Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- iPad topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PNP
őstag
Biztos itt is felvetődött már, mert rengeteg angol találatot ad a google, de egyértelmű megoldást nem találtam.
Sleep módból nem tud felkelni a gép, fekete marad a képernyő. SP1 fent van, hibernáció egyébként ki van kapcsolva, bios legújabb, driverek fent vannak mindenhez. Reinstall előtt ilyen nem volt, és nem látom mi okozná a különbséget. Mi szokta okozni? -
kem
addikt
válasz
WonderCSabo #30097 üzenetére
-
kem
addikt
Sziasztok!
XP MS Outlook(nem express)-ből szeretném átmenteni a tartalmat/címlistát MAIL-be. Még nem vagyok ott a 2 noti előtt, szeretnék felkészülni rá mire odamegyek.
M eglehet ezt csinálni egyáltalán? Expressből ki tudom menteni az adatokat, de ez egy kicsit bonyolult kérés számomra -
Core2duo6600
veterán
válasz
#91574272 #30085 üzenetére
2,2 - 2,3 nál semmiképp ne adjál neki többet.
Elképzelhető, hogy a chipsetnek egy kicsit meg kell emeni a feszt, az én lapom pl hajlamos arra, hogy alulfeszel, meg kellett emelnem egy pár feszt, a chipsetét biztos meg még 2 öt asszem, hogy azok mire vonatkoznak azt nem tudom.
Azért, hogy a PCI E 1X bug ne jöjjön elő.(#30090) cimbi186
A legújjabb tökéletesen muzsikál win 7 en
Complex evolution, rendesen megy x64 es vistán , és win 7en
Ha kell tudok linket küldeni, pár mega az egész. -
Kloden
senior tag
válasz
WonderCSabo #30092 üzenetére
Köszönöm, valóban megtalálja, én a másik (jobb oldali) keresővel néztem.
A futtatás tipp is jól jött! -
Kloden
senior tag
Hsz #1:
1. Start menü keresőjébe írjuk be: services.mscLehet én néztem el valamit nagyon de a Start menü keresőjébe aztán írhatom hogy services.msc, megtalálni nem fogja, főleg nem elindítani. Nem inkább Futtatás akart lenni? (bár azt meg csak a klasszikus startmenünél találtam meg)
-
cimbi186
aktív tag
Csao!
Ajálnjatok lécci egy egyszerű,de nagyszerű iróprogit 64 bit-hez,mert sajna az Ashampoo-m(amit én úgy szerettem)nem igazán szeret vele együtt dolgozni
Előre is köszi! -
akasp
senior tag
hali!
az a bajom, hogy a hanginőségem ramaty. alaplapgyártó honlapján csak xp driver van, realtek honlapjáról is szedtem le cuccost, de nem az igazi. vki help? (msi 945P neo3 alaplapba integrált hangkártyám van)
-
GD
őstag
üdv,
w7 telepítéskor nem húztam le a vistás vinyót, így most az mbr téma kicsit kusza.. azaz, ha bootkor a w7 vinyót választom a hiányzó ntdlr szoksás üzenetbe futok..
gondolom a w7 beette magát a vistához..hogy lehetne orvosolni?
a cél az lenne, hogy egymásról ne tudjanak, mindenki a saját vinyóján tárolja az mbr-t meg ami kell az indításhoz -
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #30042 üzenetére
A Geil szerint 2 V kell neki 800 Mhz CL4-hez viszont ezzel a memtest mindig behal, na majd akkor próbálkozom vele egy darabig , hogy magasabb fesszel stabilizálódik-e, ha nem akkor marad CL5-ben. Köszi a segítséget.
-
RI/OS
addikt
válasz
Core2duo6600 #30081 üzenetére
És egy gépre sem tesznek gyárilag x64 es vistat, lehet azért mert csak x86 os driever létezik.
--vagy mert nagyon kevésben van alapból 4gb(+) ram?
-
lúzer
veterán
válasz
Core2duo6600 #30081 üzenetére
Laposokon általában nem szoktak x64 est használni, mégha a gép tudja is, az okát nem tudom.
valszeg a memória nagysága miatt.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
mozesgy #30080 üzenetére
Ha fel volt rá telepítve amikor megvetted, akkor OEM van rajta.
Viszont ha szerzel egy telepítőt akkor a kulcsoddal be tudod aktiválni az x64 es wint elvileg.
De szvsz jobb nem piszkálni.
Mert hogy a driverek vannak - e x64 esre, az nem biztos, mivel a laposok eltérő drivereket használnak pl vgaból, annak gyártója honlapján lévőtől.
Pont egy ACER lapos volt itt karácsony elött amit be kellett üzemelni, és nem ment rá fel az atiról leszedett a benne lévő vga nak megfelelő driver, csak az acer oldalán lévő, ami megegyezett a recoevery partición lévővel.Tehát még mielött másik krongot szereznél nézz szét, hogy van - e mindenhez x64 es driver.
Laposokon általában nem szoktak x64 est használni, mégha a gép tudja is, az okát nem tudom.
És egy gépre sem tesznek gyárilag x64 es vistat, lehet azért mert csak x86 os driever létezik.(#30079) vampire17
Próbáld meg, hogy azt a lan driver használod, amit felismer a win.
nekem ugyan asztali van, de én sem tettem fel az asus driverétMég a lapos topikjában kérdezz rá, ha van neki külön, hátha más már tudja a megoldást
-
mozesgy
tag
válasz
WonderCSabo #30078 üzenetére
Nem tudom ehez milyen járt, de kiderítem.
Az ACER-t hívjam, vagy a microsoftot, csere ügyben, ha nem OEM van hozzá????Köszi a választ.
ACER TM 7730G P8400@2260, 4GB DDR2@800MHz, 2x250GB SATA2, Nvidia9600GT 512MB DDR3, BlueRay DVD combo. Windows vista Home Basic 32bit. -
vampire17
addikt
válasz
Core2duo6600 #30076 üzenetére
a router a miskolci egyetem routere, nem hiszem hogy szar lenne
plusz itthon is csinalja, itthon egy linksys wrt54gl van. halokarit nem tok cserelni mert laptop. legfrissebb driver van font.
-
mozesgy
tag
válasz
Csabee. #30075 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket, és megpróbálom a gépből kihalászni a dolgokat, és ha nem megy, akkor a másik megoldást próbálom.
(#30076) Core2duo6600
Azt az E recovery-t láttam rajta, de nem tudtam mi is pontosan.
Köszuönöm mindenki segítségét.
Nemrégen vettem, és előtte sem Vistám, sem laptopom nem volt, és nem vagyok még teljesen jártas ezekben a dolgokban.
Még annyit, hogy, valóban lehet a 32bites rendszer helyett 64bites-t kérni ingyen?????
ACER TM 7730G P8400@2260, 4GB DDR2@800MHz, 2x250GB SATA2, Nvidia9600GT 512MB DDR3, BlueRay DVD combo. Windows vista Home Basic 32bit.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
vampire17 #30072 üzenetére
1. Vacak a router
2. Frissitsed a lan kari driverét
3. Esetleg próbáld meg egy másik lan karival.Anno amikor a vistát elösször feltettem, nálam is eljátszotta ezt rendszeresen.
Amióta sp1 van, azóta megszünt.(#30074) mozesgy
Eze gy laptop ha minden igaz.
Egy rejtett particon van rajta.
Magad is ki tudod dvd kre írni, érdemes is megtenni.
Acer E recovery vagy hogy hivják a menüpontot.
De az acer oldaláról le is szedhető minden driver. -
Csabee.
nagyúr
-
mozesgy
tag
Sziasztok.
Az első oldalon olvastam, hogy ha valakinek 32bites vista van a tulajdonában, az kérhet 64 bitest ingyen.
Valaki csinált már ilyet?
Nekem hivatalos 32 bites van, de 4GB ram van a gépenbe, és jó lenne, ha azt tudná is használni.
Ugy vettem a gépet, hogy az első bekapcsoláskor elkezdte telepíteni a rendszert, és nem kaptam hozzá semmi oprendszer lemezt, de még a géphez sem kaptam lemezt.
Minden rajta volt a vinyón, de nem tudom hol lehetnek ezek, mert ujratelepítéskor szükségem lenne rengeteg ACER cuccra, amiket telepített.(Driver-ek)Köszönöm elöre a segítséget.
ACER TM 7730G P8400@2260, 4GB DDR2@800MHz, 2x250GB SATA2, Nvidia9600GT 512MB DDR3, BlueRay DVD combo. Windows vista Home Basic 32bit.
-
rgqjx
aktív tag
Valaki erre?
Igen, a kikapcsolásra kattintottam... -
vampire17
addikt
hali! vista 64bit business-es (eredeti, teljesen felfrissitett)op rendszert hasznalok, es rendszeresen megszakad a halozat. tehat nem csak a net, hanem a router is ledob. akkor csinalja ha valami komolyabb dolgot masolok, legalabb 10-15mb al. bongeszes kozben soha nem szakad. de ha netrol toltok torrentel akkor is szokott. mitol lehet?? winxp vel teljesen jo volt.
-
válasz
WonderCSabo #30068 üzenetére
Köszi!
De ez mekkora katyvasz...
-
Neontea
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #30066 üzenetére
Akkor írjak egy fésült változatot DVD-re és telepítsem újra a gépem?
-
válasz
WonderCSabo #30057 üzenetére
Mit jelent az, hogy "mappatípus"?
-
Neontea
csendes tag
Szabadterület 22,6Gb
Teljes terület 39,0GBDe szerintem a partíciót én 60-asra hagytam, na ez gáz.
Lehet a telepítőről újra másolni a Font mappát?
-
Neontea
csendes tag
Na most már 1,4gb szabad helyem van, de szerinte még mindig 140Gb szabdítható fel, na akkor leokézom, és várom kiváncsian a fejleményeket
-
Neontea
csendes tag
válasz
WonderCSabo #30057 üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
válasz
pilóta #30053 üzenetére
Nyiss meg egy mappát, amiben lista nézetet állítottál be. Rendezés -> Mappa és keresés beállításai -> Nézet -> Alkalmazás mappákra. Ha sok mappatípusod van, ezt minden típusnál el kell játszanod.
Neontea: Az első hsz.-ben vannak leírva a temp mappák, töröld a tartalmukat. Lemezkarbantartóval töröld a rendszer-visszaállítás fájlokat. CCleanerrel is pucold ki a gépet. SP1 lemezt nem kell szerezned, csak töltsd le ezt, ez van a lemezen is... A Servicing mappát ne bántsd! Csak az első hsz.-ben leírtak tartalmát lehet törölni.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Neontea #30049 üzenetére
a temp mappáidat ürítsed ki, illetve amikor telepíted akkor megnézed hogy hol csinlája az új mappát! de valami gáz lehet ha nem megy fel az sp1-ed.. és szerintem használj Easy Cleanert, beállításoknál beállítod hogy a rendszerfájlokat ne piszkálja, lefuttatod, a felesleges fájlokat megtalálja és leis tudod törölni
és lesz sok helyed!
-
Olyat szeretnék elérni, hogy a mappák alapérlemezésben a "nézetek" mindíg a lista legyen, de nem tudom megcsinálni. Mindíg egyenként kell egy megnyitott mappánál beállítani, mert alapból nagy ikonok van. Meg lehet ezt oldani valahogy?
-
lúzer
veterán
válasz
WonderCSabo #30048 üzenetére
De vmire ez is jó.
Persze, virtuális gépre, próbának, ne az éles rendszeren futtassak bizonytalan eredetű progikat.
Rendes gépre ezt már nem tenném fel.nyomtatót tudsz használni, csak kell a driver
-
Neontea
csendes tag
válasz
WonderCSabo #30048 üzenetére
Az a gáz vele, hogy kb 30szor telepítette, de mindig sikertelent ír ki, és a helyem csak fogy, az 55Gb-ból 576mb szabad hely van már, de nem tudok mást eltávolítani, mert szinte más nincs is rajta.(TCMD,Daemon Tools,Avira,Office2007,MSN)
-
WonderCSabo
félisten
Látom az előző hsz.-edből, hogy elég sok mindent ki lehet szedni, de nekem van helyem, inkább nem zúzom szét.
A nyomtatók eltávolításával tudsz nyomtatót használni? Az Ultra lite verziód azért elég durva, gondolom no Aero, meg szinte nincs benne semmi. ~ Home Basic N.
De vmire ez is jó.
Neontea: Vezérlőpult -> Programok és szolgáltatások -> A telepített frissítések megjelenítése -> Szervizcsomag a következőhöz : Microsoft Windows (KB936330) -> jobbgomb -> eltávolítás.
De miért akarod leszedni? Gyorsabb és biztonságosabb tőle a Vista... -
Neontea
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #29951 üzenetére
Aloha!
Na a BIOS-t alapra raktam, de most az a gond, hogy szerinte a C:-n 184mb hely van, ebből kifolyólag valószínűleg ez a tökéletes OS. az összes próbálkozást mentette, és ez foglalja el a helyet.
Kérdésem:Hogy lehet eltávolítani az SP1-et,kb 30szor próbáltam -
rgqjx
aktív tag
válasz
WonderCSabo #29997 üzenetére
Igen, egészen biztos, hogy kikapcsolom.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#91574272 #30008 üzenetére
Nézd meg a ramod gyártójánál, hogy mekkora feszt ajánl.
Minden fajta ramhoz általában egy pdf et lehet leszedni amiben le van írva a corsairnál biztosan.
Hogy az MCH mi, azt nem tudom.
Jedec szerint az én ram on nak 1,8 V kell, az 1066 os müködéshez az ajánlott, 2,2 V ezt én nem tudom kiválasztani a feszek közül, 2.1 V on megy tökéletesen, az én kitem Cl5 ös 1066 os.(#30011) DerStauner
Közöld a feladóval hogy használjon rendes mail klienst és küldje el újra(#30022) ezanickem
Mert kokányolt szart tettél fel.(#30027) harley
Szerezd meg ezt : csinálj egy recovery mediat , lehet pendrive is, bootolj be róla, és használd -
REDeath
őstag
hi
az lenne a kérdésem, hogy a "Microsoft Licensing" DVD-ken is ugyanaz a telepítő készlet van mint bármelyik bolti lemezen?
mert az oem lemezekentudom hogy all in one, és kulcsstól függ, csak nemtudom ha van kulcsom, erről a lemezről is megy-e. nem az én gépemre lesz feltéve, azért nem derült még kiui: és még annyi, hogy ha a lemez HUN, a kulcs meg egy angol verzióhoz van, attól még elfogadja?
-
lúzer
veterán
válasz
WonderCSabo #30035 üzenetére
-
rootkiller
őstag
Gyerekek megőrült a Vistám. Olyat csinál, hogy kiadom hogy most szépen leállunk, és nem láccik semmi, elmehetsz készenlétbe, csinálhatsz amit akarsz, azt egyszer csak leállítja a hangkarit (pattanás), és leáll. Mi a franc van? 2 napja csinálja, és egy hete raktam újra.
-
lúzer
veterán
válasz
kísérletképp egy HP-t lájtosítottam:
- nyomtatók 0,8 giga
- nyelvek 1 giga
- tabletpc funkciók 0.4 giga
- video fájlok (fél giga csak ez!)
- játékok
stb.
4 gigát ki lehet vágni simán -
jenei92
senior tag
válasz
sp1-el csak 14?
Azt hitem alapból van 20GB,na akkor ultimate megy fel!
köszönöm a segítséget!neked is lúzer!
nem offolok itt tovább -
WonderCSabo
félisten
válasz
jenei92 #30031 üzenetére
Ha az SSD-den csak a rendszer van (gondolom igen), akkor nyugodtan rakhatsz rá Ultimatet is, SP1-el is csak 14GBot foglal...
lúzer: Milyen verziód volt Neked 3-4GB?
Kombat: Asszem még sincs x64 Winamp.
Bocs.
#30036: Ez nem is OFF. Nyugodtan kérdezz ilyeneket, teljesen a Vistával foglalkozik.
-
Kombat
őstag
válasz
WonderCSabo #30030 üzenetére
GTR evolution és UT 3!
Winamp 32 bites (nem is tudtam, hogy abból is van 64-es...
)
-
jenei92
senior tag
válasz
WonderCSabo #30030 üzenetére
okés,köszi.
(próbálok spórolni az ssd-n..)
-
Kombat
őstag
Üdv!
Ultimate 64 bit-es verzióm van és az a probléma, hogy ha játékok alatt megy valamilyen más program (pl. Winamp), akkor akadnak a játékok!
Ha átállítom a játék prioritását normálról magasra, akkor már jó.Lehet ez amiatt, hogy a vista 64 bites a játék meg csak 32?
A 32 bites verzió megoldaná a problémát? -
jenei92
senior tag
Tiszteletem Urak!
1 kérdésem lenne:
Melyik Vista verzió foglalja a legkevesebb helyet a merevlemezen?* Home Basic
* HomeBasic N
* Home Premium
* Ultimate
* Business
* Business N
* Enterprise -
ezanickem
tag
Üdv
Felraktam a 64bit-es Vista Sp1-et erre mikor nézem hogy jó e kiderül hogy 32bit ez miért van ?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
harley #30018 üzenetére
ott nem lehet, használj partíció kezelő programot, és ott resiz-re kell menned, ott összetudod húzni kellő képpen!
Egyként a vista telepítésnél is lehet, rámész a partícióknál arra hogy egyéni , (azthiszem) és ott új partíció, és megadod a méretet
Partition.Manager.v3.0.1.Ultimate edition
én ezt ajánlom, vista alatt működik! arra a célre megfelel, amire neked kell. -
bucilali
aktív tag
válasz
WonderCSabo #30007 üzenetére
Igazad van, én néztem el..
gabipaci: ezn elmélkedem kicsit, mert kizártnak tartom, hogy a kártya ne működne sok rammal, hacsak nem foglal le egy benne beállított fix memóriatartományt, mindig ugyanazon címtartományban, és az oprendszer esetleg a több ram esetén más tartományt biztosít neki, ami a tunernek nem tetszik.
Érdekes gondolat... hm érdemes átgondolni, meg kicsit többet tudni a kártyádról..üdv
-
Gabás
addikt
válasz
DerStauner #30011 üzenetére
sajnos egy ismert bug miatt a Outlook 2003 Vista alatt elrontja a MIME kódolást, megoldás egy igényelhető hotfix
persze egyszerűbb bejelentkezni a fiók webes felületére, és megkeresni a levelet, ha ez megoldható
mod: most jó
-
harley
őstag
üdv
szeretném két particióra szedni a vinyót.
de az a bajom, hogy a 280gb-ból csak 80-at enged leszedni.
most mit csináljak?
-
DerStauner
senior tag
tudom, hogy ez a téma nem vista, de nem találok rá megoldást.
ms outlook 2003-at használok (nem outlook express) e-maileim megnézéséhez, és ma kaptam egy MIME kódolással küldött e-mailt melléklettel. mondanom sem kell, hogy az egész egy nagy jelhalmaz. hogyan tudom kinyerni belőle a mellékleteket??
-
gabipaci
őstag
-
gabipaci
őstag
válasz
bucilali #30001 üzenetére
Elég összetett, de dióhéjben:
Adott a műholdvevő kártya, ebbe bele kell dugni egy modulfogadót, amibe egy modult csatlakoztatunk. Ebbe megy bele a UPC kódkártya, esetemben.
Minden frankón csatlakozott, a parabólát kipróbáltuk egy sima beltérivel, 98%-os volt, tökéletes.
A csatlakozások megvoltak, mert a szofver beengedett a upc kártya menüjébe, remek.
A csatornák is megvoltak, kiírta hogy épp milyen műsor megy, hol tart, stb, bámulatos.
Csak épp se kép, se hang. Szörnyű.
Na már most az idegbaj határán nem volt egyéb, mit angol fórumok böngészése, és ezt találtam:
[I]I have the same issue with Technisat skystar HD 2 running under vista x46 and 4Gb ram
it show the signal level and quality but i cann't find the channelsthe only thing that make it work is just to limit the Ram to 3 GB using MSConfig command
follow these steps to do so:
-run MSconfig (using run or search)
-in the boot Tab click advanced options
-click maximum memory radio
-and specify the memory limit to be 3096
-click ok , ok and restart
-it should work now
[/I]
A 3096 csak elírás, de végigzongoráztam, és valóban úgy működik.
Na már most, sajna nem a szoftver a hibás, mert 3 különbözővel is ugyanaz lenne a gond (DVBviewer, ProgDVB, DVBdream)
Kipróbáltam 4GB-al is, úgy sem jó, csak 3, vagy alatta.Az MSconfigban letiltani csak úgy tudom a memóriát, hogy az minden alkalmazásra érvényes legyen.
Nem lehet valahogy egy hardvernél letiltani a szá,ára elérhető memóriát?
Ebben a hszben lévő képnél nem azt lehetne?THX
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #29986 üzenetére
Megpróbáltam CL5-ben tökéletesen megy, CL4-ben semmilyen felállásban sem hajlandó normálisan menni a rendszer az ajánlott 2V mellett. Esetleg a memóriáknak kell még ennél is több feszültség vagy az MCH-nak? Illetve melyiknek mennyi plusszt érdemes adni ha kéri?
-
bucilali
aktív tag
válasz
C.Brigante #30003 üzenetére
vezpult-->mappa beállításai-->nézet-->retett fájlok és mappák megjelenítése
-
Kommy
veterán
válasz
C.Brigante #30003 üzenetére
vezérlőpult/ mappa beállítások / nézet fül és bekattintani a látható a rejtett fájlok mappák
-
bucilali
aktív tag
válasz
gabipaci #29998 üzenetére
Ezek szerint rosszul érted..
A 3 GB-ot az egyes alkalmazások futásához rendeled hozzá (64 bit esetén megteheted), de a rendszermemot nem korlátozod le..
Az 8 GB, ha Te mondod és a lapod kezeli is.
Abból jön le a 2 GB videoram címtartománya, tehát marad saccra 5,5 GB, ha mindent leveszünk---->szal ennek mindenre elégnek kell lennie bőven.
Ha nem, akkor azt a progit nyugodtan kidobhatod, vagy keress valami virust, ami felzabálja a memod.
üdv -
C.Brigante
veterán
hali, hogyan lehet a C:/users/felhasználó/local/appdata könyvtárat láthatóvá tenni?????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest