- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: Elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
Download the latest build
- Download Gapps for 7.1 ARM builds
- Recommended - Full wipe and factory reset
- Flash ROM using latest TWRP Recovery
- Flash Gapps
- Reboot.A gapps kell neked, próbáld utólag flashelni TWRP-ből, ha nem működik akkor Full wipe és ROM flashelése után egyből flash gapps és utána indítsd újra a telót.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Narxis
nagyúr
Előkerestem a fiókból az enyémet, működik, rendben van és asszem Nohon aksi van benne. Nem emlékszem, hogy ebben vagy a Note 4-ben cseréltem aksit. A legutolsó xiaomi.eu van rajta, nem akarom eladni mert nem bízom a már szintén a fiókban lévő Poco X3 Pro-mban. Bár ha most jobban belegondolok azt se tudom, hogy mennyire jó tartalék telonak banki alkalmazások tekintetében, mindenképp mókolni kell a Google miatt amióta üldözi a custom ROM-okat.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Narxis
nagyúr
válasz KurtCobain #26404 üzenetére
Az szép...
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
válasz mokus18 #26228 üzenetére
Egy normális új teló minimum 50-60 ezer forint jelenleg. Tehát ha nyáron megúsztad a kijelző cserét egy 20-asból akkor az abban a pillanatban mindenképp jobb döntés volt anyagilag. Viszont én nem költenék rá többet mostantól.
-
Narxis
nagyúr
válasz polya95 #26119 üzenetére
Szia!
Már nem tudom honnan szedtem de orange fox-al flasheltem ezt: miui_HMNote5Global_V12.0.2.0.PEIMIXM_e714180088_9.0.zip
Aztán persze vissza kellett tennem orange fox-ot mert leszedte.
-
Narxis
nagyúr
Felraktam a gyári rendszert, hogy visszaállítsak TB-vel mindent aztán majd remélhetőleg ha minden jól megy Poco F3-ra megpróbáljam a Mi Mover-el átvinni az adatokat és azt kell mondjam elég pofás a gyári rendszer, kellemes csalódás ennyi AOSP meg némi portolt MIUI után. Nem gondoltam volna.
-
Narxis
nagyúr
válasz tranceplanet #26107 üzenetére
Helyes. Tartsunk ki!
-
Narxis
nagyúr
válasz Takuun #26098 üzenetére
Fejlesztői eszközöket ha előcsalogatod( nem emlékszem már, hogy hogy kell MIUI-ban, kernel vagy MIUI verziót nyomogatva) akkor megtalálod benne legalul a MIUI optimalizációt ami asszem alapból közepes szinten áll. Vagy lejjebb veszed vagy kikapcsolod viszont ha kikapcsolod akkor az összes app-tól megvonja az engedélyeket.
-
Narxis
nagyúr
válasz Takuun #26095 üzenetére
Sose vennék gamer telót, nincs értelme. Android nem gaming-re való jelen formájában, így nincs értelme a brutál hardvernek mivel az aksi 1 max. 2 év után kuka főleg mivel gyárilag gyorstöltéses töltőt adnak hozzá ami gyorsabban csökkenti az aksi élettartamát.
Én olcsó amoledes telót szeretnék, egyelőre a redmi note 10 pro tűnik jó választásnak de nem sürgős. Meg majd egyszer egy nintendo switch-et vagy switch lite-ot és meg is van oldva a gaming részemről.
-
Narxis
nagyúr
válasz Flashget #26086 üzenetére
Én kikapcsolásra dupla-kopp, bekapcs meg ujjlenyomat használtam mindig is viszont így is kezdi megadni magát. Van akinél bírja, van akinél nem.
-
Narxis
nagyúr
válasz vigyorgó #26065 üzenetére
Igen, úgy néz ki a redmi note 10 pro méltó utód lehet. Nekem egyelőre még nem sürgős, de idén már muszáj lesz cserélni mert a gombok is kezdenek szétmenni, nem mindig regálnak vagy duplának veszi a nyomást pl. a bekapcsoló gomb. Ha megvetted majd írhatsz, hogy milyen.
-
Narxis
nagyúr
válasz Narxis #26060 üzenetére
Ezt elkiabáltam, ki akartam próbálni mikrofonos BT fejhallgatóval valamit de nem BT-n hanem vezetéken keresztül, bedugom a jack csatlakozót és csak az egyik oldala szól a fejhallgatónak meg feldobja a Google Asszisztenst minden egyes bedugásnál. Kösz skacok.
-
Narxis
nagyúr
válasz Takuun #26054 üzenetére
Valami szerelő kéne mert ha hardveres probléma akkor csak ő tudja megcsinálni. Vagy ha nem akkor kizárni viszont akkor szoftveres probléma de arra meg mehet egy gyári visszaállítás, hátha segít. Persze menteni adatokat előtte kötelező.
-
Narxis
nagyúr
válasz F.B.I. #26013 üzenetére
A nagyobb méretű esetén nem kell külön gapps de akkor sok felesleges google cucc is lesz a telón, ha téged nem zavar akkor jó az is.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
válasz F.B.I. #26005 üzenetére
Havoc 3.12 vanilla és flame gapps basic. Ez android 10-es és szerintem jó teljesítmény, stabil és jó az aksi idő is. Ha eladod akkor MIUI-t előtte fel kell tenned, hogy a MIUI fiókod leválaszd különben az új tulaj nem tudja majd MIUI-val használni a telót.
-
Narxis
nagyúr
válasz tillatrilla #25923 üzenetére
Gyári visszaállítás kellene csak ahhoz mentened kell mindent, melós dolog de több frissítés már úgyse lesz és más szerintem nem segít.
-
Narxis
nagyúr
válasz Flashget #25859 üzenetére
Nem az volt, hogy a fix régió a sérült cust partíció miatt volt? cust.img-t kell flashelni recovery-ben, valaki itt linkelte korábban.
-
Narxis
nagyúr
válasz Mr. Nimbus #25850 üzenetére
Jó akkor elhiszem de az ilyen ritka mint a fehér holló.
-
Narxis
nagyúr
válasz Mr. Nimbus #25846 üzenetére
Eléggé hihetetlen, hogy minden hónapban megkapta amióta forgalomba került mert ha jól látom 2019-es modell.
-
Narxis
nagyúr
Gyerekek a pixel telókon kívül egyik teló se kap havi biztonsági frissítést, a középkategóriás telóknál meg főleg nincs. Semmi értelme hajkurászni, sose lesz naprakész csak ha valamilyen legalább havonta frissített főzött ROM-ot tesztek fel.
-
Narxis
nagyúr
válasz Criminal017 #25747 üzenetére
Van egy magyar srác, talán pesti de nem biztos aki foglalkozik ilyenekkel, itt topikban is volt már említve szerintem csak nem emlékszem a nevére. Valahogy rá kéne keresni.
-
Narxis
nagyúr
válasz tranceplanet #25765 üzenetére
Ez a dirty, a data és internal részhez nem szabad pipát rakni. Én is így tettem fel az utóbbi 2 frissítést ehhez a ROM-hoz és mindenem megmaradt. Ha nagyon akarod akkor hagyd ki a system részt de mondom, én is így tettem fel.
-
Narxis
nagyúr
válasz tranceplanet #25743 üzenetére
recovery-ben wipe cache, dalvik, system aztán flasheled a gapps vagy vanilla + gapps változatot, olyat flashelj amelyik változat most is van.
-
Narxis
nagyúr
válasz Tompika777 #25738 üzenetére
Helyes, jobb várni egy kicsit.
-
Narxis
nagyúr
válasz tranceplanet #25700 üzenetére
Szia! Nem lehet külön csak ha az egész ROM-ot frissíted, a legújabb 3.12-es verzió decemberi biztonsági csomaggal érhető el. Mondjuk ha frissíted akkor nem muszáj mindent újra telepíteni.
-
Narxis
nagyúr
válasz mezois #25686 üzenetére
Szerintem ha tavaszig nem jön akkor esélytelen. Szerencsére nekem nem hiányzik, android 10 alapú Havoc-al vagyok már asszem 2 hónapja és nem érzem, hogy cserélni kellene, talán majd ezzel is fogom elrakni a fiókba ha új telót veszek.
-
-
Narxis
nagyúr
válasz Takuun #25644 üzenetére
Passz. Én szabadulnék a MIUI-tól viszont így nem sok jó ár/érték arányú teló van. Néztem a Moto G 5G Plus-t meg 1-2 samsung-ot, felejtős nekem idén az új telefon.
-
Narxis
nagyúr
válasz Takuun #25642 üzenetére
Igen, ne felejtsd el lementeni az adatokat. Nem biztos, hogy felhőből minden visszatöltődik. Ha nagyon fontos képek vagy dokumentumok vannak akkor azokat a memóriakártyára vagy PC-re másolnám, biztos ami biztos. Játékoknál se mindegyik menti az adatokat, nézd meg van-e Google Play felhőbe mentése vagy ha nincs akkor lehet facebook fiókkal le lehet menteni.
-
Narxis
nagyúr
válasz cs1rk3 #25631 üzenetére
Szia. Úgy emlékszem az nem elég, le kell előtte választani vagy törölni a MIUI fiókot. Nem tudom pontosan hogyan, guglizd ki vagy majd valaki segít ha vársz még vele. Én a régi telóimat sose adtam el, csak beraktam egy fiókba mondván majd kellhet még egyszer.
-
Narxis
nagyúr
Keresd meg a Biztonság vagy víruskereső rendszer appot az alkalmazáskezelőben, kényszerített leállítás, adatok törlése, teló újraindít. Sajnos nincs MIUI-m, hogy megnézzem mi lehet a pontos neve de lehet, hogy azért nem frissít mert sérült a cache annál a rendszeralkalmazásnál. Próbálhatsz egy általános cache törlést is a Tárhely menüpontban aztán teló újraindít.
-
Narxis
nagyúr
válasz Tompika777 #25607 üzenetére
EU-s szabályok miatt van, pl. GDPR. Új Xiaomi telóknál amik EU-s picra kerülnek ott a Google tárcsázó és Üzenetek app van alapértelmezetten telepítve, nincs MIUI tárcsázó.
Nyilván régebbi telefonoknál nem kényszerítheti rád a Google app-okat, gondolom azért csak ajánlotta.
-
Narxis
nagyúr
Jajj ez a miui, többek között ezért is ragaszkodom még a jó öreg Redmi Note 5-höz. Az új telók amik jó hardverral vannak szinte mind MIUI-s és annyira de annyira nincs kedvem megint BL-t nyitni meg egyebek, hogy AOSP rendszerem legyen.
-
Narxis
nagyúr
Helyes, frissítsetek csak.
-
Narxis
nagyúr
Thx de azt tudom, hogy hogy kell meggyógyítani csak azt nem értem, hogy miért van ez a probléma alapból egyre több ROM-nál vagy lehet régen is többször volt csak nem figyeltem.
-
Narxis
nagyúr
válasz stellaz #25516 üzenetére
Jogos, nem jogos mi már megszoktuk. Sajnos drágább készülékeknél is problémás a frissítés és ez nem most kezdődött. Ilyen árú telefonnál meg főleg kár várni, hogy tovább frissítik. Ha fontos ez neked akkor ott vannak a Google Pixel telefonok jóval drágábban.
-
Narxis
nagyúr
Akkor azért mert a wipe nem ugyanaz. Manage partition-t keresd meg orangefox-ban és ott kiválasztod a data-t és mehet a format. Kérni fog egy megerősítést, utána flashelheted azt a ROM-ot amit akarsz.
-
Narxis
nagyúr
válasz tranceplanet #25467 üzenetére
Egyszer érdemes szerintem kipróbálni, nem tervezem, hogy csak csúcskategóriás telefonjaim legyenek de egyszer élünk.
-
Narxis
nagyúr
Sose volt még felsőkategóriás telefonom így ott nézelődtem de nem győztek meg illetve szeretném magam megkímélni a ROMolgatástól és így Samsung-ot is néztem. Majd eldől mert igazából ráér, aksit cseréltem év elején, nem játszom, nem fotozok a telefonnal. Corvus OS + Agni kernellel teljesen rendben van a teló. Nem akarok redmit csak azért, hogy megint cserélgessem a ROMokat úgyhogy szerintem várok karácsonyig, addigra hátha lesz valami jobb 150-200 ezer között.
-
Narxis
nagyúr
válasz jackbacsi87 #25451 üzenetére
Format data lehet nem ártott volna meg gondolom valamilyen gapps csomagot is telepítettél vele mert ha nem akkor az is kell.
-
Narxis
nagyúr
válasz GZoli7 #25442 üzenetére
Adom, sajnos az iON OS EOL lett vagyis nem lesz több verzió így kerestem másikat és vagy 4 nagyon testreszabható ROM-ot próbáltam, Bliss, Colt, Arrow, Stag OS stb. és mindegyik tele van mindenféle funkcióval aminek többségét úgy se használom de 1-2 valami mindig hiányzott. A LineageOS-ben tényleg kevesebb van de pont azok kellenek nekem.
-
Narxis
nagyúr
válasz jackbacsi87 #25439 üzenetére
Lehet, hogy frissül még a 9-es de maximum a havi biztonsági frissítéseket teszik bele.
Én android 10-es ROM-ok közül az iON OS-t tudom ajánlani, nekem tetszik, hogy havonta egyszer frissül. Minden működik, stabil.
-
Narxis
nagyúr
válasz sanyci #25357 üzenetére
Igazából tök mindegy, ez még a rosszabbik eset a kettő közül, nekem ez konkrétan olyan érzés mintha hajszál lenne a képernyőn... Remélem mire oda jutok, hogy új telót kell vennem megszűnik ez a baromság.
-
Narxis
nagyúr
Amúgy ilyen anomáliákba én is futottam, pár hete mikor 10-es androidról akartam visszatérni a jó kis pités AEX-re akkor recovery-ben error 7-eseket dobott akármit akartam flashelni, rákeresve az indoklásra(a vendor-al volt valami probléma) nem találtam választ úgyhogy majdnem feladtam aztán valamilyen MIUI-t flashelve, asszem talán mi-globe helyre tette, utána már tudtam bármit flashelni de ekkor is megszívtam mert nem tudom mit változtattak AEX pitén nekem iszonyat lassú lett a letöltés wifin, egy 10 MB-os appot play store-ról több perc volt neki letölteni. Szóval vannak ilyen megmagyarázhatatlan dolgok.
-
Narxis
nagyúr
orangefox recovery-d van? Mert hajlamos beragadni 1-1 ROM-nál vagy Magisk flash után MI logo-nál vagy rendszer betöltéskör, érdemes megpróbálni ilyenkor egyszer a force reboot-ot power gomb hosszan nyomásával aztán ha utána se tölt be akkor esetleg wipe cache, dalvik ha utána se akkor szívás. Mondjuk most már mindegy de hátha valakinek ez még hasznos lesz. Amúgy én mindig format datazok ha tisztán telepítek, nem tudom szükséges-e, mondjuk muszáj mert AOSP vonalon mindig f2fs fájlrendszert használok azt meg MIUI nem támogatja.
-
Narxis
nagyúr
Na pár órát volt fent, nem bírom elviselni ezt az UI-t, olyan mintha látássérülteknek készült volna vagy gyerekeknek, csillog meg úgy ránézésre szép de használat közben nem az igazi. Amúgy teljesen rendben van. Gyors, jó a hang, gps, wifi, persze huzamosabb tesztelés kellett volna de inkább maradok AOSP vonalon. Jó sokat kellett várni első betöltésre, szerintem majdnem 10 perc volt, talán ennyi a negatívum. Utána már gyors volt, Extended EAS kernel van benne. Szóval ha szereted a MIUI-t akkor szerintem jó ez.
-
Narxis
nagyúr
Ugyanazok készítik és azóta már volt 13.2 és ma adták ki a 13.3-mat de teljesen rendben van állítólag. A kedvedért felteszem és megnézem.
-
Narxis
nagyúr
omg inkább pattintsd fel a Masik 13.3-mat tiszta telepítéssel. Holnaptól már elvileg nem is lesz új beta MIUI erre meg még pár modellre, tehát nem lesz olyan sűrűn frissítés mint eddig volt.
-
Narxis
nagyúr
MASIK X 13.1 Fan Edition V2 Android 10 For Redmi Note 5 Pro | New Charging Animation, New AOD [link]
Nem rossz így videó alapján.
-
Narxis
nagyúr
válasz Gery1987 #25291 üzenetére
Gondolom gyári MIUI-d van root nélkül, így nem tudom mit lehet tenni. Főzött ROM-on van kcal amivel olyan értékeket lehet színkalibrálással beállítani amivel pár nap használat után megoldódik elvileg. Van Magisk modul is de az már rég volt frissítve, 19-es Magisk felett nem biztos, hogy települ. Meg találtam ezt az appot így, hogy most gugliztam a témában: [link]
10-es főzött ROM-ok-ban némelyikben van Xiaomi parts amiben benne vannak a színsémák, tehát ott egy klikkel simán beállítható. Igazából akármit csinálsz csak saját felelősségre...bár egy sima színkalibrálás elvileg nem teheti tönkre a kijelzőt.
-
Narxis
nagyúr
válasz Gery1987 #25286 üzenetére
Szia!
Erre a szellemképesedésre asszem van megoldás de lehet root kell hozzá, örülök, hogy még kitartasz a készülék mellett még ha nem is teljesen önszántadból.
-
Narxis
nagyúr
Nem szeretnék egyedül maradni ebben a topikban, na.
Azt a Masikot láttam de youtube review alapján nem nagyon mozgatott meg és tényleg eltüntették, nem találom én se. Elvagyok crdroid pitén. Valahogy belefáradtam a cserélgetésekbe bár különösebb problémám nem volt se Havoc-on se iON 10-esen, de ott is 1 hónapban van 3 frissítés aztán ha valami nem jó akkor azt mondják clean flash, hát fog a görcs havonta clean flashelgetni, semmi nem hiányzik 10-es anroidból, gondolkodtam MIUI-n is pl. CAF de ott meg a 12-est nyomatják hetente vagy 2 hetente. Túl időrabló tevékenység ez a ROMolgatás.
-
Narxis
nagyúr
válasz GZoli7 #25260 üzenetére
Ez jó hír bár eddig is el voltunk eresztve jobbnál jobb ROM-okkal, 10-es AOSP vonalon az iON jött be, ez a Lineage OS gondolom kevesebb beállítást tartogat de cserébe stabilabb lehet.
-
Narxis
nagyúr
válasz Bali27 #25226 üzenetére
Kibővíthetik a rendszer tudását, pl. f2fs fájlrendszer támogatása, sound control, wireguard stb. növelhetik a teljesítményt (leginkbább az OC azaz overclocked kernelek) és javíthatnak az üzemidőn.
Legtöbb nem támogatja a MIUI-t vagy működik vele de az onnan érkező hibajelzésekkel nem foglalkozik a fejlesztő.
-
Narxis
nagyúr
válasz Mr. Nimbus #25189 üzenetére
Ha kell még a Kangaroo kernel akkor a legutolsó verziónak működnie kell az új MIUI-val is, 12-es nem biztos de 11-esen biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 16 Pro Max 256GB fehér White Titanium
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest