- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
duke
aktív tag
Hat hazilag nem nagyon szerelheto. Szetszedni meg talan szetlehetne, de osszerakni mar nem, mert a ragasztasok biztos nem tartananak.
A szetszedesi videoban latszik egy rakas csatlakozo, annyit talan erdemes megprobalni, hogy megnyomkodni a hatlapot, hatha valamelyik csatlakozo lejott, es a nyomogatassal sikerul visszapatintani. Ennek minimalis az eselye, de egy probat meger, rosszabb biztos nem lesz.
[link]
https://www.youtube.com/watch?v=XpUxgWLDjVQ[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
válasz Viktor0610 #4198 üzenetére
Senki nem mondta, hogy bárki tegye fel az Indonéz ROM-ot.
Az, hogy a xiaomi.eu-s ROM frissítése mint azt most is láttuk, "nem éppen egyértelmű", engem egyértelműen a másik megoldás felé irányított.
Elsőként csak megnézni, de mivel nekem tökéletes, meg is maradt.
Szóval, kinek a pap, kinek a papné...
-
MODERÁTOR
-
GezaR
tag
Sziasztok! :)
3 hete használtam nagy megelégedettséggel egy Note 9 Pro-t, egészen a mai napig, amikor is a fülem helyett a földdel találkozott... Külsőleg semmi baja nem lett, viszont azóta engem sem hallanak, videóra sem rögzít hangot, és én sem hallok semmit, kivéve ha kihangosítom, akkor van hang az alsó hangszórón.
Valami forrasztás adhatta meg magát mikor földre esett vagy mi lehet a probléma?Előre is köszönöm!
-
paolinho
őstag
válasz Oldman2 #4185 üzenetére
Ezzel kapcsolatban csak annyi, hogy ismerem a koncepciód az S9 plusz óta, ahol magam is a thai-rom (és hason társai) híve lettem (és vagyok) azóta is, hogy segített az igényemnek megfelelően működő telefont kialakítani. Itt is vaciláltam, hogy a xiaomi.eu, vagy az álatalad is preferált indonéz vonal kapjon teret, de végül is inkább a szlovák (vagy cseh) fiúk által kezelt rom mellett döntöttem, már csak azért is, mert az eddigi tapasztalatok nem adtak okot a csalódásra, és plusz bevallom voltak olyan referenciák (köszönet crok), amelyeket hitelesnek gondolok.
Egyébként megkérdezhetem, hogy Téged mi motivált, amikor az indonéz rom-ot választottad?
-
Mikszi
tag
válasz kanyi51 #4191 üzenetére
Az már egy frissebb verzió, hibajavításokkal.
Végül is most, hogy mondod a zip-ben levő twrp.img-t már eleve le lehet cserélni erre az újabbra is és megint kimarad egy lépés.
Amikor csináltam éjfél után volt, és nem első próbálkozás, + bejött némi hiba is az előtte levő kísérleteknél és így lett ez a metódus.Redmi Note 7, Redmi Note 9 Pro Global, MI 11 Lite 5G
-
huberpe
aktív tag
barátnőm note 9 pro-ján (legfrissebb miui12, gyári visszaállítás után) nem működik rendesen a google térképek idővonala. olyan is van, hogy nem mutat semmit vagy csak légvonalban összeköti a helyeket. a gps egyébként rendben van, navigációnál jól működik és a helybeállításoknál is minden be van kapcsolva. összehasonlításképpen az én mi 9 lite-om szépen logolja az útvonalat (szintén miui12, ugyanazaokkal a beállításokkal mint a note9pro).
erre van esetleg valakinek tippje, hogy mit kellene állítani még?[ Szerkesztve ]
-
Mikszi
tag
válasz paolinho #4184 üzenetére
Szia!
Én a következő kép csináltam:
1 Bootloader nyitás.
2 Xiaomi.eu fastboot rom letöltése: [link] majd telepítése.
3 Ezt a fájlt [link] kicsomagoltam majd a flash_twrp.bat-al felraktam fastboot módban a twrp-t.
4 Ezután elindítottam a twrp-t (hangerő fel + bekapcsológomb) és az itt található [link] javított twrp img fájlt felraktam recoverynek.
5 ezután telepítettem a 12-es MIUI recoverys romját.Eddig különösebb gondom nem volt vele.
Lehet, hogy a második lépés nem kell anélkül is működni fog.........
Redmi Note 7, Redmi Note 9 Pro Global, MI 11 Lite 5G
-
Thales79
csendes tag
Viktor0610 és prehistoric köszönöm szépen!
Adattörlést csináltam, frissítéseket eltávolítottam, majd újra frissítettem, meg a beállításokat babráltam és most az új elküldött SMS üzeneteknél kint a "Kézbesítve" állapot.
A korábban küldötteknél továbbra is az "SMS küldése" állapot van, de ez nem gond.
Minden jót! -
paolinho
őstag
válasz Oldman2 #4183 üzenetére
Ez logikusan hangzik, de így konkrétan nem volt sehol leírva, ezért nem is mertem piszkálni a rom-okat.
Remélem, csinálta már valaki ezt a fajta metódust, mindenesetre addig várok, amíg tuti biztos infót nem kapok ehhez."Egyéb: van letölthető 11.0.4.0 verziójú fastboot zip"
Stabil, de megbízható rom-ot szeretnék asszonykám telefonjára. A Note 7-jén 12-es MIUI fut már, és azzal nincs baja. Itt melyik a legmegbízhatóbb legutolsó xiaomi.eu rom?
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
válasz paolinho #4182 üzenetére
A 'windows_fastboot_update_rom.bat' fájl az első ROM-ban van.
Sajnos a leírás e tekintetben nem teljes.
Értelmezésem szerint frissítéshez a letöltött 12-es zip tartalmával felül kell írni a 11-es kicsomagolt, fastboot zip fájljait (gyakorlatilag a firmware-update könyvtárat).
Majd elindítani a windows_fastboot_update_rom.bat fájlt a közben Download módban elindított és csatlakoztatott telóval.
Mindezt (remélem) crok rövidesen megerősíti.
Egyéb: van letölthető 11.0.4.0 verziójú fastboot zip
-
paolinho
őstag
A leírás szerint mindent hibátlanul sikerült feltenni a telóra. Jelenleg az XDA-s V11.0.2-es xiaomi.eu fastboot verziós rom fut rajta, de bevallom a 12-esre váltás problémát okoz, ugyanis hiába töltöttem le akár magával a telefonnal, akár PC-re a V12.0.1.0.QJZMIXM_v12-10-es verziót, abban én nem találom a leírás szerinti windows_fastboot_update_rom.bat-ot, amely elvileg lefrissítené a rom-ot.
Viszont ITT az írják, hogy a 4pda.ru-s TWRP-3.4.1B rendben müködik. Valóban így van ez? Mert nekem egyszerűbbnek tűnne (lehet tévedek) TWRP-vel kezelgetni a készüléket.
[ Szerkesztve ]
-
-ZeeZee-
senior tag
Hogyan tudok a legegyszerűbben mentést csinálni a telefonról? NFC hiba miatt szeretném factory resetelni, hátha megjavul. Viszont a telefont már belaktam, és ha nem jön össze, akkor szeretném a mentett állapotot visszatölteni, hogy ne kelljen semmit beállítani, semmit újra telepíteni...
-
crok
nagyúr
válasz -ZeeZee- #4173 üzenetére
Akkor nem tudom, nálam ezzel is megy, nem egy készülékkel... Nem hinném hogy én vagyok a speciális hópihe hogy csak az én kezemben működjenek a telefonok.. valaki nem érez egy fél perc késztetést kipróbálni ugyanígy? Simán veszi a sok-sok évvel ezelőtt lejárt kártyákat is.
-
crok
nagyúr
válasz Trooper82 #4172 üzenetére
Akkor napi szinten riportáld a c.mi.com-on
De nem értelek miért mondod hogy fizetős.. csak a Google Play-ből letölthető verzió fizetős ami azért fizetős mert az tulajdonképp támogatás.. sose volt fizetős, az XDA thread #2 hozzászólásában vannak benne az APK-k - ingyenesen letölthető, sose volt ez máshogy.
Amúgy ott van hogy bugreport-ból PC-n Battery Historian-al megnézed és az biztosan részletesebb mint bármi.
-
-ZeeZee-
senior tag
Telefont újraindítottam, próba: folyamatosan read error.
Tokból kiszedtem (gyári PU tok):read error, de csak akkor, ha odateszem a kártyát. Ha otttartom, akkor nem csinál semmit. Ha elveszem, visszateszem, akkor read error.Nem, akkor is folyamatosan read error...[ Szerkesztve ]
-
Trooper82
senior tag
Jó lenne BetterBatteryStat helyett valami ingyenes alternatíva is. Mondjuk egy jó biztonság app😂.
Meg root nélkül több adb parancsot kell beírni ami egy átlag usernek lehet, nem.megy. Én tudom nem bonyolult, csak ismerni kell. Adb driverek fastboot, stb.Bocs, csak most néztem , csináltál egy elég reszletes leirast. Az alapján végülis csak meglépi aki szeretné:-)
[ Szerkesztve ]
-
-ZeeZee-
senior tag
Köszönöm, ez gyors volt. A híváslistát benéztem. Illetve valamiért ha sokat hívok, akkor nem a legutolsó hívás van legfelül, hanem egy korábbi és nekem kell mozgatni, hogy lássam a legfrissebbet. De tényleg az utolsó van felül, nem alul, csak a fenti miatt megkeveredtem...
A batterystatot majd este otthon...
Az NFC-vel sincs szerencsém. Szerintem nem NFC-s a bankkártyám, hanem PayPassos, azért nem akar működni. Tudnátok mondani olyan "dolgokat", amiben elvileg NFC chip lehet? -
crok
nagyúr
válasz -ZeeZee- #4166 üzenetére
Gyári akkustat: nem, nem lehet. Inkább BetterBatteryStat.
NFC tesztelése kártyával: Az NFC-t bekapcsolod (Beállítások - kapcsolat és megosztás - NFC vagy az gyorskapcsolókkal mondjuk) majd a Tárcsázóba beütöd, hogy *#*#MIUI#*#* vagy számokkal mondva *#*#6484#*#* és a 35. teszt az NFC teszt: fogod az NFC-s kártyát és közelíted az NFC helyéhez a hátlapon. Simán olvassa a kártyaazonosítót ha jó az NFC.
Híváslista: hmm nem tudom nekem a legutóbbi hívás legfelül van.. vagy hogy érted hogy utolsó hívás? (EUXM ROM-on Google Tárcsázóban legalábbis.)
-
-ZeeZee-
senior tag
Üdv!
Lenne pár kérdésem:
- A híváslistát be lehet állítani, hogy ne alul legyen az utolsó hívás, hanem a tetején?
- Az akkumlátornál át lehet valahogy állítani, hogy ne csak az utolsó 24 órát mutassa, hanem mondjuk a teljes töltési ciklust?
- NFC-t hogyan lehetne a legegyszerűbben tesztelni? Érintős bankkártyám van, de más nem nagyon, ami NFC-s lenne... És tökre nem értek hozzá...Előre is köszi.
-
Dexter68
addikt
válasz batai15 #4164 üzenetére
Hát beállítgattam, hogy a Simple kapjon az NFC-hez jogot, de azóta nem voltam lakáson kívül, csak a postaládánál De a legközelebbi vásárlásnál ezzel fogok próbálkozni először
[ Szerkesztve ]
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Oldman2
nagyúr
Nem ide való, de gőzöm sincs hová írjam...
Nekemnek van egy Huawei Mediapad T5 típusú, "nemrég lejárt garanciájú" tabletje, amin jó eséllyel az USB csatlakozó meghalt, nem lehet tölteni, a vélhetően lemerült aksi miatt be sem kapcsol.
Ismer-e valaki olyan szervizt, ahová bátran elvihető ez a készülék?
Ami leginkább kérdés, hogy a javítása mennyibe kerülhet?
Érdemes-e egyáltalán megjavíttani? -
czombacs
tag
válasz Viktor0610 #4160 üzenetére
Köszi, de sajnos ezt is ellenőriztem többször és a 4G van beállítva preferáltnak. Próbálkoztam Roaming állítással, másik slotba helyezéssel, de egyik sem segített sajnos.
-
MODERÁTOR
-
czombacs
tag
Sziasztok!
Pár hónapja vettem a telefont és eddig minden jól ment, most viszont látom, hogy 4G helyett csak "E" fogad a mobilnetnél és kemény 6KB/s a sebesség. Másik telefonban tökéletesen megy még mindig a 4G.
MIUI 12.0.1 verzió van fenn (lehet azóta rossz, hogy pár hete frissült?!). Próbáltam már újraindítást, SIM ki/be, beállítások, frissítések.
Találkozott már valaki hasonlóval?
Köszönöm,
Csaba -
MODERÁTOR
-
Thales79
csendes tag
Sziasztok! Nemrég váltottam (MI A1-ről) erre a telefonra (Telenor sim kártya)
Az Messages-ben az elküldött SMS-eknél folyton csak az a kiírás fogad, hogy "SMS küldése", pedig az üzenet már kézbesítve lett és választ is kaptam rá. A beállításokban bekapcsoltam az "SMS-kézbesítési jelentések beállítása" lehetőséget, és az engedélyeknél is már minden engedélyt megadtam az alkalmazás számára amit lehetett. Ha valakinek van ötlete, miért nem írja ki, hogy "Elküldve" vagy valami hasonló szöveget, azt előre is köszönöm. -
Dexter68
addikt
válasz batai15 #4130 üzenetére
Én tegnap vettem észre, hogy nem megy a Simple fizetés. A MIUI12 bizonyos appok bizonyos engedélyeit átállítgatta, ezzel szívtam már az elején is. Sajna csak itthon néztem meg, de az "Egyéb engedélyek" részen simán ki volt kapcsolva az NFC elérés.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
macilaci78
nagyúr
A folytonos újraindulásokkal visszavittem a budaörsi MM-ba a telefont 12.05.-én Most jött az sms, hogy a javítás elkészült, mehetek érte. Sajna pénteknél előbb nem tudok menni, de majd referálok.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Winnie The P
őstag
válasz Winnie The P #4151 üzenetére
Helyreállt
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
crok
nagyúr
-
Soká
senior tag
válasz dokee78 #4150 üzenetére
Én úgy okoskodom, hogy ha nem fontos, nem nyomkodom a fizikai gombokat, egyszerűen azért, mert azoknak elég véges az élettartamuk. És ha elromlik, akkor az úgyis garanciaidőn túl lesz és a javítása már a kérdéses, hogy megéri-e kategória lesz.
Én elaltatni is általában a lebegő labdával szoktam.
(egy óvatos duhaj véleménye) -
Winnie The P
őstag
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
dokee78
félisten
Hol találom azt a beállítást,hogy a bekapcsoló gomb csak akkor oldjon fel ujj lenyomat alapján,ha be is nyomom.
-
kishoris
tag
válasz kishoris #4127 üzenetére
Hátha vkinek jól jön.
BL nyitás után visszatettem a 11.0.4.0 fastboot ROM-ot, majd rátoltam a 363MB-os 11.0.6.0-ás frissítést. Tökéletesen működik a hívások közbeni hangerő szabályozás. A MIUI 12-vel megvárom az első javítást, addig elleszek a 11-el, Note 5-ön sem volt vele problémám. -
Dexter68
addikt
válasz beach head #4139 üzenetére
Nem lehet, hogy az Opera tudja magától a sötét módot és be van kapcsolva a sötét módnál az app-szintű erőltetés?
-
Beretvás
veterán
válasz beach head #4141 üzenetére
Az esély megvan rá, ha máshol nem csinálja.
-
Beretvás
veterán
válasz beach head #4139 üzenetére
Nálam nem villog sehol.
-
beach head
senior tag
Sötét módban nektek is villog feloldásnál a kijelző ha fehér hátterű alkalmazást nyit meg a telefon? Pl opera böngészőnél... de ott pl elég inverz színeket generál a sötét mód valamiért az egész böngészőben...
-
crok
nagyúr
válasz fireman123 #4136 üzenetére
Jegyzetek app - jobb felül beállítások ikon - használd a feladat eszköztárat - na, ez t kapcsold ki.
-
fireman123
őstag
Sziasztok, pár napja a képernyő jobb oldalának középső részén megjelent egy függőleges kb. 1 cm-es függőleges vonal, amely jobbra húzásával bejön egy üres oldal, amely jobb alsó sarkában sárga + jel látható. Ha erre rákatt, akkor emlékeztető beállítás ablak jön elő. Emlékeim szerint ez a függőleges csík csak pár napja jött elő és nem tudom eltüntetni. Éfdekes, hogy képernyőfotón nem látható, csak a jobbra elhúzás után megjelenő oldalak az alábbiak szerint:
-
batai15
félisten
Hali miui12 óta nem működik az nfc fizetés.
El kell indítani a simplet minden alkalommal .
Valami megoldás rá?[ Szerkesztve ]
-
kishoris
tag
válasz Viktor0610 #4128 üzenetére
Semmi ilyesmit, minden gyári.
-
MODERÁTOR
-
kishoris
tag
Sziasztok!
Note 5-ről váltottam erre a készülékre. Kibontás után miui 11-el indult, azonnal jelzett, hogy van 12 amire engedtem is frissíteni.
Olvastam itt vkinél, hogy nem lehet a hangerőt szabályozni telefonálás közben, na ez a hiba nálam is jelen van és konkrétan az őrületbe kerget. Üvölt a hangszóró és nem bírom halkitani. Csináltam egy gyári visszaállítást, de nem hozott eredményt.
Most azon gondolkodom, hogy kellene egy downgrade.
BL nyitás után vissza tudok tenni egy 11.0 4.0 fastboot ROM-ot? Kíváncsi vagyok, hogy azzal rendben működik-e a telefon.
Köszönöm a segítséget! -
crok
nagyúr
Jott egy frissites Google Lens-hez es mostmar megy, lehet nezegetni allatokat 3D-ben kiterjesztett valosagban (: Gyerekek imadjak (:
-
MODERÁTOR
-
adam22
csendes tag
válasz Viktor0610 #4121 üzenetére
Nem látok változást sajnos
Már gondoltam arra is, hogy nem tartom elég stabilan és azért, de erre sem láttam senkit panaszkodni, és mivel elég nehéz a készülék kétlem, hogy mindenki atomstabilan tudja tartani a fókuszálás után még egy rányomásra
A képernyőn még lövés előtt teljesen jól látszanak a dolgok szóval valahol a feldolgozásban van a gubanc.
Csatolok egy képet, lekicsinítettem de a maszatosságot jól átadja, nagyjából mindegyik ilyen csak a maszatolás mértéke különbözik.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
adam22
csendes tag
válasz Viktor0610 #4119 üzenetére
Mindig így fényképezek évek óta bármilyen telefonnal, itt is egyből bekapcsoltam úgyhogy sajna ez nem nyert
-
MODERÁTOR
-
adam22
csendes tag
Sziasztok!
A héten a cégtől kaptam egy ilyen telefoncsodát, már az megdöbbentett (pozitív értelemben), hogy hétfőn vettem át, és még mindig nem kellett tölteni, bár az is tény, hogy sok mindent nem csináltam vele, na de akkor is..
Az egyetlen negatív dolog, hogy bár minden teszten rohadt szép képeket csinálnak vele, de nekem nagyjából mindegyik enyhén vagy közepesen homályos/életlen mintha maszatos lenne a lencse, de nem az.
Tapasztalt valaki ilyesmit?
Próbáltam ki-be kapcsolgatni a HDR-t, AI-t, torzításjavítást, próbáltam a PRO-t, sima fényképezőt is, de csak a HDR esetében láttam bármi érdemi változást a képeken, de az is inkább csak a színvilágra hatott.
Illetve kamera témában még túrok mit hogyan érdemes vele, de szerintem azzal nem lesz akkora gond, csak ez a maszatolás oldódjon meg. A tesztekben is inkább úgy olvastam, hogy még kicsit túl is élesít a szoftver, de amúgy nagyon jó képeket tud.
Köszi előre is!
-
n0is3es
aktív tag
Crok a Mi Note 10 Lite tényleg ennyire fapados, vagy az összes ami tudja az aodot? Csak a gyári aodok közül lehet választani vagy a galériából a képeim közül, letöltési lehetőséget még nem találtam, vagy ehez is India régió kell? Köszi ha van valami infód róla U.i: lassan kezd hiányozni a jól megszokott bevált Hüvely/Csamcsung páros.
[ Szerkesztve ]
Moto Razr 40 & Alfa Romeo 147 1.6 Twin 120 LE 2006 ;)
-
Rickeffe
aktív tag
Csak Camera2 API-t használva bármely 3rd party camera app-al az előlapi kamerával bárki tud készíteni 16 MP-s képet?
[ Szerkesztve ]
Rickeffe
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Csak a klasszikus v alapértelmezett módban ebreszti fel a telefont az ertesitesek?;(be van kapcsolva)F.K.T.
-
akitto
tag
válasz markussandor #4108 üzenetére
Sikerült megjavitani?
Honor6 - H60-L04C900B521 / Amazfit GTR 47 / Redmi Note 9 Pro
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #4090 üzenetére
Csak annyit szeretnék hozzátenni az előző érdeklődésemhez, hogy ma egy újabb próbálkozás kapcsán meg lett küldve a kód. És nem az új telóra, hanem az éppen amelyikben van a sim. Viszont amikor felcsatlakoztam az új telót, csak 121 órát írt unlock gyanánt.
Szóval alakul első körben rendben minden. -
akitto
tag
válasz Peterhappy #4084 üzenetére
Sajnos nekem sehogy sem megy (NFC)! Azon gondolkodom hogy vajon lehet valami firmware problema? Nem rootolt, 12.0.1.0 QJZMIXM romot használok!
[ Szerkesztve ]
Honor6 - H60-L04C900B521 / Amazfit GTR 47 / Redmi Note 9 Pro