Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dennis1
csendes tag
válasz
kenny123 #196 üzenetére
Ha valaki komolyabban akarja monitorozni a lakását, üzletét, nem appot használ, hanem pl. iSpy-t, amiben szinte minden beállítható, még az is, hogy a mozgásérzékelés hová figyeljen. Valaki már ide linkelte egyszer:
http://twigstechtips.blogspot.hu/2015/05/setting-up-xiaomi-yi-small-ants.html -
axlfsi
veterán
válasz
kenny123 #193 üzenetére
Na igen, erre én is kíváncsi lennék... Rögzítsen (küldjön a telefonomra) annyit, amennyit én szeretnék, mert ha nem vagyok a megfigyelt területen és a kamerát megsemmisítik a rögzített anyaggal, akkor az egyetlen használható bizonyítékom a továbbküldött anyag (tudom, ez nem ipari security kamera, no de azért igazán nem lenne nagy feladat számára, amiről írtam).
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
A kamera ha mozgást érzékel, legfeljebb 5-7mp anyagot vesz fel, ami visszanezheto. Ez másnál is ilyen?
2gb memoriakartya van bent, nem hiszem hogy ez lenne a korlát pár perces videokhoz.Köszi.
-
axlfsi
veterán
Köszi srácok! Végülis megrendeltem egyet, biztosítás nélkül, nyomkövetési számmal, aztán meglátjuk.
-
duni84
aktív tag
ha kérsz tracking-et, akkor GB-ről úgy küldik, hogy egyrészt megkapod a számot, ami alapján tudod követni, hogy hol jár, másrészt kapsz egy fotót is a csomagról, amin rajta van a neved, címed és ugyanaz a tracking ID. kínából eddig ennél korrektebb "feladtuk" infót nem sikerült kapnom (leszámítva a DHL-t és társait).
és én is innen vettem az IR verziót (hw rev 2.1 volt) tavaly. ugyan botrányosan alacsony a bitrate, cserébe tényleg működik benne a "nightvision"
-
Upo
addikt
Nekem eddig minden megjött gearbest-ről, de volt akinek nem (de bármelyik shop, az ali meg az ebay is ilyen). Meg régebben gond volt az eu szállítással, az EMS ha jól emlékszem hajlamos volt eltüntetni a csomagokat, de az nem a shop hibája, a reklamációk után váltottak is ha jól tudom. Mondjuk mostanában csak apróságokat vettem tőlük, meg annyira nem követtem a dolgokat, de a telefonom is onnan van és gyorsan megjött. Én simán rendelnék most is tőlük, de most nem kell semmi. Mondjuk banggood, minideal, tinydeal előbb játszik, de ha náluk nincs akkor nálam jöhet a gearbest is.
-
axlfsi
veterán
... Közben a GB topikban odaát már valaki konkrétan le is beszél a vásárlásról mert nem megbízhatók és sok az elveszett csomag, a reklamációt nehéz érvényesíteni.
Mi a helyzet most akkor ezzel, aki GB-ről vette (gondolom vagytok páran), mi a tapasztalat? TN-t mindenképp vennék mellé, így gondolom ha PP dispute lesz a vége, nekem ítélnek.
Hm? -
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Tudnatok tippet adni, hogy honnan beszerezheto most a legjobb a kamera (kulfoldrol). Night vision verzio persze.
Koszonom! -
bulione
csendes tag
- Sziasztok,
Több telefonra nem lehet valahogy ugyanazt a kamerát felrakni?- De, simán.
Regisztrálsz a Xiaomi, MIUI-nál egy accot azzal párosítod a kamerát, és azzal akárhány telefonra tudod feltetetni, az email+jelszó kombót beírva rögtön dobja a már elmentett kamerádat.A kérdésem nekem annyi lenne, hogy egy kamerát miért nem tudok párosítani két különböző acc-hoz?
-
dennis1
csendes tag
Az a kínai szerver csak a p2p szolgáltatást szervezi a telód appja és a kamerád között, nem jelenik meg rajta a stream.
Az egy másik szerver lehet, amelyik mindenféle azonosítódat ellopva letölti a streamot, de ez sokkal bonyolultabb neki, mintha pl. dyndns alapon néznéd a kamerádat valahonnan. Az igy netre került adat könnyebben lopható, mint a p2p szálak összesége.
Írtam volt korábban, hogy nekem csak a "k" verzió működik. Újabb próbálkozásra az "L" is megy, először valamit elrontottam.
Utánaolvastam, a 2015. nov.1. után gyártott kamerák a K, és L verziókkal működnek. A gyártási idő leolvasható a kamera hátán levő QR kód utólsó 6 karakteréből. Az L verzióban az RTSP szerver jobban működik nálam, a K sokszor csak állóképet ad első próbálkozásra. -
vkp
aktív tag
Azért (is) telefonál haza, mert a kínai serverérn keresztül tudod nézni a kamera képét, nat mögül (nem kell portot fordítani). Az megint más dolog, hogy a kínai is nézi/hallgatja ami történik...
-
powerwade
senior tag
egyébként viccet félretéve, nem egy ilyen kameráról tudom, hogy pl. baba/gyerekszobába használják, ami végülis a gyerek hálószobája, bár többnyire ott nem történik semmi izgi
A lényege , ez a kamera egyszerűen hazatelefonál - ráadásul folyamatosan. Miért? Bocs ha már volt tárgyalva
-
powerwade
senior tag
Szerintetek mire való az a sok nyitott port és hálózati kapcsolat Kina irányába?
Nem vagyok parás, de a hálószobai hancúrt nem kameráznám vele, kitudja hol köt ki a videó, hehe. Mondjuk letiltottam amiről nem tudom mi és hova megy.
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Global verziós kamerát hol lehet/érdemes venni? Ha jól látom, a kínai piacra szánt verzióval gondok vannak... -
ratobi
senior tag
Sziasztok,
Több telefonra nem lehet valahogy ugyanazt a kamerát felrakni? -
shaddam
aktív tag
Párszor reseteltem és most rögzít mozgásra. A néni akinél beüzemeltem hogy örült neki hogy látja magát a tableten
-
tomama
aktív tag
Sziasztok4
Hogy tudom megállapítani,hogy kínai vagy global a kamera? -
shaddam
aktív tag
Oké itt találtam megoldást. Látom magam, tudom indítani a felvételt, de automatán nem indul. A menüben csak mozgásérzékelés meg sd kártya adatok vannak
-
-
shaddam
aktív tag
Feltettem a xiaomi fórumos (kinai) apk-t, de nem párosodik. A wifire felkúszik, de az app nem látja. A kamera firmware frissítése csak a home felmásolására az sd-re? Nekem mintha ott se lenne
-
alexw801
senior tag
Ma megjött a Xiaomi Yi car DVR kamerám, senki sem tárgyalja még?
Igaz, az oroszok is csak most kapják, még nem értékelték és szedték szét.
Nincs neki topic-ja magyarul? -
duni84
aktív tag
válasz
sirály69 #123 üzenetére
nem a play-ről kell leszedned az app-ot, hanem mondjuk a miui app store-ból, vagy az itt linkelt dropbox linkről androidra. ezután viszont ne frissítsd 1.8.6-ra a firmware-t, mert akkor a kamera le fogja csekkolni, hogy továbbra is kínában van-e és ha nem ott van, akkor netre csatlakozás után ezt közölni fogja veled (kínaiul vagy angolul), majd kikapcsol
természetesen lehet FW-t downgrade-elni, de jobb, ha tisztában vagy vele, mielőtt az app-on keresztül engednéd a kamera FR frissítését.
-
sirály69
őstag
A wifire konnektálódik és adatforgalom is van....
-
sirály69
őstag
Hali!
Most próbálok 1 ilyen kamerát beállítani.
A wifire mindig kapcsolódik, de a progi(android) nem találja a kamerát.
CN verzió...
Hol találok hozzá új firmware verziót? -
Sziasztok!
Érdemes most ilyen kamerát venni? Lehet a most forgalomban lévőkön is a firmware-t cserélgetni, okosítani?
-
duni84
aktív tag
biztosat még nem tudok mondani az időzónára, mert én is még csak ott járok, hogy a postáról eloztam, kibontottam a csomagot, de még nem dugtam be a konnektorba. viszont a miui fórumon van egy találat dátum és idő frissítésre
I telnetted into the camera (username: root / password: 1234qwer)
Code:
cd /homemv ntpdate ntpdate.orig
touch ntpdate
chmod 755 ntpdate
date -s "2015-06-02 22:00"The commands above disable to program that tries to set the date from the internet, and then you can set the date manually to the current date/time. Hope this helps.
-
RicsiSuly
aktív tag
Sziasztok!
Most ha rendelek Banggood-ról akkor nem fog nekem menni?
-
lakat88
csendes tag
Közben megtaláltam a választ a különböző HW verziós kérdésemre...
https://yicamera.wordpress.com/2015/12/01/why-cant-i-pair-my-yi-home-camera/
Sajna nem lehet a FW-eket cserélgetni... A Kínai HW-ra csak kínai FW megy fel, és csak a kínai App-al lehet párosítani..Az időzóna eltolódást nem tudtam még megoldani, nálam azok a FW-k amik elvileg megoldják ezt a problémát nem települnek..
Elvileg a 2015 nov. 1. után gyártott kamerák nem is működnek Kínán kívül.
Elég barátságtalan húzás mivel így lassan nem lesz érdemes itthon XIAOMI cuccokat venni.. -
lakat88
csendes tag
Sziasztok,
most futottam bele egy olyan problémába, hogy a hivatalos http://www.xiaoyi.com/download/camera?lang=en-us oldalon található link elvisz a Play Store-ra. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ants360.yicamera.international az itt található international Androidos kliens progi nem hajlandó működni a kameráimmal merthogy azok Kínai verziók.
Az lenne a kérdésem, hogy a kínai és az international HW miben különbözik, vagy csak a firmware más?
Hogy tudom megállapítani, hogy milyen HW verziós a kamerám?Van-e olyan FW amibem az időzóna megfelelő?
Előre is köszi a válaszokat. -
ratobi
senior tag
A b-t próbáltam, de azzal nem akart elindulni. A k-val sikerült életre kelteni.
De éppen most meg nekiállt frissülni. Remélem jó marad....
Erről az RTSP támogatásról hol lehet valamit olvasni. Nem egészen tiszta számomra mire jó
És azt hogy tudom beállítani, hogy sd-re rögzítsen csak ha mozgás van?
Vagy ezt a mozgási felvételt fel is tölti valahova?Egy kamera képét több telefonra is lehet rakni?
-
ratobi
senior tag
Sziasztok,
Nem igazán boldogulok ezzel a Mi Home alkalmazással. Hiába rakom a telefont angolra. Nagyon kínai. Mit lehet tenni? (arról nem is beszélve, hogy most meg próbáltam sd-ről fleshelni, de nem szeretné) Á, nem vagyok ideges... 😇😁 -
oris
aktív tag
Próbáld meg "K" vagy magasabb verziójú firmware-rel, lehet, hogy 2.1-es a kamerád. Xiaomi Xiaoyi Ants Firmwares
-
-
Upo
addikt
Ha átállítod a telefon nyelvét angolra akkor nem lesz angol?
A 65. hsz-ben levő leírásból a 0. - 5. pontok közül melyik nem megy? Igazából annál részletesebb leírás az már alapfokú számítógépkezelési nyugdíjas tanfolyam (kártya formázás, fájl rámásolása), a többi az meg hétköznapi cselekvés (berak, kivesz, megnyom).
-
Novi12
csendes tag
Sziasztok!
Már sokszor kértem segítséget de valahogy sehogy sem akar menni ez a firmware csere és az RTSP elérés.
Nagyon megköszönném ha valaki esetleg le tudná írni nagyon részletesen,hogy mit honnan kell letölteni és hova kell másolni és sorba a lépéseket,vagy esetleg ezekről készítene egy pár perces videót.Bocsánat,hogy ennyire nem értek a kamerákhoz csak ha már megvettem akkor használni is szeretném. -
Upo
addikt
Sajnos jelenleg ebben nem tudok segíteni.
Linux, és egyéb embedded kütyü berhelése nem idegen, de én még csak nézegetem a terméket, még nem is rendeltem. Az a dilemmám, hogy 2 féle van belőle, IR ledes és infra nélküli. A leírások nem említik, hogy ezek a firmware-k jók-e az infráshoz is. Vagy az lenne az emlegetett 2.1-es hardver? Az utánajárás közben találtam azt a csomagot, amiben ez is benne volt. Szeretem átnézni a dolgokat mielőtt bevásárlok. Ha az infra ldes verzióhoz is ugyanaz a firmware jó amiről itt is szó van, akkor már rendelem is. És ha megjött, akkor tudok első kézből beszámolni, de ez lehet még akár 1-2 hónap is.Egyébként innen lehet letölteni firmware csomagot. Olyant szedjél le, ami a kamera hardver verziójának megfelelő (a 2.1 hardverrel csak az újabbak mennek), és amihez van rstpfix csomag is. A 65. hsz-ban van leírás, először a firmware csomagot kell felrakni a leírás szerint (hacsak nem az van már úgyis rajta), és utána az rstpfix csomagot, ugyanazzal a módszerrel.
Eldobálás ügyben sem tudok mit mondani, mivel nincs (még) kamerám.
-
Novi12
csendes tag
Szia!
Nem értek nagyon ezekhez a kamerákhoz,tudnál segíteni,hogy melyik firmware-t kell feltelepíteni,hogy engedélyezve legyen az RTSP és abban hogy mit kell csinálni,hogy ne dobáljon ki az alkalmazás(ha lehet nagyon részletesen) vagy esetleg ha lenne időd egy rövidebb videón bemutatni,hogy mit hogy kell.Üdvözlettel:
Balázs -
Upo
addikt
Az egyik csomagban találtam egy megoldást rá, az equip_test.sh-ba van beillesztve ez a kód:
Az elejére az értékadásokhoz ez, ide kell a saját rajta levő verziót beírni:
#Меняем по своему усмотрению
#################################
my_version=1.8.5.1J_201507201424Ez pedig a telnet engedélyező rész után van:
#Заменяем информацию о установленной версии [чтобы не задалбывало приложение]
now_version=`cat /home/version |grep version |head -n1 |cut -d= -f2`
if [ "$my_version" != "$now_version" ]; then
sed "s/$now_version/$my_version/" /home/version > /home/version_temp && mv /home/version_temp /home/version
fiHa a verzió nem egyezik a fent levővel, akkor visszaírja legfrissebbnek a fent levő verziót, és nem fog kiabálni.
-
Novi12
csendes tag
Ugyanaz a problémám nekem is,hogy 3 másodperc után kidob az alkalmazás.Valaki esetleg tudna segíteni?
-
vkp
aktív tag
N-s firmware nem annyira szereti az RTSP-t, vissza kellett raknom a régit
-
Panther2
csendes tag
Sziasztok.
Nekem tegnap jött egy ota frissítés a yi home applikációra. Azóta ha kapcsolódok az egyik kamerához akkor 3-4 másodperc után visszadob a kamera választó oldalra. Képelforgatásnál, beállításnál szintén. Gyakorlatilag használhatatlan lett így. Valaki tud segíteni esetleg? -
ladidadi
újonc
Sziasztok.Lenne egy kerdesem a kameraval kapcsolatban.Csak nalam fordul elo az a problema hogy amint live streamet nezem par masodperc utan lefagy a yi home aplikacio? A regi acer v370 es telefonommal mukodik csak tokeletesen. A tobbi csaladban talalhato androidos keszulekkel uguanazt a hibat produkalja. Valaki esetleg tud segiteni? Jah es termeszetesen csak a kinai yi home programmal volt hajlando elindulni.e
-
Novi12
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam a legutolsó gyári firmware-t a yi ants kamerámra de sehogy sem sikerül az RTSP elérés. Valaki aki tud kérem segítsen egy részletes leírással, hogy mit hogy kell csinálni.
-
Equitem
tag
Sziasztok!
Új vagyok ebben a fórumban és nem is leszek túl aktív, csak a tapasztalataim osztom meg:
v2.1-et szereztem be karácsonyra, és az M-es firmware-re frissítettem (miután véletlen a B-t is felraktam, de gond nmélkül flashelte az M-et utána
). Majd az RTSP hack fájlokkal is elindítottam a kamerát és működik VLC-vel a direkt elérés.
(Nekem a kamera kínai változata van meg)
Üdv.
-
Dávid22g
újonc
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Vettem egy ilyen kamerát. Ment is egy darabig, míg a program nem ajánlotta fel a software frissítését. Elfogadtam a frissítést, majd az véletlenül megszakadt (áramszünet). Ezt követően a kamera nem reagál csak folyamatosan sárgán világít rajta a led. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
powerwade
senior tag
-
powerwade
senior tag
Az oroszok megoldották a v2.1 RTSP problémját
[1.8.5.1K_test-rtspfix.rar]
Fogtam a 1.8.5.1K_test-rtspfix/test alatt található equip_test-sh nevü scriptet, FTP-vel feltoltam a kamera /tmp/hd1 könyvtárába (ez az SD kártya, ugye), kézzel futtattam majd reboot utan tökéletesen működött az RTSP stream. Erről ennyit.Egyébként visszakaptam a kamera árának 25%-át a banggood csapattól, miután panaszt tettem, hogy a kamera nem támogatja ALAPból az RTSP-t, pedig a termék leírásában szerepel.
-
powerwade
senior tag
Hello, en is ezzel szenvedek, csak a K jelu firmwaret hajlando megenni (remelem csak egyelore, es kesobb talalnak megoldast arra, hogy itt is mukodjon valahogy az RTSP mert csak azert vettem... ha nem akkor valakivel cserelek itt
). Megneztem a dobozat es v2.1 van rairva, gondolom neked is.
-
vkp
aktív tag
Visszaraktam az rtsp firmeare-t, azóta nem igazán akar csatlakozni, van amikor sárgán villog, van amikor kéken, van amikor csatlakozik, pár pingre válaszol, aztán újra indul, pofázik, kattog, de a programja nem ismeri fel
-
bl4ze
veterán
Persze, egyszerű én is már sokszor cseréltem, most is egy hackelt firmware megy nálam, ezzel megy az RTSP feed
Firmwares
1.8.5.1B_201513211614.zip (RTSP support) [link]
1.8.5.1F_2015043018.zip
1.8.5.1H_201505211709.zip
1.8.5.1H_usingpasscodeinchinese.zip
1.8.5.1J_201507201424.zip
1.8.5.1L_201506291725.zip0. kapcsold ki a kamerát, vedd ki a micro SD kártyát.
1. micro SD kártya FAT-ra legyen formázva !
2. kapcsold be a kamerát és hosszan nyomd meg a "RESET" gombot, pöcköt, ha megtörtént megint kapcsold ki a kamerát. (húzd ki áram alól)
3. Másold a "home" firmware-t a micro SD kártyára.
4. Tedd be a micro SD kártyát, kapcsold be a kamerát és várj pár percet. (villogni fog a led és beszél)
5. Pár perc elteltével amikor már nem villog a led akkor az okostelefon app-pal párosítsd a kamerát.További firmware verziók letöltése innen : [link]
-
Freezee
senior tag
A kamerához kiadott firmware frissítés óta akkora sz...r lett a minősége hogy .... mind1.
Hogyan lehet visszarakni az előző firmware-t rá? Próbálta már valaki? -
Nekem is megérkezett a szerkezet. Minden szép és jó, de a mikrofonjával lehet valami baj, ha bekapcsolom a hangot, akkor folyamatos recsegés hallatszik. Lehet ezt állítani valahol, találkozott már valaki ezzel a problémával?
-
Freezee
senior tag
Sziasztok
Most hol lehet a legolcsóbban venni? Nem találok hirtelen értelmes árat.
-
sbazsi
veterán
Akkor nálam csak kellene
rtsp működik másik appal, de azzal két gond van.
egyrészt nem rögzít, másrészt ott van a biztosnág kérdése.ügye nincs jelszó a streamhez...
apropó, ki lehet valahogy kapcsolni a mikrofont?
És ha MI fiókon keresztül használom, mi a biztosíték arra, hogy más nem fér hozzá?
-
sbazsi
veterán
Az alsó programot leszedtem, de nem találja.
A kamera képe rtsp protokollon keresztül megy.
Ezt látom a vlc-ben is, és a telefonon is egy másik appal. Tehát működik, fent van a hálózaton.Apropó, ezt az RTSP streamet lehet valahogy jelszavazni?
A router admin felületén a device listben látom a telefont is és a kamerát is.
A program mégis azt mondja: No camera was found local.
Nem lehet, hogy ilyenkor a program konfigurálatlan kamerát keres, hogy beállítsa?
Hogy lehet egy működő kamerát beletenni egy appba? Mondjuk egy másik telefonra? -
sbazsi
veterán
Mit csinálok rosszul?
Kamerát bedugtam.
Sárgán villog a led. Közben mondogatja: “deng dai lian jie”
Aztán a led átvált kék villogásra.Telefonon keresem, de nem akarja látni.
Próbáltam a régebbi alkalmazással, az újabbal, és a xiaomi smart home progival is.
(Xiaoyi Camera, majd a frissített változat, és
Próbáltam wifin keresztül beállítani, és próbáltam qr-kóddal. Sehogy sem megy.Bármi ötlet?
-
kenny123
addikt
Én nem, mégsem. Jó cucc ez.
Más: Egyik este megkaptam kb egy órán keresztül az értesítéseket telefonon, hogy mozgás van. Amikor vissza akartam nézni, egyáltalán nem mutatott semmilyen vissza játszható felvételt. A kamerahoz (sdkartyahoz) nem nyúltak, mert ua szögben van, mint eddig volt. Mindezek ellenére én tudom, hogy bent voltak.
Hogy lehetséges ez? Kihúzták a netet? De akkor is kellene rögzíteni a kesobbiekre... A konnektor? De akkor meg meg odaér, hogy kihúzza megint kellett volna rögzítenie. -
Freezee
senior tag
És tényleg ez volt amit kerestem
Ez települt fel a Doogee ra amit csak arra használok hogy nézzem vele a kamerát otthon amig alszik a gyerek. Viszont most felraktam a Huawei Mate 7-re és ott a 2.0.2_20150924 települt fel. A Doogee-n angol az applikáció a Mate 7-en meg kínai. komolyan nem értem....
Mind2 telefon magyar nyelven fut.
Illetve ti bekapcsoltátok a Hardware decode opciót?? Nem lehet hogy amiatt rosszabb a kép nálam? -
Freezee
senior tag
Ki milyen appal és verziószámmal használja a kamerát? Volt egy frisstés és tök zizis lett a kamera képe.
Viszont vagy egy Mi Smart Home ( 2.6.13 ) nevű alkalmazás is amibe bele lehet rakni a kamerát ott megint teljesen más a képe mint a V1.8.2_20150730-as számú Kínai írásjeles appnál ahol sokkal rosszabb. -
bl4ze
veterán
Gearbest-en volt akciós pár napja a night vision verzió olyan USD 30 volt.
Külső elérést hogyan érted ? A telefon appján eléred, ha webes elérés kell ahhoz olyan firmware kell ami támogatja az RSTP-t az 554 porton. (+ nem árt egy fix ip vagy valami DDNS)
Fixált firmware : [link]
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok! A külső elérés ,hogy működik? Saját ddns-en keresztül?
Honnan érdemes most megvenni, -
amargo
addikt
Sziasztok!
firmware frissítés után folyton újra indul, gépről, hogy tudom frissíteni? tudnátok egy oldalt ajánlani ahol leírják?
szerk:
Azt hiszem meg van: [link]No nem változott, ugyan úgy nincs meg az üdvözlő szöveg csak a kattanás, majd el kezd villogni.. sikerült téglásítani kicsit úgy érzem.
-
Freezee
senior tag
Firmware. közben felraktam és tlejesen más lett a képe a kamerának. Valahogy eddig kockás volt, most meg zizis a kép. Mármint az esti. A nappali nem tudom milyen akkor sosem használom. Szóval biztos volt változás csak nem tudom pontosan mi. Picit mintha jobb lenne a telefonon az éjjszakai kép.
-
Freezee
senior tag
Jött ma frissítés hozzá. Valaki már felrakta esetleg? Van valami változás?
-
kenny123
addikt
Napokban durrantottak egy frissitest ios-ra, nekem azóta pikkpakk csatlakozik.
-
bl4ze
veterán
RTSP View android app kell hozzá, ha van fix ip-d, vagy tudod örökké az aktuális ip-det akkor ott fel tudod venni az adatokat a kameráról ilyen formátumban : rtsp://SAJÁT IP:554/ch0_0.h264
Ami fontos : az RTSP a régebbi "B" firmware-ben van, vagy hackelve az "L"-ben, a hackról itt tudsz olvasni mit kell felmásolni az SD kártyára : [link]
A routeredben megnézed milyen ip-t kapott a kamerád (ANTSCAM) nálam a 192.168.1.4-en csücsül.
Aztán a routeredben a port forward menüben nyitsz neki egy 554-es portot, UDP.Ha ez megvan akkor a fent leírt app-pal látni fogod a kamerát.
Felvétel : azt nem tudom, és nem is igen érdekel. A gyári app-pal lehet visszanézni, nekem ezzel a mobilos RTSP Viewerrel elég, hogy azonnal, gyorsan rá tudok nézni ha kell.
-
Freezee
senior tag
Nem Androidrol. Viszont engem is érdekelne egy pontosabb leírás amivel ki lehet kerülni a xiaomi szervert, és egy másik is hogy vissza lehessen nézni a rögzített dolgokat valahogy mert a gyári appal nem lehet.
Kiadhatnának már egy javítást hogy ne 1perces videokat rögzítsen és hozzon létre 10.000 fájlt..... -
kenny123
addikt
És ugyanígy a felvételt is meg lehet oldani külső szerverre, vagy hogy vissza tudjam nézni?
Mert érted hiába tudom azonnal ranezni a kamerára, ha csak elsuhantak előle, attól meg a gyári app ugyanúgy lassan tolt be és nem lehet akkor visszanezni.
Vagy túl sokat akarok?Illetve, esetleg egy picit részletesebb -hülyebiztosabb- leírást erről a külső szerverrol megtekintéséhez tudnál írni? Persze ha van időd.
-
bl4ze
veterán
Nekem mindig vegyes volt : volt, hogy nagyon gyorsan kapcsolt, de volt, hogy percekig kellett várni, vagy time out-tal kinyomott stb.
Ezért csináltam meg a fix ip-vel a port forwardot és úgy az RSTP View appal nézem , azzal azonnal elérem és gyorsabb mint a kínai Xiaomi serveren menne az adat
-
bl4ze
veterán
Én Androidon használom, de úgy oldottam meg a lassú csatlakozás dolgot, hogy:
routeremben kapott egy port forwardingot az ANTSCAM ip-je az 554 porton, és a firmware vagy "B" lehet vagy az "L" firmware, de azt hekkelni kell egy mappával, hogy mehessen az RSTP elérés
utána a telefonra letöltöttem az RTSP Viewer Pro appot, ahhoz hozzá adtam a kamerámat és 1 pillanat alatt látom :rtsp://IP:554/ch0_1.h264
Ez akkor jó, ha fix ip-d van, vagy csinálsz egy Dyndns vagy valami egyéb DDNS-t....
-
kenny123
addikt
Közben eltelt egy kis idő, nem bántam meg hogy nem adtam mégsem tovább.
Használja valaki iPhone appal?
Értesítés mindig jön a mozgasrol, viszont kinti hálózatból rettentő nehezen csatlakozik, legalább 7-10 perc. Erre esetleg valami orvosság, vagy nem tudom?
Illetve a rögzített képet, videót valami tárhelyre nem lehet automatán feltölteni? Ha valaki bejön, első dolga a kamerát / microsd-t magával vinnie. -
bl4ze
veterán
Mivel ez a kamera csak a kínai piacra szánt, így csak heckeléssel lehet átírni az órát ha telnettel belépész a kamerába.
"I telnetted into the camera (username: root / password: 1234qwer)
Code:
cd /homemv ntpdate ntpdate.orig
touch ntpdate
chmod 755 ntpdate
date -s "2015-06-02 22:00"The commands above disable to program that tries to set the date from the internet, and then you can set the date manually to the current date/time. Hope this helps."
-
Freezee
senior tag
Naszóval felmerült pár igen fontos kérdés.
Hogyan lehet állítani a dátumot/órát a kamerán? Teljesen el van "tájolva"....
Az SD kártyára felvett de csak akkor amikor mozgás volt, holott az ki van kapcsolva.
Ráadásul 1 perceket vesz fel és szétdarabolja. Hogyan lehet beállítani hogy hoszabb időintervalumokat vegyen fel?
Az applikációban nem lehet felvenni mert nincs felvevő gomb csak kép készítés gomb. Hogyan lehet ott elindítani a felvételt? -
Freezee
senior tag
Amennyire jó a kamera annyira sz...r az applikáció hozzá
CSak akkor működik értelmes nyelven ha Angolon hagyom a telefon nyelvét. Amint visszaállítom magyarra azonnal minden kínai írásjelbe borul..... pff -
Freezee
senior tag
Nekem magyar a telefon mindjárt kipróbálom mennyire lesz angol.
A csúszkára nekem nem reagál csak az elejére ugrik ott lejátszik pár percet aztán megint visszaugrik . aztán csak az élő kép mehet más választás nincs.
PC-n nincs valami app amivel lehetne nézni a képét? A telefon akksiját megeszi amikor majdnem 3 óránt át nézem....A Xiaomi routerrel lehet használni elvileg webcamnek is nem? ( ez a válasz az előző Úriembernek címezve )
Engem inkább az zavar hogy a A kis Yi sport cam-et nem lehet fekrakni a routerre. Mert a router alkalmazásában látszik a router, a Yi Cam, meg még valami, viszont a Sport Cam-et nem lehet felrakni hiába Wifi-s -
bl4ze
veterán
-
kenny123
addikt
Nekem tegnap jött meg, de szerintem megy is tovább. Igy hogy skypeval nem tudom használni, kb rohadt felesleges. Nálam azért a webcam jelző azt jelzi, hogy tényleges webcamera, nem IP camera.
Mondjuk aztán van olyan oldal ahol konkrétan kiemelik hogy skype chatre is tökéletesen alkalmas... -
Freezee
senior tag
Sziasztok megérkeztem én is.
Szép , jó sötétbe is egész használható.
Viszont raktam bele SD kártyát azonban nem tudom beállítani hogy felvegyen. Ugy csinál mintha elindulna azonban nem lehet visszatekerni azon a kis sávon a kép alatt.Vannak narancssárga csíkok de sosm tudsz odajutni
Illetve kikapcsolom a azt hogy mozgásra vegyen fel, onnantól semmit nem vesz fel. Hogyna lehet azt hogy eliinditom kézzel és addig vesz fel amíg le nem állítom? -
kenny123
addikt
Jé, pont van ilyen topik is.
Nemrég rendeltem egy ilyet, de valószinüleg továbbadás lesz a vége. Sok helyen webcam jelzővel illetik, ami rendelés után derült ki hogy nem teljesen igaz, nem a szószoros értelmlben.
Van bármi megoldás hogy ezt a kamerát tudjam skype-al használni? -
bl4ze
veterán
Xiaomi Yi Small Ants Camera 720p
http://xiaomi-mi.com/xiaoyi-smart-camera/xiaomi-xiaoyi-smart-camera/
Brand Name: Xiaomi
Sensor: CMOS
Type: IP Camera
High Definition: 720P(HD)
Model Number: Xiaomi Yi Small Ants smart camera
Style: Mini Camera
Technology: wifi wireless
Lens material: glass lens
Horizontal angle: 92.7 degrees
Vertical angle: 48.7 degrees
Diagonal angle: 111.2 degrees
Local storage: supports Micro SD 32GB and millet router series products
Cloud video function: to support local cloud (more secure)
Two-way Intercom: support
Stream adaptive: supportFelhasználók véleménye, app-ok, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Ukrajnai háború
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Autós topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Mesterséges intelligencia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- ZEISS Batis 40mm F2.0 Sony E
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
- Nikon D700 váz, 66 ezer körüli expoval, gyönyörű szép állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest