Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz screwdriver #440 üzenetére

Az úgy volt...:DDD Szóval a kari is tudja szabályozni a fordulatszámot, de mivel nem feszültséget állít, hanem az áramot szaggatja, ezért ez a Silencer (4-es típus) motorja csúnyán kopogni/morogni kezd (az 5-ösben állítólag már javították ezt a hibát): ergo át kellett vennem a dolog fölött az irányítást, amit először úgy tettem, hogy fixen 5V kötöttem, és sanyi.:B Aztán moddolhatnékom támadt, meg ugye eszembejutott, hogy mi van ha épp erősebb hűtést szeretnék eszközölni, csak nem dugdoshatom át a csatit, így csináltam végül egy előlapi szabályzót hozzá, amivel kb. 5V-on járatom szinte mindig, csak most a tuningnál tekertem fel, és ez eléggé meg is látszott, ld. a hőmérsékletek csökkenése, és a fagyás helyett stabilitás.:D

Hogy mi lenne a jobb, azt neked kell mérlegelned: az automata szabályozás előnye, hogy elméletben végig a legcsendesebb tud lenni, és melegedés esetén (szintén elvileg, mivel valóban ez is részletesen buherálható pl. az említett ATT-vel is) csak a szükséges mértékben teker oda a ventinek, valamint ezt nem tudod véletlenül elfelejteni megtekerni.:DDD A manuális szabályozás előnye, hogy pontosan annyit és olyan hangerővel megy a venti, amit beállítasz, ha meg úgy látod, hogy szükséges, rá tudsz adni kakaót, de jó esetben erre nem is igen lenne szükség.:)

És mivel azt a Zalmit direkt VGA-hűtőnek tervezték, nem szabad, hogy kárt tegyen a VGA-ban, tehát nem lehet olyan durva az áramfelvétele: a döntés a tiéd.:R

Új hozzászólás Aktív témák