Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Befutott a peronra a hardvervonat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Asztrofotózás
- Mini PC
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
gabyka
senior tag
Pedig így működnek a dolgok, egy darabig tök jó minden aztán egyszercsak elromlik és nem működik. Töltsd le a 'netstumbler' nevű progit, azzal tudsz jelszintet mérni. Ha haldokik a wifi-je a routernek akkor erősen ingadozhat. Egy vékonyabb (értsd 6-os vagy 10-es) téglafal is jelentősen lefogja ilyenkor a jelszintet...viszont közvetlenül a router mellett meg esetleg tök jól megy...
-
Bucsek
tag
Üdv, remélem valaki olvassa még a hozzászolásokat, sajnos nekem problémám van.
Van 1 routerem ami tud vezeték nélküli netet is
tipusa: U. S. Robotics Wireless maxg router.erre csatlakozik a modem ugye, meg a 2 gép vezetékesen, azokkal nincs gond.
van ezenkivül 2 laptop ami vezeték nélkül csatlakozna a routerhez hol itthon hol meló szabadtér az tök8

Mostan az van hogy egyszerüen nemtud csatlakozni a 2 laptop ehez a routerhe, máshol müködik iskola, munkahely stb.
Mind a 2 gépen vista van és csak annyit ir ki hogy nem tud csatlakozni, nopersze akad olyan is mikor nem látja a routert, jelszoval is van védve de azt sose kiéri mivel már automatikusan csatlakozna rá, de sajna nem igy van.
Nemigazán értek a routerekhez nemszeretnék belepiszkálni de nemhiszek abban hogy csak úgy magától tönkrement volna valami.
Esetleg vmi ötlet?
-
-conrad-
addikt
Sziasztok, van egy kis gixer nálam, ide írom be hátha...
Szóval a netem ketté van osztva egy wireless routerrel(d-link di714p+) aminek csak a kábeles részét használom, a net ok is, viszont a két gép egymás között csak 1 megával másol max. Ez nagyon kevés, mert naponta van pár giga amit meg kell mozgatni...
valami ruter beállítás lehet?
Pls help.
abszulote nem befolyásolja, de hogy ne legyen annyira off itt, nekem is mikrós netem van.
[Szerkesztve]
-
nukewar
tag
Na, mi a helyzet? Megoldódott minden problem?
-
kgbrg
tag
Nekem is folyamatosan szakad a wlanos netem.
Tudnátok mondani egy programot ami folyamatosan figyeli a forgalmat és listázza a szakadásokat (esetleg azt is hogy mi miatt szakad)? -
Taltosparipa
tag
1. Pingeld a sajat antennadnal levo eszkozt
2. Majd az ado tornyot vagy a dhcp szerveruket
3. egy kulso cimet
nezd meg egy utvonal kovetessel merre megy a csomag ha a sjat weboldalukat kered be, es merre ha az indexet. Itt latod merre megy es mennyi idobe telik.
Menjel fel a tetore es nezd meg tavcsovel mire iranyitottak az antennadat, ha latod az nagyon jo ha nem akkor szoljal be hogy az antenna ele nott egy fa es tegyek mashova az antennat vagy magasabra.
Az hogy pontosan mitol vannak gondok csak helyben lehet megmondani ez igy olyan mintha tvben gyogyitanak meg a nathadat otthon
-
asimov
aktív tag
Upsza!
![[kép] [kép]](http://www.smileyhome.de/smilies/froehlich/laola.gif)
-
asimov
aktív tag
Upicsek!

-
asimov
aktív tag
Kösz a gyors választ, és
!
Pillanatnyilag az IP, alhálózati masz, átjáró, DNS szerver mind a szolgáltató szerint megadott adatokra van állítva. Akkor ezek szerint nálad se gyógyult meg a dolog 100%-osan...
Szép, akkor javítás, a többit meg úgy csinálom majd ahogy leírtad, mert ennyire nem merültem még ebbe bele!
Azért ha valaki esetleg tudja az okokat, esetleg végleges megoldást az még írjon!
Szerintem ez bőven a szolgálatónál bukik meg.
Köszönöm +1*!
Asimov -
nukewar
tag
Szia.
Nekem is mikrohullámú netem van, és előfordul bizony, hogy kipusztul valami oknál fogva a net. Mivel egy éve van előfizetésem és már az elején jelentkezett a probléma, ezért intenzív levelezést folytattam a szolgáltatóval, amikor épp működött a net. Egy idő után már nem válaszoltak, így kénytelen voltam magam utána nézni.
A helyzet a következő. A start menű-vezérlőpult-hálózati kapcsolatok-helyi kapcsolat-ra bökve , majd utána a második fület választva (támogatás) előtűnik egy javítás gomb. Ez a win2000-ben még nem volt és nem is gondoltam volna, hogy van ilyen. Mindenesetre szükség is van rá. Ha az Ip dhcp-vel van kiosztva, akkor itt újra lehet kérni a címet és a beállításokat. Ha minden oké, akkor érdemes felírni valahová az adatokat (IP, alhálózati masz, átjáró, DNS szerver). Ha az automatikus (DHCP) kiosztás nem menne, akkor ezeket az adatokat manuálisan is beviheted. Ez többnyire segít, de ennek ellenére a mai napig úgy be tud halni a net, hogy nem látja a szervert. Halvány sejtelmem sincs, hogy miért ?!?!?!?
Ha esetleg az IE vagy a firefox nem talákja a weboldalt, ami a kezdőlapod, akkor még érdemes megnézni, hogy lehet-e az átjárót pingelni. Előfordul, hogy van válasz és mégsem dobja be az oldalt. Ezt se kérdezd, hogy mitől van.
Parancssorba gépeld be: ping -t 121.545.4.2 (ez utóbbi szám legyen az átjáró IP címe), ha van válasz azt úgyis észre veszed, viszont ma reggel is nem kapott választ nálam, ekkor kikapcsolom a gépet és elszámolok tízig mielőtt beleállítom a baltát a gépbe.
Ezetleg az access point resetje, vagy kikapcsolása is javíthat némileg a dolgon. Érdemes figyelni a ledeket, hogy van-e jel. -
asimov
aktív tag
Sziasztok!
A bátyám a mikroweb nevű cégnél előfizető, és egy olyan probléma állt elő, hogy az internet néha működik néha nem. Értsd, 5 percet megy, 3 percet nem, 6 órát megy, 2 órát nem stb...
Na már most, az arcok azt mondták neki, hogy a gond az ő gépében van, de ezt elég nehezen tudom elképzelni, főleg hogy az én elöző alaplapom, procim van benne.
Az alaplapi hálókártyákkal az ég világon semmi gond nem volt nálam, mondjuk nekem adsl-em van. Szóval, a kérdés az, hogy ha nála van a hiba (amit kétlek) azt hogyan lehet megoldani?? A működés/nemműködés egyáltalán nem követ sémát. Szóval tapasztalt már ilyet valaki még?
Előre is köszönöm!
Asimov
Ui.: a cég: [link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Robotporszívók
- Crimson Desert
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Honor 400 5G 512 GB Desert Gold karcmentes (8 GB /512 Gb)
- Apple iPhone 17E 256GB,Új,Dobozaval,24 hónap garancia
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

valami ruter beállítás lehet?

!