- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
-
PROHARDVER!
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dmad
aktív tag
-
Soma01
veterán
válasz
trance89 #3546 üzenetére
Köszi szépen!
Az jó hír. De a Mesh AP módról nem láttam semmit az összefoglalóban. Pláne nem az AX1800-al kapcsolatban.
Már csak az a kérdés, hogy ehhez váltanom kell-e a kínai firmware-ra vagy a globalban is benne van már?
Xiaomi hatótáv kiterjesztőből van már AX-es, ami be tud állni ebbe a Meshbe? -
Rick4
félisten
válasz
trance89 #3536 üzenetére
Mitől lenne megbízhatatlan? Papíron ez igaz lehet, de a vlaóságban nem igazán. A telefonommal is megvan az 1.2 Gbit linksebesség, és ennél biztosan vannak jobb modemes notik, más eszközök, szóval nem hogy lassabb, gyorsabb.
Lehet, hogy nem terheli a hardvert, nade most 2% vagy 4% nem mindegy?
Én is veztékpárti vagoyk, nem arról van szó, de itt vlaójában értelmetlen kábelezni. Mekkora a két mesh node között a linksebesség? Kizárt, hogy 1 Gbit vagy kevesebb. -
lafaty80
addikt
válasz
trance89 #3536 üzenetére
Én most ezzel a wiwfi6-tal érzem úgy, hogy el tudom engedni a kábelt.
Lassan már csak az én gépem maradt azon, minden más otthon már wifi-n van, ezért is váltottam erre. Minap volt a gépemben egy pci-e wifi6 kártya, rángattam mindent, amit szoktam. De nem éreztem még hátrányát. -
Rick4
félisten
válasz
trance89 #3502 üzenetére
Itt voltam eddig is, csak nem volt mihez hozzászólni. Lehet ezzel viccelődni, holot tén szerintem tlejesen jogosan kérdeztem rá egy egy mérés fontos körülményeire, és nem figuráztam ki senkit, mert nem volt képes megnézni, hányszáz wifi sugároz azon, vagy mellette lévő csatin, miután kijelenti egy szamiai topicban, hogy nem jó a router.
De ha már szakmai topic, egyszerűbb lett volna egy két komolyabban a témába merülő embernek annyira komolyan venni a feladatot, hogy erre is figyelmet fordít, mert azt gondolom senki se vitatja, hogy az azonos csatin érkező zaj elég erősen befolyásolja egy lakásban a mérhető értékeket, és ugye 2m-ről is mehet mérni, csak minek, mikor azért vesszük ezt a routert, hogy falakon át is gyors legyen a net..... -
Lackooo84
nagyúr
válasz
trance89 #3502 üzenetére
Hát meg ez alapján
De elhiheted, hogy tegnap egész nap ezzel baszakodtam, rengeteg mérést és tesztet végeztem, így ez jött ki. Nem hiszem, hogy ez bárkinek kell jelentsen valamit, ezt csak így magamnak akartam kipróbálni. Egyébként a windows által kiírt link sebesség egyenesen arányos volt a sebesség mérések eredményeivel. Na de mondom én ezzel semmit nem akarok senkinek bizonyítani, csak kíváncsi voltam az AX3600-ra, ennyi.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
trance89 #3494 üzenetére
Volt FR, nem vagyok hülye.
Reset előtt üres volt egy csomó legördülő menü.
Amúgy papíron lehet így van, és tudom, hogy az AX6000 gyengébb SoC, (viszont jobb wifi chip) de én egymás mellé tettem a 2 routert azonos helyre, mindkettőn csájníz fw, és bizony az AX3600 gengébb, instabilabb teljesítményt nyújt ugyanonnan.
-
Lackooo84
nagyúr
-
dchard
veterán
válasz
trance89 #3372 üzenetére
1.1.19 és az AX6-ból is a legfrissebb elérhető volt az alany. Nyilván nem számítottam rá, hogy 11.4-es NSS és 2.5.0.1-es wifi-t fogok látni, de hogy a bő egy éve megjelent 11.3 és 2.4-es firmware-től is baromi messze vannak, az azért mutatja a probléma komolyságát... Pedig rengeteg hibát kijavítottak benne, főleg ami a mesh-t és az AX rádiókat illeti.
-
lafaty80
addikt
válasz
trance89 #3350 üzenetére
Ebből konkrétan semmit nem értek, fogalmazz kicsit érthetőbben. Ha reseteltél utána minden rendesen jelenik meg
Ha bekapcsolom a smart connect-et, így látom
[kép]
Valamit pedig te csinálsz rosszul, reset után mind a kínai mind a global patchelt verziókkal megy az ssh bejelentkezés a root/generált jelszó párossal. 3db AX3600-on próbáltam
Értem én, de ez van most nálam. Valóban sok lépés nincs, és mindegyiken végig mentem, hiba nélkül.
Esetleg meg lehet tudni valamiből valahogy, hogy minden rendben ment-e, és a patch-elt firmware van-e fent?(most ugye nálam global esetben) -
-
Doky1988
senior tag
-
Doky1988
senior tag
-
Doky1988
senior tag
-
dmad
aktív tag
válasz
trance89 #3255 üzenetére
Ma megjött az AX1800, amiből lesz a 3600-as mellé a mesh.
Összedugtam, reseteltem és a MI appal hozzáadtam (csak összedugva nem akarta az igazat), utána széthúztam és most tökéletesen működik a mesh rendszer vezeték nélkül.
Öröm és bódogság!!
Iphone-on (speedmeter.hu) mérve a főroutertől 1-2 méterre, 300 feletti le-feltöltés, bent a nappaliban (kb 5-6 méterre van egymástól a 2 router) szintén 1-2 méterre a másiktól is ez a sebbeség!
Tehát úgy néz ki teljesen jó lett!!
Köszönöm a segítséget!! -
Rick4
félisten
válasz
trance89 #3251 üzenetére
az "add a mesh node" gombra kattintva a következőt írja:
1.Put the Mesh node you are adding near to the central access point.
2.The node should be no more than 3 meters away from the central access point.
3.Power on the node and wait for the router system indicator to turn blue.Honnan jött a két router közé a kábel dugás? És hova dugod? LAN-LAN? WAN-LAN? WAN-WAN? LAN-WAN?
-
Rick4
félisten
válasz
trance89 #3213 üzenetére
Na pont erre gondoltam.
Ha 1200 a linksebesség (mint nálam), akkor az 1000-es netet kitekeri.
Volt telefonon valami konkurens hálózat szkennelés, wifi térerős- csatornás app feltéve, és el lett téve a saját routered egy totál szabad csatira? Gondolom nem, szóval így semmire se megyünk... Arról van leírás, hogy a global és a kínai auto csatornán melyik csatikon megy? Tudjuk esetleg, melyik fw-rel mekkora volt a kimenő teljesítmény? Mert teljesen nyilvánvaló, hogy nem azonos tlejesítményen, csatikon mennek,és az is, hogy nálad sem azonoson mentek a teszt alatt.
100x átbeszéltünk már, hszen rengetegen jönnek ide jó routert keresve, hogy mindaddig, amíg a másik eszköz és a router között használt épp aktuálisan használt csatorna telítettsége nem ismert, teljesen feleslegesen kezdjük el a hibát a routerbek, a kábelben, vagy bármi másban keresgélni. A router sebességekre panaszkodók 99.9%-a panelben él, ahol az interferencia miatt a saját eszközük gyengén muzsikál, meg ellene keresni azt a szabad csatit, amin a legjobb a vétel, és úgy használni, mérni, de az, hogy ezt a userek nem teszik meg, az nem a routzer gyártójának, és a fw megalkotójának a hibája.Mint írtam, semmi sem garantálja, hogy két firmware azonos csatin kezd el sugározni, azaz amíg nem tudjuk, hogy mindezek megegyeztek-e, egzaktnak se nevezhetjük a két mérést, ezzel így nem lehet mit kezdeni.
És akkor még egy, ha a te kínaid jobb sebességet produkál, akkor az én kínaim miért tud még 50%-kal jobb értéket produkálni, mint a te kínaid?
Mert akkor az a fw-t kell feltenni, amivel én mértem, mert az még a tiedre fejel 330-at... Nem titok, ez kínai a global 3.0.22-vel.
Naszóval így nem lehet ehhez hozzáállni, nálad minden bizonnyal zavar volt. Nálam nem...
-
Rick4
félisten
válasz
trance89 #3211 üzenetére
Ez már csak azért sem kerek, mert nem írtad, hogy milyen sávokon mentek a ruterek, milyen telítettség, konkurens hálózat jelszint volt azokon a csatikon, tehát melettek alapból más csatikon is, az meg születhetett vona frissítés nélkül is.
Kínaival 1000-es neten Oneplus 8 pro telóval kitekeri a gbites netet, ha jól van beálítva a freki- csati, már csak ezért is gondolom, hogy ezt nem nézted meg, mivel nálam kertes házas környéken nulla zavarral simán ment a 930, kábelen, gépen is annyi volt. Szóval ezzel így csak félrevezetsz mindenkit, mert semmi sem bizonxyított, lehet így is, meg nem is.
És pont ez a dolog az, amit mindenki elegánsan kifelejt, holott a jó kapcsolat és sebvesség első szabálya, hogy az adott sávon ne leszen sok mésik konkurens hálózat, lehet akármilyen bika router, ha a szomszédoké kiabál mellette. -
Imi1981
veterán
-
tlala
addikt
válasz
trance89 #3166 üzenetére
Elkezdem néhány örökzölddel:
- kínai és global hardveresen ua.
- hálózati csatlakozóról lehet legkönnyebben megkülönböztetni,
- kínai 1000mW kontra global x100 mW - de miért nem old meg mindent a milliwatt növelése...
- a te letisztult fw gyűjteményed, vagy akár az enyém is, bár az katyvasz, abban miwifik, herélt mi home-ok - minden van,
- global kontra új kínai fw előnyök/hátrányok (előbbiben van angol nyelv, kínai az kínai, de újabb driverek vannak benne...)
- a kigyomlált xqrepack fw-ek lényege, MI/nem MI verziók jelentése
- javaslom a saját minapi fw frissítő bejegyzésemet (#3157-59)
- hogyan olvasható ki az adóteljesítmény ellenőrző log
- megemlíthetjük, hogy IGMP támogatás (IP TV-hez kellhet) csak az 1.0.227-es kínai szolgáltató fw-ben van,
- rumiwifi -
tlala
addikt
válasz
trance89 #3159 üzenetére
Volt miből dolgozni!
Még a végére oda írhattam volna, hogy Putty-ba belépve apasswd
paranccsal lehet az SSH root jelszót egy sajátra cserélni.
Illetve azt, amit már te is leírtál, hogy mivel a módosított fw-ek már tartalmaznak egy xqflash scriptet, így frissítés esetén nem kell a teljes procedúrát végigcsinálni, csak bemásoljuk WinSCP-vel a friss fw-t (r3600.bin-re átnevezve) a tmp mappába és kiadjuk ezt a két parancsot egymás után Putty alatt SSH-n:xqflash /tmp/r3600.bin
rebootKöszönjük a Rumiwifi ajánlást is, anno Xiaomi 3G-n használtam is egy ideig (Padavan érkezéséig...), de egy időben csak a támogatók(?) válthatták át angolra, akkor el is engedtem. De ismét működik, köszi!
-
zelikocc
senior tag
válasz
trance89 #3105 üzenetére
"Nemtudom te hogy vagy vele de én pl nem 1 évre veszek routert, az utóbbi években pedig elég drasztikus fejlődések voltak a wifi hálózatok terén"
És továbbra is minden telefon és minden laptop 2 antennás
hogy miért azt ne kérdezd, én sem értem miért nem lehet 4 antennát belepakolni ha már olyan sok router támogatja. Innentől fogva mégegyszer mondom hogy semmi értelme a felárnak +2 antennáért amire semmi szükségem nincs és nem is lesz.
Nagyon nagy parasztvakításnak tartom ezeket a hiperszuper sok antennás és sok gigás routereket, mivel a mindennapi életben nincs kliens ami kihasználná...
802.11ac 2x2mimo antennával max sebesség: 866Mbit/s
802.11ax 2x2mimo antennával max sebesség: 1200Mbit/s (1024QAM)
4 antennával ezeknek a duplája
(az AX3600 esetében 4 antennával 5Ghz-en WIFI6-al 2400Mbit/s), de ugye nincs olyan telefon vagy laptop ami ki tudná használni a 4 antennát. (ha csak nem kötsz rá egy USB kábeles 20 ezer forintos WIFI6 adaptert - de ne legyünk idióták, akkor már inkább az 500 forintos UTP kábel lógjon belőle)Egyébként egyetemista vagyok (hálózat spec) szóval sajnos erre futotta, nekem most számít az árkülönbség és az olcsóság. A lehető legjobb áron kerestem egy olyan AX routert ami kihajtja a maximumot egy telefonból és laptopból. Nem többet, mert annak nincs értelme. Majd pár év múlva ha már lesz lehetőségem akkor lehet veszek mégegyet (vagy ha már megtehtem akár egy AX3600-at) és Mesh-be kapcsolom őket. De az is lehet hogy akkor már inkább egy jobb márkát veszek.
Eddig csak egy régi ASUS 2,4Ghz-es routerem volt ami kiszolgálta az ADSL internetet, de hamarosan elkészül az optikai hálózat ezért vettem az AX1800-ast.
______________________________________Időközben az OpenWRT oldalán találtam egy leírást ehhez a routerhez hogy hogyan tudok SSH hozzáférést szerezni. Úgy látom ugyanúgy, egy régebbi firmware sebezhetőségét kihasználva.
Kérdés: jól gondolom ha felrakom azt a régebbi kínai rendszert, akkor többé nem tudom visszatenni a Global firmwaret? (mivel a neten sehol sincs fent global firmware ehhez a routerhez)
Vagy az AX3600 esetében se kell visszatenni a global-t ahhoz hogy működjön pl. a telefonos alkalmazás? Menne a kínaival is teljesértékűen?Ezt valahogy nem sikerült leszűrnöm a leírásból hogy azután kínai rendszeres marad a router vagy global rendszer kínai régióval, vagy...?
-
no!smak3r
kezdő
válasz
trance89 #2990 üzenetére
Akkor csavarok rajta egyet, most kipróbáltam ezt a firmwaret:
miwifi_r3600_firmware_aba17_1.1.19+SSH+txpwr.bin -> Ezzel világít mindkét LED.Alapesetben, ha valamilyen okból nem volt internet elérés, akkor a felső led pirosas-narancssárgásan világított, ha pedig minden rendben akkor kéken.
Akkor ez a firmware mégse lenne kigyomlálva?
-
tlala
addikt
válasz
trance89 #2952 üzenetére
Köszönjük!
Itt amúgy milyen újdonságot jelent pontosan ez a "xiaoqiang formátum"?
-
olasz69
senior tag
válasz
trance89 #2887 üzenetére
[Így van a bin ] tmp/tmp/
/a másik képen a jel erősség állítására gondoltam mint új opció/
-
-
karabacak
csendes tag
válasz
trance89 #2806 üzenetére
Sziasztok!
A mai napon kaptam születésnapomra egy EUs ax3600at.
Eddig még ágyon elégedve vele a gigabites netből 970mbitet küld a gépre wifin
A kérdésem az lenne, hogy a miwifi alkalmazásban csak régi készülékek Infóját lehet kiválasztani, erre van valami frissítés? Valamint a korábban linkelt 4pdas wifi erősség patch bevált a használóknak? Mert hatótávban ugyan azt hozza mint a Vodafone antenna nélküli modemje. -
Chris Kiki
senior tag
-
pisti222
csendes tag
válasz
trance89 #2789 üzenetére
Csináltam egy factory resetet. Utána próbáltam chinase mailand régiót kiválasztani, de nincs benne. Gondolom a globalba akkor nincs, pedig megcsináltan a kínaisítást.
Másig gond, hogy mennék be a putty-val, de a sima jelszót nem veszi el...
Az xrepack-ban mi a jelszó a belépéshez? Tudja valaki, vagy valamit elrontottam -
liptak.t
tag
válasz
trance89 #2789 üzenetére
Szia Trance!
Kezdek belekavarodni.
Ha wifi jelerősséget akarom állítani (gondolom itt van lehetőség több beállításra (LOW/MEDIUM/HIGH), a MI szolgáltatásokat meghagyni, akkor a GDrive-odról melyik zipre van szükségem? Mert ilyet, hogy INT+SSH+MI+txpwr.zip nem találok.
A hazatelefonálgatós pingelős problémát csak akkor tudom kigyomlálni, ha nem a +MI-s verziót rakom fel?
Köszi!
-
pisti222
csendes tag
válasz
trance89 #2787 üzenetére
Nekem az Xrepac fw van fenn globálba, és régióra singapur van kiírva. A gyári mi appal nem tudom elérni sajnos. Belső hálóról böngésző tökéletes.
Mivel singapúr, kiváncsi lennék, hogy miként tudom meg, hogy a wifi kínai erős módban megy. Térerő van, csak kérdezném a tapasztaltabb kollégáktól, hogy miként tudom egyértelműen tesztelni.
Köszi előre is. -
Chris Kiki
senior tag
válasz
trance89 #2771 üzenetére
Megérkezett a router.
A linkelt firmware-ek között mi a különbség, melyiket érdemes felrakni, ha kellene a full power Wi-fi?
miwifi_r3600_firmware_02d97_1.1.15+SSH+MI+opt+txpwr.zip
miwifi_r3600_all_f1e60_1.0.424+SSH+MI+opt+txpwr.zip
miwifi_r3600_all_6510e_3.0.22_INT+SSH+MI+opt+txpwr.zip
Mi a különbség a +MI és a +opt vátozatok között?
Feltételezem az 1.1.15 az a gyári, a 3.0.22 a kigyomlált. De mi a 1.0.424? Mivel tud kevesebbet a kigyomlált? -
liptak.t
tag
válasz
trance89 #2627 üzenetére
Sziasztok!
Ha AX3600 Global verzióját "kínaiasítom" az #1776 hozzászólás szerint, akkor a sugárzás erősségét vissza fogom tudni állítani 500mW-ra (Standard, ahogy olvastam korábban)?
2, vagy 3 ilyen routert szeretnék mesh-be kötni egy viszonylag nagy alapterületű 2 szintes épületben, plusz wifit még a kutyaólba is, viszont úgy gondolom 1000 mW-ra nincs szükség (most 3 archer 7-es megoldja a lefedettséget).
Bocsánat, ha már korábban le volt írva, esküszöm kerestem a topicban.
Köszi!
-
dchard
veterán
válasz
trance89 #2596 üzenetére
Hát, a haladás az jó, de az ECM/NSS hivatalos támogatása az biztosan odébb van még. Persze ettől még remekül használható a router, ha pedig így hamarabb kapjuk meg a komplett NSS-t, akkor nem zavar. Valószínűleg a HW támogatás (NSS nélkül) hamar meglesz, az NSS pedig community package-ként lesz elérhető.
Nem győzöm hangoztatni, hogy a QCA megint mit művel a kódbázissal. Megint lehet látni, hogy szó nincs itt a szellemi tulajdon védelméről. Egyszerűen olyan szar minőségű kódot írnak, hogy azt lehetetlenség upstream betolni a kernelbe, mert Torvalds papa pofán röhögné őket, ha ezt a szart megpróbálnák becommit-telni.
-
-
galizoli70
csendes tag
válasz
trance89 #2359 üzenetére
Köszönöm. Igen közben megtaláltam. Eddig arra jutottam hogy inkább rendeltem volna kínából. De még ez is megeshet ,ha másnak nem ez marad mesh-nak. Még barátkozom a leírással. Vagy veszem a bátorságot és belekezdek....vagy hátha találok valakit aki némi ellenértékért megteszi helyettem. Köszönöm !!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest