Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amazon Kindle
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
-
Winne
nagyúr
válasz Laccoss #66836 üzenetére
A piros a helyet jelöli, nem az eszközt. Ma az ONT mellé tettem a kékben lévőt, Ő lett a piros és a sárga pedig a node, de a többi stimmel igen.
Ha veszek esetleg egy harmadikat, az lehet gagyibb is, ha csak az szolgálja ki ezt a kettőt a kék és sárga helyen utána?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Winne
nagyúr
válasz Laccoss #66821 üzenetére
Van igen, az ONT-től megy minden szobába 1-1 cat6.
Most a piros és a sárga helyen vannak, sárga a node. A házban gyalogolva egy pillanat alatt átáll a másik eszközre, a kék helyen is marad kb 400/200 megabit, ez jobbnak tűnik eddig. ONT-től kábel a piros WAN portjába, piros LAN portjából kábel a sárga WAN portjába. Így jól dugtam össze ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz Borisz76 #66816 üzenetére
Piros ONT
Sárga AiMesh
Kék NodeJelenleg így van. Piros adja kábelen sárgának, sárga pedig vezeték nélkül kéknek.
Kamerák vannak házon kívül, bent nagyjából a nappaliban és a kék szobában van használva a wifi.
-
Winne
nagyúr
válasz Borisz76 #66812 üzenetére
Kábellel raktam rá a nodeot, aztán mikor a másodikat lehuztam, az app ujrakonfigolta automatan. A gond az lett# hogy hiába gondolkodtam úgy hogy húzzanak be minden szobába utpt, ide az lett volna jó, ha az első mesh eszköztől visszafelé is tudjak húzni a másik eszközhöz.
Az megoldja, ha veszek egy harmadikat, ami kiszolgálás ezt a kettőt ami már megvan és lesznek a nodeok. Ha veszek egy újat, az lesz a főnök, de annak a WiFije nem is kell, akkor vehetek egy alap aimeshes Asust, vagy ne legyen gagyibb, mint ez a kettő?
-
Winne
nagyúr
válasz kpityu2 #66809 üzenetére
Ma teszteltem sokat, ezzel a vezeték nélkülivel raktam össze végül, de így nagyon fostos. Elől 150 megabit sem marad a node-on, ami nagyobb baj, hogy amiért pl be lett ez az egész üzemelve, a házon kívüli kamerák elérése hogy jobb legyen, hát az még rosszabb is lett, úgyhogy holnap visszarakom az elsőt az ONT mellé, a másik kábellel kap akkor jelet a B vagy C helyen, aztán meglátjuk mi a helyzet a másik ponton. Ha így jól működik a közeli kamera, de a másik szobában nem lesz elég jel vagy sebesség, akkor nem marad más, veszek egy harmadikat.
-
Winne
nagyúr
válasz Laccoss #66802 üzenetére
ONT-től van húzva, de szobánként csak 1 van. Oda és vissza is nincs kábel.
@ #66806 kpityu2 : erre jutottam én is sajnos, nem akarok még egyet venni, de másképpen csak ezzel a vezeték nélküli megoldással megy. Most összeraktam kábellel, holnap széthúzom és megnézem átvált-e vezeték nélkülire a mesh a node-al, csak előtte meg akarom nézni, hogy távolabb erősebb-e a mesh illetve a távolsággal melyiken mennyi sebesség marad.
-
Winne
nagyúr
válasz kpityu2 #66682 üzenetére
Na most vannak meg a csatlakozók és próbálom összerakni.
"A" szobában van az ONT, B és C szobában az 1-1 Asus. Ami a problémát okozza, hogy ha A szobából B-be odamegyek kábellel, akkor onnan nem tudok C szobába visszajönni kábellel, mert csak 1 vezeték van beépítve mindenhová.
Tehát hogy jól értem-e?
1. "A" szobába kellene áttennem az egyik Asust az ONT mellé és onnan tudna menni kábellel a B vagy C szobába.
vagy
2. B vagy C szobába menne kábelen és onnan a node már vezeték nélkül kapna jelet.
3. opció nem jut eszembe.
-
Winne
nagyúr
válasz kpityu2 #66648 üzenetére
Ez volt a cél pontosan, a Telekomos eszköz bridge módban, arról lanon megy a PC, két másik lanon meg az egyik és a másik említett Asus. Akkor ezt tudja ez a típus, ugye? Úgy tudom van mesh ami kábelen nem, csak wifin rákapaszkodva tud hálózatot alkotni.
@ #66647 Borisz76 : 1 SSID-t akarok, nem külön hálózatokat, egy egybefüggő hálózatot.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Lassan 3 éve vettem a házba két Asus RT-AX55-öt, hogy majd be lesz állítva meshnek. Tudja ez, hogy a Telekomos routeren kikapcsolom a wifit, kábelen adok ebből mindkettőnek jelet az 1-2-es kimeneteken és ez a kettő fogja alkotni az egybefüggő wifi hálózatot? Egyik sem ott lenne helyileg, ahol a Telekomos eszköz van, de be van kábelezve a ház, rosszabb esetben egy Asus GX-U1051 mögött.
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #62692 üzenetére
Köszi, így lesz.
-
Winne
nagyúr
Urak ha építek egy Asus Aimesht otthon két AX55-ből, akkor van bármi értelme az ont wifijének a meghagyásának, vagy többet árt, mint használ?
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #62519 üzenetére
Köszi, akkor valszeg ez lesz. Veszek belőle egy párat, amikor tudom tesztelni a helyén, akkor viszek egy Telekomos párat is ugyanoda aztán össze lehet hasonlítani, úgy legalább lesz valami "kézzel fogható" adat is, ami alapján dönthetek, hogy melyik maradjon. Árban egyforma, csak az Asus valszeg jobb hatótávra és a menüje fixen több lehetőséget rejt, mint a Kaoné.
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #62514 üzenetére
Köszi a tippet, éjjel utánaolvasok. Ő az? [link]
Az Aimesh és a Telekomos Kaon eszközben csak Meshnek hívott eszköz uaz a technológia?
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #62505 üzenetére
Köszi!
Árban ezeket a két darabosokat max 40 körül meg tudom venni, ennél nem akarok többet rászánni. Emellett az álláspont mellett?
-
Winne
nagyúr
válasz Kenderice #62407 üzenetére
Igen ez volt a tippem még ill hogy a hgw-be dugom a betápon, lehet az is segít.
Álltani az új routeren kellene valamit? Ideiglenes megoldás csak az egyik szobában, ahol szakadozik már a másik két wifi.
-
Winne
nagyúr
Urak nagy vonalakban a kérdésem: kaptam egy avr párat, van egy szolgáltatós hgw, mögé van dugva egy router és abból kijövő egyik lanból vezettem bele a kábelt, a másik oldalon pedig egy másik router wan portjába dugtam be a kábel.
Nincs net.
Nem volt időm szórakozni vele, hogy kitaláljam mi a gond, van tippetek?
-
Winne
nagyúr
Urak felmerült az a kérdés, hogy ha egy 2 db-os mesh kitet telepítek és mindkettőhöz van húzva ftp, a második egységnek egyáltalán kell-e és vagy működik-e úgy is a mesh hálózat, ha ftp kábelen van megtáplálva, vagy a második egység fixen wifin működik?
-
Winne
nagyúr
Nem igazán találok semmit, ami a Telekomos Kaon mesh árának szintjén lenne és nem is írnak rosszakat róla. Meg merjem venni azt akkor?
-
Winne
nagyúr
válasz MaCS_70 #61668 üzenetére
Nem a spórolás a cél, hanem az utp-t szinte biztos, hogy nem tudom teljesen elrejteni.
A padlás kérdéses, de fent csak kábel lesz meg ott lesz konnektorba dugva néhány kütyü.
Ilyen mesh eszközöket vegyek?
-
Winne
nagyúr
válasz MaCS_70 #61663 üzenetére
Köszi a választ!
A wifis megoldás csak esztétikai indokkal került be a megoldások közé, mert az egyik eszköz a folyosóra, a másik pedig a nappaliba lesz téve, első terv szerint a plafonra felfúrva, a kábel a padlás felé húzva.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Tavasszal tudunk menni majd a családdal családi házba, oda szeretnék egy olyan WiFi rendszert, ami mindenhol normális jelet ad és nem szakadozik.
Jelenleg egy Asus 18U van itthon beuzelemelve és van ugyanebből még egy tartalék is.
A ház végig lesz kabelezve.
Az első kérdésem, hogy ezt a két routert érdemes e cserélni valamilyen mesh rendszerre.
Ha igen, akkor rosszabb lesz e attól a rendszer, ha a 2 darabos mesh nem vezetékkel kap jelet hanem mindkettő vezeték nélkül?
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #60490 üzenetére
Az AX miatt egyelőre a Kaon a legszimpatikusabb, jó lenne, ha falra tudnám őket szerelni plusz tartó nélkül és a lehető legkisebb legyen, ami még erős.
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #60488 üzenetére
Funkcionálisasn? Lefedettségre? Hogy korlátos?
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz szabonagyur #60297 üzenetére
Nademajdmost!
-
Winne
nagyúr
válasz szabonagyur #60295 üzenetére
Lehet ma visszanéz és nagyon megörül a válasznak, sosem tudhatod.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #60285 üzenetére
Köszi a választ. Nekem 2 db RT-18U van, ez nincs benne az Asus oldalon található listában.
Elképzelhető, hogy van hozzá szoftver, amitől tudja, vagy van hardverigénye is ennek?
-
Winne
nagyúr
válasz Soma01 #60279 üzenetére
@ #60277 Gubek-Einste: ha tv nem lesz, akkor milyen megkötésekre gondolsz?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
A Telekomos Kaon wifi 6 mesh rendszerhez képest van olcsóbban, ami jobban ajánlott db?
-
Winne
nagyúr
válasz Multibit #57828 üzenetére
Ha jól látom ugyanakkora teljesítményűek, csak ez sebességben jobb, mint amit linkeltem. 240-es netem van,erre mindegy lesz sztem, NAS meg másik gép nincs amire másolnék hálózaton. Megrágom, meg azért kérek ajánlatot erre is, hátha ezt is be tudják olcsón szerezni, akkor ez lesz.
-
Winne
nagyúr
válasz Multibit #57818 üzenetére
Közeljövőben tervben van a költözés, ott megint kábel lesz, itt most nem a gép mögötti kábelekről van szó, hanem másik helyiségből jön a lan parasztban a fal mellett, mert nem akartam már bontani semmit és amíg a gyerek nem volt ez nem is volt probléma, nem is zavarta egyikünket sem, most viszont rámegy állandóan a gyerek és routerestől rángat ki mindent a helyéről, tehát újra kell tervezni.
Mióta megvan kb semmire sem használom a gépem, nincs kompetetív játék, már letölteni is alig töltök, tehát mindegy lenne az is, ha lassabban jönne a wifi miatt. Egyszerűen ezt hozta most az élet és a lent említett típust tudnám olcsón beszerezni, azért érdekelt, hogy meg merjem-e venni, a 821-es TP-Linket ma cseréltettem másodszor gariban, fostos is, lassú is.
-
Winne
nagyúr
válasz Multibit #57815 üzenetére
Az egyik notebook, az asszony használja mindig ahol rajon, az enyém asztali és kábellel van, de a gyerek elkezdett mászni és minden kábel szerinte az övé és most az asztaliba kell az új stick, ideiglenes megoldás, mert ebbe a lakásba nem akarom már elrendezni a kábelezést.
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #57809 üzenetére
Egyiket nem ismerte fel a gép többet, egy letörött egy porszívózás közben, kettő meg azt produkálja, hogy pár perc után kiirja, hogy nincs internet kapcsolat. Egyik sem volt ketsavos, most olyat probalnek.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
[EZ] az eszköz mennyire megbízható, jó teljesítményű? Bátran megvehető?
Már 3 usb wlan adapterem döglött meg.
-
Winne
nagyúr
válasz ArthurShelby #57542 üzenetére
Ez egy Acer E571/E5-531 Model no. Z5WAH
Vonalkódnál E5-571-33KX
Gondolkodtam, hogy rendelek hozzá egy wifi chipet, de ha usb-sel is ugyanazt csinálja, akkor felmerül a kérdés, hogy a chippel van-e a gond tudod.
-
Winne
nagyúr
válasz ArthurShelby #57539 üzenetére
2.4-en igen, de a két router más csatornán van.
-
Winne
nagyúr
Urak! Mondjatok vmi okosat arra, hogy asszony notebookja azt csinálja, hogy egyszer csak gondol egyet, rajta marad a hálózaton, de kiírja, hogy nincs internet. Ezt csinálja a beépítettel és egy usb-s változattal egyaránt. Win reisntall megvolt. Eredeti win. Két külön routeren/hálózaton ugyanaz, sőt ha jól emlékszem a cégbe is bevittem egyszer, ott is csinálta.
Nincs nagyon 5letem hogy tudnám ezt megoldani, de nem akarok nagy bukóval notebookot cserélni emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #56698 üzenetére
Mindkettőnél.
Arra már rájöttem, hogy ha eszközkezelőben letiltom a lant, akkor elindul a net, de csak rövid ideig megy, aztán újra uaz a helyzet. Ha visszaengedélyezem, majd megint letiltom, akkor megint megy egy rövid ideig.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Az mitől lehet, hogy egy Huawei WiFi hotspotom can tartaleknak, ha elmenne a vezetékes netem, de asztali PC-n nem megy róla a net? Azt írja csatlakoztatva, interneteleres, de nem megy semmi, ugyanerre csatlakozva a telefonról meg írom ezt a posztot pl, minden működik.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok. Telekom WiFi extra nevű Strong Mesh tud alapból torrentet? Ha nem, akkor lehet rámókolni valahogy?
-
Winne
nagyúr
Köszi szépen!
-
Winne
nagyúr
Ha most egy Asus RT-N18U router jó szolgálatot tesz és egy másik helyre kell egy másik router, és egy AC1200-as három antennás TP-Linket ugyanannyiért tudok beszerezni, akkor melyik lehet a jobb választás?
A router nagyjából 100 nm-re kell, sok torrent futna rajta és az 5 GHz-es sáv nem olyan fontos. A hardver ereje számít és a hatótáv. Melyik a jobb?
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #42955 üzenetére
A repeater tudom, hogy nem erre való, csak gondoltam mivel nem usb-ről vesz áramot lehet, hogy erősebb vétele lenne és ahhoz olcsón hozzá tudnék jutni, de ha nem jobb, mint az usb-s, akkor marad az.
Amit írtál Asust az jobb lehet, mint a TP-Link?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Asztali számítógéphez kell eszköz wifi jel vételére. A router egy Asus 18U, van rádugva hdd és arról játszom le a filmeket általában.
Melyik lenne a legerősebb és leggyorsabb ezek közül?
1. TP-Link TL-WN822N WLESS N USB ADAPTER + 4 DBI ant
2. RP-N12 N300 RANGE EXTENDERAz ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Winne
nagyúr
Akkor ha jól gondolom ez csak akkor fog kiderülni, ha adott lesz a helyzet és próbálni tudom. Az alap routert egy elég szerencsétlen helyre fogom/tudom tenni, lesz útban egy közös szellőző és egy fal is még légvonalban, pedig a távolság kb 5 méter..
@(#41772) Gubek-Einste: lehet, hogy ez lesz, ez nem kerülne semmibe jelenleg.
-
Winne
nagyúr
A repeaterre 0,1A volt írva, de 220/230V, fogyasztásmérőbe dugva semmi fogyasztást sem mutatott. A router 0,5A volt és 12V, ezt még nem dugtam fogyasztásmérőre.
A routerben azért gondolkodtam csak el, mert van egy elfekvőben és azon mégiscsak 5dbi-es antenna van, gondolom jobb vételben is, bár ez lehet nem következik egyből. A TP Link azt hiszem 3-ast kapott, a kicsi Asus meg 2*2-t.
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #41764 üzenetére
Mire gondolsz az antenna hiánya alatt? Van rajta két db két db-es antenna. A router tud range extender módot, az nem jó erre?
-
Winne
nagyúr
Arra szeretném igen és mindhárom tudja. Az ára mindegy, a legkevesebb jelveszteseget ill. sebességveszteseget szeretném. A fogyasztás azért számít, hogy az USB-s vevő csak akkor fogyaszt valamennyit, amikor a gép is megy, a másik kettő pedig folyamatosan, csak nem tudom mennyit.
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #41671 üzenetére
"kábelen érkező netből csinál egy wifi hálózatot, nincsen link sebesség csökkenés."
Van olyan Acces Point, ami ilyen néven fut és nem mint funkció van beírva a leírásba, az nem lehetséges, hogy vezeték nélkül is képes felmenni a meglévő hálózatra?
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #41615 üzenetére
Köszi a választ!
A routeren ha jól látom, akkor két darab 5dbi-es antenna van, az már csak elég lehet, hogy továbbítsa a jelet. A kérdés azért merült fel, mert egy olyan van itthon elfekvőben, de a jelerősítő ugye nincs és hogy azt érdemesebb-e megvenni.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Érdemi különbség mi van egy RP-N12 N300 RANGE EXTENDER és egy RT-N12 PLUS között, ha jelerősítő funkcióra kell és a router is arra lenne állítva?
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Az a baj csak, hogy mivel mobilnet, még külön azzal is kellene valamit kezdeni, hogy a neki legjobb helyet találja meg az ember, azt meg nem tudom mi monitorozza gyorsan, mert ha a gépbe dugom a sticket, vagy a routerbe, akkor is csak nagy frissítési időközönként látok értéket.
Akkor szerinted a 722-es TP-Linket vegyen nekik, vagy a 822-est, ha az ára nem számít?
-
Winne
nagyúr
Nem talpas az antenna, meg ilyen nagy lób***ó, azt a vevőre nem tudom feltenni.
Ha jobb az a vevő "távolságra", akkor azt veszem, csak ez számít. A mostani beállításban ugyan csak a belső G-s vevővel tudtam tesztelni nekik, de azzal mikor felcsatlakozott volt 4 csík, aztán mikor beírtam valami oldalt maradt kettő, majd timeout.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Nővérem egy régebbi, de felújított házban lakik, nála van a megoldandó probléma.
Mobilnetről neteznek, ehhez vettem nekik egy routert. Ebbe van a stick csatlakoztatva és erről menne a net. A két noti amin menne, azok elég gyéren vannak megáldva wifi chippel (az egyikben általában nem működik, a másikban meg egy G-s), ezért vennék hozzá egy usb-s vevőt.
A két kiszemelt és a kérdés: [link] vs. [link]?
Az a lényeg, hogy a lehető legerősebb legyen a jel, mert hosszú a ház és vastagak a falak.
Van két ilyen antennám itthon, ezt is érdemes rátenni? Jobb lesz tőle?
A ház két végén használnák a netet és most sokszor ledobja a gépet két-három csíknál is.
-
Winne
nagyúr
1043 volt előtte, azzal is megvoltam, csak amit említettél hardverre gyenge volt és nekem fontos, hogy ezen megy a torrent egy openwrt-vel nonstop, vargalex féle firmmel, amivel sosem volt bajom, meg kellene tudnom fel lehet-e tenni a 18-as Asusra is.
@(#37380) mezis : nem az van.
-
-
Winne
nagyúr
Amit kábellel meg tudtam oldani, azt megoldottam már, messzebb nem jutok vele.
Azokról az eszközökről mi a véleményetek, amit egy fázison lévő konnektorba dugok A és B pontban egyet-egyet és onnan kábelen a másik routernek adok jelet, hogy ne vezeték nélkül kapja a B eszköz a jelet? Az is gyk sebességvesztés nélkül átmegy, mintha egy olyan hosszú lankábelt húznék valahogy hátra?
-
Winne
nagyúr
Köszönöm a kimerítő választ!
@(#37345) kali: ha az egyik sávot kikapcsolom, a másik akkor sem lesz erősebb?
Ilyen mimos körsugárzós antennákból milyet kellene vennem, hogy nagyobb távolságban legyen normális használható jelem? (vagy ezt inkább hagyjam a fenébe? )
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #37339 üzenetére
Ezt én értem, de jelerősségben csak nincs olyan, hogy egy adapter annál nem tud többet, maximalizálva van a jel, amit képes venni, vagy?
Szobán belül is gyk. ugyanazt dobják egymáshoz képest, csak erősebben. Anno azért vettem a 4300-ast, mert erősebb benne a hardver ami kellett a torrenthez és a ház elejére van behúzva a kábel, nem nagyon tudom már beljebb vinni a mostani helyzetéhez képest. A ház hátuljában már vagy nincs jel, vagy éppen csak döcög vele a net, így ezt a problémámat nem oldotta meg.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon úgy fest, hogy a routerem kezdi bemondani az unalmast, ez még tesztelés alatt van, de emiatt betettem tesztre egy D-Link DIR-615-öt közvetlen mellé és most mind a kettő be van kapcsolva. Mennyire normális az amúgy, hogy a 4-5 éves D-Link a két darab 3dBi-s antennájával mérve gyk ugyanolyan értéket produkál a másik szobában, mint a TP-Link TL-WDR4300 a 3 5dBi-s antennájával?
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
válasz Gyurka6 #37067 üzenetére
Dupla teljesítmény alatt nem azt értjük, hogy kétszer akkora jelerősség van, ugye? Tehát hogy itt most több, mint 4* nagyobb a jelnek az erőssége, mint előtte? Szobán belül -45 dBm az asztali egy usb-s vevővel, látom itt a topicban vannak itt sokkal kisebb számok is, valamelyik oldal gyenge lehet nálam, vagy interferencia van?
@(#37068) mezis: hát ehhez a művelethez akkor kell valaki más is, aki nézi közben, mert hogy én nem fogok rohangálni egy órán keresztül ezért azt hót biztos. Most kettő függőlegesen van és egy vízszintesen, igazából arra vagyok csak kíváncsi, hogy ez vajon mennyit számít.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Furcsa kérdésem lesz..
Rávettem magam és átkábeleztem a szoba másik oldalára a routert, hogy ne teljesen a ház sarkában legyen, ahol a kábel be lett húzva, hogy hátha a ház hátsó része felé is több jel marad és messzebb is jó lesz a net.
Előtte -65 dBm volt, utána -58 dBm lett a jel erőssége ugyanazon a gépen ugyanott mérve. Megérte ezért szarakodni?
A furcsa kérdés az lenne, hogy most nem a talpán van a router, hanem állítva raktam be, hogyan érdemes állítani az antennáit? Csak egy szintben használom, felfelé nem kell mennie, akkor maradjon amennyire tudom álló (földhöz nézve merőleges) állásban mindhárom antenna? A mimo funkciónál ez számít?
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #37032 üzenetére
Féltem, hogy ezt a választ kapom. : (
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy TL-WDR4300-as routerem van, amin openwrt fut és azon torrentezek. A kérdésem a következő: a router kábelen gigabites. Most cseréltem kábelt cat7-re. A hdd-ről lemásolom az állományokat, ami 12500 kbyte/mp sebességgel másolja. Nem tudom elérni, hogy gyorsabban másolja valahogyan?
A lapomnak az integrált LAN része ez:
- PCIE x1 Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s
- Realtek RTL8111E
- Supports Wake-On-LAN
- Supports LAN Cable Detection
- Supports Energy Efficient Ethernet 802.3az
- Supports PXEAz ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Winne
nagyúr
Van több 5 GHz-es eszközöm, de nincs szinte semmilyen másik hálózat a közelben, interferencia szinte semmi, viszont a ház másik felében már az 5 GHz-es elfárad és átvált a 2.4 GHz-esre, így meg nem látom sok értelmét, azért kérdeztem csak.
A ház lehető legrosszabb helyén van a router, mert az egyik sarkában van elől, tehát a lefedettség nagy részét élvezhetik a madarak a ház előtt a bokorban...
TL-WDR4300 van egyébként most éppen.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Dual bandes routernél, ha nem feltétlenül kell az 5GHz-es sáv, akkor érdemes azt kikapcsolni? Elképzelhető, hogy ha csak az a 2.4-es van aktiválva, akkor nagyobb jel jöhet ki a routerből? Az, hogy ugyanazt az antennát használja ebbe nem szól bele?
-
Winne
nagyúr
válasz Gubek-Einste #36213 üzenetére
Varga Alex féle openwrt-t használok régóta, azzal tudnia kell, ha arra is van.
Körbejárom az árakat, aztán átadom az infókat. Köszi a segítséget mindkettőtöknek.
-
Winne
nagyúr
A vevő oldali erősítést arra értettem, hogy ha az adó oldalra építeném ki ahogy az előbb írtam, akkor a másik oldalon kellene-e bármit kiépítenem, vagy elég lenne az eszközökben lévő vevőegység is? Nem próbáltam ezt az irányított antennás dolgot még, nem tudom, hogy mennyivel erősebb abban a vonalban, amerre irányítom, mint az alap körsugárzós antennák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest