Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-book olvasók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
Ha fognék egy 741ND-t, kábelen adnék neki netet és a 2414A-t rákötném az antennájának a helyére, hogy irányítottan kiküldje a másik házba, akkor ott jóval erősebb jelem lenne, amihez a vevő oldalt lehet, hogy nem kellene erősítenem. Ez rossz gondolatmenet?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Winne
nagyúr
"A távolságot továbbra sem említetted"
Körülbelül 100m lehet.
"Ha szerez egy olcsóbb, antennacsatlakozóval ellátott USB-s klienst és hozzá egy kisebb panelantennát, nagyjából ugyanott lesz, mintha egy csúcsszuper (de inkább egyszerűen csak drága) 'netvadászt' vett volna."
Akár az a kettő, amiről beszéltünk?
"a legjobban akkor jársz, ha oda szépen elkábelezel egy újabb AP-t, aminek csak a garázs lefedése a feladata."
A kábelezés nem kivitelezhető, max vezeték nélkül egy plusz AP oda, de azzal meg vannak rossz tapasztalataim ping terén, 100 feletti ping lett egy 15-ös pingből és érezhetően nyöszörgött a net azon a gépen, amelyik az AP-ra csatlakozott.
Az én routeremen a 3 antenna MIMO-s, tehát együtt adja ki a legjobb teljesítményét? Van otthon a korábbi routerről 8 dBi-s antennám, de az más forma, gondolom nem is jó ehhez a dual bandeshez.
-
Winne
nagyúr
A két épület között légvonalban van egy melléképület, ami vékony falú és fa, meg egy kerti kiülő szett és egy fa. Kliens oldalon egy fő házfal, a másik oldalról meg akkor lehet menne fel a kültéri antenna kívül falra szerelve.
Ez a netvadászos dolog egy ismerősöm kérdése volt, Ő arra gondolta ezt használni, hogy kamionnal mikor megáll valahol éjszakázni, akkor kiteszi, és keresgél valami jelszó nélküli hálózatot, aztán mikor megy tovább csak bevágja hátra és másnak újra. Erre végülis akkor megér egy próbát a dolog, csak valami jó erős antenna kell hozzá.
Ha már itt vagyok, akkor mondom a saját rendszeremből is egy kérdést. Egy TP-Link TL-WDR4300 van berakva, családi ház, elől van a router és hátul a garázsban jó lenne még a net. A gyári antennák sem kicsik, de melyik antennát lenne érdemes ráaplikálni, hogy azt a plusz egy falat tudja, amin most elakad a jel? Két CK lap és közte üveggyapot, a garázs előtt még megy, az a fal fogja meg.
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #36196 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
"Én inkább egy kliens módú eszköz használatát javasolnál az USB-s adapter helyett mert ott jobbak a lehetőségek."
Egy konkrét típust esetleg?
A rálátás nem igazán megoldott, vannak akadályok azért, az egyik házból menne a másik házba a jel. Ez a nagy tányér elvileg egy irányított antenna, ha jól tudom, tehát ha megfelelően irányba tudom állítani, akkor milyen távolságot tippelnél rá? (tudom, hogy ez így nehéz, de mégis, 10m, 100m, 300m, vagy mennyi?)
Sok helyről hallom ezt a wifivadász dolgot, ez valami marhaság, vagy ez tényleg működőképes dolog?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Összeköthető egy ilyen vevőegység egy ilyen antenna?
Ha igen, akkor ennek körülbelül milyen hatótávolsága lehet egy kisebb településen körülbelül (nagyságrendileg)?
A másik kérdés: ezeknek a range extendereknek vajon mennyire van értelmük, ha több szintes a ház? Gondolok itt legfőképpen a konnektorba dughatókra. Ezek közül a wifisek csak felcsatlakoznak a hálózatra vezeték nélkül és osztják tovább onnan? Ha igen, akkor a ping nem növekszik meg nagyon?
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz freemanone #31185 üzenetére
Remek, köszi.
-
Winne
nagyúr
válasz krealon #31175 üzenetére
Ha simán kábelesen csatlakoztatom a 4300-asra, akkor gyári beállításon működik, egyszer már volt így használva. Ez azt jelentené, hogy gyári beállításon AP módban van, vagy azt, hogy kábellel csatlakoztatva tök mindegy?
-
Winne
nagyúr
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #31166 üzenetére
"csak azzal működik."
csak azzal működik, vagy az 5 GHz-es sávon működik csak úgy?
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #31162 üzenetére
Megvan mindkettő és az lenne a cél, hogy az egyik helyére betekerem ezt a tányért és ez küldi kifelé az udvarra egyenesen, a másik kettő meg marad a házra. Ez nem jó így? Miért kellene mindhármat cserélnem? Ugye ezek alapból "dual band"-es antenna van, ez a tányér csak a 2.4-et tudja, de ez nekem tökéletesen elég.
-
Winne
nagyúr
Üdv!
A routeremhez egy "TL-ANT2414A 14DBI OUTDOOR YAGI ANTENNA" csatlakoztatható? Van értelme? Az udvarra szeretném vele egyenes irányban lőni a netet.. A routerem egy 4300-as dual bandes TP-Link..
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Furcsa dolog, amit írni fogok, én sem értem igazán, de főleg nem tudom, hogy mi lehet a megoldás...
A nővéreméknél ugyanaz a szolgáltató van, mint nálunk, egy községben lakunk. Nálunk semmi baj nincs sosem a hálózattal, náluk viszont mindig ugyanaz a hiba jön elő véletlenszerű időközönként, ami a win szerint annyi, hogy a dns kiszolgáló nem válaszol. Amiket már próbáltam nála: 4 különböző router volt, nálam mind működtek hibátlanul. A kábelmodemet átvittem hozzá, ami tökéletesen működik nálam azóta is, azzal is csinálta, az övével nálam nem csinálta. A wifi stick, ami a gépében van két másikkal lett cserélve, ami márkában és teljesítményben is más. Ezeken felül a szolgáltató cserélt kábelt, ami a házhoz van behúzva.
Na erre szeretnék 5letet, mert már 4-5 éve ezzel szívnak. Amikor kiírja, kihúzzák a routert, majd visszadugják, ez általában időlegesen megoldja a problémát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Plus 12/256GB új 3 év garancia + Watch 5 Pro karcmentes
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest