Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizcsap
tag
válasz
Core2duo6600 #29350 üzenetére
Sikerült megoldanom vista vs két hdd problémát, mostmár onnan boot-ol ahova telepítve van, viszont van helyette másik gondom.
Tegnap este elmentem otthonról, gép ment, család használhatta.
Ma reggel arra lettem figyelmes, hogy ki van húzva a wifi router. Kérdem édesapám, miért? Vmit mormolt h eldobálta a netet, kiírkált vmiket ugyh kihúzta a routert és közvetlenül bedugta a kábelt net modembe(kábelnet). Így működött.Nosza odaültem a géphez, feltérképezni a helyzetet. Előszöris 2 hálózati kapcsolatot mutatott a gép és rendszeresen földobált egy olyan ablakot h írjam be a felhasználónevem/jelszavam h kapcsolódni tudjak a modemhez. Kábelnet révén nincs csatlakozási felh./jelszavam, ugyh ki is lőttem az ablakot. Megnyitom az IE-t, beállítások/kapcsolatok. Ott van egy kapcsolat, ami nem tudom h került oda. Ki is törlöm, ezzel megszűntek a felugró ablakok, de ugyan úgy két hálózatot mutatott a vista a tálcán. Gondoltam megnyitom a vezérlőpultot h legyakjam a fölösleges hálózatot, viszont a vezérlőpult nem nyílik meg. Windows intéző működése leáll/újraindul. Néha megjelenik néhány ikon az vezérlőpultban, de ugyan úgy újraindul az intéző. Elkezdtem nézegetni az eseménynaplót, és ott találtam egy ilyen hibát:
A hibát okozó alkalmazás: Explorer.EXE, verzió: 6.0.6001.18164, időbélyeg: 0x4907e242, a hibát okozó modul: ntdll.dll, verziószám: 6.0.6001.18000, időbélyeg: 0x4791a7a6, kivételkód: 0xc00000fd, hiba pozíciója: 0x0005a192, folyamatazonosító: 0x122c, az alkalmazás indításának időpontja: 0x01c9797ae311837d.Mi ez a ntdll.dll? Ötlet a megoldásra?
-
{Zodiac}
senior tag
válasz
Megoldódott, azaz rájöttem, hogy az xp és a vista group policy-je ugyan olyan, mondjuk, ha kinyitottam volna a szemem, akkor láthattam volna egyból...
amúgy vista ultimate 64.
Más: mindenki okulására leírom, hogy miként jártam!
Feltelepítettem a Full drive 2: Hummer 4x4 nevű nagyon rossz játékot (ne kérdezzétek miért), örültem, és le is töröltem. Aztán bementem melózni és Ultra VNC-vel hazanéztem a gépre, hogy megtaláljam a group policy-ben a jelszókérés kikapcsolást. Megtaláltam, (ua. mint xp) örültem, majd biztonság kedvéért újraindítottam a gépet. Na innentől kezdve nem értem el. Nem látaa a rootert, de a rooter osztott neki IP-t, a cégtől tudtam ping-elni, mert dyndns-el van megoldva az ip átirányítás (azaz a rootert tudtam pingelni). az otthoni másik gépről viszont tudtam közvetlenül a gépet pingelni, de se net, se m,sn se semmi, amihez ki kellett volna mennie... azaz ez így nem igaz, mert ugye ping-nél nem volt adatvesztés. Szal ufo. Gondoltam a gp-ben túrkálás okozta... de nem. Minden létező redszergazda cimborámat végigkérdeztem, mindenki csak nézett. Még ufóbb. Aztán észrevettem, hogy pl az Ultra VNC-ben a bejövő kapcsolatok nincsenek engedélyezve, "há mér" mondom bekattintom, de nem menti el, majd pihenésképp megnyitottam (volna) egy filmet, de a wmp leáll... jaaaajjj, mondom most világvége. De nem. Most jön a jó öreg rendszer visszaállítás. Hagytam, hogy a javasolt időpontot csinálja meg, ami DirectX telepítés volt. Na mondom, ez tuti nem fog segíteni, de majd ha nem jön be, visszaállítom egy korábbira... Nem volt rá szükség, hiszen ezt most már a gyógyult gépről írom.
Aztán beugrott, ez a játék dx9-es... és dx9-es cuccokat telepített... gondoltam nem baj, mert van olyan okos a vista, hogy nem engedi, hogy hülyeséget csináljak. De engedte. Ahogy visszaállítottam a DirectX telepítés előtti állapotra, minden rendbejött.Na most jöhetnek a szakértő hozzászólások, mert nem értem még mindíg, hogy mi köze a directx-nek a hálózathoz.
-
DroneZ
aktív tag
válasz
bocs de totál nem vágom...
(lehet rájátszik az is hogy egy kicsinyke ideje nem aludtam ki magam rendesen, elnézést ha értetlen vagyok)
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- PlayStation 5
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest