- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- DUNE médialejátszók topicja
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
helgi
aktív tag
Kösz, olvasgatom
-
SunMount3r
nagyúr
A lényeg az, hogy a kábel biztosan tudja a HDMI 2.0a szabvány szerinti "sávszélességet", mert az kell a HDR-hez. Van az úgy, hogy akár egy régebbi 1.4a-sként vásárolt "High Speed With Ethernet" kábel is tök jó erre, de manapság már azért szokták ezt jelölni. A túl olcsó kábeleket, pláne ilyen hosszúságnál pedig kerülni kell. Amúgy 4K 3D nem nagyon van és várhatóan nem is nagyon lesz.
Esetleg kérdezz rá a boltban mire képes a kábel valójában. Itt vannak elvileg milyen típusúak vannak. Elvileg neked a Premium High Speed HDMI Cable jelülésű kellene (de mint írtam korábban egy jó minőségű sima High Speed With Ethernet is sokszor jó a feladatra, de akkor már ne legyen zsákbamacska.).
A hosszú kábel miatt ezt és ezt esetleg érdemes átolvasni és kiderül miért nincs értelme e csilliárd dolláros kábeleknek sem.
-
helgi
aktív tag
Probléma megoldva.
Továbbá kérdezném hogy kb 13méter HDMI kábelra van szükségem a PC és TV közé. Ezt a 15méterest néztem:
[link]
https://kabelvilag.hu/Value-UHD-HDMI-2-0-aktiv-kabel-15m-14-99-3452-5
A cél az lenne hogy a jelenlegi FHD-s FHD 3D-s filmeket amik BD25, BD50 minőségűek, nézhessem a TV-n. Továbbá ugyanez a 4K HDR 3D-re is igaz legyen.
Ti hogy látjátok ezt a helyzetet? -
dethroner
veterán
Hali!
Samu 3D tévém van. Évek óta powerdvd-vel játszok le rajta 3D iso filmeket. Pár hete azonban nem működik ilyen fájlok lejátszására a program. Kiterjesztem a pc asztalt a tévére, áthúzom a lejátszót, daemon tools-ba betallózom az iso-t, elindítom a lejátszást, csinál olyan előjeleket a tévé, mintha normális lenne, mint korábban, át is vált néhány másodpercre 3D üzemre, de nem történik semmi, kilép és ott marad a powerdvd kezdőképernyő. Töröltem a programot, újrahúztam, vga drivert frissítettem de nem lett változás. Viszont ha nem rakom ki a tévére, akkor a monitoron nézve tökéletesen működik. Mit csináljak? -
lorensza
csendes tag
Sziasztok! Samsung js9000 tv-hez ma vettem ssg 5100 gb szemüvegeket,de nem igazán élvezhető a 3d.Kapcsolódik a szemüveg,valamennyire működik is a 3d funkció,de a tökéletestől messze van.Mi lehet a gond? A samsung vevőszoli ezt a szemüveg tipust adta meg.Tv hiba,vagy kompatib.gond,vagy valami egész más?
-
SunMount3r
nagyúr
Lenne egy 3D BD ISO-s "muxolós" kérdésem: [link]
Nagyobb az esély, hogy innen tud majd valaki mondani rá valamit.
Köszi!
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #10862 üzenetére
Meg kell kérdezni Abut.
De én tutira veszem, hogy van hw dekódolás. Intelnek szokása, hogy kivesz ezt-azt ami előtte 6-8 évig támogatott, de még ott is ritka. A future-featurebajnok AMD-nél meg ezt nem nézem ki belőlük.
Szerintem amúgy nem menne, ha nem tudná hw-ből. A korábbi listákat én venném simán készpénznek:
- A Cyberlink képen is zöld volt az MVC.
- DXVA Checkerben is ott volt a Multiview Video Coding. -
SunMount3r
nagyúr
Akkor lehet mégiscsak kihagyták belőle ezt a hardveres ficsőrt? :[link]
Azért valahogy megnyugtatóbb lenne, ha biztosan tudná hardverből is... Megaztán akkor a 2200G-t is biztos jobban terhelné a szoftveres dekód, mint most a 2400G-t. Mert az érdekelne elsősorban, de erről még nincs adat.
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #10860 üzenetére
Szerintem ez nem nagy terhelés, bár valóban lehetne kisebb is, de én az sw-re tippelek ezzel kapcsolatban. Van postrpocess is pdvd-ben
A gpu résznél ugye fixfunkciós dekódolókról van szó, tehát gpu terhelést maga a dekódolás nem is nagyon okozhat, valószínűleg a render és egyebek okozzák. Cpu-ra szintén nem nagyon kéne terhelésnek esnie a fentiek miatt.
Még mindig azt mondom, hogy a Kabiniből érdemes kiindulni: töredék cpu és gpu erő mégsem volt vele gondja. De ugyanez igaz Intel oldalon is: hw-s a lejátszás, nálam egy kétmagos G3900 tolja IGP-ből nagyon simán. De ugyanígy a 2-4 magos Atomok is vitték csont nélkül.
Sebesség problémája végképp nem lehet, max hiányzó feature lehet a gond, de ha vitte akkor azzal sincs gond, ahogy sejteni lehetett.
-
SunMount3r
nagyúr
Ezek szerint működik 2400G-n.
Illetve:
Az ezek szerint sok? Gondolom ha rendes hardveres dekódolás van, akkor indokolatlan ez a terhelés?
Vega 8-al meg gondolom akkor még feljebb menne.
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #10858 üzenetére
A Cyberlinknél ott az MVC a harmadik sorban.
A 3D Display piros, de az lehet a kijelző miatt is.Passz, tényleg nincs értelmes infó ezekről... kb. soha nem is volt. AMD oldalon még 3D-ről talán, de anno a Kaveri/Bristol feature-ökről szintén 2-3 dia volt induláskor és annyi, se teszt se más.
Persze ez Intel vonalon is így van. Anno úgy kellett találgatni melyik Atom széria tudja és melyik nem.Ettől függetlenül tényleg csodálkoznék ha nem tudná. AMD-nél az AM1-től kezdve ment, Intelnél is csak az Atomokból nyírták ki itt-ott, hogy vedd a nagyobb modellt. Celeron/Penya/i3-tól felfelé ott is érintetlen jó ideje.
-
SunMount3r
nagyúr
Itt egy Cybelink Advisor kép is a 2400G-ről, amiben ugye Vega 11 van. Nem tudom mit it is gondoljak, bár ez a teszt progi néha szokott tévedni. Ugye elvileg itt a Dual Video Hardware Decoding hiányzik.
Meg valami olyat hámoztam ki, hogy az AMD HD3D technológiát kellene hozzá tudnia (valószínűleg), de itt a "Supported Technologies" között a Vega-hoz ezt nem sorolja fel. De van olyan más GPU amihez meg igen. (A +-al kell lenyitni).
-
sb
veterán
válasz
SunMount3r #10856 üzenetére
Tudnia kéne. Legalábbis csúnya lenne, ha a korábbi AMD-k után ez nem támogatja.
Amúgy az MVC=Multiview Video Coding, szóval valószínűleg ezt mutatja a DXVA checker. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A kérdésem az lenne, hogy vajon a Ryzen 3 2200G-s Vega 8 IGP-nek megy e hardverből a 3D MVC dekódolás? Itt egy DXVA checker kép róla. Csak nem tudom pontosan mit/miket kellene keresni benne hozzá. Látok olyat, hogy "H264 stereo meg mutiview", ezek lennének? Nem kellene konkrétan valami "H264 vagy VC1 MVC"-nek is szerepelnie a dekóder listán?
Sehol nem találok konkrét infót erről a neten...
-
helgi
aktív tag
Vagy a KB3033929,es frissitésnek köszönhető?
-
helgi
aktív tag
Sziasztok
Kérdezném hogy az utóbbi fél évben változott valami a Cyberlink Powerdvd-ben?
Mert ezt használtam sikeresen menüs 3D filmekhez : CyberLink PowerDVD Ultra 17.0.2101.62, de aztán ugy vettem észre hogy kb a 2016 tavaszáig,nyárig megjelent filmekig jó volt,semmi hiba. Aztán már csak váltogatott a tv, érzékelte a 3d jelet, de csak feketeség volt. Akkor feltettem a legujabbat: CyberLink PowerDVD Ultra 17.0.2508.62. De ezzel meg nem akar 3D filmet lejátszani,hiába állitom be neki a hdmi1.4 enabled 3D TV (1080p24hz)-et, kiirja hogy : The content or device does not support this mode. Cyberlink powerdvd will revert to the previous settings. Van mikor sikerül,de akkor sem jeleniti meg 3D-ben, hiába ismeri fel a tv,csak feketeség van.
Pedig minden konfig ugyan az volt minden esetben. PC-ről nézem és másolom a monitor tartalmát a tv-re, eddig jól is működött...
VGA: 7750 ATI -
hefike
tag
válasz
SunMount3r #10852 üzenetére
Köszi a választ,ez nekem bonyesznak tűnik,megkérhetlek leírod mit hogyan?addig vágom,hogy beteszem virtuális meghajtóba...köszi,bocs de nem vagyok pro....még...😁3d iso
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
hefike #10851 üzenetére
3D vagy sima "2D" iso? Mivel akarod lejátszani, a TV-vel?
A BD iso-t nem kell "kiírni", csak rámásolni a Pendrive-ra. De a TV-k saját lejátszója biztos nem képes iso-kat lejátszani. Lehetséges megoldás: PC-n bemount-olod az iso-t, megnyitod a tartalmát valami böngészőben és a Stream mappában lévő legnagyobb m2ts file-t másolod ki csak a Pendrive-ra. Ha szerencséd van ezt már lehet lefogja tudni játszani.
Ha 3D iso-ról van szó: ugyan ez, csak a legnagyobb ssif fájl-t kell kimásolni és utána a kiterjesztését m2ts-re változtatni.
-
hefike
tag
Sziasztok!adott egy bd25 ISO film.lemezre nem tudom kiírni,pendrive áll rendelkezésre,azonban nem találtam rá megoldást hogyan lehet megoldani.már egy csomó programot próbáltam,de kép kiírásnál nem látják a pendriveot,csak az optikai meghajtót ajánlja fel.ha ezt nem lehet akkor az működhet,hogy pcn valamilyen progival elindítani és wifin keresztűl kijátszani tv-re?szeretnék kérni megoldásokat.köszönöm!
-
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #10848 üzenetére
háát, lehet más miatt volt bizonytalan a topikot illetően
na mindegy -
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #10846 üzenetére
ohh, de ez neked honnan derült ki, ha 3D-s topikban kérdezi?
-
dualcore
őstag
válasz
SunMount3r #10842 üzenetére
Köszi a linket.
Közben rájöttem mi szivatVolt az anyagban egy hiba és az egész koncertfelvételre kihatott. Kitöröltem az adott fájlt (nem volt rá szükség) és láss csodát, hasít mint a szél.
Amúgy természetesen HDMI az összeköttetés, a HD hangok miatt.
Áttérek az általad küldött linkre, mert vannak még dolgok amik érdekelnek. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
dualcore #10841 üzenetére
Min küldöd ki a hangot, Jack, SPDIF, HDMI? A gépben lévő winyóról játszod le, vagy hálózatról?
De inkább itt folytassuk, illetve tedd fel a kérdést.
-
dualcore
őstag
válasz
SunMount3r #10840 üzenetére
Köszi, ismerem, de valamiért ez is szaggat, és nem tudok belőle DTS-HD hangot kinyerni vmiért. Több anyaggal is kipróbáltam
-
zeee
senior tag
Köszönöm a válaszokat! A power dvd bevált úgy néz ki. Volt egy H265-ös kódolású film, azzal szenvedtem egy kicsit, de egyébként mindent visz eddig.
Van a tv-n a HDMI ULTRA HD Deep Color funkció. Tudja valaki mi az? Az nvidia control panelben van egy Output Color Format funkció, ahol lehet ezt azt kapcsolgatni. Nálam most 4:4:4 van beállítva.
Van ez a tesztkép, ami szintén a témaval kapcsolatos, ha jól értettem az alsó kék sornak a láthatósága betűk olvashatósága, hogy mennyire mosódik el lenne a lényeg, de nem is értem az angolom se jó, szóval valaki kisegíthetne mi hogy miről is szól nagyjából a dolog és mi a helyes beállítás. -
Hohocali
aktív tag
MPC-HC, Jriver, PowerDVD.
BD 3D is megy az első kettővel, csak egy kicsit "kavarni" kell. Half-xx verziókkal semmi gond. BD 3D PowerDVD-vel megy simán. Ha BD menü is kell, akkor az utóbbi. 4k HDR előbbi kettő madvr-el.
KODI-t nem használom, az nekem nagyon "buta" felületet ad.
Emlegetni szokták az MPC-BE-t is, de azt nem próbáltam. -
zeee
senior tag
Mégha nem is ez a topik, de windowsra tudtok ajánlani valami jó lejátszót? Vlc Kmp-t használtam eddig fhd-ben, de most tv vásárlás végett a 4k filmnézés is porondra került, s ezeknek a lejátszóknak vannak betegségei ezekkel a tartalmakkal. Tegnap pl letöltöttem egy tesztvideot vmelyik tv tesztoldalról, a *.ts kiterjesztéssel a wmp éppen elbírkózott, de amikor beletekertem behalt. Hülyét kapok mostmár! Az asztali felbontás 4k-ra van állítva. A kmp player menüje olvashatatlan. Tényleg ott tartunk hogy nincs egy lejátszó win 10-en ami tökéletesen visz minden formátumot?
A vga hdmi-ből küldöm a tv-nek a jelet. Nem tudom hogy a display port, Dvi vagy hdmi közül melyiket kell használni?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dannnzzzz #10833 üzenetére
Most nekem is volt ilyen egy filmnél. A közeli dolgok általában jól látszódtak, a háttér többnyire eléggé elmosott bizonyos jelenteknél. Volt ahol a kép felső negyede volt elmosott és "kettős látás" effektes. És volt, hogy a közeliken is furcsa kis "elcsúszott" részletek voltak. És volt, ahol tök jó volt amúgy a kép. A kép még így is nagyjából OK volt, de ezek végig zavarták a PQ érzékenységemet
. Néha filmtől és Release-től is függhet, hogy mennyire minőségi, ez utóbbitól főleg az SBS és az OU esetén. De ez elvileg egy érintetlen iso volt most. Én sem tudom ez mitől lehet akkor. Olvastam olyat, hogy a bal-jobb szem kép cseréje segíthet bizonyos esetekben (a lejátszó programban kell állítani-> JA felezett SBS és OU esetén csak a TV-n lehet). De az is lehet, hogy finomhangolni kell a 3D effektusokat a lejátszón és/vagy a TV-n is.
Megnézek tesztből egy-két másik 3D iso-t, ha az is ilyen akkor állítgatok (pedig alapból nem kellene), ha nem akkor a Release tehet róla. Ezt ajánlom neked is.
(Mondjuk nálam nem PC, hanem Q10 Pro, de ez most mind1.)
-
dannnzzzz
csendes tag
Sziasztok!
Böngésztem a fórumot de nem találtam rám szabott kérdést/választ ezért leírom itt, nagyon megköszön ha segítetek.
Van egy Acer H5383BD projektorom és megjött az Acer e4w szemüveg hozzá. Leszedtem egy half-ou 3d filmet. Bekapcsoltam a projektoron a 3d-t, össze is fésülte a két egymás alatt futó képet és nekiálltam...
...És hát rossz
Nem igazán értem, hogy ez a jelenlegi 3D szint vagy beállítások lesznek a ludasok inkább.
VLC-ben játszom le, de a 3D-ből annyit érzékelek, hogy az előtér élesebb, a háttér elmosódottabb, de ez inkább rettentő zavaró.
Mit gondoltok, hol felejtek el valamit beállítani?
A videókártyám: Nvidia Gfore GT1030.
Nagyon köszi a segítséget előre is!
d.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
TRobi86 #10830 üzenetére
Az előbb linkelt 3D-s KODI verzió csak bizonyos Intel NUC-okkal és IGP-kkel jó. Talán próbáld meg a PowerDVD 11-es és 12-es verzióját. De, ha "menet közben" lett rossz a dolog, ott lehet a rendszerben történt valami. Windows rendszer visszaállítás lehet esetleg még megoldás.
-
TRobi86
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írok-e, de problémám akadt a 3D Blu-Ray filmek lejátszásával. PC van összekötve egy LG TV-vel.
Régebben power dvd-t használtam, de az egy ideje azt csinálja, hogy amikor elindítok egy 3d filmet, a TV-m folyamatosan ki-be kapcsolgatja a 3d-t. Bármelyik power dvd verziót próbálom, mindegyikkel ez van.
Múltkor kipróbáltam a TotalMedia Theatre 6-ot, az tökéletesen működött, viszont az most meg egyszerűen nem indul el, semmi hibaüzenet vagy bármi, nem csinál semmit. Megpróbáltam újra rakni, de továbbra is semmi.
Milyen programmal tudnám lejátszani a 3D Blu-Ray filmeket? Vagy a fenti két program problémájára esetleg tud valaki valamilyen megoldást? -
dlor
tag
válasz
SunMount3r #10816 üzenetére
kicsit "túlmozog" az egyik réteg .. ilyeneknél sztem jó lehet a 3d-s kodi verziót kipróbálni pc-vel. Lg tv esetében érdemes átrakni a hdmi forrásnál a bemeneti cimkét pc-ről pl bluray-re. Sokáig nem tudtam miért annyira silány pcvel bármilyen film, hiába állítottam minden képbeállítást, mindig tiszta homály volt a kép, ez segített.
-
blau24
tag
Sziasztok!
Adott egy LG42LM620S 3D TV, pc-vel van összekötve hdmi kábellel ( i3-4160, sapphire hd 7870)
A kérdésem az lenne hogyan tudnék 3D ISO filmeket lejátszani. Köszönöm, üdv -
Alien!
senior tag
válasz
Petyka3 #10820 üzenetére
valszeg a powerdvd rátolja a truteather filtereit és azért látod szebbnek.
btw egy half ou filmet nem neveznék f*snak (ha szépen skáláz a tv, akkor nagyon szép tud lenni), ellenben nekem is van olyan ismerősöm aki 4K HDR tv-re még az 1080p-t is lusta lepattintani, és 480p-t streamel Kodiról. Na az gáz.
viszont manapság az is vásárolhat magának fél meg 1 gurigás tv-ket 60 havi részletre, aki egyáltalán nem fogékony/érzékeny erre, és nézi rajta a tv-t, meg max a bdripeket nagy eséllyel.
-
Alien!
senior tag
válasz
talán még az lehetne az oka, hogy a filmek különböző 3d beállítással/mélységgel készülnek, és esetleg az erősebb filmek crosstalkot hoznak ki a tv-dből. Viszont ha ez így van, ez BD25/50-nél is kell, hogy jelentkezzen.
-
Petyka3
aktív tag
válasz
Lehet csak "szem csere" kell hozzá, a beállításokban, vagy nem közvetlenül középről nézed.
-
mtibee2
tag
válasz
Dave567 #10819 üzenetére
A 3 méter csak akkor igaz, amikor mozizunk, az a legritkább. Ilyenkor tényleg nem látni a Full HD-t. Azért jó nekem már egy sima OU videó is. (Elvileg a TV-m a függőleges felbontást felezi, tehát ez előnyösebb, mint az SBS - szerintem.) Viszont általában 80-100 cm-ről nézem, mert monitorként használom. Na, ilyenkor a mérete már inkább hátrány, mert forgatnom kell a fejem, ha valamelyik sarokba kell néznem, illetve kevés a Full HD is. Hogy akkor miért ezt vettem? Nagyon egyszerű: egyrészt, mert ennél kisebb OLED nincs a piacon, másrészt, a 4K-s tévék másfélszer ennyiért kezdődnek, és a 4K-hoz is minimum 3x olyan erős PC kellene, mint ami van.
Amúgy szoktam nézni TV-adást 5 méterről is, az ágyban fekve, akkor meg már szinte mindegy is, hogy a csatorna HD-e, vagy nem...
-
Petyka3
aktív tag
válasz
Dave567 #10817 üzenetére
Van akinek van rá igénye, van akinek nincs. Nyilván BD25/50 között is van különbség, ha nem azért 25-ös, mert az extrák lemaradtak róla.. Nekem a Kodi 3D-s változata is gyanús, mivel a Power DVD-vel nekem szebbnek, kontrasztosabbnak tűnnek a 3D-s filmek.
Alul-felül, jobb-balos 3D-s filmek kompromisszum, nekem se jönnek be, de van akinek tökéletesen megfelel. Soha nem értettem azt az embertípust, aki veszi a méregdrága technikákat, és gyakorlatilag a f..t nézi a csilliárdokba kerülő tévéjén.
-
mtibee2
tag
válasz
Dave567 #10817 üzenetére
55"-os vagy nagyobb 4K tévéd van, és 1 méterről nézed? Mert akkor elhiszem, hogy látod. A videó felbontása meg akkor is Full HD, csak a TV felezi le, amikor megjeleníti azt.
(#10815) Alien!: Köszi a tippet, de nekem a Kodi sajnos nem működik, csak hang van, kép nincs. Egyébként egy belépő gamer gépre van kötve a TV, VLC-vel szoktam lejátszani az OU filmjeimet, semmi panaszom nincs a minőségre. (Egy ideig töltöttem 3D ISO fájlokat is, de én a 140 cm-es megjelenítőmön 3 méterről semmilyen különbséget nem látok a különböző verziók között.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Alien! #10815 üzenetére
Akkor nem tudom mi az oka annak, hogy bizonyos OU-k és SBS-esek teljesen jók, mások pedig nézhetetlen kettős-látás effekttel bírnak ugyanazon a TV-n. Csak a kódolásban (vagy talán az "illesztésben"?) kell lennie valaminek ami miatt ennyire különböznek. Legalábbis más logikus magyarázatot nem látok rá. Olyan meg nincs, hogy ha a TV-nek "rossz napja van" akkor bedurcúl és lerontja a minőséget.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #10814 üzenetére
Annyiban más a passzívon egy MVC fájl, hogy nincs tömörítve, tehát a nyújtásnál nincs elveszett képrészlet, ettől szebb/élesebb lehet a kép, a több információ miatt.
Viszont tévhit, hogy a half sbs/ou anyagoknál sérül a 3D hatás. Normál esetben NINCS sem kettős látás, sem crosstalk, semmi. Amennyiben van, az csak és kizárólag a megjelenítő és/vagy a lejátszó hibája (pl: nem szabályosan van kirakva a kép, amit a tv mondjuk rosszul skáláz, vagy esetleg a TV amúgy is hajlamos a ghostingra). Tehát a neten lévő csapatok kódolásai mondhatni tökéletesek.
mtibee2:
Amennyiben esetleg van otthon egy s905(x) boxod, vagy egy htpc-d, próbálkozhatsz a Kodival is. Én mostanában full-ou ripeket csinálok magamnak (1920*2160 felbontásban), amit a Kodi lejátszik, amennyiben 16:9-es képarányt adsz neki (remuxolásnál pl). Ez passzívon láthatóan szebb, élesebb képet ad mint egy half-ou verza és viszi az androidos box is. Nem mellesleg 2D-ben lejátszva is szép marad a kép.
Amennyiben erős htpc-d van, ajánlanám a MADVR-el megtámogatott Kodi Dsplayert, na evvel durvát lehet lökni a minőségen, a különböző szűrőivel és skálázóival. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
mtibee2 #10813 üzenetére
Magyarán, amikor a TV abból összerakja a 3D-s képet (és "kinyújtja a félképeket"), akkor csak felezett felbontású lesz a végeredmény. Viszont szerintem a metódus is más, mint amikor rendes MVC-s FHD forrásból rakja össze a képet és az nem csak maga a felbontás miatt lesz jobb. Ezért pedig passzív TV-ken is jobb képet adhat. Annyira részletesen viszont nem tudom az okát.
Viszont a "rip" minősége, módja nagyon befolyásolja az SBS és OU élvezhetőségét az biztos. Elég nagy a szórás, láttam már egész jó SBS-eket is de gyakori, hogy hiába lenne rendben a képminőség, valahogy "nem az igazi", hanem amolyan "kettős látás" hatás jelentkezik. Ezek számomra nézhetetlenek.
-
mtibee2
tag
válasz
Dave567 #10811 üzenetére
Nekem mindegyik filmem Full HD felbontású, csak két félképet tartalmaz... Mivel nekem egy passzív 3D-s Full HD OLED TV-m van, nekem ez a formátum a legmegfelelőbb.
Ukeve: mivel neked aktív 3D-s a tévéd, tényleg Full HD ISÓ-val használhatnád ki annak tudását. (Vagy - ha megjelennek - 4K-s OU, vagy SBS RIP-ekkel, de ilyet még nem láttam.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
mtibee2 #10809 üzenetére
FHD 3D-t írt. Az SBS és OU pedig nem FHD, hanem "felezett" felbontású "rip". Azt persze, hogy szinte bármelyik 3D-s TV lejátssza, mert gyak. "sima" x264-es mkv-k.
A FHD 3D csak a BD iso-kon lévő stream-ek illetve az ezekből készített "egy-az-egyben" MVC-s .mkv-k lehetnek (ez utóbbi nagyon ritka, mert PC-n kívül alig tudja valami lejátszani).
-
mtibee2
tag
válasz
SunMount3r #10808 üzenetére
Én abból indultam ki, hogy OU, vagy SBS videót akar lejátszani, ISÓ-ból persze, hogy van nagyobb...
-
SunMount3r
nagyúr
Milyen formátumban "vitte"? Simán iso vagy azt csináltad vele, amit írtam?
(Amúgy fura, hogy a 3D-t tudja a TV, de HDD-t meg nem kezeli...)
(#10805) mtibee2 : Hát nekem van 54Mbit/s-es 3D iso-m is. Persze közvetlen rákötve ezt is simán vinnie kell.
Amúgy egy darabig én is úgy játszottam le ahogy írtam, a TV saját lejátszójával és szemre nem volt baj a kadenciával sem, de ezt már TV-je válogatja. (Szintén Samsung TV).
-
Dave567
addikt
válasz
SunMount3r #10803 üzenetére
Hát igen, kitudja.
Mondjuk ha kivan bontva akkor viheti, de a tv meg nem kadenciahelyes.
-
mtibee2
tag
Szia!
Az USB 2.0 legfeljebb 480 Mbit/s-mal működik, az biztos, hogy kiszolgálja a merevlemezt, ami szerintem olyan 320 Mbit/s-ot tudhat. (Pontos sebességet maximum a termék típusszámának ismeretében tudnék mondani.) De ez nem is lényeg, mert a legtöbb Full HD film 20 Mbit/s-os bitráta alatt marad. A Netflix például 5 Mbit/s-os netet követel meg a Full HD filmjeihez.
Tehát összegezve a fentieket: ha csak nincsen szanaszét töredezve a fájl a merevlemezen, nem lesz gond a lejátszással.
Üdv.:
M. TiborSzerk: bocsi, csak most látom, hogy már válaszoltak...
-
Ukeve
tag
válasz
SunMount3r #10803 üzenetére
Samsung UE40EH6030WXXH a típusa a TV-nek.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Dave567 #10802 üzenetére
Nekem is ez volt a kiinduló tézisem. Csak a mai (főleg a felső kategóriás) TV-k esetén feltételeztem, hogy már ESETLEG lehet ilyen is elvétve. Tudom, túl optimista vagyok...
Ukeve (#10800): ha úgy se megy, akkor bizony egy dedikált lejátszóra, vagy HTPC-re van szükséged hozzá. Mi a TV típusa amúgy?
-
Dave567
addikt
válasz
SunMount3r #10801 üzenetére
Szerintem semmilyen tévé nem tudja lejátszani az ISO-t.
-
SunMount3r
nagyúr
Az is kérdéses, hogy a TV-d le tudja e játszani a FHD 3D iso file-okat, mert szerintem nagy valószínűség szerint nem.
Ezzel a módszerrel próbálkozhatsz, de nem minden esetben működik.
Az USB 2.0 sávszélessége "elvileg" ennek nem lehet akadálya. Az IDE winyó sem hiszem, hogy akadály lenne, legalábbis elvileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest