Keresés

Aktív témák

• nukewar

tag

válasz asimov #1 üzenetére

Szia.
    Nekem is mikrohullámú netem van, és előfordul bizony, hogy kipusztul valami oknál fogva a net. Mivel egy éve van előfizetésem és már az elején jelentkezett a probléma, ezért intenzív levelezést folytattam a szolgáltatóval, amikor épp működött a net. Egy idő után már nem válaszoltak, így kénytelen voltam magam utána nézni.
    A helyzet a következő. A start menű-vezérlőpult-hálózati kapcsolatok-helyi kapcsolat-ra bökve , majd utána a második fület választva (támogatás) előtűnik egy javítás gomb. Ez a win2000-ben még nem volt és nem is gondoltam volna, hogy van ilyen. Mindenesetre szükség is van rá. Ha az Ip dhcp-vel van kiosztva, akkor itt újra lehet kérni a címet és a beállításokat. Ha minden oké, akkor érdemes felírni valahová az adatokat (IP, alhálózati masz, átjáró, DNS szerver). Ha az automatikus (DHCP) kiosztás nem menne, akkor ezeket az adatokat manuálisan is beviheted. Ez többnyire segít, de ennek ellenére a mai napig úgy be tud halni a net, hogy nem látja a szervert. Halvány sejtelmem sincs, hogy miért ?!?!?!?

Ha esetleg az IE vagy a firefox nem talákja a weboldalt, ami a kezdőlapod, akkor még érdemes megnézni, hogy lehet-e az átjárót pingelni. Előfordul, hogy van válasz és mégsem dobja be az oldalt. Ezt se kérdezd, hogy mitől van.
    Parancssorba gépeld be: ping -t 121.545.4.2 (ez utóbbi szám legyen az átjáró IP címe), ha van válasz azt úgyis észre veszed, viszont ma reggel is nem kapott választ nálam, ekkor kikapcsolom a gépet és elszámolok tízig mielőtt beleállítom a baltát a gépbe. :D

Ezetleg az access point resetje, vagy kikapcsolása is javíthat némileg a dolgon. Érdemes figyelni a ledeket, hogy van-e jel.

Aktív témák