- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Valami baja van a tápomnak
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gamepad
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Igen, lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, mindkét esetben egy Hyper-V alatt futó Windowsról van szó, tehát licenszügyileg nincs gond. A régi 2008-ason van 200 RDS CAL-unk, ennek egy részét szeretném átmozgatni az új, már beaktivált RDS szerverre. Ezt szeretném külső segítség nélkül elvégezni, innen elvesz, oda áttesz, de ha nem, akkor telefonos segítséggel, úgy, hogy a régi szerver is aktív maradjon. Tehát két aktív RDS szerver különböző zónákban és a 200 RDS CAL mondjuk 100-100-ra szétosztva. Így leírva nem bonyolult :-)
-
looser
addikt
Szia, igen, a role telepítve van, közben sikerült beszélni egy hölggyel az MS aktivációs vonalon, ő segített aktiválni az új szervert. Migráció esetén olyasmire gondoltam, mint pl. egyes hw kulcsos vagy meghatározott alkalommal telepíthető szoftvereknél, amikor revoke-olni kell a régi gépről a licenszt (amit visszaír floppyra, usb kulcsra, interneten stb.) és az új gépre beaktiválja. A hölgy szerint ez megoldható, de inaktiválnom kell a másik szervert (?!?...lehet, hogy rosszul értettem) és akkor lehet áttenni. Ezt - gondolom, mivel a másik gép kilát az internetre - lehet online revoke-olni, de én semmiképpen sem szeretném megszüntetni egyelőre, csak az licenszek (RDS CAL) egy részét szeretném áttenni, ez gondolom telefonálás vagy internet nélkül is megoldható, házon belül. Szerintem túlmagyaráztam :-))
Lejárt az enterprise szerződésünk, de a meglévő RDS CAL-ok gondolom átvihetők még, nem? -
kraftxld
félisten
Csinálsz a két portból egy team-et, majd a team-hez csinálod a virtual switch-et, és kilövöd, hogy ne használja management interface-ként.
Majd a másik két kártyából csinált team-re rakod a replikációt.
Mert ne kösd össze közvetlenül, csak a szopás van vele, nem clustert építesz, plusz mi értelme van? Mindkét team-hez kell külső elérés ebben a változatban (egyik team management + replication, a másik team meg a VM-be menő forgalom) -
kraftxld
félisten
PSexec-el engedélyezd a távoli powershell-t. [link]
psexec \\[computer name] -u [admin account name] -p [admin account password] -h -d powershell.exe "enable-psremoting -force"Majd csinálsz egy géplistát, az alapján egy loop-ot, és remote powershell-el végigtolod ezeket a parancsokat amit írtál.
-
Mr Bond 007
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- iPhone topik
- Valami baja van a tápomnak
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest