Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver
üzenetére
Az úgy volt...
Szóval a kari is tudja szabályozni a fordulatszámot, de mivel nem feszültséget állít, hanem az áramot szaggatja, ezért ez a Silencer (4-es típus) motorja csúnyán kopogni/morogni kezd (az 5-ösben állítólag már javították ezt a hibát): ergo át kellett vennem a dolog fölött az irányítást, amit először úgy tettem, hogy fixen 5V kötöttem, és sanyi.
Aztán moddolhatnékom támadt, meg ugye eszembejutott, hogy mi van ha épp erősebb hűtést szeretnék eszközölni, csak nem dugdoshatom át a csatit, így csináltam végül egy előlapi szabályzót hozzá, amivel kb. 5V-on járatom szinte mindig, csak most a tuningnál tekertem fel, és ez eléggé meg is látszott, ld. a hőmérsékletek csökkenése, és a fagyás helyett stabilitás.
Hogy mi lenne a jobb, azt neked kell mérlegelned: az automata szabályozás előnye, hogy elméletben végig a legcsendesebb tud lenni, és melegedés esetén (szintén elvileg, mivel valóban ez is részletesen buherálható pl. az említett ATT-vel is) csak a szükséges mértékben teker oda a ventinek, valamint ezt nem tudod véletlenül elfelejteni megtekerni.
A manuális szabályozás előnye, hogy pontosan annyit és olyan hangerővel megy a venti, amit beállítasz, ha meg úgy látod, hogy szükséges, rá tudsz adni kakaót, de jó esetben erre nem is igen lenne szükség.
És mivel azt a Zalmit direkt VGA-hűtőnek tervezték, nem szabad, hogy kárt tegyen a VGA-ban, tehát nem lehet olyan durva az áramfelvétele: a döntés a tiéd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Automata kávégépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szóval a kari is tudja szabályozni a fordulatszámot, de mivel nem feszültséget állít, hanem az áramot szaggatja, ezért ez a Silencer (4-es típus) motorja csúnyán kopogni/morogni kezd (az 5-ösben állítólag már javították ezt a hibát): ergo át kellett vennem a dolog fölött az irányítást, amit először úgy tettem, hogy fixen 5V kötöttem, és sanyi.
Aztán moddolhatnékom támadt, meg ugye eszembejutott, hogy mi van ha épp erősebb hűtést szeretnék eszközölni, csak nem dugdoshatom át a csatit, így csináltam végül egy előlapi szabályzót hozzá, amivel kb. 5V-on járatom szinte mindig, csak most a tuningnál tekertem fel, és ez eléggé meg is látszott, ld. a hőmérsékletek csökkenése, és a fagyás helyett stabilitás.