-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thelastoth
csendes tag
Csak nem hagy nyugudni
Közvetlenül feltoltam TM-et a routerre Asus Merlin alá, és megy. Látja a trackereket, ugyanazokat, amiket "egyel arrébb", nyitott portok mögött a NAS nem. Újrahúztam a routeren a FWt is, hátha meg fog valamit - semmi.
Lamer kérdés - TM logban lehet olyan releváns infó, ami árulkodhat h mi a pék fasza baja van?
-
RoyBatty
aktív tag
Fura. Próbáld meg úgy, hogy a "Use port forwarding from my router" pontot beikszeled, nálam úgy van és minden működik.
-
thelastoth
csendes tag
válasz
Ferrari fan #5296 üzenetére
Digi. Eddig hibátlan volt, nem értem...
-
Ferrari fan
tag
válasz
thelastoth #5295 üzenetére
Érdekes...Ki a net szolgáltatód?
Én csak NC-ről töltök és csak annyi van, hogy passzív vagyok jelenleg az eddigi aktív státusz helyett. Ami érdekes, hogy amit eddig letöltöttem a költözés alatt, az aktívként mutatja, amit pedig költözés után töltök passzív. -
thelastoth
csendes tag
válasz
Ferrari fan #5293 üzenetére
Nem is kevésszer
Egyszeruen barmi, ami HTTP* trackert használ, most maximum "updating"-ig jut a TM-ben ( és ez sem igaz, az egyik NC torrent egyszercsak elindult egy rövid időre, aztán le is állt - de valami történt ). Fogalmam nincs, hogyan tovább.
-
Ferrari fan
tag
válasz
Ferrari fan #5292 üzenetére
Annyit csináltam, hogy a PLEX portjára áttettem a TM-et, de ugyanúgy closed látja azt a portot is...fura....Visszaállítottam a képen láthatók beállításokra a dolgokat.
Elvileg a NAS-ra nem jött semmi frissítés, nem piszkáltam ezelőtt és ment költözés/szolgáltató váltás előtt. -
Ferrari fan
tag
válasz
thelastoth #5287 üzenetére
NAS-t indítottad már újra?
-
Tonyk
veterán
válasz
thelastoth #5289 üzenetére
Ok, de az 310,320,325 -ös szérival kompatibilis 100%-osan. 326-on megy, de nem ahhoz a soc-hoz készült.
Akkor a nas címe (static dhcp vagy fix-ipn 192.168.50.200)? Valamint elegendő csak a TCP port továbbítása.
-
thelastoth
csendes tag
-
Tonyk
veterán
válasz
thelastoth #5287 üzenetére
Ez ok. Portforwardról is dobsz egy screenshootot?
Triviális kérdés, de volt már reboot? Ez a TM 3.0 honnét való? -
thelastoth
csendes tag
Persze - TCPre és UPDre
Csak mar felrobbanok az idegtol... Tegnap meg siman szedtem a kolykoknek linux image-t, 2 ora mulva meg mintha elvagtak volna. Ill. probaltam mac alol, onnan siman megy, csatlakozik a https trackerekhez, csak a zyxeles orult meg valamiert.
settings.json-t is nezegettem ( na nem mintha tegnap barmit is reszeltem volna benne ), minden stimmelni latszik.
Ami meg erdekes, h transmission stop utan, bar nem tudok bejelentkezni GUI-n, de zyxel taskok kozott latom futni a daemont. Vagy ez BAU?
-
edeleny
őstag
Én ezt a port nyitást feladtam!
Ugyan az, mint a kollégánál, zárva, vagy nyitva attól függ, hogy honnan nézem, de mivel jön és megy az adat, így igy veszett.Amit viszont látok, Transmission olyan 60% krüli CPU terheléssel megy amikor 17-20 mega körül tölt le. 20 mega felett viszont gyordan nő a terhelés. Mivel a leállsok előtt láttam rajta 25-27 megás letöltést is, valószínűleg ez fagyasztotta meg!
Le van korlátozva 22 megára, remélem jó lesz! Amit még látok, és nem értek. A Transmission webes felületét nézve rettenetesen ugrál az adatforgalom. Akár 10 megát is mintavételezésenként!
-
Tonyk
veterán
válasz
thelastoth #5284 üzenetére
PortForward beállítva mint HTTP-re mind UDP-re.
Akarod mondani tcp-re és udp-re!Portforward ugye nincs bekapcsolva a TM-ben.
Screenshoot a tm beállításokról és a portforwardról sokat segítene, hogy minden ok-e ott. -
thelastoth
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap délutántól a TM 3.0 azt játssza, h se BH-ról se NC-ról se föl, se le - mintha nem érné el a trackereket.
Azt figyeltem meg, h másfelé működik a dolog és az egyetlen különbség az, h a többin a tracker UDP-n megy, mig a fenti kettőnél HTTPs. PortForward beállítva mint HTTP-re mind UDP-re.
Van bármi ötletetek, hogy lehetne tesztelni, h mi lehet a baj?
Köszönöm!
-
Tonyk
veterán
válasz
Ferrari fan #5282 üzenetére
OK. De legalább ezt is megvan, mehetünk tovább.
Dobj már be egy screenshootot portforwardról és a tm idevágó beállításáról.
Transmissionben ugye nincs a port forwarding engedélyezése előtt pipa? -
-
Tonyk
veterán
válasz
Ferrari fan #5280 üzenetére
De, de míg ezt beírtad, le is ellenőrizhetted volna, hogy pipa legyen az "ezt is megnéztük" mellett.
-
Tonyk
veterán
válasz
Ferrari fan #5278 üzenetére
Nem véletlenül NAT-olt ip-t kapsz?
-
Ferrari fan
tag
Bocsi elírtam
61600-ig és ez alatt.
Jó az IP igen, UPNP természetesen kikapcsolvaCheckerrel Open a status, Tm Closed bármit írok be.
Tulajdonképpen a költözés során a belső hálózat nem módosult IP címileg se port nyitásilag, csak azt vettem észre, hogy nem aktív a TM-be lévő torrentek, hanem passzívak és ezután kezdtem el változtatni a beállításokat portilag, meg amit lírtam az előbb -
Tonyk
veterán
válasz
Ferrari fan #5276 üzenetére
49000-66000 között random protokat megadva
65535 a max. 66000 nem lehet.
Checkerrel megnézed pl az egyel nagyobb vagy kisebb portot arra mit mond?
Jó ip-re forwardolod?
UPNP-t kikapcsoltad? -
Ferrari fan
tag
Szaisztok!
Költözés után vagyok, új helyen Telekom a szolgáltató, sikerült bridge-be tenni az eszközüket, saját routert üzembe helyeztem.
Itt egy piros pont a szolgáltatónak, mert nem keleltt az ügyfélszolgálattal beszélni magam is meg tudtam csinálni az eszközük átállítását, ami meglepett.
Viszont egyetlen egy bibi van amire nem tudok rájönni és ráment már egy napom és ebbe kérném a segítséget.
A Transmission (3.00) szerint zárva van a portja, míg, ha egy checker-rel megnézem nyitva.
Több port állítást csináltam hozzá egymás után,mindegyiknél ez van. (49000-66000 között random protokat megadva)
Kívülről elérem a többi szolgáltatást, a TM webui-t is a saját portján.
Csak bármilyen portot nyitok ki a routeren (Tp-link AX1800) a TM zárva látja, míg kívülről checkerrel megnézve (többel is) nyitva
IPV4 van csak a hálózaton IPV6 ki van kapcsolva. NAS fix IP-vel rendelkezik. Kipróbáltam a router tűzfala teljes kikapcsolását, nem segített. TM szolgáltatást a NAS-on többször leállítottam és újra elindítottam GUI és SSH-n keresztül is adtam meg portot(SSH esetében természetesn először szolgáltatást megállítva és miután megadtam a port számot, mentettem, majd elindítottam újra).
Előfordulhat, hogy a szolgálattó blokkol valamit?
Esetleg valamit én nézek be és kimarad valami? -
Tonyk
veterán
válasz
warezandspam #5270 üzenetére
Én Thunderbirdöt használok a munkahelyen vagy 6 gmail, 2 office365, 3-4 saját domaines, de google maillel. De van, aki meg ezt utálja.
#5271 edeleny
smb v1 vagy smb v2 ?
Nincs 326-om, így nem tudom, hogy kapcsolható-e ez a beállítás, hogy melyiket használja, de elképzelhetőnek tartom, hogy smb v1 van bekapcsolva, a windows meg v2-t szeretne használni. Vagy átváltod a nasban, ha van ilyen lehetőség, vagy a win-ben engedélyezd az smb 1-et. +Bekavarhat valami olyan megosztás amit vendég fiókkal akarsz elérni , hitelesítési adatok nélkül. (Ilyet ha lehet, ne használj!)
-
edeleny
őstag
Na, ha már helyben vagyunk!
Én is 3 gépet szeretnék feltenni a hálózatra. Hálózati meghajtó!
Az én gépemmel nincs hiba. Win11
Viszont a két másik nem akarja a hálózati meghajtót! (win10)Látják a NAS-t, böngézőból tudok turkálni, látják a DLNA megosztást,tudok filmet nézni, de a sima mappa megosztást nem látják.
A windows nem tud csatlakozni írja normál esetben.
A parancssoros parancsra ez jött: "A munkahely vagy az intézmény biztonsági szabályzatai nem engedélyezik a megosztott mappák hitelesítetlen vendégként való használatát. Ezek a szabályzatok védik a gépet a nem biztonságos vagy kártékony hálózati eszközöktől."A neten sem találtam még idáig megoldást.
-
warezandspam
csendes tag
KÖSZÖNÖM! (NAS-t ma rendeltem meg, várom a kiszállítást - de nagyon).
off: Elfogadom, hogy sz@r az Outlook (bár a keresője megfizethetetlen: a 20 évvel ezelőtti levelet is másodpercek alatt hozza jól megválasztott kulcsszó esetén), de van valami tipp(ed), hogy 30 e-mail accountot hogy kezeljek egy helyen, hogy írni is tudjak bármelyik domaines címmel (van köztük, freemail gmail, saját domain stb.)?
-
Tonyk
veterán
válasz
edeleny #5267 üzenetére
Akkor bele kell nézni a config fájlba és annak kell hinni
.
#5266 warezandspam
A cél, hogyha bármelyik 3 gép bebútol, akkor látható/nyitható/olvasható legyen a PST bármelyikről.
Outookot gyűlölöm épp ezért nem is használom. De a PST fájlt átmozgatod a nasra. az Outlookban mindhárom gépen a PST helyének a NAS hálózaton megosztott helyét adod meg. Viszont egy PST 3 gépen való használata nem biztos, hogy egészséges, főleg, hogy ha két kliens akarja egyszerre használni!
Elképzehető, hogy az outlook ordítani fog, hogy hálózati helyről nem hajlandó dolgozni (Nem tudom, mint mondtam nem használom azt a sz@rt), ebben az esetben fel kell csatolni a gépekre állandó driveként a hálózati megosztást és azt használni. => paranccsorban (rendszergazda módban):net use z: \\nasneve\megosztás\ /persistent:yes
z:
- a kívánt meghajtó betűjele\\nasneve
- a nas neve vagy ip-címe pl. \\enkicsinasom vagy \\192.168.1.10\megosztás
-- a megosztotás neve ahol a kívánt tartalom van. Pl. \kozos-meghajto\ vagy \kozos-meghajto\outlook\/persistent:yes
- Következő bejelentkezéskor is felépül a kapcsolat, amennyiben a nas megy. (nast nem kapcsolgatunk ki)Így pl egy ilyet kell a PST helyének megadni:
net use z: \\enkicsinasom\kozos-outlook\pst-helye\ /persistent:yes
Így lesz egy új Z: megahjtó a számítógépben. Kk. mintha egy új winchestert tettél volna a gépbe, csak itt a nasra mentődik és onnan olvasódik be minden adat.
-
edeleny
őstag
Nem, nem a sorrend, és tényleg így van. Ha a GUI-ban Titkosítás tiltás van, a NAS Transmission - ban, az Allow encryption. Ha bármelyiket valtoztatom, változik a másik is vele.
Melyiknek higgyek?
Egyébként ez a GUI volt az előző WDR3600 on lévő Transmissionon is. Ott jó volt a fordítás.
-
warezandspam
csendes tag
edeleny, Tonyk - köszönöm a válaszokat, és külön, hogy gyorsan jöttek!
Az USB-s kérdés csak azt bizonyítja, hogy tényleg nem értek a NAS-hoz. Mondjuk a post után még jobban utánaolvastam, és egyértelművé vált, hogy router/RJ45/LAN stb. menni fog. Félrevitt a két USB 3.0 csati a NAS326 hátulján - és hát routerhez lehet USB-n is kötni.Köszönhetően a cikknek - és Nektek - megrendeltem.
Nagyon szeretném a 20 éves Outlook levelezést egy tárhelyen tudni (jelesül NAS326), egy 15GB PST fájlról beszélünk. Ha valakinek van ezzel tapasztalata, nagyra értékelném a segítséget a beállításokhoz. A cél, hogyha bármelyik 3 gép bebútol, akkor látható/nyitható/olvasható legyen a PST bármelyikről. Thanx!!!
-
Tonyk
veterán
válasz
warezandspam #5263 üzenetére
Bár megválaszolták, de pár kieg. infó.:
1. Igen megoldható. Plusz biztonság, csak max nas oldalról eszközölhető, RAID-1-el, amihez két hdd kell, de, pl. vírus ellen ez sem fog megvédeni.
2. igen
3. igen
4. Nem, hogy lehetséges, de csak így lehetséges. USB-n ez nem megoldható (modjuk ezt nem is értem , hogy gondoltad).
-
edeleny
őstag
válasz
warezandspam #5263 üzenetére
Szerintem en vagyok itt utánad a legnagyobb láma, pár dologra tudom a választ. Ha nem, majd kijavítanak.
4. Igen lehetséges,sőt hát ugy is kellene a gépeket összekötni. Nálam ugy van, hogy gigabites modem, router, switch. A switch a csillagpont, onnan megy szét minden. Saját tapasztalat, gigabites switch kell.
3, Igen azt teszel rá amit szeretnél.
2, Igen is és nem is. Ha bele teszed a HDD t, akkor ő azt csak úgy látja, ha leformázza. Viszont kintre, USB-re bármilyen formátumot elfogad.
1, Elmeletileg meg lehet csinálni. (nekem nem sikerült egyenlőre.) Biztonsagra nem tudom mire gondolsz, igazából az a biztonság, ha két merevlemez, RAID be kötve.
-
warezandspam
csendes tag
Tisztelt Szerző!
Először is nagyon köszönöm ezt a tartalmas és részletes összefoglalót!
Szerettem volna privátban írni, de nem találtam ezt a lehetőséget, sőt még a szerző nevét sem - 'újoncként' biztosan én nem vettem észre valamit.Ellenben lenne egy-két kérdésem, mert új vagyok a témában, és ez lenne az első ilyen jellegű eszközöm.
1.) Három különböző gépről (PC W7, PC W10, laptop W7) szeretném a jelenleg 3 db 'My Documents' mappát egy közös elérhető helyen tudni. Megoldható ezzel a kütyüvel, hogy ugyanúgy lássam, mint Windows alatt (a My Documents mappát), csak plusz biztonságot adjon?
2.) Mivel azt olvastam hogy ez a NAS saját ext4 formátumot használ, ha egy Windows alatt NTFS-ben formázott, teleírt 4TB-os HDD-t beleteszek, akkor bukom a tartalmát?
3.) Ugye jól vettem ki a leírásból, hogy elvileg bármilyen fájltípusokat tárolhatok a NAS-on, nem csak médiatartalmat (fotó, videő stb.)?
4.) Elnézést, ha nekem nem egyértelmű, de ugye lehetséges ezt a NAS-t ethernet/LAN kábelen keresztül az otthoni gigabites routeremhez bekötni, és nem csak USB-n keresztül?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Tonyk
veterán
válasz
edeleny #5259 üzenetére
Mert hogy az Allow encryption van.
Titkosítás engedélyezése-t jelenti
A RemoteGUI-ban ez a titkosítás tiltás néven fut!
De ugye nem a felirat sorrendje számít hanem,ami oda van írva....
3 tm felület, 3 különböző sorrend, de a 3 funkció u.a.:
UPNP a router és a klines közötti protokoll. Tehát mindkettőben engélyezni kell, de én ezt nem tenném! Biztosnági rés, mivel bármi nyithat magának portot, annélkül hogy tudnál róla.
A uTP nem ez!Milyen belső IP
Úhhh. Tényleg senki nincs a közelben, aki ért hozzá? Belső ip, ami a te hálózatodon létezik ip cím. pl.: 192.168.0.valami. A külső ip, az amit a szolágltatótól kapsz és a router kapja. A külső és belső ip miatt kell a portforward/portnyitás vagy az upnp közül valamelyik, hogy a külső ip-re érkező csomagok betaláljanak a megfelelő célhelyre (kliensre). Sarkosan: Mert ugye internet felől, jöhet adat befelé több helyre is (telefon, számítógép, másik telefon, notebook, nas, stb). A router így tudja, hogy a külső címére és egy ahhoz tartozó külső portjára érkező csomagot, melyik célgép (belső ip) melyik portjára kell küldeni. -
edeleny
őstag
Másik táp? Pont ilyen dugóval? Nem mondom, hogy lehetetlen, de...... Majd széjjel nézek, van itt annyi lom!
Csak azért is kínoztam! 2,5 gigás tökmindegy mi, csak jöjjön. A PUTY-ban nézve a legkisebb CPU 9% körül, az átlag 18-25%, a legnagyobb kb 35%-volt. olyan 8 megával siklott le a cucc! Mindjárt nézek, valami nagy fájlt valahonnan.
Most akkor melyik titkosítás kell? Mert hogy az Allow encryption van. A RemoteGUI-ban ez a titkosítás tiltás néven fut!
UPnP! Őneki a NAS-ban kellene engedélyezni, a Routerben? Esetleg a Transmissionban? A Transmissionban uTP-van, az nincs engedve. A routerben igen, valahol pipáltam. A NAS is azt írja, hogy UPnP router megtalálva engedélyezve.
Az tiszta, hogy ha a transmissionba kézzel beállítok egy portot, mondjuk most a 59722-t, azt kell kinyitnom a routeren (és előtte van a modem!) Milyen belső IP? Most keresem, a routeren AX55, hol kell portot nyitni!
Profi vagyok nem? A kérdezésben!
-
Tonyk
veterán
válasz
edeleny #5256 üzenetére
Torrent esetében megnő a fogyasztás, mivel a CPU izomból dolgozik. Lehetséges, hogy nem bírja a táp ezért hal le. Ki kellene próbálni egy másikkal táppal. (Mondhatnám, hogy ismert hiba ez). Feszültség (V) egyezzen meg, az áramerősség (A) legalább akkora legyen, mint a gyári tápé, de ha lehet inkbb nagyobb.
Allow encryption: Engedélyezi a titkosítást
Require: megköveteli
Prefer: Elfogadja a titkosítatlan kapcsolatot is ha csak az áll rendelkezésrePortot a tűzfalon nyitunk, azaz a routeren. UPnP engedélyezve van? (annyira nem biztonságos). TMáben beállított portot a routeren a nas belső ip-címre kell irányítani az ott beállított portra.
-
edeleny
őstag
válasz
edeleny #5254 üzenetére
Akkor még egy érdekesség. Elegem lesz belőletek!
Egyrészt a Transmission beállítások az eredetik voltak, nyoma sem volt ez én beállításaimnak, másrészt a port-ra a Port próba azt írja zárva, pedig most megint dolgozik!Ezt most a NAS-ba kellene nyitni, vagy a Vodás modemen?
-
edeleny
őstag
Semmire nem válaszol! Egyetlen készülékről sem érhető el! Magán a gépen folyamatosan ég (világít) az összes led! Csak a Torrentnél jön elő! Semmikor máskor. Ebből is ez a második.
A HDD-vel lehet esetleg kínja, mert úgy látom csak a nagy fájloknál van. A NAS szerint a HDD rendben van 100%-os 69% szabad. A tárhelykezelőben nézve!Nem tudom, valamit el csesztem, pedig semmit nem csináltam!
Ez az SSH melyik program, a PUTTY?
Allow encryption. Ez kell?
Annyira nem jó az angolom!
Prefer encrycion, és requiere encrypcion. -
edeleny
őstag
Hátha tudok adni egy kis segítséget!
Nos, határozottan emlékszem, hogy a Discovery-s film 100%-ban lent volt.Ujra indítás után szöszöl vele, Szerinte még nincs lent, pedig nincs az Incomplettek között, a kész dolgok között van.
Van egy fájl, amin adat és torrent törlése volt, az meg van, pedig tuti törölte. És persze bele se kezdett a 43 gigába, pedig jó pár százaléknál járt!.Nem tudom mi lehet!
-
Tonyk
veterán
válasz
edeleny #5252 üzenetére
Pingre sem válaszol?
Tápegységgel minden rendben?
Gyári visszaállítás nem érinti a hdd-n lévő adatokat.
Nyílván egy reset után be kell állítani újra.
Firmware-t nem kell rátenni, az már rajta van.SSH alatt belejentkezni, majd :
és nézni mi történik, amikor elindítasz egy letöltést. Ott látni kéne a transmission processzt, hogy miért/hogyan is áll be, mint a szög. -> screenshoot -
edeleny
őstag
Titkosítás eleve ki volt kapcsolva. A globális partnerkorlátot levettem 80-ról, 40-re, a sebességet 20 megára korlátoztam.
Tegnap hibátlanul leszedett egy 800 megás Sample-t, Most az egyik Discoveris kedvenc sorozatomat 1,6 giga, aztán bele állt egy 40 gigás filbe, és kb fél perc után kimerdt!
Sehol sem elérhető a NAS. Böngészőből, TV-ről, a Remote Guiból, teljesen eltűnt!
hagyom neki szenvedni, de szerintem áramtalanításig eltávozott a működő gépek sorából!Szerkesztve:
Van valami gyári visszaállítás? Ha ilyet csinálok, akkor a belső vinyót ujra fogja formázni? Mindent ujra kell állítani?
Esetleg ugyan ezt a firmvaret valahogy ujra rávarázsolni? -
Tonyk
veterán
válasz
tirszin #5250 üzenetére
Júúújjjjjj, de regén volt már ez a sávszélsesség szűkösség szerencsére. Szerintem ne erre fogd, hogy nem szereteted a torrentet.
Nyílván ha ilyen gondok lennének, akkor a szolgáltatók nem gigabites ottthoni neteket adnánank fillérekért.
Pl.: Digi 100GB node : [link]
Itt meg böngészgethetsz, hogy milyen tartalékok vannak a pillanatnyi rendszerben: [link] -
-
tirszin
senior tag
Csak az lesz a gyorsabb NAS-ozás ára a torrent jellegű feladatoknál, hogy több energiát fog fogyasztani. Mert u.azon idő alatt többet kell számoljon.
De mint írtam, ha nem vagyunk túl önzőek, odafigyelünk a környezetünkre, pár Mbit/s-nál nem használjuk intenzívebben a netet ilyesmire. -
Tonyk
veterán
A hálózati csatoló sebessége itt lényegtelen. Normál hálózati "feladatokkal" nyilván többé kevésbé kihajtható (másolás ide-oda). Mint említettem a torrent CPU igényes feladat, rengeteg számítást igényel, főleg ha a peeren még ott a tikosítás is. Tehát itt nem a hálózat, hanem a CPU a szűk keresztmetszet. Összehasonlításképp: Egy asztali cpu egyen mondjuk 50-80W-ot, a nas cpu-ja 3-5W körül.
Ha gyors torrent kell, akkor építs magadnak nast. Nem kerül százezerbe sem. 50-60 körül megvan a hardware. -
Osynho
addikt
Ezeket mind értem, gondoltam, hogy nem fog max sebességel torrentezni, de nem hittem, hogy a gigabit 9ed részére képes torrent alatt. Ezek szerint, aki mondjuk egy 200-400as netet ki akar használni (gigabitet szóba se hozom), annak 100 ezres NAS-t kell vennie?
Neten találtam olyan hozzászólásokat, hogy a 326-ossal 30mb körül tölt és azt is kevesli. Az tobb, mint 2x gyorsabb az enyémnél.
-
Osynho
addikt
Hello!
Van egy 325v2-es nas-om. A kérdésem, hogy ti milyen sebességgel tudtok letölteni? Gondolom a 326-os jobb valamivel, de érdekelne az összehasonlítás. Illetve szerintetek miért csak 14mb/sec a sebesség, ha gigabites a kapcsolat és 200-as netem van? Ennyit bír a cucc, vagy valami beállítás nem jó?
-
edeleny
őstag
Na, akkor eddig voltam boldog tulaja egy NAS326-nak.
Már ismét boldogtalan vagyok!
Az elmúlt hetekben már tapasztaltam, hogy ha a Transmission szedett le valami torrentet, akkor a proci kiverte magát 100%-ra és belassult a rendszer.
Ma egyszerűen úgy megmerdt, hogy csak a totális áramtalanítás segített!
Illetve az se, mert letöltés indítás után kb. 30 mp és döglött lett!
Egy kb négy perces letöltésnek a harmadik áramtalanítás után negyedszerre indulok neki!Tapasztalt iylet bárki is?
idáig semmi ilyen nem volt, letöltés mellett még a 4K-t kiszolgálta a TV-k felé.
Most bírja. 6,5 mega-val jön, a proci 100%.
Szerintem sok. Nem fagyott meg, de nem lehet DLNA-t nézni, fájlt másolni! van mint ha nem is lenne! -
balage5959
friss újonc
Így jó lett, köszönöm!
-
Tonyk
veterán
válasz
balage5959 #5235 üzenetére
User manualban a password reset részt nézed már?
-
balage5959
friss újonc
Üdv mindenkinek!
Remélem valaki találkozott ilyen problémával. Most már vagy 3-4 éve használom gond nélkül, és most az egyik pillanatról a másikra nem lehet bejelentkezni webes felületre illetve a meghajtókat sem érem el, mert jelszavakat kér. Az eddig használt jelszó és felhasználónév nem jó, az admin felületen. Csináltam hozzá ilyen vendég felületet és anno és az ott beállítót mappákat elérem, de a többit nem. És ezt egyik napról a másikra. Csak én használom más személy nem. Esetleg valakinek ötlete ? -
Tonyk
veterán
Egy hdd-nek sokkal jobb a folyamatos üzem, mint a ki-be kapcsolgatás. Nem egy szerverem van -sajnos- folyamatos üzemben, amiben 10 éve feletti HDD-k vannak.
De mint minden ilyen, lutri, hogy a konkrét darab mennyit tud majd menni. Blackblaze-en érdemes nézelődni, hogy adott szeria mennyire megbíztható és melyik kerülendő inkább. Nálam a Toshiba DT01ACAxxx és a WD RED-ből az EFRX széria eléggé bevállt. 80-90db-ból nincs meghibásodva egy sem kb 8 év után sem (kopp-kopp). WD Greent viszont nem javasolnék bele alapból, mivel a fejparkoltatása hazavagja viszonylag gyorsan. (ugyan megoldható, hogy ne parkoljon 5 másodpercenként) -
tirszin
senior tag
A mai TV-kben már van olyan szoftver, ami képes együttműködni a helyi hálózatodon található szabványos médiakiszolgálókkal. (Több ilyet tud ez a NAS is.)
De nem muszáj így használni. Én egy PC-vel, MP-HC-vel simán lejátszom a NAS-ra letöltődött file-okat és a PC-re van dugva a vetítőm, illetve a hangrendszer.
Mindkét megoldás a LAN hálózatot használja. UTP kábelekkel vagy wifi-n csatlakozhatsz rá. -
golyós
addikt
Sziasztok!
Időszerűvé válik lassan egy NAS beszerzése, ezt a tipust néztem ki mivel nincs negy igény, konkrétan a családi képeket, dokumentumokat tárolnánk rajta, amit bárhonnan elérünk.
Torrent maradna a laptopon, de a filmeket nézném erről.
Bocs a láma kérdésért, de NAS még kinai számomra.
Hogy tudom a Samsung smart tv-n nézni a filmeket? Hogy látja a tv a NAS-t?
pl egy ilyen usb kábel-el?
[link] -
edeleny
őstag
Noha a szoftver Linux alapú, de a Windows javítás itt is működött, kikapcsol, ujraindít
Amivel viszont bajom van!
NAS326 - TCL TV páros
Gyakorlatilag az összes 4K film megáll 15-16 perc környékén, és mivel tekerni nem lehet, ennyivel van ennyi! Sőt ujabban a 1080P-vel is bajai vannak!MiniDLNA a Twonky helyett?
-
Buvana
aktív tag
válasz
edeleny #5221 üzenetére
csak akkor lesz jó, ha a twonky beállításainál a shared folders alatt állítod be amit a médiakiszolgálódon meg akarsz osztani. Mert beleszól, ha a megosztott mappáknál bűvészkedsz, ott is van valami médiakiszolgálós pipa. Szerintem ez valami bug, de mindegy is, mert itt így jó. Szóval csak a twonkyban. Mellesleg van ott még restart server, restart content folder, stb...
-
edeleny
őstag
válasz
edeleny #5219 üzenetére
Ha valaki meg tudja mondani, mi a jóisten történt........
Szóval, a Twonky tökéletesen megy, majd gondol egyet, és összesen 2 fájlt lát.
5 mappa van neki megadva útvonalnak, de abból semmi nem megy.
Az alap három mappa: Video, Picture, Music. ezekkbe másoltam be, a dolgokat, és semmi!
Meg van neki még adva a Transmission mappája. Van benne vagy jó sok film! Egyedül a ma délután letöltöttet látja, a régebbieket nem. Ottvannak, mert a windowsból a hálózaton látom, le is játszom! Papíron van még egy létrehozott mappa, üresnek látja, pedig nem az!Kikapcsol bekapcsol újra indít, újraszámoltat! Végre jó lett a switch, most csak szopat mi?
Lehet e annak bármi köze a dolgokhoz, hogy a hátsó USB porton van egy terás vinyó, azt viszont látja! Nem kava be a címe? (i-data, és e-data)
-
edeleny
őstag
válasz
tirszin #5209 üzenetére
A gyenge láncszem úgy néz ki maga a switch volt!
Le a kalappal!
Transmission 17-20 mega, de láttam rajta egy pillanatra 25-t is
NAS- PC 30 mega, ez már úgy jó!Akkor jöhet a finomhangolás!
(szerkesztve!
Kezdődik!
A Twonky nem lát egy fájlt se, pedig nem nyúltam hozzá, és idáig jó volt!) -
1amarr
tag
Sziasztok!
Olvastam az összefoglalóban, hogy telepítéskor meg kell formázni a behelyezett merevlemezt. Ez akkor is így van, ha egy másik NAS-ból teszek át eleve ext4-es merevlemezeket?
-
nocry
csendes tag
válasz
thelastoth #5212 üzenetére
Barmilyen konyvtar rekurziv atvizsgalasra hasznalhatsz sima "du" parancsot.
En igy szoktam ezt hasznalni:du -h $valamiKonyvtar | sort -hr
Duplikaciokra jdupes-t ajanlok (leteznek mas programok is), ez 3rd party. Ha jol emlekszem, akkor entware alol opkg-vel kell telepiteni.
Telepites utan hasznalhatod igy:
jdupes -rS $valamiKonyvtar | perl -00 -lpe 'tr/\n/ /' | sort -n -k 1(mind 2 peldamnal a $valamiKonyvtar erteket csereld le az alatalad scannelni kivant konyvtarra)
-
thelastoth
csendes tag
Sziasztok, tudtok esetleg olyan akár 3rd party cuccot, ami végigscanneli a NAS-t temp és cache fileokért ( esetleg duplikációkért ), amik foglalják a helyet? Manuálisan összeadva a mappák méretét sokkal több helyem kellene legyen, mint amit a NAS mutat. Köszi!
-
edeleny
őstag
válasz
tirszin #5209 üzenetére
Az ajándékba kapott szutyok switch nem gigabites, csak 100-as ( nem százas
). Már rendeltem 21.századit! Idáig nem néztem!
A szép, hogy a Voda modemre direkt rákötöm a laptopot, az is csak 98. Ja, annak a modeme is csak 100-as
Holnap itt van utána játszunk tovább!Most az elülső USB3-ra kötöttem rá a volt RouterNAS ext4-es külső vinyóját, gyönyörűen eszi át az adatokat!
Inkább másik topicba való lenne, de először kinevettem a 8 portos switch-et! Tele van a 8 port! Jó az, ha ez csillagpontban van? A NAS-t nem lenne jobb a Modem-router-switch- NAS sorrend helyett aZ AX55 routerre kötni?
-
Tonyk
veterán
válasz
Ferrari fan #5208 üzenetére
"Nálam 25MB/s tölt le az ezres nettel"
Na, akkor jóval erősebb mint gondoltam. NSA32x-széria 12-14-es értékéből indultam ki (ami nekem is van). ezek szerint combosabb CPU-t kapott a 326. -
Ferrari fan
tag
válasz
edeleny #5202 üzenetére
Nem tudom milyen eszközt ad a Voda modemként, de Diginél előfordul, hogy csak az egyik LAN port Gigabites, a másik 100-as.
Ez jelölve is van a szolgáltató eszközén, amúgy Nálam 25MB/s tölt le az ezres nettel (ennyibe maximáltam, hogy maradjon a többi eszköznek is sávszél), szóval én ezt is megnézném, hogy nem e a voda eszköz is ludas, bár ahogy Tonyk is írta, más is szűk keresztmetszett és azt kéne elsőnek megnézni.
Amúgy elsőnek a switchet hagynám ki a buliból, közvetlen összekötettéssel a routerrel (NAS és Számítógép is) és úgy kéne megnézni egy másolást SMB-vel felkapcsolt hálózati meghajtóra (torrent letöltés ne menjen közbe), ha úgy már jó lesz, akkor switch csere szükséges, az a szűk keresztmetszett. Ha letöltési sebesség rendben ezután , akkor további teendő nincs, ha nem, akkor jöhet a szolgáltatói eszköz meglesése. -
Tonyk
veterán
-
edeleny
őstag
-
Tonyk
veterán
válasz
edeleny #5204 üzenetére
"FTP - n NAS ről PC-re?
Mert a beépitett fajlkezelővel történő másolás elég gyalázat!"Ezt nem is értem. Simán hálózation (windowsos smb) kellene másolni rá, nem beépített fájlkezelővel. Az elődjével (nsa320) 80-90MB/s-al tudok másolni.
Vagy nason belül másolod, vagy gépről hálózaton kersztül. (utóbbi gyorsabb talán. mert a CPU-nak "csak írni" kell)
-
edeleny
őstag
Nem vártam tőle sokat!
Az előző NAS-nak használt router sebesség 1,7 mega volt, de a 40-es net max letoltési sebessege is 5 mega körül mozgott. Szóval a 12 - 14 az elég korrekt!Csak kíváncsi voltam mi az elmeleti maximum.
FTP - n NAS ről PC-re?
Mert a beépitett fajlkezelővel történő másolás elég gyalázat!Már csak azért is kérdem, mert lassan aktuális, hogy USB-n másoljam az idáig használt vinyók tartalmát a NAS-ra
"Vagy valamit nagyon összecsomóztam?"
Valami nem oké, a modem, router, NAS, régi router szerelmi négyszögben, de az egy másik topic témája!
-
Tonyk
veterán
válasz
edeleny #5202 üzenetére
Az normális, hogy a transmission kb. 7 megával szed le?
Ennél egy picivel többet tud (~12MB-14MB). De sok minden befolyásolja. A pillanatnyi CPU terhelés, aktuális le- és feltöltés, kapcsolatok száma, titkosítás, más háttérben futó szolgáltatások,. Ezek a CPU-k nem erre tervezve. Ha ki akarod hajtani a gigabitet, ahhoz bizony építeni kell nas-t vagy nagyon-nagyon mélyre nyúlni a zsebbe, ha kész megoldást akarsz.Vagy valamit nagyon összecsomóztam?
Amiket leírtál, abból nem sok minden derül ki. leginkább semmi. -
edeleny
őstag
Reagálva privát üzire leirom ide hol tartok, és mit szeretnék.
Sajnos ezzel most nincs időm foglalkozni. (miniDLNA felrakása)Lett gigabites net.
Voda modem, Asus AX55 router, switch, NAS.
Az normális, hogy a transmission kb. 7 megával szed le?
Vagy valamit nagyon összecsomóztam? -
tirszin
senior tag
Sziasztok!
Azt a 3 media mappát (music, photo, video), amit magától létrehoz a Nas, lehet törlni valahogy?
Nem használok médiakiszolgálót, nincs megosztva sehová, nincs hozzá felhasználó, mégsem törölhető. Persze sejtem, azért, mert ezek be vannak gyógyítva fixen.
Közben látom, van szerencsére "Elrejtés a „Hálózati helyek” közt" opció.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest