- Fórumok
- Adattárolás
- Winyó problem plz help!
- (téma lezárva)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Santses
aktív tag
hol nézed vagy mivel hogy hány mb/sec a sebesség?
-
viajpi
csendes tag
kösz mindenkinek a segicssséhet, de mar műxik, Ultra DMA-5 mód be van kapcsolva 13 Mbyte másodpercenként a sebesség :)
-
Santses
aktív tag
figy ha van hálokártya a gpedvbe vagy modem akkor vedd ki (esetleg hangkari) minden ami nem szükséges az indításhoz vedd ki és próbáld átálítani a dma t (minden bezavarhat) próbáld viszatenni az eredeti bioszt de az is lehet alaplap hiba..nem ismeri fel a winyot..akkor alaplapcsere ha garis akkor meguszod ha nem akkor kicsit ráfizetsz Ű(attó függ milyen alaplapod van)
-
viajpi
csendes tag
hu bazzeg. nyomtam egy ''fdisk /mbr'' -es és megállt az élet : érvénytelen partíciós tábla... Szerencsére a mandrake linux telepítőjével ki lehetett javítani.
Most secondariban van, de nem értem miért nem megy ha primary. no mostmár mind1. Egyébként már jöhetnének a holografikus tárolók (100 giga /mm2) :) -
_Volkovy_
nagyúr
(jöhetne már a serial ata,igaz srácok? ;] )
-
cyberdog
tag
nekem eddig volt minden maxtor seagate quantum de eddig az IBM ami nagyon be valt gyors es amenyire lehett halk. de persze mindenutt lehetenek rosz szeriak;]
-
DJ Mythos
aktív tag
Ilyen IBM izébe nem akarok belebonyolódni, de nekem volt egyszer egy...
Nem igazán akart menni, nem működött rendesen. Lehet, hogy csak azt az egyet fogtam így ki, de azóta vhogy nem bízok meg bennük annyira.
Sok mindent hallok a Maxtor-ról, de nekem műkszik rendesen. -
cyberdog
tag
biosban engedelyezve van a dma nekem is IBM van es amig azt nem engedelyeztem hulyen ismerte fel,de most mar faszaul megy ,mar 2 eve megvan es ezutan is csak IBM vinyo :))
FOREVER IBM -
viajpi
csendes tag
ibm 120 Gb. egyebet nemzudok elmondani.
minden primarit próbltam, de így csak PIO -> átteszem sec.re és fájó szívvel, de linux reinstall oszt jóvan. -
zrubi
senior tag
-
tsello
aktív tag
Próbálkozz más Primary jumpereléssel.
-
viajpi
csendes tag
Na! áttettem a vinyót slave-re, még mindig hülye nevet ad, de már UDMA-5 !! Fasza gyors most, csak ugye a linuxnak hda1-ből hdb1 -lett (prim/sercon.) és így :''Kernel Panic : uinable to mount root filesystem. '' Na most mit tegyek :)
-
V|sitor
csendes tag
A lapodhoz ha létezik IDE- driver akkor azt mindenképp telepítsd!
Nekem VIA chipsettel hasonlókat művelt amíg nem volt fenn a via4in1. -
tsello
aktív tag
A helyzet ue nálam is.Gondolom a jumperelés lett rossz, próbálj ki másikat ha nem válaszol senki akkor majd leírom hogy én melyiket használom, csak most épp használatban van.
A DMA mód is szerintem ezzel lesz kapcsolatban, mert az XPnek nem szokása hogy átrakja PIO-ra-2000nek szokása. -
tibz03
őstag
Milyen márka??? Fogadok, hogy maxtor!!
-
viajpi
csendes tag
A cd íróbat a másik kábelen bezzeg Ultra dma -2 nek ismeri fel, a király 7200 rp-es vinyó meg PIO-n vánszorog. Mit lehet tenni?
-
viajpi
csendes tag
további fejlemény, hogy most az van bepipálva, hogy átviteli mód: ''ha rendelkezésre áll, akkor DMA'' és az van alatta hogya jelenlegi mód: ''PIO mód''
tehát nem ismeri fel a dma-t.
A jumpereléssel kapcsolatban van a winyón 8 ábra, hogy hogy kell jumperolni. kösz. (eddig csak a quantum -omon olyan volt hogy primary, secondary meg cable select, ezen meg 16 fej stb stb) Valami segiccsen máán! -
viajpi
csendes tag
dma-t hogy kell engedélyezni?
-
kovacsson
tag
Szevasztok!
Tegnap vettem egy 120 gigás 7200 rpm-es vinyot. Kurva lassan dolgozik, és ha
adatokat másolok, fagy a hang és 100 % a proci terheltsége (1700 Mhz cel.)
Próba képpen a Q3 pak0.pk3 fájlját (457MB) átmásoltam ugyanarra a particióba 1
könyvtárba és mértem az időt.
erre jutottam vele:
WindowsXp pro friss install: 4 perc
SuSE linux (kde3-mal másolva) 35 Másodperc. (mint a villám)
Az induláskor a bios nem írja ki a vinyó nevét rendesen, csak valami értelmetlen betű
és számsort. Ebből arra tudok következtetni, mivel a linux nem használja a biost-t,
hogy vagy a biosom szar, vagy az xp szaraxik. Biuos upgrade, vagy mi legyen??DMA-t egedélyezted xp alatt?
tapasztalataim szerint értelmetlen betűket akkor ír ki, ha rosszul van a master/slave állítva (jumper és a kábelcsati nem klappol) -
viajpi
csendes tag
Szevasztok!
Tegnap vettem egy 120 gigás 7200 rpm-es vinyot. Kurva lassan dolgozik, és ha
adatokat másolok, fagy a hang és 100 % a proci terheltsége (1700 Mhz cel.)
Próba képpen a Q3 pak0.pk3 fájlját (457MB) átmásoltam ugyanarra a particióba 1
könyvtárba és mértem az időt.
erre jutottam vele:
WindowsXp pro friss install: 4 perc
SuSE linux (kde3-mal másolva) 35 Másodperc. (mint a villám)
Az induláskor a bios nem írja ki a vinyó nevét rendesen, csak valami értelmetlen betű
és számsort. Ebből arra tudok következtetni, mivel a linux nem használja a biost-t,
hogy vagy a biosom szar, vagy az xp szaraxik. Biuos upgrade, vagy mi legyen??
Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Adattárolás
- Winyó problem plz help!
- (téma lezárva)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Lexus, Toyota topik
- Ubuntu Linux
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Samsung 990PRO 4TB heatsink
- BESZÁMÍTÁS! 8TB WD GOLD WD8004FRYZ HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lexar NM790 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 1 év garancia - 7000-6200 MBs - Eladó!
- Keveset használt NVME, SATA M.2 SSD-k. 256GB - 1TB
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Red PRO WD101KFBX meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T410 - i5-1GEN I 4GB I 250GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest