Hirdetés
- Kínában debütált Xiaomi Pad 8 és Pad 8 Pro is
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Sziasztok! Szeretnék végre saját oldalt indítani (illetve asszony is régóta kérlel, ha már "IT-s vagyok"), de bevallom valahol folyton elakadok.
Nem vagyok webes szakember, utoljára kb. 20 éve hegesztettem weboldalt Dreamweaverrel, majd teljesen másfelé indultam el az IT-s pályán.
Mivel a csapból is az folyik, hogy minden hülye két kattintással tud ilyesmit csinálni, gondoltam annyira bonyolult nem lehet. Arra is eljutottam, hogy jó eséllyel a WP megfelel nekünk, jó eséllyel elleszünk az elérhető template-ekkel. Proof of conceptet össze is dobtam Azure-ben, oké.
A kérdés inkább az, hogyan lesz ebből olyan weboldal, amivel ki lehet állni a nagyközönség elé. Pl. ma már mindenhol szembejön a cookie szabályzat, meg ilyen adatvédelmi tájékoztató, olyan disclaimer, magyarán inkább kezdem magam jogásznak érezni, és ettől meg is fájdul a fejem nem kicsit. Jól sejtem, hogy ezek tényleg kötelező elemek, ha nem akarom megütni a bokámat? Nade akkor honnan akasszak le ilyeneket? Valahogy kétlem, hogy random jóska a blogjának indítása előtt ilyeneken agyal.
A másik probléma a többnyelvűség. Ezt a template-nek kellene lekezelnie jól, vagy mire számítsak ha többnyelvű oldalt szeretnék készíteni?
A harmadik meg talán némi control freakséggel kapcsolatos: de szeretném kézben tartani az egész backendet legalább SQL backup/restore szinten. Én nem tudom értelmezni az olyan szolgáltatásokat, hogy "gyere hozzánk, ne félj, bízd ránk az adataidat." Én szeretném látni, hogy hol vannak az adatok, szeretnék róluk napi mentést készíteni, és gond esetén visszaállítani. Ez gondolom szolgáltató függő - a fent említett Azure próba csak egy teszt volt, hobby célra egyáltalán nem költséghatékony, szóval most a Bluehosttal szemezgetek. Van velük tapasztalata bárkinek?
Lehet így elsőre ez sok, viszont megköszönném, ha beavatnátok egy "boomert"
a WP világába, a fentebb említett gyakorlati problémákra fókuszálva. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínában debütált Xiaomi Pad 8 és Pad 8 Pro is
- Horgász topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- The Crew sorozat
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Búzasörrel nyitnak Európa felé a Xiaomi villanyautói
- Gitáros topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Apple Mac mini M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest