-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz MaCS_70 #56902 üzenetére
uBiquiti Loco rákeresve vettem a bátorságot, hogy régi hsz.-re reagáljak, hátha hasznos másnak is.
Aki kültéren gondolkodik WLAN-ban (Jah, csak a téma miatt írtam így, valójában beltéren ugyan így számít. ) nem csak a mozgó objektumokra kell gondolnia, hanem a statikus objektumokra is. Az elektromágneses hullám egy része visszaverődik, tehát nem csak az árnyékoló objektumok számítanak a kapcsolat miőségében, sebességében. (És ugye anyagoknként változik, hogy mi mennyire reflektálja az EM hullámokat.) Konyha nyelven: a WLAN saját magát is tudja zavarni a visszaverődések által keltet interferencia miatt.
Magyarul, nem csak "simán" tiszta rálátást érdemes biztosítani a két Access Point között, hanem egy "henger alakú" szabad teret: Fresnel zone - Wikipedia
Vagy egy magyar cég saját kisokosa, akiktől először hallottam erről: WLAN telepítők és szolgáltatók kézikönyveJevons paradox
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Optiplex 3080 Micro i5-10500T, 32GB RAM, 256GB + 512GB SSD, Intel WiFi
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfás
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás sz
- - Ninento Switch OLED Full Full Extra Csomag - Hibátlan, újszerű állapotban 1,5 év garanciával
- Steam Deck LCD 256 GB