Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaksziLajos
senior tag
Sziasztok! Tudom, hogy látatlanban nehéz bármit is mondani, de talán van valakinek ötlete, mielőtt szervizbe viszem a tv-t.
LG42 LA620S
Szóval a hibája, hogy bekapcsolás után fekete a képernyő, és csak nagyon halványan látni a képet, nézhetetlen teljesen. A bekapcsolás után az LG logó kB. fél másodpercre felvillan, ezt még normálisan látni, aztán elsötétül a kép. Hang van.
Köszönöm, ha valakinek van ötlete.
-
Tegla80
addikt
-
Dan-szan
senior tag
Üdv.
Édesanyámnak vásároltunk egy Hitachi 32H3000 tv-t. A kérdésem az : be lehet e állítani és ha igen hogyan hogy egyből a hdmi csatlakozást jelenítse meg?
-
Sped
aktív tag
Sziasztok!
Ebben az ársávban szereplő tévéken van Netflix, HBO stb. applikáció? Főleg az LG és Horizon érdekel, albérletbe kéne egy tévé az ott lakónak.
Köszi,
-
saxonb76
csendes tag
Sziasztok,
2013-ban vettem egy Bush TV-t: DLED32165 HD a cimkéje szerint.
Egy külső hard drivera szoktam néha filmet rakni hogy a TV-n is nézhessük csak az a baj hogy az .mkv kiterjesztésű filmek (azt hiszem H 264 a codec) erősen szaggatnak és pixelesednek. Többnyire csak a régi xvides filmeket szereti.
(persze próbálkoztam átkonvertálással de akkor meg úgy a film 2/3-nál megakad a film 10-30 secundumra és amikor újra indul akkor meg elcsúszik a hang. )
Na szóval rákerestem a manualra és abban azt írja hogy ez a TV támogatja a H.264, MPEG4, VC-1 codecet (mkv kiterjesztéssel) de csak 1920x1080 @ 30P felbontásig.
Mutatok egy példát:
Ezekkel a beállításokkal marhára élvezhetetlenül pixelesedik a film:
Duration.............: 2 h 3 min
Size.................: 1.31 GiB
Overall bit rate.....: 1 520 kb/s
Source............:iTunesVideo
Codec................: AVC
Resolution...........: 720x304
Aspect ratio.........: 2.35:1 (2.368)
Bit rate.............: 1 147 kb/s
Frame rate...........: 23.976 (24000/1001) FPSAudio
Format...............: AC-3 ()
Channels.............: 6 channels
Bit rate.............: 384 kb/s
Sampling rate........: 48.0 kHz
Language.............: EnglishHolott ugye a video felbontása alacsonyabb mint a megengedett legnagyobb felbontás.
Tudom én hogy ez egy régi tv és venni kellene egy újat de a kép és a hang nagyon szép ennél a TV-nél szóval futnék egy kört mielőtt beruháznék egy újba.Van valakinek ötlete hogy mi lehet a baj? Át lehet állítani a beállításoka t a TV-n hogy elvigye az ilyen filmeket is?
Az is nagy segítség lenne ha egy hozzáértő tudna tanácsot adni, hogy milyen beállításokkal konvertáljam át a filmet, hogy nézhető legyen de ne is akadjon.
Nagyon nagy hála bármiféle segítségért.
Előre is kösz,
SaxonB -
Yonderboi
csendes tag
Üdv!
Panasonic Viera TX-20LA80F
ez igaz erre a TV-re?
"dekoder kell hozza, különben semmilyen adást nem fog majd"
Köszi -
Viktor89
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy hitachi 55hk5100 tv-t és hdmi ha összekötöm a laptoppal akkor akadozik/szaggat a film. Főleg full hd felbontásban,de a 720p is csak az nem annyira. Előző samsung tv-mel nem volt ilyen gond,úezért újra összekötöttem a régivel és az nem akadozik. Ugyanazok a filmek,ugyanaz a hdmi kábel,ugyanaz a lejátszó program,minden beálllítás ugyanaz. Szerintetek mitől lehet? Köszi előre is.
-
venom8888
őstag
-
eketomy
senior tag
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Pc rol inditottam a filmet,es hdmi kabellal a tv-n nezem a filmet. De hullamzik neha a kep, de a pc-nem csinalja. Mi a megoldas?
-
daniele
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy minek nevezik azt a technológiát, amivel némelyik tv (nem feltétlen mai darabok) úgy működik, mintha youtube-on 60fps-el játszanék le filmeket. Apának és az egyik ismerősömnek is ilyen tv-je van. Nekem jelenleg ez van (LG 32LH530V) és nekem nem olyan gyors a kép. pedig 900 PMI Hz-es a tv-m, bár ez nem tudom mit takar.
-
eketomy
senior tag
válasz
castiels #40332 üzenetére
Hello!
Itt tedd fel a kérdésed! "Milyen TV-t vegyek?" topicbaEgyébként ha engem kérdezel, én Samsung vagy LG-t ajánlanék inkább főleg ha használtban gondolkozol!
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #40330 üzenetére
M4 Sport-ot hozzá kellett adni, mint itt a cikkben. forrás(katt)
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Kis TV-re lenne szükségem, amin van hdmi és usb bemenet.
Technika tv-t találtam használtan 60 centisben.
Mennyire lehet ez jó? Megbízható?
Technika 19-200B
-
törölt tag
Üdv!
Tönkrement a Samsung UE60J6240-es tévénk.
Helyette kellene valami max 240000 forint értékben.
Nem fontos a 60 col, igazából háló szobában használnánk.
2,5m-ről nézve.Köszi!
TV adás, meg hálózati lejátszásra használnánk.
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Van egy Blaupunkt BLA-40/148
[link] típusú tv-m, kiment a háttérvilágítás, itt vidéken a tv szerelő 15k-ért csinálta meg. Ez mennyire reális ár?
Digi Kábel TV adás van, keresésnél beadja a csatornákat, sorban, kivéve az M4 Sport és M4 Sport HD csatornákat, valahogy manuálisan ezt hozzá tudnám adni a csatorna listához? Az a vicc, hogy van itt a házban egy másik Blaupunkt tv, azon meg mindenféle voodo nélkül van...
Frissíteni nem lehetne a tv-t? Az már megvan, hogy mi a menete(katt), de a szükséges fájlokat nem találtam hiteles oldalon, csak lengyel és orosz fórumon. -
Novver
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung UE55RU7102 aminek szeretném megtudni hogy mekkora a lábai közti távolság, ugyanis adott az állvány amin egy 32-es nyilván bőven elfér, de az 55-nek ki fog lógni a képernyője, viszont van gyanúm hogy a lábai is lelógnának már és ezt akarom megoldani valahogy. Lehet kap egy munkalapot a teteje az asztalnak ha nem fér rá.
Az egyetlen infóféle amit ezzel kapcsolatban találtam, az a Samsung oldalán lévő specifikációk rész alatti " Distance Between Leg Stand 37.4" " ami az EU oldalon Stand (Basic) (W x D)949.6 x 261.3 mm.
Jól értelmezem akkor hogy ez konkrétan az a paraméter amit keresek ugye? Egészen egyértelműnek tűnik a dolog, de azért kérdezem inkább meg, mert egyik elektronikai nagykerben sem tudtam eddig megtapogatni és lemérni, mert nincs kiállítva, csak a kisebb testvérei
https: //www.samsung.com/hu/tvs/ru7102/UE55RU7102KXXH/Köszi a segítséget.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Szüleimhez most kötötték be az optikai kábelt, illetve lett IPTV is. Eddig nem volt semmi TV előfizetés, csak "sima antenna" pár csatornával.
Telekom előfizetés, a box egy Cisco ISB2201.
Az a probléma hogy nagyon rossz minőségű a TV adás. 720p-hez köze sincs. Még a menük is homályosak, szellemképesek. Sajnos ki sem próbálták a TV-t mielőtt elment a szerelő...
SCART-tal lett bekötve a TV a box-ra. Megpróbáltam HDMI-vel rákötni a TV-t. Egyből látszott hogy a menük élesek, de sajnos HDCP hibát kapok. Próbáltam minden HDMI portot. Megpróbáltam a box-ot rákötni egy monitorra HDMI-vel (ugyanazzal a kábellel), itt működött, és teljesen vállalható minőségű volt a kép.Nagyon nem vagyok otthon ebben a témában, szerintetek mi lehet a gond? A TV egy Samsung le32b530p7wxxh, 2009-2010 körüli modell. Próbáltam utánanézni ennek a HDCP hibának, lehetséges hogy a TV szimplán nem támogatja a HDCP-t? Magáról a TV-ről alig találok bármi infót. Leszedtem egy manual-t, ott egyetlen egyszer szerepel a HDCP szó:
HDMI / DVI terminal supports DVI connection to an extended device with the appropriate cable (not supplied).The difference between HDMI and DVI is that the HDMI device is smaller in size, has the HDCP (High Bandwidth DigitalCopy Protection) coding feature installed, and supports multi - channel digital audio.Szerintetek lehet bármit kezdeni, vagy csak új TV lenne a megoldás?
-
Rezuhu
aktív tag
Üdv! Kis segítségre lenne szükségem.
1-2 hete vettem apám barátnőjének egy Hitachi 32HE1000 EL tévét.
A hölgy az első alkalommal elnyomkodta a tévét és bekapcsolt egy automata beszédfelismerő funkciót, ami feliratozza a műsorban elhangzottakat (gondolom hallássérülteknek van ez kitalálva).
Egy napja próbálom kikapcsolni, de halvány lila gőzöm sincsen, hogy hol kellene.
A leírásban nem találtam róla, az interneten lévő letölthető angol nyelvűben sem.
Ha valaki tud, szánjon meg, és segítsen, hogy a tévé ne repüljön ki az ablakon a tizedikről.
Köszönöm! -
Vikk85
friss újonc
Köszönöm a segítséget, mindenkinek.
-
Tegla80
addikt
válasz
Vikk85 #40320 üzenetére
Ha probaltad masik eszkozzel es masik hdmi kabellel is es ugy sem muxik akkor valszeg meghalt a hdmi resze a tv-nek..
Gari,szerviz ami aktualis azt kene felkeresni.DaDa
siman kinyirhato egy eszkozon a hdmi port ha az ember mukodes kozben ki-be dugdossa a kabelt.Ez olyan "orosz rulett" szeru jatek vele. Az a biztos ha babralas elott aramtalanitjuk,ennyi. -
Vikk85
friss újonc
Próbáltam én már mindent
Nem műkszik egyik HDMIN sem
-
Vikk85
friss újonc
Olyan problémám lenne, hogy nem látja a HDMI Jelet a tévé. Kék a képernyő. Próbáltam már mindenféle beállítást: Klónozás, Kiterjesztés, vettem új HDMI kábelt is azzal sem működik. Esetleg valami tipp? Köszi előre is
-
DaDa
senior tag
Azt elfelejtettem írni, hogy én kábelen használom. Igaz egy darabig ment wifin is, olyankor volt néha 1-1 röccenés. Elképzelhető, hogy a wifi chip gyenge minőség és nincs jól optimalizálva a tv op rendszerével. Mindenképp kábellel javasolt kipróbálni mert azok sokkal stabilabbak. Ha úgy sem megy akkor meg kell szabadulni a tv-től.
-
Spec
őstag
válasz
Tegla80 #40315 üzenetére
Kábelen nem próbáltam még, de jó ötlet. Este kipróbálom. Elviekben a wifi jellel nem lehet gond. Vidéki családi ház, egy 10-es tégla válaszfalon megy át csak a jel, egy szobával arrébb. 3 csíkból stabilan 2-3-on mozog.
Azért is gondolom, hogy nem a wifi jellel van gond, mert van hogy el sem indul az alkalmazás, hanem hibaüzenettel megáll a YouTube logo után, mintha be sem tudna tölteni, és csak exit gombbal kilépni lehet. Néha random elindul, el is tudok indítani videót, ami aztán pár perc múlva ki is fagyasztja a TV-t. Ilyenkor se kép se hang, fekete képernyő, csak a LED panel világítása működik. Semmire nem reagál a TV, se kikapcsolni nem lehet, se exit-re nem reagál, csak a teljes áramtalanítás után tér magához. -
Spec
őstag
Azt mondták a szakszervizben, hogy kevés neki a hardver, valószínűleg a memória. Ahogy lejátssza a video streamet, megtelik a cache, és elvérzik a TV. Talán lehetne firmware frissítéssel orvosolni, de nem ad ki hozzá a gyártó újabbat, úgyhogy ez zsákutca. Javasolták, hogy próbáljam cseréltetni, de semmi garancia nincs rá, hogy az jó lesz. Inkább válasszak másik típust szerintük, ha számomra fontos a YouTube lejátszás.
-
-
Spec
őstag
Sziasztok! Vettem egy Sharp 32BG2E Smart LED TV-t. A fő szempont az volt, hogy legyen a gyerekeknek egy olcsó, 32"-es mesenézős, Full HD TV-je, beépített YouTube app-al (Smart funkcióval), és wifis kapcsolódással, hdmi-vel, usb-vel.
Erre nagyjából ideálisnak tűnt ár/érték arányban ez a készülék. Működik is frankón minden, kivéve, hogy a YouTube app vagy el se indul, vagy ha elindul, akkor pár perc után kifagyasztja a TV-t, hogy csak egy áramtalanítás segít rajta.
Beszéltem a márkaszervizzel, és csak annyit mondtak, hogy ez ilyen, gyenge hozzá a hardver, és vigyem vissza még 3 napon belül, és vegyek inkább egy drágább árszegmensű TV-t ami bírja, vagy dugjak rá egy androidos TV boxot.
Firmware frissítés se segít rajta, fogadjam el.
Ez most komoly, hogy ez így működik? Reklámoznak, árulnak egy készüléket, hogy tud egy funkciót, aztán mikor megveszed, akkor derül ki, hogy nem, nem tudja, mert a hardver gyenge hozzá. Ez nonszensz, ez a vásárlók megtévesztése.
Mit lehet ilyen esetben tenni? Van valami ötlet esetleg? Járt már más is hasonló cipőben? Esetleg tudtok ajánlani más típust, márkát, ami garantáltan hozza az elvárt paramétereket ebben az árszegmensben (64k HUF). Hátha tudom cseréltetni... -
dropi
senior tag
Hahó, rákerestem, de nem találtam semmi hozzászólást ezzel kapcsolatban. Szóval valakinek van esetleg ez a Hitachi tv-je: 58HK6100. Vagy valaki látta már működés közben? Az adatok alapján nem tűnik rossznak.
-
flash-
veterán
tudtok olyan filmet,tesztképet amin tényleg jól be lehet állítani a tv-t?
ezek a lagom teszt és hasonló csíkok nem alkalmas rá..
olyan minőségű képek vagy videó(film,filmrészlet) kellene ami alkalmasabb erre..más kérdés: régi lcd-t hogy lehet 5.1 re kötni ha nincs hdmi és optikai kimenete?Milyen olcsó megoldások vannak? (nálam genius is játszana vagy valami más olcsóbb megoldás)
(Samsung Le32a 451) -
DaDa
senior tag
válasz
dokee78 #40306 üzenetére
Szerintem igen, de lassan 1 éve nem használom így most nem tudok érdemben hozzá írni. Arra emlékszem, hogy nekem is annak tűnt elsőre de ha rájössz egyszerű lesz. Törölni nem biztos, hogy lehet max elrejteni de ez sem biztos 😋
A screenshotból látva az egyik ablak az eredeti a másik az általad létrehozott sorrend. Aztán meg felül kell írni az eredetit. Valami ilyesmi rémlik.
-
dokee78
félisten
Tudtok valami jó csatorna kezelőt,amivel LG okos TV-n tudom egyszerűen a csatornákat sorba rakni és törölni?
Samsung TV-men a Samscahannel editor az jó volt,valami hasonló kellene!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Star Citizen
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Dark Souls sorozat
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Fujifilm X
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest