikkmukk
csendes tag
próbáltam már sok lejátszóval, most a splashproval is, de a tvn nem tudok váltani 3d módok között és kiválasztani az sbst.
úgy tudom, hogy power dvdvel nézem és a lejátszó alakítja át 3dre, de így nekem nem az igazi valahogy. splashplayer amúgy hogy csinál sbsből egy képet, nem találok ilyen beállítást, gombot? -
mikkmukk
csendes tag
lg lw5500-el lenne egy olyan gondom, hogy ha usbről vagy külső vinyóról játszok le 3ds filmet, akkor ha elinditom ki tudom választani a 3d gombbal az sbs lehetőséget és gond nélkül lejátsza. Viszont ha a PCmről akarom lejátszani, akkor csak a 2d-3d lehetőség világit, az sbs vagy a többi nem. (hdmi kábellal van összekötve).
-
Coyote2000
őstag
válasz
TGArtist #146 üzenetére
akkor mégsem vagy annyira boldog tulajdonos?
Fontos kérdés: kipróbáltad vásárlás előtt, és láttad, hogy hibátlanul játszik le 3D-t?
lHa egyetlen filmet sem sikerül élvezhetően lejátszanod vele, esetleg fontold meg, hogy visszaviszed. Mert ha egy jó formátum sincs, akkor a gond a TV szoftverével lehet (vagy hardverrel, de az ritkább).Mielőtt azt hinnéd viccelek: igen, létezik olyan, hogy kidobják a piacra, és nem jól működik a technológia (a Samsung elsütötte már ezt a 3D-vel).
Ha tudnak neked olyat mutatni (akár eredeti 3D Blurayt) amivel tökéletes a 3D, esetleg másik szemüveggel, akkor legalább tudod, hogy a probléma nem a tévével van. Én abban sem igazán hiszek, hogy vesz az ember bármilyen shutter szemüveget - eléggé márkafüggő lehet a vezérlése.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest