-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Több áramszünet után arra lettem figyelmes, hogy a TV-k nem látják a nast. Eddig minden rendben működött.
Mit tudok tenni, hogy újra jó legyen? -
C14NZ
tag
válasz
Csaky69 #6381 üzenetére
Sziasztok!
Először mokus1 szimptóma (nem indulnak az újonnan hozzáadott torrentek/nem válaszol a NAS) utána ugyanez, mint Csaky69-nél. Sok-sok éve használom, mondjuk nálam a twonky nincs engedélyezve, mert külön médialejátszót használok - csak az alap file megosztás (+NFS) és transmission fut rajta. Elmentem nyaralni június végén és most arra jöttem haza, hogy nem tudok új torrentet hozzáadni/nem indul el/nem válaszol. Közben a feltöltések folyamatosan mentek... 1.17 volt rajta, frissítettem 1.18-ra, töröltem a transmissiont, próbálom telepíteni, 45%-nál megáll.
Ha van valakinek ötlete ne tartsa magábanKöszi
-
mokus1
addikt
Valamiért nem indulnak el a hozzaadott torrentek, 0%on áll.
Ujrainditottam már a nast de nem segített.
Mit tudok még tenni? -
kelna91
senior tag
Sziasztok! (Már megint) meggyűlt a bajom ezzel a
retekkelmasinával. Eddig egy lemezzel használtam, ami betelt, ezért most tettem bele egy másodikat, hogy kibővítsem.Egyrészt, mióta csak újra bekapcsoltam, megállás nélkül olvassa az első lemezt, de mint az állat, úgy zörög. Mit csinál? Scrape-el? Miért? Miért most? Miért nem lehet leállítani? Azóta újraindítottam, firmware-t frissítettem, mindent csináltam már vele, és nem hagyja abba órák óta.
Csak azért nem rúgok bele, mert a lemezek nem érdemelnék meg.Másrészt, hogy lehet kibővíteni az eredeti tárhelyet? Sehol sem látok ilyen opciót. Egyébként már feltúrtam a netet is, és nem találok sehol egyértelmű leírást. A disk groupnál a manage opció inaktív.
-
Csaky69
csendes tag
Sziasztok!
Évek óta használok egy Nas326-ot. Twonky wifin keresztül tv-re plusz transmission. A netflix miatt msotanában nem használtam a transmissiont,de egy letöltést most elindítottam, de lassúnak találtam a letöltési sebességet.
Gondoltam már rég volt újraindítva, frissítve, így felkerült a
V5.21(AAZF.18)
Ezután letöröltem a transmission appot, majd próbáltam volna újratelepíteni, de 45%-nál megállt.
Valamilyen úton módon éltere lehet még kelteni? Vagy ki mit használ még a gyári letöltésen kívül?
Eddig a fentebb írt próbálkozások (nas restart,újratelepítés megoldotta a problémáim.Előre is köszönöm!
-
VTom
veterán
A Twonky media server szolgáltatás másnál is 80+%-ban terheli a CPU-t?
NAS326 -
Breki
veterán
Igen pont akartam írni.
Ezekhez nem férek hozzá és előírás a fix ip. úgynevezett közös meghajtóként is funkcionál, hogy mindenki elérje a közös fájlokat illetve hogy a saját dolgait menthesse.
Minden gépnél be volt és be lesz állítva total commanderben egy hálózati meghajtó ami erre illetve a saját mappájára mutat.
-
Tonyk
veterán
válasz
zsiga68 #6368 üzenetére
Fentiek alapján, meg ha már ilyen triviális kérdése van, nem hinném, hogy hozzáférése lenne routerhez vagy dhcp szerverhez.
Automatikus osztás a fasza dolog, de ha a fentiek alapján nem fér hozzá a dhcp szerverhez, egy produktív környezetben azért elég szívás, ha másik ip-t oszt ki a szerver és ip alapján férnek hozzá.
Ha hozzáfér, akkor persze minden fasza.
Más kérdés, hogy ha rotty van a dhcp kiszolgálás terén, akkor megint lábon van lőve, míg ha fix ip-je van a "kritikus" szolgáltaásoknak, akkor ezek maguktó is mennek és legalább belső hálón élnek. -
zsiga68
őstag
Sose állíts be fix ip-t a nasban! /És semilyen más eszközben/ A routerben Macaddress alapján állíts be ip kiosztást az eszközöknek, igy mindig ugyanazt az ip-t fogja kapni. Ha pedig más routerre kötnéd akkor az automatikussan ossza ki neki az ip-t.
Használd a NAS Starter Utility-t az nas megtalálásához. -
Tonyk
veterán
542-esen két hálókártya van. Feltételezem, hogy most az egyiket használjátok pl. LAN1.
A másikhoz (LAN2-höz) a network interface alatt rendeld hozzá a másik tartományból a megfelelő ip-t, oszt csókolom. Átviszed, LAN2-be bedugod a madzagot és örülsz, mert LAN2-es ip-n eléred.
Ha minden fasza, LAN1 beállítások törölhetők. (de akár fel is cserélhetők.)Mások megoldás, hogy átviszed. Adsz egy gépnek (laptop) addig a nas ip tartományából egy megfelelő ip-t, a nast és a gépet összekötöd hálókábellel, belépsz a nasba, átállítod az új tartományra. Gépet is visszarakod az új tartományba és kész.
De még sok más megoldás jöhet, ez a kettő a legtriviálisabb.
-
Breki
veterán
Sziasztok, remélem jó fórumba írok egy másikban ezt ajánlották.
Zyxel 542 NAS-al kapcsolatos kérdésem lenne.
Munkahelyen ilyen van, minden megfelelően működik, úgymond közös meghajtóként használjuk, illetve mentésekre.
Most viszont új épületbe költözünk, ahol más hálózat lesz, más ip címtartománnyal.
Jelenleg ugye az ip címével lépek be a beállításokba, csak félek, ha ott átállítom az ip címet, ugye itt már nem fog működni, ott pedig csak ha fizikailag leviszem tudom kipróbálni.
Most nézem a beállításait itt a hálózati interfésznél van + jel.
Ott felvehetem az új beállításokat másodiknak, úgy hogy a jelenlegivel itt fent működjön?
Lent a másik helyen pedig átvált az ottanira a kettőből? (fix ip címes)
Vagy ez nem így működik?
-
zsiga68
őstag
válasz
hodostamas #6360 üzenetére
Tessék: [link] update
-
Buvana
aktív tag
válasz
Metalrat #6361 üzenetére
Vigyázz az efax-ekkel. Nekem is volt 2db raidben egy syno nasban. 7 hónapig bírta, aztán egyszer csak 0% kondíciója lett az egyiknek. Gariban beszámították efpx-re (2db)(minimális ráfizetés) a meglévő 1 db efax-et kivettem, valamire jó lesz
Sokan szidják az efax -eket, más a rögzítő mechanizmusa. -
Metalrat
csendes újonc
Reggel frissült V5.21(AAZF.17) -re, 2xWD40EFAX hdd 39-41 fokos
-
mokus1
addikt
Az jó nekem most 39-44fokos két különbozo típus, de le kellett vennem az elejét mert úgy karcolta az ötvenet is.
-
mokus1
addikt
Nasban egyébként mi az egészséges és reális hőfok a vinyoknak?
-
Buvana
aktív tag
Ez a NAS amúgy nagyon jó mindenre. Torrent folyamatos 10 éve benne 2 db WD 2 TB (efrx) egyszer kellett valami hdd hiba miatt újraraknom pár éve. Keveset fogyaszt, nem túl okos, de entware-el rábírni mindenre. Olcsó, stabil, twonky dlna media szerver is ok, ha nem rakják tele több ezer képpel. Már kiszolgálta magát. Nem bántam meg, ma is ketyeg, de van mellette syno nas is.
-
passat77
tag
Valami nagyon nem OK a nassal
Bármi beállítást próbálok menteni a "Nem várt hiba!" üzenetet kapom. Példáúl: nem tudok külső lemezt formázni, felhasználót hozzáadni, biztonsági mentést létrehozni... Mintha az admin felhasználóval történt volna valamiOtt kezdődött a problémám, hogy a PLEX servert nem engedte frissíteni, kicsomagolási hibát írt...
Tud nekem segíteni ebben valaki?
-
edeleny
őstag
Van egy problémám amit nem értek.
Voda modem - ASUS router - Switch - Nas326Adott egy laptop Win10-el
Ha a wifivel a routerre csatlakozom minden jó.
Viszont van egy Reapeter a filagóriába. Ha ahhoz csatlakozom, nem enged be a NAS, sehogy. Jelszót kér.
(Transmission mappából akartam filmet lejátszani)Nem a belépő jelszó kell neki, de szerintem nem is azzal van a gond!
Most három ASUS van AiMesh-ben és bármelyikhez csatlakozom jó.
Régebben, volt a mostani ASUS és egy TPLink. A TPLinkel ugyan ezt csinálta.Valami ötlet?
-
Mazsika
őstag
válasz
Ferrari fan #6343 üzenetére
Köszi, de gondolom a winyót nem tudom betenni máshová hogy hálózaton átmásoljak mindent? Nem jobb ha slot2be megy az egyik winyó és másolok rá majd azt használom (nem lényeg kesobb a raid 1...)
-
Ferrari fan
tag
Ha eddig nem volt RAID1, akkor amikor abba akarod tenni a két disket, formázni fogja mindkettőt.
Szóval a helyedben betenném a két újat, RAID1 kiépítés és utána másolnám át az adatokat a 3TB-ről hálózaton keresztül. -
Mazsika
őstag
Sziasztok,
Van 3tb winyo a nasba de smart szerint gatyán van, vettem egy új 4tb-ost (vagyis kettőt de most ez lényegtelen). Hogy tudom kivitelezni, hogy beteszem az egyik 4terrást arra át minden? (Később akár a másik winyoval raid 1?)
Köszönöm -
passat77
tag
Sziasztok,
egyre jobban érik a NAS újratelepítése, és bevallom nem most volt, hogy feltelepítettem rá a PLEX-et, ami ez idáig jól működött. Már nem engedi frissíteni, kicsomagolásnál ír hibát, úgyan úgy mint az elöttem szóló kollégánál (kg.andras). Mi most a menete a PLEX server telepítésének, ha nulláról raknám még is csak újra? Éln még a zypkg-repo?
-
Norb2024
friss újonc
Sziasztok!
NAS326-om van és a TV-n nem tudok belépni a média szerverre...eddig mindig működött.. .belépek a Nas menüben ott a Twonky Media Server sem működik.. valaki tud valamilyen megoldást... köszi. -
kg.andras
csendes tag
Sziasztok!
A NAS-on futó Plex szervert próbáltam frissíteni, de nem sikerül, mert a letötött frissítést nem tudja kitömöríteni. Nem csak a legutóbbi, hanem már több előző frissítéssel sem ment. Van erre valami megoldás? -
mokus1
addikt
Most vettem észre, hogy a Nas? minden mappába készített egy info.rar kis fájlt. Aminek ez a tartalma:
- img001 képernyőkímélőfájl
-information VBscriptfájlFuttattam rajta egy víruskeresőt de nem talált semmit. Ha letörlöm visszaíródik. Ez normális jelenség?
-
Tonyk
veterán
válasz
zsiga68 #6330 üzenetére
- cat5e az a cat5+
- külön SSID-nak nem sok értele van, hiszen nem az SSID van a tényleges kapcsolat mögött. De ha már SSID, akkor inkább wifin több értleme van egy csatonaszeknnek, hogy melyik mennyire telítődött, átlapolódott és a legevésbé fájldalmas csatornát kéne megkeresni.
- A kábeles kapcsolat a gigabites vagy valami okból visszaesett esetleg 100-ra?waybill:
Az "elindítok egy filmet" vajon mit jelenthet? SMB? DLNA? NFS? Ha DLNA akkor a szutyadék Twonky vagy valami más?
Nem hinném, hogy tépegység, de egy próbát megérne egy másikkal is kipróbálni.A köztes eszközök rendben lehetnek tuti a nas a ludas? Ha csak a router az, akkor ott miden ok? Nyomnék egy folyamatos pinget a routerre (amíg megy valami video a hálón), azt loggolnám és megnézném van-e szakadás közben. (pl. pinglogger de hegyekben vannak a neten ilyen alkalmazások, de akár egy
ping 192.168.1.1 -n 5000 > c:\temp\log.txt
elegendő) -
waybill
csendes tag
Sziasztok. Nas326 al szívok,mert elindítok egy filmet és random időnként lelövi a hálózatot. Kiirja hogy hálózati hiba leokézom és visszabisntudok lépni azonnal. Valakinél volt ilyen? Vagy mit csináljak hogy egy filmet végig tudjak rendesen nézni. Tv és pc-n is fennál a hiba. Köszi!
-
mokus1
addikt
Megint nem sikerül az FTPt beallitani
Routeren a port továbbítást bekapcsoltam, nason bekapcsoltam az FTP lehetőséget illetve a dyndns ist megcsinaltam.
Mi maradt ki? -
edeleny
őstag
A hálózati meghajtókhoz kell az SMB1!
Érdekes a Windows evolúció!
A Windows 11 indulásakor még a parancssorral is kellett mókolni, hogy lássa a mappákat. Ugyan ez volt a Windows 10-es laptoppal is. Küzdöttem vele rendesen.Pár hónapja, a friss 11-es verzió már úgy is látta, hogy a hálózat felderítés be se volt kapcsolva.
-
mokus1
addikt
válasz
zsiga68 #6317 üzenetére
Na végre sikerült hozzáaadni, windowsba beírtam, hogy \\nas326 és megtalálta. A startert továbbra sem látja egyébként, de így már oké.
Viszont szeretném kicsit a mappa szerkezetet áthelyezgetni, de áthelyezésnél is azt írja nincs elég hely. Tehát em másolásnál hanem áthelyezésnél. windowson belül próbáltam. Van erre valahogy máshogy mód? Mappák áthelyezésére. -
zsiga68
őstag
válasz
zsiga68 #6315 üzenetére
Az összes kliensen az ip cim lekérést állítsd át kéziről automatikusra. /DHCP/
#6305 Itt azt írtad hogy átállítottad.
Nálad valami gond van a hálózat/router beállítással mert mióta legelőszőr írtál erre a forumra a nassal kapcsolatban az összes hiba hálózati beállítás hibákra utalnak.
A NAS Starter Utility hogy látná a hálózati térképet? -
Tonyk
veterán
Mit jelent ez a pingelés?
Parancssorból kiadod aping <nas-ip-cime>
vagyping <név>
pl:ping 192.168.1.1
parancsot és ha azt látod, hogyReplay from... <ip>...
vagyVálasz ..<ip> ...
, akkor az adott hálózati eszköz válaszol és elérhető a hálózaton. Az is lehet hogy nem érkezik válasz, ez adódhat abból, hogy vagy nem elérhető hálózaton az eszköz (ki van kapcsolva pl.), vagy pl. tűzfal blokkolja, vagy egyszerűen úgy van beállítva, hogy a ping kérésre ne válaszoljon.NAS326-on már van smbv2 az smb1 az csak biztos ami biztos alapon írtam, DE
Nem látom a megosztott mappákat. Hálózati helyként szeretettem volna hozzáadni de nem tudom.
Próbáltad már beírni a Fájékezelőbe a nas ip-címét?
\\nasneve
vagy\\nasip
pl:
\\192.168.1.10
-
mokus1
addikt
Köszönöm, egyébként azonos munkacsoportban vannak.
Mit jelent ez a pingelés?
Ip alatt azt értem, hogy beírom a böngészőbe az ip-t és betudok lépni a felületre.
SMB1-et nem tudom megnézem.
Nem látom a megosztott mappákat. Hálózati helyként szeretettem volna hozzáadni de nem tudom. Egyébként a Twonkey-t látja a windows.A hálózati eszközök között.Zsiga68: Az első mondatodban leírtakat nem annyira értem.
-
Tonyk
veterán
válasz
zsiga68 #6307 üzenetére
" Különben nem tudod elérni a fájlokat."
Nem kell egy munkacsoportban legyenek, elérik akkor is egymást.
mokus1
"Port továbbítás egyelőre kivan kapcsolva.LAN-LAN irányban semmi jelentősége a porttovábbításnak.
A problémám az, hogy ip-n elérem a nast, viszont a pc-k nem látják LAN-on
Mit jelent az, hogy nem látják a lanon?
Pingelni tudod a nast a gépekről? Ha igen akkor látják a nast. Esetleg a megosztott erőforrásokat nem látod? SMB1 be van kapcsolva a windowsokban?Az , hogy Ip-n eléred, ez mit jelent nálad?
-
mokus1
addikt
Bekötötték a Digit, sajnos megint megborult a hálózatom.
Jelenleg így néz ki a helyzet. Digi ONT bridge módban. Innen a saját Asus routerembe megy a net, ebbe 3 különböző eszköz, egyik a nas és a 4. utp egy switchbe megy. Innen csak eszközök lógnak rajta.
A problémám az, hogy ip-n elérem a nast, viszont a pc-k nem látják LAN-on, illetve wifin sem. A TV wifin viszont igen.
Esetleg ebből tudni mit rontok el? A nason a fix ip illetve alhálózati maszki beállítva. Az átjáró a router IP-je ugye?
DNS kiszolgáló 8.8.8.8-ra van állítva. Port továbbítás egyelőre kivan kapcsolva. Kapcsoljam be? -
Ba cy lus
addikt
Sziasztok!
A Transmission web felület portja önkényesen megváltozott 9091-ről. Nem tudom, mire. Az biztos, hogy a torrent működik, de hogy tudom meg legegyszerűbben, mi lett a port?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Gitáros topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- iPhone topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest