Hirdetés
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Dobozcserére kárhoztatja asztali csúcs-CPU-ját az Intel
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
válasz
üzenetére
A buhera szó a te postodban 10-szer, azon kívül összesen egy postban egyetlen egyszer volt leírva (rákerestem
, úgyhogy feltételezem arra reagáltál. Az a modem/telefonálós témáról szólt. Nos, a buherálás "értelmezési határai" nyilván nem élesek, van aki szerint valami már az, más szerint meg nem az, de egy nem támogadott, hivatalosan nem dokumentált feature életre lehelése az véleményem szerint mindenképpen buherálás. Teljesen függetlenül attól, hogy a hardver egyébként képes-e rá vagy sem, hogy azért nem támogatják mert a hardver sem tudja, vagy azért mert a szoftver nem tudja, vagy más üzleti szempontok alapján meghozott döntés miatt.Namost a buherálásban önmagában nincs semmi negatív. Olvasva a postot, az sem negatív felhanggal említi. A buherálás lehet hobbi, játék, öröm is, minden pozitívumával együtt. Én magam is szeretek időnként "buherálni", egyszerűen azért, mert élvezem, szeretem, érdekel. De azért felhasználás szempontból különbséget teszek aközött, hogy "buherálva meg tudom oldani", és "támogatva működik". Előbbi nem számít "megoldásnak" a szememben. Ha adott funkciót keresek egy eszközön - azaz komolyan akarom használni - akkor semmiképpen nem vennék olyan eszközt, amin csak "buherálva" lehet az adott funkciót elérni. Akkora a kínálat, olyan széles a választási lehetőség, többféle platform, millió féle eszköze között, hogy nem szorulok rá, nem látom értelmét. Ez vagyok én, más gondolkodhat máshogy is, dönthet másként is, nincs abban semmi. Egyszerűen csak, ha a buherálás definícióját, leírását kérdezed, akkor nálam kb. úgy néz ki, ahogy leírtam.
A windows tabletre "buherálása" viszont egész más történet, nem összehasonlítható az előbbiekkel, mert nem otthoni/magán akcióról van szó. Ebben a tekintetben ráadásul nem is értek egyet. A windows 8 nem egy "buherált" rendszer, a kerneltől kezdve alaposan végiggondolt és felépített touch integrációt tartalmaz. Így kb. annyira buherált, mint mondjuk az android, amire szintén lehet azt mondani, hogy egy átbuherált linux egy java UI-val. Sőt az OSX-re is, hiszen az is "átbuherált linux". Osztán azért mégsem...

Új hozzászólás Aktív témák
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Két népszerű Sennheiser kapott USB-C csatlakozást
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- iPhone topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Battlefield 6
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuo: Az Apple lenyelheti a dráguló memóriaárakat az iPhone 18-nál
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 M5 1TB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Pad 6 erős 8/256GB mint az új nagyon gyors!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Ipad mini 4 - 64 GB + Tok + Fólia
- Thinkpad X1 Fold ,16.3" 2.5K összehajtható OLED érintő, i5-1230U ,16GB, 512GB NVMe, aktív toll, gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
, úgyhogy feltételezem arra reagáltál. Az a modem/telefonálós témáról szólt. Nos, a buherálás "értelmezési határai" nyilván nem élesek, van aki szerint valami már az, más szerint meg nem az, de egy nem támogadott, hivatalosan nem dokumentált feature életre lehelése az véleményem szerint mindenképpen buherálás. Teljesen függetlenül attól, hogy a hardver egyébként képes-e rá vagy sem, hogy azért nem támogatják mert a hardver sem tudja, vagy azért mert a szoftver nem tudja, vagy más üzleti szempontok alapján meghozott döntés miatt.