- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#98221312 #10899 üzenetére
A "sima" .mkv file-ok esetén sem kezelte a feliratokat a BD lejátszó? Lejátszás közben nincs ilyen a menüben, vagy gomb rá a távon? Mert ha igen, akkor ez esetben is ugyan úgy kellene, ha nincs, akkor itt se lesz.
Első próba: a felirat file nevét pontosan úgy nevezd át, mint a videó file neve (kivéve a kiterjesztést, az maradjon .srt, de a .txt-vel is próbálkozhatsz) és legyenek egy könyvtárban.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #10895 üzenetére
Sikerült!!
Most már csak feliratot kéne valahogy rárakni, de gondolom az már nem megoldható?? Vagy mégis?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
adamcsik #10897 üzenetére
Már ki van van írva lemezre a film.-> Ez nem tudom miben akadályoz? Ha lemezen van, akkor is ugyan az amit írtam. Aztán külső winyó, vagy Pendrive a lejátszóba, ha azon nincs USB, akkor a TV-be és onnan lejátszani. Ha egyiken sincs USB, akkor passz.
Keresgélj egy beállítást a lejátszód menüjében.
-
adamcsik
aktív tag
válasz
Már ki van van írva lemezre a film. 3D-s televízión meg tudom nézni 2D-ben és 3D-ben is. Viszont 2D-s televízión egyik módban sem.
-
törölt tag
válasz
köszi szépen!!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#98221312 #10893 üzenetére
Ha jól értem, akkor sima "2D-s" ISO-król lenne szó. Ez eseteben: Mount-old be az ISO-t PC-n (Pl. DaemonTools-al), nyisd meg benne a Stream mappát, abban keresd meg a legnagyobb .m2ts kiterjesztésű file-t. Ezt aztán másold ki a winyón egy másik mappába. Innentől lutri a dolog: próbáld először ezt lejátszani. Ha nem megy, akkor nevezd át a kiterjesztését .mkv-ra (vagy esetleg .ts-re).
A TV-k lejátszója esetén legalábbis -általában- szokott működni a dolog, de mint írtam lutri, de egy próbát megér.
(#10894) adamcsik: Nálad is a fentiekhez hasonlóan kellene eljárnod (a próbálkozáshoz legalábbis).
-
adamcsik
aktív tag
sziasztok!
3D-s BD-t hogyan tudom megnézni normál televízión? A lejátszón már kikapcsoltam a 3D lejátszást, de a menü után kiírja, hogy csatlakoztassak 3D-s megjelenítőt. -
törölt tag
Sziasztok!!
Lehet nem jó helyre írom, de majd átirányítotok, én személy szerint jobb topikot nem találtam..
A lényeg, hogy van egy bd lejátszóm, ami kezeli az MKV fájlokat, azon belül is az x264.-et, viszont így csak a 10gb körüli filmek vannak fent, és nekem a bd25 formátumra lenne szükségem a HD hangok miatt. Viszont azok zöme ISO-ban van, és nem is mindig x264. Van arra lehetőségem valamilyen programmal, hogy tudjak nézni ezzel a bd lejátszóval bd25 formátumot?? A készülék Marantz UD7007.
A kérdésem az lenne, hogyan tudnám ezt megoldani??
Köszönöm előre is...
-
SunMount3r
nagyúr
Találkoztam pár olyan anyaggal, aminek a nevében ott van, hogy "Reencode", amit egy "Rovi TotalCode" nevű progival csináltak. De miért, mi szükség lehetett a direkt re-encodra? Ez is .iso-ban van és a file méret is kb. ugyan akkora, mint az eredetinek.
-
zolmen66
újonc
válasz
SunMount3r #10868 üzenetére
Szia!
Leirnád,hogyan oldottad meg,mert ugyanigy vagyok én is a 3d lejátszással,Pc-ről 3d-s tv-re.
Egy ideje nem megy,pedig előtte évekig ment.
Ezt Helgitől kérdezném,elsősorban.
-
szuladam
aktív tag
válasz
SunMount3r #10889 üzenetére
Köszönöm az infókat!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
szuladam #10886 üzenetére
A DTS-HD egy hangformátum, a DB25 pedig, a net szerint ez egy csatlakozó típus
.
Bizonyára a BD25 lenne az, ami BD .iso-t, vagy eleve kibontott BD mappa struktúrát jelent. Ez és a BD50 jelentheti a FHD 3D MVC-t.LG TV-ken, mivel passzív 3D-sek az OU jobb, mint az SBS (általában). De mint írtam akkor is az "eredeti" FHD 3D MVC a legjobb a képminőséget tekintve. Az OU és az SBS is felezett felbontású videók, ezt gondolom már tudod.
Elsőnek Pendrive, vagy USB-s HDD. Szerintem erről mindent leírtam. Ne az .iso-val próbálkozz, hanem az abból kimásolt és ha kell .m2ts kiterjesztésűre átnevezett .ssif file-lal. Utána lehet gondolkozni a LAN-os lejátszáson, pl. a TV biztos tud DLNA-t, persze lehet épp a FULL HD 3D nem fog menni így, de az OU .mkv még lehet.
Másik megoldás egy dedikált média lejátszó, vagy HTPC ami tud 3D MVC-t akár .iso-ból is.
-
Alien!
senior tag
válasz
szuladam #10886 üzenetére
alapvetően 3d hatásban semmilyen különbséget nem fogsz látni. Mivel passzív tévéd van, valószínűleg zavaró ghosting (szellemkép) sem, lesz. Ehhez a tévéhez technikailag a half-ou a legoptimálisabb, mivel vertikálisan felezi a felbontást (1920x540) és a belső lejátszó is viszi. Menni fog a halfsbs is, de láthatóan tompább a képe, mivel ennél a kódolásnál horizontálisan is felezve lesz a felbontás. A többit sztem hagyd, drámai javulást nem eredményez.
-
szuladam
aktív tag
válasz
SunMount3r #10885 üzenetére
Jaj, igen, bocsánat.... nem volt elég specifikus a kérdés.
Arra gondoltam hogy half-ou, half-sbs, dtshd, db25 stb.
A TV 3D menüjében van 4-5 féle 3d mód, hogy van-e bármilyen minőségbeli különbség a különféle típusok közt, amit le tud játszani a tv? Vagy manapság van a half-ou és kész, mint standard.- Amit írtál: az iso-t csak pendrive segítségével tudom átjátszani? (gondolom, igen)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
szuladam #10884 üzenetére
Kétféle képen is lehet érteni a kérdést.
A megjelenítéshez legjobb minőségben: továbbra is a FullHD 3D MVC formátum. Ez lehet mkv-ba, m3kv-ba, de legtöbbször .iso-ban van (illetve azon belül .ssif konténerben). A második "legjobb" az LG-hez az OU .mkv.
A TV saját lejátszójával való lejátszáshoz: .iso-t biztos nem támogat. Ennek megkerülése: az .iso-n lévő Stream mappából a legnagyobb méretű .ssif file-t kell kimásolni egy másik könyvtárba. Ha azt nem játssza le, akkor átnevezni .m2ts-re a kiterjesztését. Ha szerencsés vagy lejátssza, de nem garancia. De sokszor mérettől, bitrátától is függ, hogy lejátssza e a TV, vagy sem.
OU .mkv-t pedig szinte biztos le fog tudni játszani.
-
szuladam
aktív tag
Üdv!
LG 3d tv-hez melyik a legjobb/ legajánlottabb 3D videó típus?
-
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #10882 üzenetére
Hollywood-i filmet nem tudok, mivel azok úgyis 24p-ben forognak, jó hogy kihasználják a fullhd minőséget.
De sport vagy Panasonic demo lemezeken gyakori a 720/60p formátum.
Saját magad is létre tudsz hozni a 720p 3D-t (Pl. Sony Vegas), amit kutya kötelessége minden 3dbd lejátszónak olvasnia. -
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #10880 üzenetére
tévedsz
az biza szabvány, ahogy a 60p is -
Márton
nagyúr
Nem hiszem hogy ismeri egy 3DBD lejátszó.
Sajna 3D bluray formátumra kell konvertálni, ami meg ugye nem tartalmazza a 2xFullHD 50i formátumot, amiben a kamera felvesz.
Így marad a 720/50p vagy a 1080/24p konverzió.
Esetleg Fullhd 50p top/bottom és akkor a passzív 3dtv elég szépen megjeleníti. -
Joshi
titán
Üdv. Van egy ilyen kamera(nem az enyém) Sony HDR-TD20VE. A kérdésem az, hogy a felvett anyag ami AVCHD 2.0 ki lehet írni egy-egyben egy írható Blu-ray lemezre? Le fogja játszani mondjuk egy asztali 3D Blu-ray lejátszó? Vagy az ezzel felvett anyag csak a kamerával lejátszható? Válaszokat előre is köszi.
-
m3ss
veterán
milyen olcso pc-s vga van ami tamogat 3d blueray lejatszast? az 5770 meg nem tudja. csak emiatt vennek vmit.
-
gulyasa
őstag
válasz
SunMount3r #10871 üzenetére
Sajnos nem hozta a kívánt eredményt sem az átnevezgetés, sem a tsMuxer-el ISO-vá alakítás.
Azóta "beszereztem" a film 3D BD50 ISO változatát, azzal nincs gond. -
gulyasa
őstag
válasz
SunMount3r #10871 üzenetére
Oké, próbálkozom.
Köszönöm. -
gulyasa
őstag
Egy MK3D formátumú/kiterjesztésű fájlt szeretnék 3D BD ISO-ra (vissza)alakítani.
Milyen programot ajánlanátok hozzá?Rákerestem a guglival, de az összes találat inkább arról szól, hogyan lehet ISO-ból MKV-t (MK3D-t) készíteni...
Egy régi számítógépem van, nem képes 3D filmek lejátszására. Csak a TV-m és a médialejátszóm alkalmas 3D lejátszásra, de egyikük sem látja videó fájlnak az MK3D fájlt. Ha meg csak egyszerűen átnevezem MKV-re, akkor csak "sima" (2D-s) filmként kezeli, fel sem ajánlja a 3D lejátszást...
Eddig az összes 3D film, amit sikerült "beszereznem" mind ISO-ban volt, sosem volt probléma a lejátszásukkal. Most először találkoztam MK3D fájllal, ami ebben a formában nem jött be... -
helgi
aktív tag
Kösz, olvasgatom
-
SunMount3r
nagyúr
A lényeg az, hogy a kábel biztosan tudja a HDMI 2.0a szabvány szerinti "sávszélességet", mert az kell a HDR-hez. Van az úgy, hogy akár egy régebbi 1.4a-sként vásárolt "High Speed With Ethernet" kábel is tök jó erre, de manapság már azért szokták ezt jelölni. A túl olcsó kábeleket, pláne ilyen hosszúságnál pedig kerülni kell. Amúgy 4K 3D nem nagyon van és várhatóan nem is nagyon lesz.
Esetleg kérdezz rá a boltban mire képes a kábel valójában. Itt vannak elvileg milyen típusúak vannak. Elvileg neked a Premium High Speed HDMI Cable jelülésű kellene (de mint írtam korábban egy jó minőségű sima High Speed With Ethernet is sokszor jó a feladatra, de akkor már ne legyen zsákbamacska.).
A hosszú kábel miatt ezt és ezt esetleg érdemes átolvasni és kiderül miért nincs értelme e csilliárd dolláros kábeleknek sem.
-
helgi
aktív tag
Probléma megoldva.
Továbbá kérdezném hogy kb 13méter HDMI kábelra van szükségem a PC és TV közé. Ezt a 15méterest néztem:
[link]
https://kabelvilag.hu/Value-UHD-HDMI-2-0-aktiv-kabel-15m-14-99-3452-5
A cél az lenne hogy a jelenlegi FHD-s FHD 3D-s filmeket amik BD25, BD50 minőségűek, nézhessem a TV-n. Továbbá ugyanez a 4K HDR 3D-re is igaz legyen.
Ti hogy látjátok ezt a helyzetet? -
dethroner
veterán
Hali!
Samu 3D tévém van. Évek óta powerdvd-vel játszok le rajta 3D iso filmeket. Pár hete azonban nem működik ilyen fájlok lejátszására a program. Kiterjesztem a pc asztalt a tévére, áthúzom a lejátszót, daemon tools-ba betallózom az iso-t, elindítom a lejátszást, csinál olyan előjeleket a tévé, mintha normális lenne, mint korábban, át is vált néhány másodpercre 3D üzemre, de nem történik semmi, kilép és ott marad a powerdvd kezdőképernyő. Töröltem a programot, újrahúztam, vga drivert frissítettem de nem lett változás. Viszont ha nem rakom ki a tévére, akkor a monitoron nézve tökéletesen működik. Mit csináljak? -
lorensza
csendes tag
Sziasztok! Samsung js9000 tv-hez ma vettem ssg 5100 gb szemüvegeket,de nem igazán élvezhető a 3d.Kapcsolódik a szemüveg,valamennyire működik is a 3d funkció,de a tökéletestől messze van.Mi lehet a gond? A samsung vevőszoli ezt a szemüveg tipust adta meg.Tv hiba,vagy kompatib.gond,vagy valami egész más?
-
SunMount3r
nagyúr
Lenne egy 3D BD ISO-s "muxolós" kérdésem: [link]
Nagyobb az esély, hogy innen tud majd valaki mondani rá valamit.
Köszi!
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #10862 üzenetére
Meg kell kérdezni Abut.
De én tutira veszem, hogy van hw dekódolás. Intelnek szokása, hogy kivesz ezt-azt ami előtte 6-8 évig támogatott, de még ott is ritka. A future-featurebajnok AMD-nél meg ezt nem nézem ki belőlük.
Szerintem amúgy nem menne, ha nem tudná hw-ből. A korábbi listákat én venném simán készpénznek:
- A Cyberlink képen is zöld volt az MVC.
- DXVA Checkerben is ott volt a Multiview Video Coding. -
SunMount3r
nagyúr
Akkor lehet mégiscsak kihagyták belőle ezt a hardveres ficsőrt? :[link]
Azért valahogy megnyugtatóbb lenne, ha biztosan tudná hardverből is... Megaztán akkor a 2200G-t is biztos jobban terhelné a szoftveres dekód, mint most a 2400G-t. Mert az érdekelne elsősorban, de erről még nincs adat.
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #10860 üzenetére
Szerintem ez nem nagy terhelés, bár valóban lehetne kisebb is, de én az sw-re tippelek ezzel kapcsolatban. Van postrpocess is pdvd-ben
A gpu résznél ugye fixfunkciós dekódolókról van szó, tehát gpu terhelést maga a dekódolás nem is nagyon okozhat, valószínűleg a render és egyebek okozzák. Cpu-ra szintén nem nagyon kéne terhelésnek esnie a fentiek miatt.
Még mindig azt mondom, hogy a Kabiniből érdemes kiindulni: töredék cpu és gpu erő mégsem volt vele gondja. De ugyanez igaz Intel oldalon is: hw-s a lejátszás, nálam egy kétmagos G3900 tolja IGP-ből nagyon simán. De ugyanígy a 2-4 magos Atomok is vitték csont nélkül.
Sebesség problémája végképp nem lehet, max hiányzó feature lehet a gond, de ha vitte akkor azzal sincs gond, ahogy sejteni lehetett.
-
SunMount3r
nagyúr
Ezek szerint működik 2400G-n.
Illetve:
Az ezek szerint sok? Gondolom ha rendes hardveres dekódolás van, akkor indokolatlan ez a terhelés?
Vega 8-al meg gondolom akkor még feljebb menne.
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #10858 üzenetére
A Cyberlinknél ott az MVC a harmadik sorban.
A 3D Display piros, de az lehet a kijelző miatt is.Passz, tényleg nincs értelmes infó ezekről... kb. soha nem is volt. AMD oldalon még 3D-ről talán, de anno a Kaveri/Bristol feature-ökről szintén 2-3 dia volt induláskor és annyi, se teszt se más.
Persze ez Intel vonalon is így van. Anno úgy kellett találgatni melyik Atom széria tudja és melyik nem.Ettől függetlenül tényleg csodálkoznék ha nem tudná. AMD-nél az AM1-től kezdve ment, Intelnél is csak az Atomokból nyírták ki itt-ott, hogy vedd a nagyobb modellt. Celeron/Penya/i3-tól felfelé ott is érintetlen jó ideje.
-
SunMount3r
nagyúr
Itt egy Cybelink Advisor kép is a 2400G-ről, amiben ugye Vega 11 van. Nem tudom mit it is gondoljak, bár ez a teszt progi néha szokott tévedni. Ugye elvileg itt a Dual Video Hardware Decoding hiányzik.
Meg valami olyat hámoztam ki, hogy az AMD HD3D technológiát kellene hozzá tudnia (valószínűleg), de itt a "Supported Technologies" között a Vega-hoz ezt nem sorolja fel. De van olyan más GPU amihez meg igen. (A +-al kell lenyitni).
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #10856 üzenetére
Tudnia kéne. Legalábbis csúnya lenne, ha a korábbi AMD-k után ez nem támogatja.
Amúgy az MVC=Multiview Video Coding, szóval valószínűleg ezt mutatja a DXVA checker. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A kérdésem az lenne, hogy vajon a Ryzen 3 2200G-s Vega 8 IGP-nek megy e hardverből a 3D MVC dekódolás? Itt egy DXVA checker kép róla. Csak nem tudom pontosan mit/miket kellene keresni benne hozzá. Látok olyat, hogy "H264 stereo meg mutiview", ezek lennének? Nem kellene konkrétan valami "H264 vagy VC1 MVC"-nek is szerepelnie a dekóder listán?
Sehol nem találok konkrét infót erről a neten...
-
helgi
aktív tag
Vagy a KB3033929,es frissitésnek köszönhető?
-
helgi
aktív tag
Sziasztok
Kérdezném hogy az utóbbi fél évben változott valami a Cyberlink Powerdvd-ben?
Mert ezt használtam sikeresen menüs 3D filmekhez : CyberLink PowerDVD Ultra 17.0.2101.62, de aztán ugy vettem észre hogy kb a 2016 tavaszáig,nyárig megjelent filmekig jó volt,semmi hiba. Aztán már csak váltogatott a tv, érzékelte a 3d jelet, de csak feketeség volt. Akkor feltettem a legujabbat: CyberLink PowerDVD Ultra 17.0.2508.62. De ezzel meg nem akar 3D filmet lejátszani,hiába állitom be neki a hdmi1.4 enabled 3D TV (1080p24hz)-et, kiirja hogy : The content or device does not support this mode. Cyberlink powerdvd will revert to the previous settings. Van mikor sikerül,de akkor sem jeleniti meg 3D-ben, hiába ismeri fel a tv,csak feketeség van.
Pedig minden konfig ugyan az volt minden esetben. PC-ről nézem és másolom a monitor tartalmát a tv-re, eddig jól is működött...
VGA: 7750 ATI -
hefike
tag
válasz
SunMount3r #10852 üzenetére
Köszi a választ,ez nekem bonyesznak tűnik,megkérhetlek leírod mit hogyan?addig vágom,hogy beteszem virtuális meghajtóba...köszi,bocs de nem vagyok pro....még...😁3d iso
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
hefike #10851 üzenetére
3D vagy sima "2D" iso? Mivel akarod lejátszani, a TV-vel?
A BD iso-t nem kell "kiírni", csak rámásolni a Pendrive-ra. De a TV-k saját lejátszója biztos nem képes iso-kat lejátszani. Lehetséges megoldás: PC-n bemount-olod az iso-t, megnyitod a tartalmát valami böngészőben és a Stream mappában lévő legnagyobb m2ts file-t másolod ki csak a Pendrive-ra. Ha szerencséd van ezt már lehet lefogja tudni játszani.
Ha 3D iso-ról van szó: ugyan ez, csak a legnagyobb ssif fájl-t kell kimásolni és utána a kiterjesztését m2ts-re változtatni.
-
hefike
tag
Sziasztok!adott egy bd25 ISO film.lemezre nem tudom kiírni,pendrive áll rendelkezésre,azonban nem találtam rá megoldást hogyan lehet megoldani.már egy csomó programot próbáltam,de kép kiírásnál nem látják a pendriveot,csak az optikai meghajtót ajánlja fel.ha ezt nem lehet akkor az működhet,hogy pcn valamilyen progival elindítani és wifin keresztűl kijátszani tv-re?szeretnék kérni megoldásokat.köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest