Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• peterk

senior tag

válasz #79335424 #2392 üzenetére

A buhera szó a te postodban 10-szer, azon kívül összesen egy postban egyetlen egyszer volt leírva (rákerestem :)), úgyhogy feltételezem arra reagáltál. Az a modem/telefonálós témáról szólt. Nos, a buherálás "értelmezési határai" nyilván nem élesek, van aki szerint valami már az, más szerint meg nem az, de egy nem támogadott, hivatalosan nem dokumentált feature életre lehelése az véleményem szerint mindenképpen buherálás. Teljesen függetlenül attól, hogy a hardver egyébként képes-e rá vagy sem, hogy azért nem támogatják mert a hardver sem tudja, vagy azért mert a szoftver nem tudja, vagy más üzleti szempontok alapján meghozott döntés miatt.

Namost a buherálásban önmagában nincs semmi negatív. Olvasva a postot, az sem negatív felhanggal említi. A buherálás lehet hobbi, játék, öröm is, minden pozitívumával együtt. Én magam is szeretek időnként "buherálni", egyszerűen azért, mert élvezem, szeretem, érdekel. De azért felhasználás szempontból különbséget teszek aközött, hogy "buherálva meg tudom oldani", és "támogatva működik". Előbbi nem számít "megoldásnak" a szememben. Ha adott funkciót keresek egy eszközön - azaz komolyan akarom használni - akkor semmiképpen nem vennék olyan eszközt, amin csak "buherálva" lehet az adott funkciót elérni. Akkora a kínálat, olyan széles a választási lehetőség, többféle platform, millió féle eszköze között, hogy nem szorulok rá, nem látom értelmét. Ez vagyok én, más gondolkodhat máshogy is, dönthet másként is, nincs abban semmi. Egyszerűen csak, ha a buherálás definícióját, leírását kérdezed, akkor nálam kb. úgy néz ki, ahogy leírtam.

A windows tabletre "buherálása" viszont egész más történet, nem összehasonlítható az előbbiekkel, mert nem otthoni/magán akcióról van szó. Ebben a tekintetben ráadásul nem is értek egyet. A windows 8 nem egy "buherált" rendszer, a kerneltől kezdve alaposan végiggondolt és felépített touch integrációt tartalmaz. Így kb. annyira buherált, mint mondjuk az android, amire szintén lehet azt mondani, hogy egy átbuherált linux egy java UI-val. Sőt az OSX-re is, hiszen az is "átbuherált linux". Osztán azért mégsem... :)

Új hozzászólás Aktív témák