- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyrulez
őstag
válasz Viktor0610 #11798 üzenetére
Igazad lehet, én erre alapoztam, rendes használatkor szerintem ugyanolyan gyors mindkettő.
4 8 15 16 23 42
-
MODERÁTOR
válasz tonyrulez #11797 üzenetére
A GSMArena összevetésében sokkal gyorsabb a Honor, Antutuban szintén.
Bár ezek egyeke sem feltétlen jelent ténylegesen gyorsabb gépet.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
tonyrulez
őstag
válasz novakalex #11796 üzenetére
Tekintve hogy a Note5 Snapdragon 636-ja gyorsabb mint a Honor9 Kirin 960-ja, sebességben ugyanolyan vagy jobb lesz, és HS is ugyanúgy vagy jobban fog futni.
Az, hogy Honor9 majd 2x annyiba kerül, nem jelenti hogy ez feleolyan lassú lesz
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
novakalex
aktív tag
Sziasztok.
Honor 9-ről váltanék erre a készülékre.
Az a teljesítmény amit az a készülék adott nekem felesleges volt.Sebességileg milyen a készülék? Érezni fogok nagy különbséget?
Hearthstoneozik vki a készüléken? Ha igen, hogy fut?[ Szerkesztve ]
-
J.Cs.
tag
Sziasztok.
Google Camera-át akarok rakni. Jelenleg 9.6.3 global stable van rajta (gondolom RB v4).
Csak visszajelzés kéne, hogy jól gondoltam végig mielőtt nekikezdek:
1. Bootloader nyitás (menni fog global stable-vel? vagy dev kell hozza?)
2. TWRP felrakás (ARB 4 verzió kell gondolom, B variáns egyszerűbbnek hangzik)
3. Root (TWRP-ből simán flash)
4. build.prop végére berakni persist.camera.HAL3.enabled=1 és reboot
5. Letölteni és felrakni Arnova's v8.2 Gcam portjátEnnyi lenne? Nem akarok váltani Global Stable-ről. Következő frissítéskor fel fog menni magától? Root és TWRP el fog veszni?
Még egy bónusz kérdés: Firmware update kell? Egyáltalán mire jó az?
-
Carline
őstag
Ahány féle romot felraktam mindig visszament a Miui, de most már a Miuit is Masik Ultimate-ra cseréltem.
Innen valahogy én sem érzem hogy lépni kellene. 7-8 órás Sot megvan állandó mobilnet mellett végig böngéssel, mytv, Forge Of Empire játékkal.
Nagyon jól elvagyok most így.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Takuun #11780 üzenetére
Mert qrogatják mindennel aztán csodálkoznak. Nincs baja annak a kiadásnak, a "problémák" egy része meg, khmm, nevetséges. Töltés közben melegedik? Ehh...de meglepő.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
w333
félisten
-
w333
félisten
-
tonyrulez
őstag
Úgy látszik kisebbségben maradtam mint AOSP ROM felhasználó, mindenki MIUI-zik Egy hete van rajta AOSiP (20180808), KangarooX r2.2-vel, hozza a 10+ órás SOT-ot, minden tökéletesen működik. Ami nem romlott el azt nem kell megjavítani elven marad a jelenlegi felállás, nem frissítek már semmit rajta, remélhetőleg a következő telefonváltásig 3-4 év múlva minden marad ahogy volt Pie annyira nem vonz.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
Tonyk
veterán
válasz Takuun #11780 üzenetére
Merülésesel nincs gondom.
Gcam portokot használok, így nincs ilyen probléma, de a gyári kamerával sincs gond. Sőt a gyári sötétben szerintem szebb képeket készít mint pl. az Arnova felé gcam. Mondjuk ez még rendes fényben csinál jobb képet.
Belenagyítás bűn . Inkább a natív képből vágok ki, mint hogy szoftveresen zoomolgassak a képbe tovább rontva a végeredményt.
Akku és mikrofon gondom sincs, nem forrósodik és senki sem panaszkodott, hogy nem hall.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
batai15
félisten
Nekem se volt vele gondom legutóbb, csak az indokolatlan bluetoth kikapcsolás, ami után reboot kelet nem kapcsolt visza. Ritka eset volt, más gond nem volt.
-
Takuun
aktív tag
Sajnos nem találtam meg azt a topikot ahol összefoglalták a problémákat, de az alábbiak biztosan voltak:
- akku gyorsabban merül, mint a korábbi verzión (SOT csökkent)
- kamerára panaszkodtak, hogy rosszabb lett
- kamera képstabilizátor körül volt valami gond
- portré mód lett rosszabb, nincs nagyítás és az elmosás is rosszabb, nem annyira pontos
- erőforrás igényesebb alkalmazás akadozik (olyan is ami korábban fluid volt)
- akku felforrósodik töltés közben, illetve játék közben
- volt aki a mikrofonra panaszkodott, hogy alig hallják -
trebrona
nagyúr
válasz Viktor0610 #11776 üzenetére
Alapbeállítást írtam.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.A Sim kártyán lévő számokat hogy tudom megjeleníteni?Vagy átmásolni a telefon belső memóriájába?
Mi fiókot kötelező létrehoznom amúgy? Vagy bejelentkeznem?Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
MODERÁTOR
-
Thoty
senior tag
Van olyan kamera app, ami képes prediktív képkészítésre?
XZ1-emen lehet olyat, hogy egy kép helyett 4-et készít, és eldönthetem, hogy melyik a legjobb.
Gyors mozgásoknál kifejezetten hasznos az elmosódások miatt... -
Asd9820
újonc
válasz skadarafam #11769 üzenetére
Akkor nem vagyok egyedül ezzel remélem egy frissítéssel javítják
-
Asd9820
újonc
Szeretnék érdeklődni hogy valaki esetleg tapasztalt-e olyan hibát a kamerával kapcsolatban hogy lassú lett volna mikor elindul. Illetve hogy a kamera módok közötti váltás is vagy 10 másodpercbe tellik. Az a furcsa az egészben ha már egy ideje az alkalmazásban benne vagyok akkor rendesen működik.
-
kszthly
senior tag
válasz skadarafam #11762 üzenetére
A 9.2.4.0 az utolsó EU stabil.
Ráadásul még Nougat.[ Szerkesztve ]
A tévedés jogát minden körülmények között fenntartom! :)
-
skadarafam
kezdő
válasz WhiteWalker #11758 üzenetére
na nem mondod. pont ezt irtam, hogy nem talaltam cs betat. 9.5-os mappaba nem talalom. cs note5a-ra.
-
ktommy91
addikt
válasz skadarafam #11757 üzenetére
9.5 stabil mappában keresd. De már van china stable 10.0.1.0 csak az a kérdés,hogy mikorra csinálják meg.
Nincs kerítés.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz skadarafam #11757 üzenetére
A stabil nem egyenlő a betaval.
Melyik kell? -
skadarafam
kezdő
mi a legutolso stabil xiaomi eu-s rom? en nem talalom cs a betat
-
kirusz1
őstag
válasz KamuMazsola #11722 üzenetére
Firstfonnál a fekete 59.900
-
kszthly
senior tag
Kint is van a 8.8.30 global dev.
[ Szerkesztve ]
-
kszthly
senior tag
válasz batai15 #11745 üzenetére
Igen, arb4. Ha ez probléma, akkor elérhető a ROM firmware nélkül, ami nem befolyásolja az arb értéket, de nem igazán látom értelmét.
Én ekkora váltásnál inkább a fastboot telepítést választanám, de a TWRP-nek is működnie kell.
Csak letöltöd a telefonra a romot és a TWRP-t, aztán a szokásos törlések (szoktam törölni a belső tárhelyen és az SD-n lévő rom specifikus tartalmat is. Pl. Miui, Android mappa valamint a rejtett fájlok és mappák)
Aztán flash a ROM fájl, ha kell root akkor flash Magisk, végül flash a TWRP image!
Aztán reboot, és optimális esetben öröm és boldogság.
Ha nem sürgős, akkor várj estig az aktuális verzióra!Narxis: Igen, mehet. Ezek a romok közül egyedül a global dev 8.8.23-ban van firmware, a többi nem változtat az arb értéken. Mindenesetre a helyedben is várnék estig.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Masik 2.5-re mehet mi-globe 8.8.23 vagy crdroid 4.6 vagy msm-xtended aktuális verziója? Gondolom ezek már mind arb4-esek köztük a Masik is.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
R a y
senior tag
válasz Viktor0610 #11749 üzenetére
Köszönöm, 2 hónapja követem a topicot de ez most hirtelen nem jutott eszembe:D
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
MODERÁTOR
-
R a y
senior tag
Tegnap óta én is csatlakoztam a Redmi Note 5 táborhoz, rögtön kettővel, egyet az asszonynak egyet magamnak
iOSrol váltottam, eddig nagyon tetszik a rendszer és maga a telefon is!A fejlesztői menüpont hol érhető el, ahol a MIUI optimalizáció kapcsolható?
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
ktommy91
addikt
Tölthető a KangarooX kernel 3.2-es változata. [link]
Changelog:
-Linux 4.4.153 merged
-CPUquiet framework added(CPU hotplug)
-Sched_core_ctl disabled
-switched to 300Hz timer freq
-raised the CPU voltages(hope solve the freeze issues)
-faster wake up
-compress decoder's out it setted to 24 bit by default
-some other fixes,improvements...see on githubNincs kerítés.
-
k.zozo.
tag
Sajnos kangarooX kernel nálam is bootloop-ol, pedig kíváncsi lettem volna rá . Global Stabilon is ez volt, most Global Bétán is. Nem értem miért. Kirks kernel utolsó 2.0 viszont működik.
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Gondolom arb4 igaz? Most még a gsi pite romon vagyok, mi a pontos mente a telepítésnek ?
-
nagyúr
válasz batai15 #11740 üzenetére
Van frissebb(tegnapi) is 8.8.28 =>
miui_HMNote5HMNote5ProGlobal_8.8.28_0c08c5cf36_8.1.zip**********************************************************************************************
MIX2S-em pedig időutazó....... ő már
Szeptember 5ei biztonsági csomaggal jött[ Szerkesztve ]
-
kszthly
senior tag
válasz batai15 #11737 üzenetére
Csak apróságok.
Nekem jobban tetszik a 4 oszlopos elrendezés,
A MIUI widgetek nagy része nem működik,
Az állapotsori óra nem tünik el azon az oldalon, ahol az asztalon kint van az óra.
Néhány 4x1 méretű widget bután néz ki, mert nem ér végig az oldalon.
Szóval, semmi lényeges probléma, de a flash verzió tudta ezeket.
Remélhetőleg lesz rendszeres frissítés és fejlődés!
Kezdetnek nem rossz.[ Szerkesztve ]
-
kszthly
senior tag
válasz batai15 #11719 üzenetére
Működnek a MIUI témák, de nekem a TWRP verzió sokkal szimpatikusabb volt.
Az ikonok 5 oszlopban ízlés dolga, de néhány gyári widget nem működik.Mikamaka: a zárt bootloadert ha jól emlékszem nem gyári rom állította...
[ Szerkesztve ]
-
kidnou
őstag
válasz WhiteWalker #11730 üzenetére
Ha global romot frissitesz, visszarakja az eredeti recoveryt. Miui szarság😀
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz WhiteWalker #11617 üzenetére
Volt ez a posztom.
Most meg , hogy jártam , ez már kabaré
Gondoltam lefrissitem a telefont , letöltöttem a 9.6.3.0 global stabil zip fájlt , majd updaterből felraktam .
Reboot... Erre a root eltűnt , ami nem gond , mondom felrakom TWRP alól ismét , erre a gyári MIUI recovery fogadottReboot , megnézem mi a helyzet a Boot loaderrel.
Arra meg azt írja , hogy nyitvaSírok komolyan , lásd a fenti posztombol fakadóan , és ez felrakta az i-re a pontot
Xiaomi , részeg vagy, menj haza!
[ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
válasz Viktor0610 #11725 üzenetére
MIUI 9-ben még van memória optimalizálás opció. Úgy tudom hogy a zram lemez méretét lehet módosítani vele.
Nincs kerítés.
-
mayday00
őstag
válasz Viktor0610 #11725 üzenetére
Tényleg, melyik optimalizálóra gondol? 🙂
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
MODERÁTOR
-
-
gghrtz
őstag
válasz KamuMazsola #11722 üzenetére
Szlovákia magyar webshop, itthoni Wayteq hivatalos garival.
A második kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
Hol érdemes most ezt a telót megvásárolni? Itthoni és külföldi egyaránt érdekel?
Üdv.: KamuMazsola
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Fejlesztői lehetőségekben gyárilag be van kapcsolva a MIUI optimalizáló. Ez maradhat bekapcsolva, vagy kapcsoljam ki? Illetve az akkumulátorkímélő maradjon bekapcsolva, vagy kikapcsolhatom?
Köszönöm. Üdv.
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
batai15
félisten
Root less telepíthető a poco launcher. Nem is rosz. Egyébként, csak playstore icon pakkal kompatibilis, vagy miui témákkal is?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Viktor0610 #11717 üzenetére
Lehet felpattintom valamelyik nap.
Működik a gyári stabil is , de hát a kíváncsiság nagy úr -
MODERÁTOR
-
szabi__memo
nagyúr
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Viktor0610 #11713 üzenetére
Ez mindenképpen tetszetős.
De úgy emlékszem ezt használod... De akkor tévedek -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz WhiteWalker #11712 üzenetére
Kevesebb Google és Xiaomi app van benne. Nekem leginkább ez tetszik benne.
Korábbi készülékeimen az akkuidő is jobb volt, ennél nem tudom, hogy van.Xiaomi 13T
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Viktor0610 #11707 üzenetére
Miért jobb a Xiaomi EU mint a gyári stabil rom?
-
Departed
őstag
válasz Departed #10255 üzenetére
Valaki esetleg erre?
Az miért lehet hogy olyan mintha összekeverné az elő és hátlapi kamerákat? Indításkor default magamat látom és hátlapival se vaku lehetőség sem normális beállítások. Kettővel a legfrissebb előtti globál stabil.
Köszi a segítséget!Azóta a legújabb global stabil van fent. Azt már megoldottam hogy alapból a hátlapival induljon, a többi hibádzik.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
xigris
őstag
válasz Viktor0610 #11709 üzenetére
Visszafele nem akarok váltani de cél a Bl nyitás s Los használata,gondoltam biztos ami biztos megkérdem nehogy valami gondot okozzon.
-
MODERÁTOR
-
xigris
őstag
Sziasztok! Meg lett végre a teló 9.5.13.0 Miui van rajta,ez azt jelenti hogy ARB mentes.
próbáltam ellenőrizni ezt írja ki: getvarianti Failed (command write failed ( no error) -
MODERÁTOR
válasz WhiteWalker #11705 üzenetére
Igen, a béta már 10-es, a stabil csak 9-es.
Én béta vonalon vagyok, teljesen jól használható az is.
Vannak benne gyári Mi appok.Xiaomi 13T
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Viktor0610 #11703 üzenetére
Abból melyiket érdemes? Gondolom a stabil azt még 9-es MIUI , míg a dev az már 10-es ?
Ha jól emlékszem Te is xiaomi eu-t használsz , benne vannak a gyári appok? ( pl: fájl kezelő , galéria stb... ) -
MODERÁTOR
-
trouble
senior tag
Orbitális köszönet, nagyon szarul szólt a zene India megoldotta. Tartósan így hagyva, kell vmire figyelni, lehet vmi gond stb.?
Klassz a gesztus vezérlés, egy dolgot nem találok, viszont hogy lehet a menüt behozni(pl. böngészek a chrome-on, és kéne könyvjelző)?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Nintendo Switch
- Home server / házi szerver építése
- Mobilinternet
- Formula-1
- Apple iPhone SE januárban? Lassan a testtel!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kés topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest