Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
Criton
üzenetére
Mindenki egyébként az Ultimate re esküszik csak nemtom hogy miért
Én sem tudom, Home felhasználásban semmi előnyét nem látom, ellenben nem kevéssel drágább. Na persze warezolni könnyű, érted.
Amúgy nekem is boxos HP x64 van a desktopon, OEM x86-os HP a laposon. Egyikkel sincsen semmi bajom (igaz, sok ismerősömnek meg Business van, azzal sincsen bajuk; Ultimate az én környezetemben alig akad, leszámítva egy-két warezhuszárt). -
Criton
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
Ok rendben, most már értem. Én is csak a lényeges dolgokat rakom a C-re.
Régen játszottam ,és most felraktam a CoD4 -et meg Gridet, és a 2game nyom 12-14gbot felrakva, régen nem voltak ekkorák a játékok, és csak csodálkoztam
Látom nálad 4gb van szintén és 32bites vistát használsz ? felismeri a 4gb -ot ?
-
Morden24
nagyúr
Az elsődleges dolog, hogy pölö nem Ultimate-et veszel (illetve "veszel", tartok tőle), ha nem kell egy kilónyi szolgáltatás.
Egyébként a lacy.hu és winportal.net oldalakat erősen javaslom alapos áttanulmányozásra, mielőtt belekezdesz valami kétes képességű tweakutil használatába, vagy vérpistik javallotta feature-kinyírásba.
Csak poénból említem meg, hogy egyik fórumtárs "kigyomlált" Vistája és az én originál állapotúm között kemény ~200 mega memóriafelhasználási különbség volt
Egyébként ha friss a telepítésed, akkor egyelőre szerintem hagyd békén, ameddig a Superfetch elvégzi a dolgát.
-
thug
tag
Sziasztok!
Bátorkodtam, xp-ről áttérni Vista-ra (ultimate)!
Szeretném a tapasztaltabb felhasználókat kérni, hogy ha esetleg tudnak olyan Vista tipp/trükkös oldalt, esetleg saját tapasztalatot megosztani amivel a sok "felesleges" futó alkalmazástól meg tudok szabadulni biztonságosan!
Lesz szívesen megosztani velem privátban?
Gondolok itt azokra a kis trükkökre amivel, fagyás nélkül gyorsítható a rendszer!
Első benyomásra szép, csecse, okos kis OP, de azért picit mintha meg lenne néha nálam szeppenve...
Köszi előre is!
-
Morden24
nagyúr
válasz
Criton
üzenetére
Szerintem 100Gb biztosan. Nekem pl. egy 74 gigás Raptor a rendszervinyóm (ofkorsz nem minden szart tárolok azon, hanem csak Win+lényeges progik).
Amúgy a rendszervisszaállítás úgy működik, hogy minden WinUpdate-nél, illetve drivertelepítésnél stb. csinál visszaállítási pontot. Ha napi 5 drivert telepítesz, akkor 5-öt. Ezért tud "feldúsulni" a sok szirszar.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Criton
üzenetére
Szerintem ki ne kapcsold, csak egyszerűen tartsd karban. Nem nagy veszteség a mai vinyók tárhelyével pár giga, cserébe viszont ha szopás van, akkor néhány kattintással megoldod a gondot, nem kell újratelepíteni vagy drivereket kapirgálni és egyebek. Persze lelked rajta, csupán jótanács

-
mcwolf79
veterán
A Vista Home Premium upgrade verziójával lehet az XP mellé is telepíteni egy külön partícióra,vagy csak az XP-re tudom ráfrissíteni?
-
metaldog
senior tag
válasz
Real_Gabe
üzenetére
Hi nekem volt fent nod xp alatt és elég sok bajom volt vele, amikor az xp betöltött akkor percekig csak a nod ablakot láttam és nagy lelasította a gépet, azóta outpost security van és most vista alatt is megy és semmi baj vele még a kaspersky-t tudom ajánlani csak azért nem azt használom mert már minden licens kulcs tiltólistán van és nem lehet frissíteni.
-
Criton
veterán
ki mennyit szokott adni a c: -nek ? Nálam 100gb van a c meghajton, alig van fent valami program meg 2game es mar csak 50gb a szabad, ez normális ?
-
cobrakigyo
tag
Hali
A minap vettem egy laptopot windows vistával-bussnies 32 bit
két dolog érdekelne:
1.A vista német , le tudnám e magyarositani?
2.Hogyan tudnék rola biztosángi mentést csinálni? -
RidDiCh
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
finalburner , nero 7,8 , mikor még sima vistam volt akkor ment a nero , amióta sp1 van azóta nem tetszik neki valamiért
nemtom , de most az ashampoo kiválóan megy szerencsére -
Morden24
nagyúr
válasz
modern5
üzenetére
az indexelő szolgáltatásokat kikapcsoltam
Ilyen téren jó lenne nem az előítéletekre hallgatni, hanem a tényeket figyelni. Defaultban az indexelő a users mappát indexeli. Lófasz erőforrást nem emészt fel, tehát a kikapcsolása hasonló pacialkatrésznyi erőforrást szabadít fel
Ami megy, az a Superfetch, és egy darabig menni is fog: gyorsítótárazza a progijaidat, naplózza a géphasználati szokásaidat. Max. pár nap, és abbahagyja, és egyébként is, csak idle-ben basztatja a gépet, ha dolgozol vele, természetesen nem vesz el erőforrást.A lényeg, hogy ezek a dolgok így működnek jól, rendeltetésszerűen.
-
modern5
tag
egy bios frissítés és a Ram feszkó feljebb rakása nagyjából megoldotta a problémát. Nagyritkán újraindul... :S
ellenben lenne mégegy furcsaság: az indexelő szolgáltatásokat kikapcsoltam de ennek ellenére folyamatosan villog a piros led... az eszközkezelőben mindig történik valami úgy hogy semmi nem megy... elvileg a háttérben sem kéne:
taskmanager, dwm.exe, audiodg, ezen kívül a rendszer üresjáratban megállásnélkül 90 körül van (CPU kihasználtság). Illetve a searchIndexer.exe is megy pedig ha midnen igaz leállítiottam a folyamatos indexelést.
eszközök leellenőrizve, hdd állapota kifogástalan, eredeti frissített NOD32 nem talált semmit..
xp is van a gépen ott minden stimmel (tudom ez jelen esetben nem számít).
ha valakinek van valami jó ötlete azt megköszönöm.
-
Flash (The Original)
tag
válasz
Morden24
üzenetére
Úgy értem, hogy ahol van külön 64 bites driver, ott felraktam, de 1-2 eszköznél nem volt - valahogy megbirkózott vele a rendszer.
Nem próbáltam még másik kombóval, de kipróbálom, lehet hogy nem szereti a Vistát, mert Xp-hez anno használtam és ment gond nélkül.
Igen, csak játék közben jött eddig elő. -
Morden24
nagyúr
Ha nem használod a hibernálást, akkor töröld le nyugodtan, a lemezkarbantartóból elérhető a file, egyszerűen pipáld be, hogy törölje, többször akkor nem hozza létre.
(Mellesleg nincsen kikapcsolva a hibernálás, ha az a file létezik, maximum te nem állítottad be az energiagazdálkodásban, hogy használja, ettől még aktív - ha a lemezkarbantartóból törlöd a cuccot, akkor ki is kapcsolja magát.)
-
Morden24
nagyúr
válasz
Flash (The Original)
üzenetére
ahol elérhető ott x64-es
Ezt hogy érted?
Mellesleg próbáltad már a billentyű/egér vevőjét másik USB-portba dugni? Ha úgy is ezt csinálja, akkor érdemes lenne kipróbálni valami másik billentyű/egér kombóval, mert lehet, hogy ott van valami hiba.
Csak játék közben csinálja? -
Prosector
addikt
Hali !
Van vkinek ötlete,h Vista alatt miért nincs 5.1-es hangom?
Xp mellett van fent . Egy régebbi lapom van (AN8), találtam hozzá vista-s drivert,de így sem megy.
Van vkinek ötlete ?
Thx!
-
mmdms
addikt
csáá!
ez: hiberfil.sys mien fájl? a hibernálással kapcsolatos? a hibernálás ki van kapcsolva, akkor le lehet törölni, hogy a helyet ne foglalja? vagy valaki megyorázza már el mi ez. 3,99 GB
-
Flash (The Original)
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, amihez a segítségeteket kérném:
- adott egy GA-P31-DS3L alaplappal felszerelt néhány hónapos gép 64bites Vistával felszerelve,
- több játék közben is rendszeresen előfordul (gyakorlatilag minden alkalommal), hogy a játék lefagyása nélkül a billentyűzet illetve az egér lefagy - semmire sem reagál, csak a reset-es újraindítás segít,
- hozzátartozik a teljes képhez, hogy wireless Microsoft billentyűzet-egér kombóm van,
- az újraindítás után gyors alaplapi csipogás következik -> Continuous short beeps: Power error, így rendszerint áramtalanítom a gépet néhány másodpercre, majd indítás, és ekkor csodák-csodája hiba nélkül elindul.Hát ennyi lenne a történet, a legújabb driverek vannak fent minden eszközöz, ahol elérhető ott x64-es. Mivel a gép viszonylag új, lehet alaplapi vagy táp hiba is szerintem, de kíváncsi lennék a véleményetekre.
Az építő jellegű hozzászólásokat előre is köszönöm! -
Morden24
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ma 2 szer is csinálta a vista gadget, hogy bezárodott majd ujraindult, miért ?
Mármint a sidebar? Mert ha igen, akkor ezek összebeszéltek, mert nálam is meghülyült egyszer.
RSS readerből megnyitva egy hírt egyszercsak elkezdett tekerni a gép, mint az állat - nézem a feladatkezelőt, hát azt látom, hogy Sidebar uscve 2,5 giga memóriát foglal... aztán fogta magát, és inkább meghalt. IE8b2 van a gépen, szóval sanszosnak tartom, hogy ott lehet valami gáz, mert eddig ilyet sosem csinált másfél év alatt
-
Morden24
nagyúr
válasz
Real_Gabe
üzenetére
Viszont a Krájzisz még most is pocsék, az 1.1-es pecs van rajta.
Szerintem ezzel kapcsolatban kérj tanácsot a játék topikjában, tuti többet tudnak róla, mint mi
Hátha valami megoldható dolog... a te gépeden biztos nem kéne annyira fosnak lennie, mint mondtam, az enyémen is elfogadhatóan ment, és nem alacsony beállításokkal néztem anni. -
RidDiCh
tag
az miért van h vista alatt semmi mással nemtok írni csak ashampoo-val ??

-
-
Froclee
őstag
Hali. A kérdésem az lenne, hogy a zene mappámba meg lehetne-e valahogy csinálni hogyha a fájl neve oszlopot szélesebbre húzom (mert általába elég hosszúak a fájl nevei),, akkor az összes Subfolder-ben szélesebbre húzza?

-
Morden24
nagyúr
válasz
Real_Gabe
üzenetére
Nézd meg az élményindexet azért, mert drivertelepítés után bizony elmászhat - biztos 5,9-nek kell lennie a grafikus dolgoknak, nekem a 3870-el annyi, szóval nálad is illene... A Nod-ra nálam az volt szar hatással anno, hogy a telepítése után raktam fel a Vistára az SP1-et, és ez betette csórinál a kaput.
Érdemes egy uninstall-reinstallt csinálni, a legtöbb embernél, akinél ilyen netszakadós para volt, megoldotta a gondot (fura mód a Nod mindig a gépen van ilyen esetekben
).Crysisnál nem tudom mi van, nálam anno elfogadhatóan ment, de nem nagyon foglalkoztam vele, mert iszonyatosan nem jött be. Elképzelhető, hogy valami driverproblémája van. Azt tudom, hogy feltétlen érdemes peccselni, merthogy sokat javít a játszhatóságon.
-
Real_Gabe
tag
válasz
Morden24
üzenetére
Szia!
Nod-ból a legfrissebb van fent, de majd újra rakom.
A Crysis újratelepítése megoldotta az ablakos indulás problémát de a teljesítményt nem.
Egyébként simán asztalról az ikonjával indítom, nem kattogok közben.
Az élményindex összességében 4,5.
A grafikus kártya magában már nem tudom mennyit kapott, de 5 fölött volt az biztos.Én anno a Crysis-al XP alól egy GeForce 7600GT-vel játszottam és nagyon jól ment.
Gondoltam arra, hogy esetleg a nod piszkál bele ebbe is.
Ha hazaérek megpróbálom a nodot rendberakni oszt meglátjuk mi lesz! -
modern5
tag
válasz
Polllen
üzenetére
elképzelhető hogy itt az jelenthette a problémát hogy az 1066-os ramjaim csak 800-on tudnak futni a x2 6000+ os proci miatt. Lehet hogy ez is közre játszhatott :S
Vistat sikerült aktiválni ;) Xp-ből eredetim van és a Vista home is megoldást jelenteni de sajna ultimate kellett mert a munkahelyemen (rendszerinformatikus volnék) az IT átállt vistara (csak tudnám miért) (természetesen nem server oldalról nem is a munkatársak kaptak ultimatet csak a mi 3 gépünkre az IT-n) úgyhogy itthon is erre van szükségem hogy kiismerjem a cég persze nem hajalndó beruházni plusz 1-re

**na akkor engedélyezem a frissítéseket**
-
Morden24
nagyúr
válasz
modern5
üzenetére
Tegyük hozzá, hogy ez szvsz csak a gyárilag 1066-os ramoknál áll fent

Mindenesetre örülök, hogy megoldódott a gebasz, de azért teszteld ki a masinát alaposan, nehogy aztán a legrosszabb pillanatban derüljön ki, hogy még mindig nem betonstabil.
Mellesleg igen, engedheted, és igen, elesel upgrade-ektől. Kompatibilitást javító cuccok elég gyakran jönnek.
És mellesleg
1. nem csak Ultimate-et lehet venni
2. lehet kód nélkül telepíteni, és rearm-olni, 120 napig -
modern5
tag
sziasztok,
úgy néz ki a 0,1-es feszültség emelés megoldotta a problémámat. Majd az alaplap topicjába is beírom de itt sem rossz ha esetleg más is ebbe a hibába ütközik:
Gigabyte GA-MA770-DS3 alaplappal rendelkezőknek: ha a Vista minden megmagyarázható ok és hibaüzenet nélkül újraindul bármiféle megeröltetőbb alakalmazás futtatásánál (ez lehet winrar is) akkor ennek okozója hogy a Biosban a RAM-ok feszültsége alapbeállításban rosszul van beállítva. Emeljétek: +0,1-el.
edit: egy kérdés még: engedjem a vista frissítéseit töltődni és települni? sajnos nem engedhetek meg magamnak egy eredeti ultimate-et.
A frissítések mellőzése miatt eleshetek teljesítmény fokozástól? (sp1-es az ultimate-em) -
Core2duo6600
veterán
válasz
Morden24
üzenetére
Már én is belefutottam ebbe, igaz xp alatt.
A rendszer ujratelepítése oldotta meg.
Akkor az volt, hogy az írót egyik progi sem látta meg.
Csak DVD R ként.
Formatáltam, telepítettem, utána ment, a mai napig nem tudom, hogy melyik progi kavart be.
Esetleg érdemes ezt megpróbálni, bár nálad nem pontosan ez a helyzet -
Morden24
nagyúr
válasz
Real_Gabe
üzenetére
Installáld újra a Nod-ot, az ESET oldaláról letölthető legfrissebbet használd. Valószínűleg megoldódik a gond.
A Crysis egyrészt azért akad, mert egy rakás szar, de azért annyira nem kéne neki. Ha bemész a Computer/Properties/Windows Experience Index menübe, ott mit mond a kártyádra a gép?
Minden valószínűség szerint mind a Graphics-ra, mind a Gaming graphics-ra 5,9-et kéne kapnod. Ha nem így lenne, frissítsd az élményindexet.Mellesleg a Games Explorerből indítod a Crysist? Ha igen, akkor amíg beindul, addig ki szoktad kapcsolni a Games Explorer ablakot, vagy kattintasz akárhová az asztalon? Merthogy arra emlékszem, hogy hepciás volt erre, rendszeresen levágta magát windowed mode-ra.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Barthezz2
üzenetére
Aham, sorry, ma úgy látszik figyelmetlen napom van

Hát továbbra is a firmware frissítést tudom mondani (mondjuk hogy a dvd maker nem ismeri fel az írót, de közben az eszközkezelőben látszik, az számomra elég extravagáns).
Persze a legegyszerűbb lenne egy másik dvd író kipróbálása, illetve a meglévő lecsekkolása másik gépben.
-
Criton
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
nálam eredeti 64bites Home Premium van, és NOD32 (64bit) -öt használok, és nincsen vele semmi baj.
-
Darth10
csendes tag
-
Real_Gabe
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szia!
De, NOD32-őt használok.
Hát ez lett volna az utolsó amire gondolok!
De én nem szeretném a nod-ot kidobni!
Arra tud valaki választ adni, hogy a Crysis miért akad?
Minimális grafika mellett is örülhetek ha van 1 fps-em.
Töredezettséfg mentesítve van, úra is lett rakva a játék, de így is kad mint állat!
Az ATI drájverben minden beállítás alkalmazás vezérelten van.Köszönöm a segítséget a netes problémához!

-
törölt tag
http://www.start64.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2573&Itemid=88
http://www.start64.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2693&Itemid=91
ebből arra lehet következtetni, hogy pár napon belül kiadják.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Barthezz2
üzenetére
Esetleg egy firmware frissítés az írónak?
De amúgy meg a Voda netje USB-stick-es, nem? Húzd ki, aztán írj vele, majd kiderül. De amúgy simán lehet, hogy megdöglött az íród.
Mondjuk az sem lenne egy rossz ötlet, ha Nero helyett mondjuk valami jó írót használnál, de persze ez csak magánvélemény, és annyira a tárgyhoz sem tartozik
GoodSpeed: 8.9 mikorra várható?
Eccermajdszeptemberben

-
belefutottam egy eléggé érdekes és zavaró problémába..
Leirni sem egyszerü de azért megpróbálom
az aláírásomban szereplő konfigon már mióta megvan vistát használok és eddig nem akadtam bele ebbe, a legutóbbi ujratelepítés alkalmával egyetlen dolog ami változott, hogy van egy usb modemes voda netem. Namost az a baj, hogy nemtudom, hogy rögtön telepítés után fennállt e ez a helyzet, mert akkor nem néztem, de most a helyzet az, hogy meghülyült az írom(vagy valami), ha berakok egy lemezt, akkor minden gond nélkül olvassa, ha dvd-r/rw-t rakok bele azt is látja és fel is ajálja az írást, de!! nem tudok normálisan írni
nero 8.3.2 van fent, mint előtte is, felismeri az írót, el is kezd írni, de mikor gondol egyet hibával abbahagyja az írást, amit addig ráírt az megvan, rajt a lemezen is, használható is, tehát van hogy a filmnél a feléig viszi aztán onnan vége(vagy épp ameddig írta)... ezt a falyta lemezt már használtam vele hiba nélkül, és a lemezzel sincs baj...meg pl a dvd maker fel sem ismeri az írót, tehát ahol ki kellene választani, ott a legördülő lista legördül, és olyan mintha lenne ott 4-5 választási lehetőség, de nincs ott semmi
gondoltam, hogy a voda modem kavar be, mert azt is cd meghajtónak látja a win(mellesleg az nem okozhatna gondot) de ha kihuzom is fentáll a hiba...letöröltem az írót az eszközkezelőben, majd hagytam ujra felismerni, de így sem megy
már nemtudom mit lehetne tenni
Lehet hogy az íróm adta meg magát? vagy tényleg valahogy mégis a vodanettel vagy bármi mással akad össze? valakinek valami ötlet? -
Core2duo6600
veterán
-
Morden24
nagyúr
válasz
modern5
üzenetére
Lehetőleg amikor drivereket telepítesz, hagyd, hogy a Winupdate megtalálja a dolgokat. Lehet, hogy valami inkompatibilis driver okozza a gondot, esetleg már van rá javítás, patch.
Ja, és ha RAID-ben vagy AHCI módban mennek a vinyók, akkor a Vista telepítése alatt, a célHDD kiválasztásánál etesd meg vele a lemezvezérlő drivereket, mert attól függetlenül, hogy felismer így is rendesen mindent, nem árt, ha az újabb, jobb driverekkel települ. Ez is okozhat gondot.
(A saját tapasztalatom az, hogy konkrétan a BIOS is okozhat problémákat lemezkezelés terén [nekem kijutott egyszer belőle], szóval esetleg megnézheted, hogy van-e újabb a lapodhoz.)
-
Morden24
nagyúr
válasz
modern5
üzenetére
Ezzel az infóval nem sokat lehet kezdeni. Vista teljesen máshogy használja a hardvert, mint az XP. Simán lehet akár memóriahiba is. A memtestet tényleg csináld meg.
Mellesleg próbáld ki azt a feszkóemeléses dolgot (esetleg kérdezd meg az alaplapod topikjában itt a PH-n), annyit megér.
-
törölt tag
Nforce driver is a legfrissebb.
Sőt az X-FI XtremeMusic drivere is.
-
Morden24
nagyúr
válasz
modern5
üzenetére
Van tuning a gépen?
Ha igen, akkor vedd vissza alapra, mert lehet, hogy nem stabil.Túlmelegedés is lehet az oka (mind a vinyó, mind a CPU részéről), és természetesen hardver-hiba is lehet (az, hogy új a gép, nem zárja ki ezt).
Esetleg megnézhetnéd a Vistában az energiagazdálkodással kapcsolatos dolgokat, és pl. a vincseszter kikapcsolását kilőhetnéd, de azért ilyen hibát utóbbi nem szokott okozni.
Persze lehet akár táphiba is, szóval sajna semmi nem kizárt (legalábbis így nem lehet semmit kizárni). Azt tanácsolom, hogy futtass külön folyamatokat, pl. cpu-izzasztó progit, vinyót tekergető cuccot stb. és akkor kiderül, hogy melyik a ludas. (Pl. egy CPU-teszt nem izzasztja meg a vinyót és így tovább).
Amúgy kétlem, hogy a vinyód lenne annyira szar, mert akkor már alapban Vista-telepítés közben is kifagyna.
Ha a feszkót kell emelni, hát emeld. Ha meg tönkremenne ettől (nem fog), akkor visszaviszed gariba, és szétteszed a kezed.
-
modern5
tag
bocs a dupla postért de több helyen ezt találtam mint egyetlen megoldás: (és akkor ez az alaplapon egy tipus hiba)
http://www.eggxpert.com/forums/thread/288243.aspx:
"You really should up the voltage on the memory at least +0.1 - +0.2 if not 2.0/2.1 or the default 2.2. This should straighten that out.
Your board may be undervolting the memory also. Just raise the volts and it should run quite alright. No RMA needed unless there are problems still."
ez biztonságos megoldás? Még soha nem állítgattam a feszültséget..pláne nem egy 3 hetes pcnél ;)
erről mit gondoltok?
-
válasz
modern5
üzenetére
nincs tuningolva a gép?? mert akkor azt ved vissza..
mod: látom h 2 hetes, akkor nem hiszem hogy agyon tuningoltad volna...
lehet hogy a lapon kellene ezt azt állítani, de így nehéz megmondani hogy mit kellene, szerintem a ram beállításokat nézd át, és esetleg segítségedre lehet a laphoz kapott user guide is...nova001: örülök hogy sikerült

-
modern5
tag
sziasztok, remélem valaki tud nekem segíteni:
windows vista sp1 hun-t feltelepítettem majd azt vettem észre hogy komolyabb HDD műveleteknél (vagy CPU)újraindul a gép. Amíg csak netezek nincs semmi probléma, de ha dvd-ről kitömörítenék 4 giga rar-t vagy telepítenék egy játékot a gép minden hibaüzenet nélkül újraindul.
KB 3szor telepítettem újra és egy angol változatot is felraktam (mindkettő ultimate és biztos nem hibásak)
gépem adatai (2 hete vettem újonan):
amd x2 6000+
2 giga Kingstone 1066
Sapphire Radeon HD4850
GA-MA770-Ds3 (AM2+ Gigabyte alaplap)Minden driver frissítve van.
Arra gondolok hogy az alaplapon kéne valamit állítani mert ez a deszka rengeteg plusz funkcióval bír, de sajnos nem értek hozzá.Előre is köszönöm ha próbáltok ötleteket adni. Fontos lenne a dolog mert vista kell a munkámhoz és rengeteg pénzbe kerül egy eredeti Vista még mindig :S
-
nova001
senior tag
-
törölt tag
No, az a gond nálunk, hogy néha resetre fagy a vista SP1, de csak Company of Heroes alatt induláskor, amikor betölti a mapot. A Catalyst Control Centerre gyanakszom, mert 8.7 alatt nem volt ilyesmi, de az rövid ideg volt fennt kb két hétig, mivel amikor a Vistát vásároltuk akkor még a 8.7 volt elérhető a Catalystből. A Catalystet simán uninstallal távolítuk el, driver clenaert meg ilyesmi nem volt, és úgy jött rá a 8.8.
Gondoltam, arra, hogy esetleg az 4 darab 400MHZ-es RAM miatt , de 333-on is belefagy.
Radeon HD3850-es kártya van benne.Az Eseménynaplóban pedig hol lehetne megnézni, hogy mi lehet az oka? Mert nem találtunk benne semmit.
-
-
válasz
nova001
üzenetére
nah már én is kezdek megkeveredni

tehát, van az a verzió, hogy lehuzod a fölös winyót mig telepítesz, akkor semmi köze nem lesz egymáshoz a két winnek, tehát nem lesz boot menü sem, hanem inditáskor a biosnál(nekem F11) kiválasztod hogy miről bootoljon a gép, tehát hogy melyik winyóról, és értelem szerüen azon a winyón lévő op indul el
vagy felrakod ugy a vistát, hogy bent hagyod mindkét winyót, és xp alól, vagy dvd-bootal teszed fel a vistát, az általad választott particióra/meghajtóra, elvileg ekkor mindkét esetben létrehoz a vista egy boot menüt, ahol tudsz választani a 2 op közül, és akkor nem a bios-nál kell választanod hogy miről bootoljon(megjegyzem hogy nekem csak xp alól telepítve csinálta meg a boot menüt, pedig elméletileg amugy is kellene, de nekem dvd-bootrol telepítve utána csak a vista volt hajlando elindulni)így érthető?

igen igen
mikor bekapcsolom a gépet nyomok egy F11-et és behoz egy listát a gépben lévő, bootra képes eszközökről(winyó, optikai pendrive...) kiválasztottam amelyik kell és voila 
-
dni
őstag
Sziasztok!
Megtudnatok mondani, hogy hogyan tudom kikapcsolni az eszkozilleszto programok automatikus frissiteset?
Mielobbi valaszotokat elore is koszonom!
-
nova001
senior tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
jaj de megkavartál

szerk: ja hogy tea biosba álitottad mindig amelyik neked kelletnekem ugy nem jo nekem bootmenu kell
lehuzom mindig másik vinyot bármit rakok amikor op rendszert telepitek mostantol addig ok
ha lehuzom az 500ast mig rakom a vistát akkor lesz bootmenüm? és utűna ha vinyomtam az 500ast akkor tom választani hogy xp vagy vista? -
válasz
nova001
üzenetére
hát nem tudom ahogy neked szimpatikusabb
ha boot menü kell akkor ugy csináld ahogy te írtad, ha nem feltétlen szükséges akkor ugy ahogy én írtam(ugy szvsz azért jobb mert akkor tényleg semmi köze nem lesz egymáshoz a 2 opnak)
én anno ugy csináltam, hogy van a gépben egy sata winyó, azon van a vista, aztán kellett xp, lehuztam a winyót, beraktam egy másikat, arra fel az xp, aztán mikor felment visszaraktam a másikat is, bootnál kiválasztottam hogy melyik winyórol menjen és az ment ami nekem kellett
szerintem hagyd ugy azt az 500ast ahogy van, ha most megy az xp, telepités idelyére lehuzod, majd vissza és menni fog ugy mint eddig, és egyébként nekem sincs egy aktívnak megjelölt partícióm se
edddig nem volt baj belőle.. -
nova001
senior tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
akkor most hogy legyen ?

az 500as vinyot lehuzom fent hagyom az i meghajtot és megformázom 2 mehajtóra (a vista bootlásával)....egyikre megy a vista majd mikor kész rádugom vissza az 500ast és meni fog az xp is??akkor az 500as vinyon is állitsak be egy aktiv meghajtot ?? de a c-t meg nem lehet mert rendszer vinyo nem lehet aktiv
nem akarok egyik oprendszer telepiteni a másik alol mert nem szeretem

-
válasz
nova001
üzenetére
ha külön meghajtóra rakod, akkor meg sztem ugy csináld, hogy mig felrakod az egyik op-ot addig lehuzod a másik winyót, aztán fordítva...igy biztosan nem kavar be egymásnak a 2 op, indításnál meg választasz hogy melyik winyorol bootoljon és kész. nálam jodarabig igy volt, míg volt xp-m is
Úgy is jó, ahogy leírtad, hogy xp alól telepíted a vistát a másik meghajtóra, és akkor meg lesz boot menü, de az a 15 giga kevés lesz, én minimum 30-at adnák neki..
rájöttem a dolgokra..., ugy van ahogy mondod, miként az a partició volt az aktív, a vista arra a meghajtóra telepítette az indítási rekordokoat, ezért vannak ott a fájlok

Egy alaplemezen egy partíció aktívként történő megjelölése azt jelenti, hogy a számítógép az operációs rendszer betöltése során a betöltőt (egy operációs rendszer eszközt) azon a partíción használja.
Ne jelöljön meg olyan partíciót aktívként, amelyen nem található meg az operációs rendszer betöltő eszköz. Amennyiben így tesz, az a számítógép leállását okozhatja.
Nem jelölhető meg aktívként logikai meghajtó vagy kiterjesztett partíció. Kizárólag elsődleges partíció jelölhető meg aktívként.Egy fizikai merevlemezen csak egy partíció lehet aktív.
Amennyiben a számítógép több merevlemezzel is rendelkezik, minden merevlemezhez hozzárendelhető egy aktív partíció. Ennek ellenére a számítógépet az alapvető kimeneti és bemeneti rendszer (BIOS) által elsőként észlelt merevlemezen lévő partíció indítja el. További információt a Microsoft informatikai szakemberek számára működtetett webhelyén talál.
-
nova001
senior tag
válasz
nova001
üzenetére
megnéztem és csökkentetbe se tom letörölni
döntöttem...felrakom egy külön meghajtora a vistát és ugy csinálom hogy leformázom az i-t igy eltünik az a cucc is és abbol leveszek egy 15gigát a vistának ami lesz j megjato..na most fent van a c-n az xp berakom a vista cdt megcsinálom a meghajtokat és felrakom a j meghajtora a vistát akkor jo lesz?? a bootmenu is? -
nova001
senior tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
akkor külön meghajtóra rakom köszi

az az érdekes hogy nem azon volt a vista hanem a c meghajton...csak bevolt kötve az a i meghajtos vinyo is és arra rakta fel ezeket :S:S xtem azért mert az aktiv..nem tom mit jelent az de megnéztem és a d-e meghajtokra rátomnyomni hogy legyen aktiv de a F és i re nem
-
válasz
nova001
üzenetére
ha az egy meghajtót, egy winyonak érted akkor igen, két külön particióra, de ha az egy meghajtót ugy érted, hogy egy particióra akarod az xp-t és a vistát is akkor ugy nem lehet...csak 2 külön particióra
hát ugye vista alatt egészen másképp van értelmezve a rendszergazdai jogkör, és ezek valoszinüleg olyan rendszerfájlok amit vista alól sem lett volna egszerű eltüntetni, igy hogy legyalultad a vistát...hát valahogy biztosan ellehet, de öszintén szolva még nem volt ilyenhez szerencsém, ugyhogy gőzöm sincs...esetleg próbálj meg xp-t csökkentett modba indítani és ugy törölni, vagy ha van lehetőséged, akkor leformázni azt a meghajtót, amin a vista volt, és hátha ugy megy..
-
válasz
nova001
üzenetére
mivel az i meghajtó egy külön meghajtó, és gondolom nem volt lehuzva mikor felraktad a vista-t, ezért szerintem feltette arra is a vista a bootmgr-t, azt hogy miért azt ne kérdezd, de szerintem nem okoz semmi gondot...
Az, hogy mért aktiv az i arrol fogalmam nincs...Ha még fent van a vista akkor vedd tulajdonodba ezeket a fájlokat, és ugy már tudod törölni elméletileg...
-
Morden24
nagyúr
válasz
metaldog
üzenetére
Vagy beállítod a progi tulajdonságai között, hogy rendszergazdaként induljon, vagy kikapcsolod az UAC-t a Felhasználók beállítása résznél. Utóbbit amúgy nem javaslom, lehet, hogy install utáni telepítőderbiben idegesítőnek tűnik, de amúgy egy hasznos szolgáltatás, ráadásul pikkpakk megszokod, nem lassít a munkavégzéseden semmit.
Ha nem volt tuning, és a hardverhibát kizárjuk, akkor szar volt a telepítő. Nem akarok tanácsokat adni, de még warezolni is érdemes lenne igényesen, törekedve arra, hogy az originálhoz leginkább hasonlót keressünk, nem valami önjelölt IT-mágus összevissza integrált trágyáját kotorásszuk. A full szűz gyári telepítő, az tuti, meg amit te csinálsz, ha értesz hozzá. A többi meg nem. Ilyen ez a popszakma.
-
metaldog
senior tag
Nincs tuningolva a gép. Még azt akarom kérdezni hogy az állandó rendszergazdai jogosultságot hogy lehet megoldani hogy kérdezgessen mindig hogy engedélyezzem ezt meg azt pl a total commandert beállítom kinézet stb és amikor kilépek és újra elindítom visszaáll alapbeállításra.
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Sorozatok
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nemtom , de most az ashampoo kiválóan megy szerencsére

már nemtudom mit lehetne tenni