-
PROHARDVER!
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joestone
addikt
Lenne egy kérdésem :
Használ még valaki cm7 -et a telefonon ?
Ha igen működik a deep sleep ? -
joestone
addikt
Engem sújt a ZTE átka.
Már megint ZTE terméket vásároltam egy smarttab személyében .
-
-
joestone
addikt
Néhány szó a gpu overclockról :
Megcsináltam próbaképpen a kernelmódosításokat a gpu oc -hez . A neocore szerint kb ugyanannyit tud a berendezés mint gpu oc nélkül.Az akkustátuszt nézegetve viszont látható , hogy a fogyasztást megemeli . Bekapcsolt kijelző mellett usb -re dugva nemhogy töltődött volna az akku hanem inkább kis mértékben de merült. 200 MHz -re van húzva ami igazándiból nem húzás , mert az msm7x27 200MHz -et tudja , de akkukímélés szempontjából le van korlátozva 160MHz-re .
A telefon 800MHz -en minimálisan alulfeszelve fut smartassV2 governort használva .
Az egyik idevonatkozó forráskód a kernelből .
#ifdef CONFIG_ARCH_MSM7X27
/* This value has been set to 160000 for power savings. */
/* OEMs may modify the value at their discretion for performance */
/* The appropriate maximum replacement for 160000 is: */
/* clk_get_max_axi_khz() */
kgsl_pdata.high_axi_3d = clk_get_max_axi_khz() ; -
joestone
addikt
válasz
Vukmir #11200 üzenetére
Véleményem szerint ezért az árért egy vállalható telefon.
Negatívumok :
proximity szenzor bizonytalan működése (kalibrálgatni kell attól egy ideig megint jó , de a nexuson még soha nem kalibráltam és mégis hibátlan)
csekély méretű belső tárhely
gyenge processzor (még mindig armv6 nem armv7) ennek ellenére gördülékenyen teszi a dolgát .
gyenge képminőségű kijelző
kamera kép nem a legjobb
hátlap levétele elég macerásPozitívumok :
A készülék ára ,
nagy méretű kijelző
RAM méreteIsmerkedésképpen a gyári romot javasolnám , ha azzal mér teljesen képben vagy akkor válogathatsz az igényeidnek megfelelő romok közül.
-
joestone
addikt
Tegnap befejeztem az utolsó simításokat is az aosp romomon . Mivel minden igényemet kielégíti az elkészült rom és a gyári ICS a Nexus S -en is problémás (korábban hibátlanul működő appok időnként elszállnak stb) így annak portolását a skate-re abbahagytam és a következő játszós telefon megvásárlásáig már nem tervezem, hogy romot fejlesztek (várhatóan június, július hónapban vásárolok új készüléket a hűségidőm lejártakor) . Mivel nem tervezek egy ideig fejleszteni és a kiadott romokhoz támogatást nyújtani ezért a publikált romok és blogok - az LG -re készültek kivételével - törlésre kerültek az általam karbantartott helyekről. Megértéseteket köszönöm !
Joe -
joestone
addikt
Pár napja linkeltem egy oldalt ahol az angol nyelvű cikk ezzel foglalkozott.
4GB felett Fat32 az ajánlott ugyanis az összes journaling filerendszer (ntfs, ext3, ext4, stb) fokozottan igénybe veszi a kártyát és csökkenti az élettartamot a több írási művelet következtében. -
joestone
addikt
Ha jól gondolom a kernelben a drivers/media/video/msm/flash.c fájlban található az ide vonatkozó rész . Van benne egy rész , hogy a cam_flash_led_ioctl_cfg 0 vagy 1 értéke kapcsolja ki vagy be a ledet . De lehet , hogy totálisan félreértelmezem. Hiába no érteni kelllene hozá .
-
joestone
addikt
-
joestone
addikt
Működik az aosp romomban a wifi tethering . Ezzel gyakorlatilag minden része működőképessé vált .
-
joestone
addikt
Sikerült megfejtenem mi okozta , hogy a marketből nem engedett letölteni néhány appot (neocore , traffic monitor) arra hivatkozva , hogy nem kompatibilis a telefonnal .
A problémát a build.propban a qemu.sf.lcd_density=240 okozta (nem írtam át semmit HTC -re minden maradt az eredeti ZTE) ezt a bejegyzést kiszedve már nem jön az üzenet , hogy nem kompatibilis a telefon. Viszont ez meg felvetett egy következő problémát , hogy kicsi lett a billenytűzet (a cyanskate esetében is) . Némi keresgélés után meglett a megoldás . Most már a bill is rendben és a fentebb említett appokat is engedi letölteni.
Ha valaki esetleg találkozott a problémával és megosztja milyen app esetében jött elő (nyilván nem azokra gondolok amik nyilvánvalóan nem kompatibilisek , mert mondjuk arm v7 kell neki).@callvote :
Ezt tudom , meg a megoldás is megvan szerintem. Olyan app kellene amelyiknél valaki a nem kompatibilis hibával találkozott a marketről letöltésnél , de kézzel meg felment az app .
Tesztelném , hogy valóban megoldás -e . -
joestone
addikt
válasz
callvote #10348 üzenetére
A füles szerintem egyszerűen orvosolható , a wifi miatt viszont újra kell fordítani az egész romot , mert rendszerfájlokba is belefordul a beállítás . Elméletben lehetne patchet is csinálni belőle , mert ha minden igaz akkor csak boot.img változik , illetve a libhardware_legacy . De abban nem vagyok biztos , hogy csak a libhardware_legacy érintett a dologban.
A fájlok cseréje meg nem működik a két rom között , mert az IA2 vmsplit_3g beállítással fut , amit meg én fordítottam az pedig a gyárival megegyező vmsplit_2g -t használ . Ez abban okoz problémát , hogy egyes rendszerfájlok , más és más fixen beállított memóriacímekre kell betöltődjenek. -
joestone
addikt
válasz
bagyusz #10345 üzenetére
Nem tudom az alatt , mi lehet a probléma , ami beállítás (wifi iterface nem wlan0) szerintem okozza azt elküldtem apeelme kollégának . Pontosan ezért kezdtem a cm7 -et gyári kernellel , mert az garantáltan jó kell legyen . A gyári kernel használatához pedig csak egy kapcsoló kell a boardconfigba , és a prelink-linux-arm-2G.map -et kell ellenőrizni a build/core mappában .
Mivel a cyan forrását nem módosítottam (de igen, kivettem a recovery-t az otapackage -ből) , a driverekben , és a device folder konfigokban lehet differencia az általam készített cm romhoz képest.
A cm -ben az a zseniális , hogy majdnem minden elő van készítve , csak paraméterezni kell a boardconfig.mk -t . Dolgozni sokkal könnyebb vele, de nekem nem tetszik az a sok kiegészítés amit beépitettek , nekem a puritán üres android jön be a kevés beállítási lehetőséggel. Egy aosp verziót sokkal nagyobb munka működésre bírni .
A tempó gondot nem a téma okozza (tudom , hülyén hangzik) , feltettem az ia témát és gond nélkül megy a wifi így is. -
joestone
addikt
A cyanskateoc.zip fixálva lett . A kernel #66 lett és már működik benne a cyanogenmod beállítások alatt a cpu húzás , nem kell külső app hozzá.
-
joestone
addikt
válasz
mrskatejoe #10327 üzenetére
A skateoc.zip csak a kernelben különbözik , abban engedélyezett az oc , 921 MHz -ig lehet húzni a procit . Mivel , mint ítam nem hibátlan a rom, a cpu húzását a cyanogenmod beállításokból nem tudod megtenni kell egy külső program pl cpu master free . A wifi sebesség ugyanúgy jó az oc verzióban is .
-
joestone
addikt
válasz
kelzsoca #10325 üzenetére
Nem nagyon tervezem hosszasan ismerkedni a CM forrásával . Továbbra sem rajongok érte , de ennyi időt rászántam a dologra.
A zavar forrása az volt , hogy a make fájlok kicsit máshogyan vannak csokorba szedve a cm esetében , mint az aosp esetében . Az utolsó fordítás ami kipróbálható , már a terveknek megfelelően fordult . A wifi megoldása az volt amit korábban apeelme kollégának is írtam a wifi interface neve . A többi wifi rész érintetlen cm forrásból fordult.
A rom teljes egészében a cm forrásából fordult (na jó a device folder az nem cm, a gyári komponensekből pedig a szükséges fájlok kerültek bele, ril , kodekek stb) , a tesztelés végett került bele a gyári kernel ami külön mókolás nélkül használható a cm esetében is , csak be kell kapcsolni a vmsplit_2g opciót és kell egy prelink map amit meg a gyári rom alapján az isprelinked segítségével meg lehet csinálni. Természetesen ugyanúgy használható egyedi kernellel is a cucc . Az biztos , hogy lehet hibát találni , amit lehet finomítani , javítani . Az biztos , hogy a cm -es pályafutásnak vége amire kiváncsi voltam azt megtudtam , Még egy oc teszt verzió felkerül , hogy aki tesztelni szeretné az tesztelhesse aztán részemről a cm projekt letudva , meghagyom nektek . Azt gondolom tesztverziónak teljesen jó ,aki kiváncsi rá kipróbálja . Nem hibátlan , de nem is szórja teli hibákkal a logcatot , nem is a tökéletes rom megalkotása volt a célom vele.Aki szeretné oc -s verzióban is tesztelni az a cyanskateoc.zip fájlt töltse le a joestone.prisonblock.hu oldalról .
-
joestone
addikt
válasz
joestone #10322 üzenetére
Azt elfelejtettem írni , hogy gyári particiókiosztáson működik , a csökentett méretű cache particióval (2M) rendelkező készülékek esetén market telepítési hibák léphetnek fel(nincs elég hely a letöltéshez). A későbbiekben a cache2ram funkció is aktiválva lesz így ezeken a készülékeken is fog működni.
-
joestone
addikt
Ha valakinek van kedve tesztelni első cm romomat az a joestone.prisonblock.hu oldalról töltse le a cyanskate.zip fájlt. Rendesen recoveryből telepítendő .
Biztos , hogy lehet még rajta mit finomítani , de működik . Igyekeztem belerakni az összes cm csicsát , így belekerült a témaválasztó is ha valaki egyedi kinézetet szeretne tenni rá.
A wifi többszöri ellenörzés után is kihasználta a teljes rendelkezésre álló sávszélességet .
Az sdext -et nem próbáltam (nincs is ext partició az sdmen) az előfordulhat , hogy nem működik .
Egyenlőre gyári kernel lakik benne , a későbbiekben kerülhet bele oc -s kernel is . -
joestone
addikt
Némi kép a teszteredményekről (gyári kernellel oc nélkül , ondemand governor , 800MHz) :
-
joestone
addikt
Elkészült az első cm fordításom. Elég más volt a device config folderem az aosp miatt , de végül lefordult. Igaz nem minden teljesen úgy ahogy szerettem volna ezért egy két libet (audio, gralloc, ril) az aosp -ből vettem . A cyanogenmod settings az egyenlőre még fc -zik (a skateparts tilal6991 forrásából származik) .Meglepő módon elsőre úgy tűnik minden működik.
Van hang, működik a kamera , látszódnak a szenzorok, berreg a wifi tether, gps is megmondja hol vagyok . De ami sokakat érdekel az a következő képeken látszik. -
joestone
addikt
válasz
bagyusz #10310 üzenetére
nem tudom pontosan , mert van mikor menet közben eszembe jut valami aztán nyomok egy ctrl+c -t és kezdem előröl. Igen xda -n is írta valaki lassan egy éve , hogy megjelent a 2.3 -am gt540 -re .
Most meg mindjárt itt hagyom , mert mennem kell dokihoz a control ct eredményekkel . -
joestone
addikt
válasz
mrskatejoe #10304 üzenetére
Estére fordítok egy CM romot , egyrészt talán sikerült végre megfejtenem mitől nem indul a tethering , másrészt vannak ötleteim a hibára .
-
joestone
addikt
válasz
mrskatejoe #10299 üzenetére
Csináltam pár próbát a wifivel , ami biztos , hogy nem a kernel okozza a gondot , ezt a saját fordítású kernellel ellenőriztem . Nem a dhd.ko produkálja a hibát , és nem az init.rc -ben egy beállítás (ebben egy kicsit másabbat használok mint a standard) .
A készülő romban is a wifi rész szivat , maga a wifi működik , viszont a tethering nem akar elindulni. A többi rész már működik rendesen , megy a kamera , lehet felvenni is vele. -
joestone
addikt
Feltettem az IA II -t . Megnézni a wifi részt .
Azt kell mondjam lényegesen lassabb a kelleténél . Ha megnézitek a korábbi teszteket amiket felraktam , azon a teljes rendelkezésre álló sávszélességet ki használta a rendszer .
Lefelé irányban és felfelé irányban is problémás . -
joestone
addikt
válasz
hangyaqtya #10074 üzenetére
Használhatod a myphoneexplorer nevü csomagot. Van egy gépre és egy telefonra telepítendő része. Ezzel tudod szinkronizálni stb nagyjából azokat amiket a pcsuite tud nyújtani .
[link] -
joestone
addikt
válasz
Jano_023 #10019 üzenetére
hogy gyorsan kinyírja az sd-t .
Nem a telefon belső memóriájából fut az android hanem az sdkártyán létrehozott fájlrendszer image fájlból . mindhárom particiónak külön image fájl (system, cache, userdata) mivel az sd korlátozott számú írási -olvasási ciklust tud , így könnyen belátható hova vezet , ha minden az sdről fut. -
joestone
addikt
válasz
skidrowkill #10010 üzenetére
Ha nem marketről telepítesz akkor szükség lehet a beállítások - alkalmazások - ismeretlen források bepipálása .
-
joestone
addikt
válasz
callvote #9993 üzenetére
Cifs manager a program neve amivel a telefon egy mappájába lehet csatolni egy windows/samba gép megosztását . Így le tudod játszani a filmeket a telefonon annélkül ,hogy rá kellene másolni. Ja olyan kernel kell hozzá amiben ez engedélyezett (cifs). Ebben az esetben semmilyen programot nem kell telepíteni a gépre , csak a telóra. Ja és a cifs manager esetén nem kell kitárni a windows -os gépeket , lehet benne usernév/jelszó párossal csatlakozni.
-
joestone
addikt
Csak , hogy pontosak legyünk :
A proci húzásához nem feltétlen kell romot cserélni . A proci húzás feltétele egy olyan kernel ami támogatja . A kernel az a boot partición lakik és általában a boot.img fájlba van csomagolva (lehetne más is a neve) . Tehát az megvalósításához elegendő a boot partició felülírása egy olyan kernelt tartalmazó boot.img fájllal ami ezt engedélyezi . A másik feltétel , hogy rootolt kell legyen , hiszen a grafikus felület (setcpu , cpufree stb) ami magát az órajel állítást evégzi ezt igényli. A harmadik feltétel , hogy a telepítendő boot.img kompatibilis legyen a jelenleg használt rommal . Ha jól gondolom a gyári rom esetében a skate v2 rom boot image teljesíti (de majd kelzsoca megerősíti vagy cáfolja) ezeket a feltételeket .
Ha megvan a szükséges image fájl akkor a telefont bootloader módban indítva (az usb hibakeresés telefono történő bekapcsolása a után a gépen az adb reboot bootloader parancsot futtatva lehetséges.Egy dos ablakot nyitva és benavigálva abba a mappába ahol az adb(-windows).exe lakik. Célszerú a kiválasztott boot.img fájlt is ebbe a mappába másolni ) . A telefon bootloader módjában a képernyőjén csak egy zöld robot látható . Meg kell várni ,míg a win telepíti a szükséges drivereket . A driverek telepítését a pc -n az előbb nyitott dos ablakban lehet ellenőrizni (legyen abban a mappában a fastboot(-windows).exe is) .
a fastboot(-windows).exe devices parancsnak egy kérdőjel kiséretében mutatnia kell , hogy van eszköz csatlakoztatva és a driverek is rendben vannak .
Ha idáig eljutott a procedúra akkor már csak a következők vannak hátra :
fastboot(-windows).exe flash boot boot.img
fastboot(-windows).exe rebootA telefon újraindulása után máris lehet húzni a procit miközben a rom és a beállításai megmaradnak .
az adb és fastboot esetében azért van zárójel mert lehet adb.exe illetve adb-windows.exe is , illetve fastboot.exe vagy fastboot-windows.exe .
-
joestone
addikt
válasz
Drbonci #9854 üzenetére
Ez egy eredeti hologramos class10 kingston, gondosan a nagykerből vásárolva . Az , hogy a telefon nem tudja annyival írni az meg megint egy más kérdés . Azt okozhatja a kernel , egy beállítás ezer dolog .
Ezt a kártyát használtam már a gt540 -be is , a blade-be is és most a skate-ben csücsül.
Az elméletet én is tudom , hogy min 10M az írási sebesség class10 esetén , de ahhoz kell egy eszköz is ami képes azon a sebességen dolgozni vele .
Lehetne finomhangolni az sd paramétereit a romban , de minek ? Nekem teljesen mindegy hogy 7M az írási sebesség vagy 10M Elsősorban egy megbízható kártya kellett amikor megvettem és ez annak minősült. -
joestone
addikt
válasz
Keeperv85 #9677 üzenetére
Nem nagyon foglalkoztam a függőséggel egyik telefonom esetében sem . Annyi biztos , hogy a romban nem kell semmit állítgatni és hiába custom rom nem szűnik meg a függőség , mint a blade esetében . Amennyit olvasgattam róla a modacon abból számomra az általad leírt mód tűnik valószínűnek vagyis egy zárt területen tárolódik a függőség . A terület felülírásával/törlésével megszűnik a függőség , de mivel mezei user által nem menthető területen van így nem is visszaállítható . Mivel nem foglalkoztam a témával így sokat nem is tudok róla.
-
joestone
addikt
Egy kis helyzetjelentés:
Már sikerült fényképeznem , a felvétel még nem működik . Remélem az éjszakai fordításban már sikerül orvosolnom a wifi megosztással egyetemben .
Az fmrádió esetében sikerült a speakerre irányítanom a hangot , viszont hiába a megy elvileg jó helyre nincs hangja. Itt egy kicsit elakadtam , kifogytam az ötletekből , úgyhogy a további hibák kijavítására fókuszálok.
A wifi szépen stabilan működik kihasználva a rendelkezésre álló sávszélességet .
A mérések közt az egyetlen ami 9:07 -kor készült az véletlen sikerült . (olyan wifire csatlakoztam amit lekorlátoztam , mind a le , mind a feltöltési irányba). -
joestone
addikt
válasz
mrskatejoe #9480 üzenetére
Igen , arról szól , egyenlőre egy sima 2.3.7 (persze jól telerakva google appokkal ) gyakorlatilag a Nexus S gyári romjának működését próbálom megvalósítani . Ez alól kivétel a bedugott fejhallgató esetén történő csörgés , mert az zavart így kikapcsoltam és most vagy csak a fülesben csörög vagy csak a speakeren. Nem nagyon akartam a gyári romot piszkálni , de a gyári romon meguntam , hogy megnyomva a bekapcs gombot nem éledt fel a kijelző sokszor csak sokadik próbálkozásra a proximity szenzor is hol működött hol nem hiába volt kalibrálva (ezt a működést továbbra is tudja) .A Nexus S -en soha nem volt kalibrálva azt mégis szépen működik , dehát az egy 20 -e Ft -al drágább telefon .
Elég sokat szívtam vele míg a wifit sikerült úgy működésre bírnom ahogy a gyári romban működik. Ne eth0 legyen az interface , hanem wlan0 , a gyári dhd.ko használható legyen az egyedi kernellel (a gyári dhd.ko méretben nagyobb , mint a kernelforrásból fordított verzió gondolom mert újabb ). A gyári dhd.ko modult is ezért használom , hogy a gyári wifi működést tudjam produkálni . (Ez szépen működött a gyári romon) . Az ad-hoc support nincs benne a wifi részben , de nem is szoktam ad-hoc netre csatlakozni . A kódolatlan wifi-t még nem próbáltam , ezt valószínüleg belerakom , ha nem működne .
Az fm kihangosítás még nem működik , de azt már látom ,hogy nem route-olja a hangot a speakerre , ezt elvileg tudom orvosolni az audio rész átdolgozásával. Mivel lassan az audio rész több logot generál , mint maga a rendszer így pontosan nyomon tudom követni éppen melyik résznek a végrehajtása zajlik. Mondjuk nem szoktam az fmrádiót használni , a CM FM rádiója is csak a kiváncsíság miatt került bele , hogy meg tudom-e oldani az fm kihangosítását.
9 óra 14 perce megy az fmrádió és 74% az akksi , persze wifi és 3g sem volt kikapcsolva .
Működik az is , hogy a gyári füles gombját megnyomva fel lehet venni a hívást, illetve leállítja elindítja a zenelejátszást a gomb .
Akinek gyári romja van , az megírhatná , hogy ha hívás közben kihangosítja készüléket bedugott fülessel akkor szól a füles is vagy csak a speaker . -
joestone
addikt
Egy kis helyzetjelentés :
Wifi működik (boardconfigba a module argumentumokhoz kellett beszúrni egy harmadik paramétert a fw és nv paraméterek mellé , hogy wlan0 legyen és ne eth0 , fmrádió működik , usb megosztás(tether) működik . Kamerával még nem foglalkoztam . Az fmrádió kihangosítást még nem teszteltem , mert elparamétereztem az appot és kikapcsoltam benne a kihangosítás lehetőségét . Ha lefordult az új verzió tesztelem azt is , reményeim szerint működni fog . Igazán a kamera és a wifi megosztás nem működik (ez utóbbit még nem paramétereztem be , valószínűleg ennyi hiányzik hozzá) . -
joestone
addikt
Kicsit átírtam az audio drivert , kiszüntettem azt , hogy bedugott füles mellett is csörög a hangszoró , reményeim szerint sikerül az fmrádió kihangosítás is . Az ide vonatkozó részeket már átírtam a kernelben és az audio driverben is . Már csak az fmrészt kell a romba beintegrálni .
Még játszok egy kicsit a hangerővel , egy kicsit sikerült emelnem a hívás közbeni hangerőn , Még a füles hangereje nincsen teljesen kijátszva , illetve még tesztelni akarom a VOIP hívás közben is , hogy szépen lehessen kihangosítani illetve , csak a telefonon használni , meg hát a füles is játszik még ebben a módban.
Ha jól értelmeztem a blade/skate forrását akkor voip hívás közben csak a kihangosító működött , de ebben nem vagyok teljesen biztos . -
joestone
addikt
Na sikerült meghágnom a BT részt , most már a saját kernellel is használható a gyári dhd.ko .Jelenleg a notebook van kihangosítónak használva kékfogon keresztül .
A wifi résznél viszont továbbra sem sikerült jön rájönnöm miért eth0 nak ismeri fel és nem wlan0 -nak . ha átállítom eth0 -nak a többi részt akkor elindul , látja is a wifi hálókat , ott viszont a kardjába dől , hogy ip cím lekérése . Ez timeouttal elszáll .
vkinek vmi ötlet ?
Nem kernel és nem dhd.ko hiba . Gyári kernel , gyári dhd.ko esetén is eth0 . -
joestone
addikt
Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat !
-
joestone
addikt
Köszönöm !
Elestem megcsúszva a körynéken fellelhető egyetlen 50 cm hosszú jégen . Bevágtam a fejem , de olyan szinten , hogy teljes filmszakadás és egy kb 5 forintos nagyságú bevérzés az agyamban lett a vége . Szerencsére nem nőtt a vérzés így nem kellett operálni . Haza is engedtek , de ha jelentkezik vmelyik tünet akkor irány vissza . Most szigorú pihenésre vagyok utalva . Szerencsére a computert püfölhetem . Mondjuk túl sok időt nem tudok eltölteni előtte , mert gyorsan fáraszt . A mai napot már nem aludtam végig , de a hajolgatástól rendesen beszédülök ezért ezt hanyagolom is.
-
joestone
addikt
válasz
apeelme #8101 üzenetére
audiohardware.cpp ben javítani kell a következőket (blade/skate libaudio forrás):
int vol = lrint(v * 21.0);
LOGD("setVoiceVolume(%f)\n", v);
.
.
.
status_t AudioHardware::setMasterVolume(float v)
{
Mutex::Autolock lock(mLock);
int vol = ceil(v * 21.0);meg lehet próbálni elmenni 25 ig ha túl sok akkor az az effekt , hogy emelve a hangerőt vagy lehalkul teljesen vagy csökken a hangerő .
-
joestone
addikt
válasz
Genius007 #8075 üzenetére
Az meg megint jellemző rám , hogy amikor kérdezték mi történt a válaszom az volt kapott egy hard resetet a fejem .
Persze ezt is elmondásból tudom , mert emlékezni nem emlékszem rá. Karszalagot meg azért kaptam , mert kóricáltam össze-vissza , aztán ha valahol megtalálnak akkor tudják , hogy honnan szöktem. Állítólag a személyzetet többször is kiakasztottam . (persze erre sem emlékszem) .
Másnap öcsém látogatáskor megkérdezte na mi van volt egy kernelpanic -od ?@ apeelme : köszi .
-
joestone
addikt
válasz
apeelme #8069 üzenetére
Kérdésem lenne :
Milyen beállíásokkal megy a wifi a boardconfigban ?
Elvileg jól állítottam be
wext ver 06 , modul, fw binek elérési útja rendben wifi.interface=wlan0 build.prop ban beállítva ennek ellenére eth0 lesz és nem wlan0 . Maga a kernel és dhd.ko biztosan működik , mert a gyári rom alatt kiválóan működik .
Egyébként a 2.3.7 AOSP amin dolgozok egész szépen muzsikál annak ellenére , hogy még kicsit félárbocós.
Sajnos az elmúlt pár nap alatt volt időm tesztelni . Szenzorok , hang , kép rendben. A GPS villámgyorsan talál jelet . (ennek a segítségével sikerült megfejtenem melyik kórház idegsebészetén fekszem , mert a karszalagon amit rámaggattak csak idegsebészet szerepelt) . -
joestone
addikt
válasz
kelzsoca #7211 üzenetére
+1
A működéséhez szükséges java fájlok a frameworkben vannak , azt pedig értelmes módon nem lehet visszafejteni . Próbáltam ilyet , de egy ismert forrást lefordítva és visszafejtve teljesen más volt a tartalom , ráadásul a visszafejtett verzió nem is fordult le.A blades szenzor forrást sikerült módosítani , vagy lib + servicelib copyval mennek a szenzorok illetve a kamera ?
-
joestone
addikt
Sajnálatos módon bedöglött a több ,mint egy éves pulse minim , így egy pár napja eme gyártmány tulajdonosa vagyok.
A gyári romtól hülyét kaptam , mert többször is eljátszotta , hogy kikapcsolt a kijelző és hiába nyomkodtam a power gombot nem lett adás . (nem hívás közben , nem proximity kalibráció) , majd egy kis várakozás után rendesen visszajött a kép. Mivel a hócípőm tele lett a gyári rommal , gondoltam gyártok hozzá saját romot AOSP forrásból . Mivel korábban plédem volt így annak a forrását használtam . A rom jelenleg még erősen alfa státuszban van , de már élesben használom. Jelenleg ami nem működik az a szenzorok , a kamera és az fmrádió , illetve a wifi szivat . Plédes szokásomat folytatva ez is a Nexus S gyári romjára hajaz szépen megpakolva a google appokkal (sajna nem jön be a cm). A kernel a gyári romhoz hasonlóan vmsplit-2g beállítást használ , de az ics porthoz (ez még nem bootol fel) csináltam vmsplit-3g kernelt is . A kernelben engedélyezett a cifs (windows megosztás felcsatolása a telefon egy mappájába), a tun és 921 MHz -ig húzható a proci . (azért csak eddig , mert efelett nem indul el a telefonom hiába van beállítva maxnak a 800 MHz) .
Végül egy két kép : -
joestone
addikt
válasz
mrskatejoe #7068 üzenetére
adb push nem jó ? Azzal a gépről mehet egyből a helyére. (/system/media v. /data/local )
ha a systembe rakod akkor kell egy adb remount is. -
joestone
addikt
válasz
snecizero #6718 üzenetére
Van egy "recovery" is amit az adb reboot recovery paranccsal lehet behozni , de ez a cwmhez képest egy butított verzió sok mindent nem tudsz kezdeni vele.
Másik variáció lehet még , hogy a rootoláshoz szükséges boot.img fájlt használod.
Ha a telefont az adb reboot bootloader paranccsal újraindítod . Ekkor elvileg egy zöld robot fog látszódni a kijelzőn . Ha a fastboot driverek települtek és a gép látja akkor a fastboot boot boot.img paranccsal ideiglenes root jogaid lesznek . Ez nem ír felül semmit a gyári romon csak a rootoláshoz használt boot.img ről indul. Addig lesznek meg a root jogaid míg a telefon újra nem indul . -
joestone
addikt
A 16 -os pont utáni részeket már nem kell figyelembe venned.
-
joestone
addikt
Ha telefonnal formáztad akkor egy darab elsődleges fat partició lesz rajta (már ha a beállítások-tárhely-sd formázása menüponttal csináltad) . Így teljesen jól kell működjön , de mivel nincs ext partició app telepítéskor csökkenni fog a belső tárhely .
A particiókat pedig vagy az easus vagy minitool partition wizard programokkal tudod megnézni a kártyán .Itt találsz egy képes segédletet , hogyan kell az sd kártyát particionálni és látod azt is hogy kell kinéznie egy particionált sd-nek .
A leírás még gt540-hez készült , de maga a particionálás pontosan ugyanolyan . Az ext2 helyett választhatsz ext3 -at is .[link] -
joestone
addikt
válasz
skidrowkill #5988 üzenetére
Az adb az Android Debug Bridge röviditése és elsődlegesen hibakeresési funkciója van.
Az android sdk tools része amit innen tudsz letölteni :Android SDK Download (az oldal angol nyelvű)
a reboot bootloader pedig az adb.exe opciója ami arra utasítja a telefont , hogy induljon újra és töltse be a bootloadert lehetővé téve a fastboot.exe használatát . A fastboot.exe segítségével lehet a telefonra felírni a különböző image fájlokat a különböző particiókra. (pl boot.img, recovery.img stb.) .A legegyszerűbb azonban recoveryben (clockworkmod a gyári nem jó rá) a backup/restore menüben a gyári romot visszatenni. A letöltött mentést a clockworkmod mappán belül található backup mappába kell másolni. A mentésben img fájlok és egy md5 fájl található . Ha a gyári rom mentése amit letöltesz egy zip fájl akkor azt kicsomagolod abban lesz egy mappa .Ez alapból egy dátum szokott lenni. Azt a mappát kompletten bemásolod a az sd kártyán a clockworkmod folder alatt található backup mappába és recoveryből elindítod a restore-t.
-
joestone
addikt
válasz
kelzsoca #5983 üzenetére
"fastboot flash system system.img"
Ha nagyobb a system.img mint 125MB akkor valszeg nem fog működni , mert a blade esetében is az volt a limit.
@skidrowkill :
adb reboot bootloader
ez fogja fastboot módban indítani a telefont. Semmi más nem fog látszani csak egy zöld droid.Ezt parancsot a gépen kel kiadni és a telefon lehet recovery-ben is , ha pedig fut a rendszer akkor be kell kapcsolni az usb hibakeresést.
-
joestone
addikt
Én szépen végigkövettem a törzsfejlődést az ms-dos 5.0 tól . (még talán az is van itthon meg windows 3.0 is), de egy teljes karton bontatlan OEM MS-DOS 6.22 biztosan van.Az első otthoni hálózatot még novell dos7 -el csináltam 386 sx -en (ez volt a szerver és windows for workgroups 3.11 voltak a kliensek 4 MB rammal) koax kábellel . Abban az időben még egy 40MB hdd-re felfért a windows is , meg mentek a különböző trükkök a himem.sys paraméterezésével .
-
joestone
addikt
válasz
scyllarus #5783 üzenetére
Az XT 4-6 MHz tipikusan 512kB rammal 8088 procival . Az AT gépek már 80286 8MHz procit kaptak és 640kB volt az alapmemória . Tavaly szabadultam ,egyébként a 12MHz -es TTL ickből kirakott alaplapomtól , pedig maximumra volt bővítve (1MB) .
Anno a középiskolában c64 en és zx spectrumon (ez már maga a csúcs volt a zx81 -hez képest , színes volt és rengetegh játék volt elérhető hozzá) kellett programozni. De akkor még nagy szám volt a HT1080Z is.
A Videoton TVC -n gyakoroltam a Z80A (3.125MHz) gépi kódú programozását és a más gépekre készült játékokat portoltam rá . -
joestone
addikt
válasz
Gorky01 #5527 üzenetére
Egy dolgot meg tudsz próbálni .
adb reboot bootloader paranccsal újraindítod a telefont (usb hibakeresés legyen bekapcsolva) .
A zöld droidnál meg fog állni és a windows telepíti a drivereket.
Ha végzett fastboot devices paranccsal ellenőrizd le , hogy látszódik a telefon .
majd a zipből kiszedett boot.img fog kelleni.
Ezt pedig a fastboot boot boot.img paranccsal tudod tesztelni , ha a bot.img rendben van akkor szépen elindul a telefon . Ha viszont nem indul a telefon hanem marad a zöld droid akkor valami baja van neki és akkor qz okozza a galibát.
Méretre ha mindez igaz 5MB körül szokott lenni gyárilag a boot és recovery particiók mérete .Tehát egy valamivel több mint 4MB file simán el kell férjen rajta. Ahhoz , hogy az 5MB méretű boot partició a hibás nand blockok miatt olyan kicsire csökkenjen , hogy ne férjen rá egy 4MB file kicsi esélyt látok . Az elmélet szerint egy két hibás block előfordulhat a nand chipek esetében , de erre a célra vannak tartalékok . -
joestone
addikt
BÚÉK Mindenkinek !
Erröl az oldalról lehet letölteni a gyári t-mobilos tpt csomagot:
[link]
Itt pedig a következőt kell kiválasztani :
Skate T card upgrading instruction & software(ZTE Corporation is the owner of copyright in the software. Other works experiencing may be trademarks or copyrights of their respective owners.) -
joestone
addikt
válasz
ouzohuto #4260 üzenetére
A procihúzáshoz a kernel forrásában kell módosítani (acpuclock.c) .
pl :
{ 1, 806400, ACPU_PLL_0, 4, 0, 201600, 3, 7, 122880 },
{ 1, 825600, ACPU_PLL_0, 4, 0, 206400, 3, 7, 122880 },
{ 1, 844800, ACPU_PLL_0, 4, 0, 211200, 3, 7, 122880 },
{ 1, 864000, ACPU_PLL_0, 4, 0, 216000, 3, 7, 122880 },
{ 1, 883200, ACPU_PLL_0, 4, 0, 220800, 3, 7, 122880 },
{ 1, 902400, ACPU_PLL_0, 4, 0, 225600, 3, 7, 122880 },
{ 1, 921600, ACPU_PLL_0, 4, 0, 230400, 3, 7, 122880 },Ha ez lefordult akkor kell egy boot.img fájlt gyártani és a frissen fordított kernelt (zImage) belerakni. A root jogokhoz még egy dolog kell ez pedig a boot.img root (/) mappájában találhato default.prop file .
ro.secure=0
Ezt beállítva az adbd már root jogokkal fut , lehet rw módban mountolni a systemet . mehet bele su és superuser.apk .Amit írtam az pedig arra vonatkozik , hogy egy érintetlen gyári rendszer esetében úgy szerzünk root jogokat , hogy egy biztonsági rést kihasználó programot futtatunk a telefonon (zergrush , levitator ,rageagainstthecage).
-
joestone
addikt
válasz
ouzohuto #4257 üzenetére
Ha jól tudom , akkor a TMo javította azokat a biztonsági hibákat a 2.3.5 romban amivel root jogokat lehetett szerezni. Így nem működik se a zergrush , se a levitator .
@pp88 : A tnél is 45 dominóban , de ők adnak 10% kedvezményt a webshopos vásárlás esetén . A nagy kijelző miatt szerintem megéri az árát . Kicsit több belső tárhely lehetne benne , meg egy újabb generációs proci , de akkor meg már nem ez a kategória lenne és a duplájába kerülne , mint a versenytársak készülékei.
-
joestone
addikt
válasz
mrskatejoe #4048 üzenetére
Szerintem :
245760 -
joestone
addikt
válasz
Malfurion #4005 üzenetére
Elsőnek a drivereket kellene ellenőrizni.
Fastboot esetén ha nincsenek driverek akkor waiting for device üzenttel megáll a recovery telepítése , míg az adb (usb hibakeresés) esetén device not found üzenetet kapsz.
win7 esetében elviekben a fastboot drivereket a windows update webhelyről fel tudja telepíteni .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Sekiro: Shadows Die Twice
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Synology NAS
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- iPhone 12 Pro / 128GB / Pacific Blue / Gyári kártyafüggetlen (164)
- Samsung Galaxy S25 12/512GB! Gyári független SES vásárlás 2028.02.13. Samsung jótállás
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest