-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee001
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Pedig a Task Scheduler 30 éve a windows része
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Erintolegesen hozzaszolnek.
En magam is nagy portable fan voltam, W2000, XP es W7 vonalon.
Szinte mindent ilyen programokkal oldottam meg. A mai napig megvan a portable mappam amibe vagy 100 kis apro celiranyos szoftver van. En ezt a mappat a PStart nevu szinten portabla programmal egy masodlagos startmenu-szerusegbeszerveztem es eleg volt ezt inditani, minden benne volt.
Akkor meg eleg volt egy mp3-mon jobbkatt, tarsitas es ennyi.
Vagy pl IrfanViewbe kijeloltem a jpg bmp stb. fajlokat, es 1 kattintassal tarsitva volt, az ikonja is megjelent a kepeken.Aztan jott a W8 es a 10 illogikus, baromi nehezen es sok kattingatassal kivitelezheto fajltarsitasa. Szerintem undorito de ezt nem ragoznam mert itt olyan fanatikus win fanok vannak akik szerint minden ugy jo ahogy van.
Lassan atalltam a telepitett programokra, az vitathatatlan hogy az ezek kozti atjarhatosag, egymas meghivasa adott feladatnal sokkalta gordulekenyebb.
Es a portable hasznalat helyett most mar eloterbe helyezem a telepitett szoftvereket, ES a legalabb havi mentest.
Igy nem kell egy komplett rendszert a semmibol ujraepiteni barmilyen gebasz eseten.Ami portable maradt, az tan 5 darab, egyik az a portable Thunderbird amibe meg 2006-os levelek is megvannak, fut W10 es Wine alatt is. Ez szerintem nagyon jo igy. De mar tarsitani nem lehet, a mailto linkeket nem kezeli, maceras a hasznalata. De megtartom mert egyben egy helyen, barhol pendrajvrol inditva ott a 15 evnyi levelezesem.
De erosen hajlok most mar evek ota a telepitett szoftverek fele.
Probald ki a Pstart szoftvert. Ha maradsz portable fan, meg fogsz lepodni, fantasztikus kis szoftver, plane autostartba teve.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem is az volt a felvetés, hogy ne működhetne a portable program és ne tudhatná programfunkciók terén azt amit a telepített, hanem hogy lehetnek fájltársítási, autostart stb. problémák, mint a saját példáid is szemléltetik.
Meg továbbra sem világos minek kényszeresen mindenből portable változatot használni, ahol a mert nem "szemetel" a registry-be is gyenge érv, mivel egyrészt akár portable esetén is létrejöhet ott bejegyzés, másrészt attól hogy egy program bejegyzéseket hoz ott létre, még nem feltétlen lesz amiatt probléma, eddig X év alatt magam sem tapasztaltam hátrányát... De mindegy is, mert mint már említették, ha valaki szereti direkt bonyolítani a dolgokat és ezzel + vesződséget okozni magának, akkor csak tegye, az ő dolga, de attól még nyilván nem feltétlen az lesz az általánosan helyes és követendő megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600 32GB DDR4 500GB SSD RTX 5060 Ti 12GB Rampage SHIVA Gigabyte 650W
- Bowers & Wilkins Px7 S2 fejhallgatók (több darab akár, rendelésre)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- HP ProBook 440 G5 i3-7100 laptop
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg továbbra sem világos minek kényszeresen mindenből portable változatot használni, ahol a mert nem "szemetel" a registry-be is gyenge érv, mivel egyrészt akár portable esetén is létrejöhet ott bejegyzés, másrészt attól hogy egy program bejegyzéseket hoz ott létre, még nem feltétlen lesz amiatt probléma, eddig X év alatt magam sem tapasztaltam hátrányát... De mindegy is, mert mint már említették, ha valaki szereti direkt bonyolítani a dolgokat és ezzel + vesződséget okozni magának, akkor csak tegye, az ő dolga, de attól még nyilván nem feltétlen az lesz az általánosan helyes és követendő megoldás.