Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HollyBoni

veterán

Sziasztok!

Szüleimhez most kötötték be az optikai kábelt, illetve lett IPTV is. Eddig nem volt semmi TV előfizetés, csak "sima antenna" pár csatornával.
    Telekom előfizetés, a box egy Cisco ISB2201.
    Az a probléma hogy nagyon rossz minőségű a TV adás. 720p-hez köze sincs. Még a menük is homályosak, szellemképesek. Sajnos ki sem próbálták a TV-t mielőtt elment a szerelő...
    SCART-tal lett bekötve a TV a box-ra. Megpróbáltam HDMI-vel rákötni a TV-t. Egyből látszott hogy a menük élesek, de sajnos HDCP hibát kapok. Próbáltam minden HDMI portot. Megpróbáltam a box-ot rákötni egy monitorra HDMI-vel (ugyanazzal a kábellel), itt működött, és teljesen vállalható minőségű volt a kép.

Nagyon nem vagyok otthon ebben a témában, szerintetek mi lehet a gond? A TV egy Samsung le32b530p7wxxh, 2009-2010 körüli modell. Próbáltam utánanézni ennek a HDCP hibának, lehetséges hogy a TV szimplán nem támogatja a HDCP-t? Magáról a TV-ről alig találok bármi infót. Leszedtem egy manual-t, ott egyetlen egyszer szerepel a HDCP szó:

HDMI / DVI terminal supports DVI connection to an extended device with the appropriate cable (not supplied).The difference between HDMI and DVI is that the HDMI device is smaller in size, has the HDCP (High Bandwidth DigitalCopy Protection) coding feature installed, and supports multi - channel digital audio.

Szerintetek lehet bármit kezdeni, vagy csak új TV lenne a megoldás? :R

Új hozzászólás Aktív témák